Jump to content
PirateClub.hu

Repülő autó 2010-től?


zombieee
 Share

Recommended Posts

A különleges ötletekkel előrukkoló feltalálók egyik kedvenc témája a repülés, a levegőbe emelkedés ugyanis már ősidők óta álma szinte mindenkinek. A történelem folyamán a madárembertől a rakétahajtású eszközökig sok elképzelés született ennek megvalósítására, ezek közül az életképesek be is épültek az aviatika mindennapjaiba. Most egy olyan ötletről számolunk be, mely elsőre talán furcsának tűnhet, a megvalósíthatósága azonban egyáltalán nem irreális. Lássuk a repülő autót, mely forradalmasíthatja a közlekedést akár már a közeljövőben!

 

 

A repképes személygépkocsi koncepciója alapvetően nem új. Számos sci-fi képregényben, sorozatban és filmben találkozhattunk ilyennel. Az azonban, hogy egy ilyen képességekkel rendelkező jármű egyelőre ne csak tervrajzokon létezzen, hanem a jelenben elérje a teljes képességű prototípus stádiumot, igenis újdonságnak számít. A tervezőknek egy olyan VTOL (Vertical Take Off and Landing – függőleges fel- és leszállás) képességgel rendelkező repülőeszközt kellett tervezniük, amely egyrészt méreteinél fogva képes a városban – nem fölötte –, ám mégis a levegőben közlekedni, másrészt a repülést biztosító szerkezet nem veszélyezteti sem az épített környezetet, sem a város lakóit, harmadrészt pedig egy átlagos képességekkel rendelkező személy is elvezetheti.

 

:o

 

2010-ig még élni is kell :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Semmi értelme a repülő autónak. Legalábbis egy darabig nem leszünk még olyan fejlettségi szinten, hogy megoldható lenne költséghatékonyan. Ugyanis egy sima autó ugye ha áll a földön, nem fgyaszt semmit, de egy repülő autónak már ahhoz is rengeteg energia kell, hogy a levegőben maradjon, és akkor még nem is haladt semerre. Most amikor nemsokára jön majd egy nagy energiaválság a világon, nem tűnik túl jó ötletnek :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...