bp73 Posted Március 4, 2007 Share Posted Március 4, 2007 Hozzávalók: 4 nagy krumpli 1 egész tojás 1 kávéskanál só 2-3 dl liszt 10dkg juhtúró 20dkg túró (tehén) 10 dkg szalonna kapor Elkészítés: A krumplit lereszeljük sajtreszelőn, beletesszük a tojást, a sót, a lisztet és jól kikavarjuk. Forró sós vízbe beleszaggatjuk. Ha megfőtt, kiszedjük, a kaporral a juhtúróval és a tehéntúróval összekeverjük. Pirítunk szalonnát, és a tetejére rászórjuk. Pár percre be lehet tenni a sütőbe. Jó étvágyat! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enyimehe Posted Április 9, 2007 Share Posted Április 9, 2007 én is birom a sztrapit, habár anno szakmunkás koromban mindennap kellett csinálnom, és hát kicsit beleuntam De attól még istenkirály kaja. ííííííííííííííííííén másképp csinálom valamicskét. kapor nélkül, csak juhtúróval, és még annyi, hogy a szalcsira pirítás után rádobom a túrót, és teszek hozzá tejfölt is. ezt összefőzöm és ha már a tejföl elfőtt csak akkor teszem rá a sztrapit. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
CseNo Posted Április 9, 2007 Share Posted Április 9, 2007 Én is tejfölösen fogyasztom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Július 8, 2007 Share Posted Július 8, 2007 Én is tejfölösen szeretem és: a juhtúrót és a tefölt előtte érdemes összekeverni és tálalás előtt a forró galuskára tenni (izlés szerint). Ja és pirított kolozsvári szalonnával... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Július 8, 2007 Share Posted Július 8, 2007 A véleményem: odáig még nem jutottam el, hogy megkóstoljam mert az "illattól" kifordulok a helyről ahol ezt főzik. Nem bírom.. nem tehetek róla De a receptet köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ModThisName Posted Július 13, 2007 Share Posted Július 13, 2007 Köszi, bár nekem hiányzik belőle a hús Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.