Jump to content
PirateClub.hu

Videojátékkal Fogyhatnak A Gyerekek


Clark
 Share

Recommended Posts

A "brit tudósok egy csoportja" kategória mai gyõztese a Liverpool John Moores University tanulmánya. Az egyetem kutatói tudományosan is bebizonyították, hogy több kalóriát égetnek azok a videojátékok, amelyek megmozgatják a játékost.

 

A tudósok 13 és 15 év közötti gyerekeket, öt lányt és hét fiút vizsgáltak. A kamaszoknak 15 percig kellett játszaniuk hagyományos konzoljátékokkal, illetve a Nintendo Wii mozgásérzékelő kontrollerét kihasználó programokkal. A Nintendo új játékgépe abban erős, amiben a többi nem: megdolgoztatja használóját. A kontrollerrel a játékos folyamatos ugrálásra, hadonászásra kényszerül, és aki próbálta már, az tudja: egy óra szórakozás a Wii Sports-szal komoly izomlázzal jár.

 

 

Fogyasztószer a Wii

 

A liverpooli egyetem kísérletében a hagyományos konzollal szórakozó gyerekek szíve percenként átlagosan 85-öt vert, energiafogyasztásuk pedig pihenés közben mért állapotukhoz képest 60 százalékkal nőtt. A játékost jobban megmozgató Wii-programok esetében a szívverés 130 körül alakult, az energiafogyasztás pedig 156 százalékkal emelkedett. A kutatók ebből levonták a következtetést: a több mozgást igénylő játékok jobban fogyasztanak. Erre mondja az angol, hogy no shit, Sherlock.

 

wiicont.jpg

a Wii kontrollere

 

A tanulmány azt is kiszámolja, hogy az átlagos brit játékos heti 12,2 órás játékkal töltött idejét alapul véve a Wii-vel évente akár 12 kilót is le lehet adni. A kutatást vezető professzor, Tim Cable ugyanakkor nem javasolja, hogy a gyerekeknek a konzoljáték legyen az egyetlen mozgási lehetőségük. "A kiegyensúlyozott fejlődés érdekében a szülőknek bátorítaniuk kell a kültéri sportokat is" – nyilatkozta Cable a BBC-nek, ugyanakkor elismerte, hogy egy kosárpalánk valószínűleg kevésbé motiváló, mint a legújabb Zelda-játék. A professzor szerint a gyereknek az a legjobb, amikor a szabadban játszik, de ha már mindenképpen konzol elé akar görnyedni, akkor inkább Wii legyen az a játékgép. A BBC nem számolt be arról, hogy van-e bármilyen kapcsolat a liverpooli egyetem és a Nintendo között.

 

 

dconga.JPG

lelkes Donkey Conga játékosok

 

I like to move it, move it

 

A Nintendo Wii tavaly ősszel megjelent konzoljának legnagyobb újítása a kontrollere volt, amely a térbeli mozgást érzékeli. Egy Wii-re írt teniszjátékot úgy lehet irányítani, ha a kontrollert teniszütőként használva suhintunk, egy ökölvívóprogramot a levegőbe bokszolva irányíthatunk, és így tovább. Az eszköz működési elve nem új, gyakorlatilag régebbi kontrollerek elgondolásait tökéletesítette és általánosította. Vitathatatlan viszont, hogy a Nintendo mindig is támogatta a játékosokat megmozgató kontrollereket. A Donkey Conga sorozatot például erre a célra gyártott kongadobokkal is lehetett irányítani, a Nintendo GameCube konzolhoz pedig szobabicikliként vagy futópadként üzemelő kontrollereket is csatlakoztathattak a játékosok.

 

Forrás:index.hu

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Üljenek le inkább dobolni, az tényleg megmozgat és legalább egy hangszeren is megtanulsz játszani... öcsém, egy kis játékkongát ütögetnek, jól látom? :D Amúgy Guild Wars-ba annyira bele tudok merülni, hogy nemcsak nem eszem, hanem nem is gyújtok rá akár órákig... szóval, a számítógéppel pedig le lehet szokni a cigiről? :D Hülye brittek, először az ideális sajtos szendvics képlete, most meg ez... tényleg nincs jobb dolguk mint ilyenekkel foglalkozni? :D

Link to comment
Share on other sites

Mondjuk a konzolra megjelentek ezek a Guitar HeroIII: Legends of Rock és lehet az XBOX 360 csatlakoztatni ezt a gitárt amit hozzá adnak közbe lehet ugrálni beleélni magadat a zenébe és hoppá máris elment az idő és nem ettél semmit ;)

Lehet nem fogytál semmit de legalább játszottál egy jót! :P

Hát én a dobollásal úgy vagyok hogy kezdő szinten tudok alaprítmusokat de akkor is rendesen odavágok neki és ez megmozgatja a kezet és a lábat elégé! :rolleyes:

 

OFF: 400. hozzászólás ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...