Jump to content
PirateClub.hu

Jönnek az erősebb Lamborghini Gallardók


tibiole
 Share

Recommended Posts

Jönnek az erősebb Lamborghini Gallardók

 

Kisebb modelljének három új változatán dolgozik az olasz sportkocsigyártó. A megvalósuláshoz legközelebb a Gallardo Python nevű különlegesség áll. Ez nem más, mint a kupé átalakított változata egy kevés gyári tuninggal és nagyon sok látványos részlettel. A Pythont kívülről könnyű felismerni: a tető fekete és a motorháztető helyén hatalmas üvegfelületet helyeztek el. Ez a megoldás nem csak roppant látványos, de még az autó légellenállását is csökkenti. Emellett különleges könnyűfém keréktárcsák és sötétített hátsó világítótestek teszik még látványosabbá a típust. Belül a kétszínű kárpitozás teremt különleges atmoszférát.

 

user posted image

 

A Python azonban nem csak egy átfestett Gallardo: a motorja némi átalakításon ment át, így már 523 lóerős, a sebességváltó fokozatai rövidebbek, hogy vehemensebben gyorsuljon az autó, és a futóművet is keményebbre hangolták, így jó úton félelmetes kanyarsebességre, rossz úton gerinctörő rázkódásra lehet számítani. Az egésznek persze nem lett volna értelme, ha az új típussal nem próbálják meg lefőzni a legnagyobb riválist, a Ferrarit: a Gallardo Python végsebessége 315 km/h, azaz pont annyi, mint a Ferrari F430-asé, de 0-ról 100 km/h-ra a gyári adatok szerint 3,95 másodperc alatt képes felgyorsulni az autó, azaz e tekintetben 5 századmásodperccel ellenfele előtt jár.

 

user posted image

 

A Gallardo Python persze kevesek kiváltsága marad: mindössze 250 példány készül belőle, és az ára is vagy 10%-kal meghaladja szokványosabb testvérmodelljeiét. Az autót ősztől lehet majd megrendelni a Lamborghinitől.

 

user posted image

 

Aki még különlegesebb autóra vágyik, az persze kivárhatja a Concept S szériaváltozatát is. Ez ugyanazzal a motorral, váltóval és futóművel készül, mint a Python, de ahogy az idén Genfben bemutatott prototípus, ez is középen kettéosztott pilótafülkével és szélvédővel, viszont tető nélkül készül. A hétköznapi használatra alkalmatlan, de igazán látványos sportkocsiból előreláthatólag 80-90 példány készül majd, előreláthatólag valamikor 2006 folyamán.

 

user posted image

 

Hosszabb távon sem a Python sem a Concept S nem játszik túl fontos szerepet a Lamborghini terveiben, viszont a szeptemberi Frankfurti Autókiállításon bemutatkozó Gallardo Spider annál inkább. A vászontetős változatra már régóta várnak a márka rajongói - mintegy 500 példányra már van is előrendelése a Lamborghininek - de most végre megérkezik. Erről a típusról egyelőre csak pletykák és kémfotók állnak a rendelkezésünkre: ezek szerint a Spiderbe is az új 523 lovas motor kerül, de a régi hosszú váltóval és a kényelmesebb futóművel, rossz időben pedig elektromosan mozgatott vászontető védi az utasokat a természet erőitől. A típus gyártása ismereteink szerint 2006 első felében kezdődik, így az első példányok a következő kabrió-szezont már a gazdájuknál tölthetik.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...