Jump to content
PirateClub.hu

Készülőben Az Új Grafikus Csatolófelület


wappl
 Share

Recommended Posts

Egy nemrég megalapított konzorcium, amelyet néhány nagyobb elektronikai gyártóvállalat alkot, olyan új interfész kidolgozásába fogtak, amely a HD kijelzők és a PC közötti kapcsolat létrehozására szolgál: A UDI SG (unified display interface special interest group) csatolófelület remélhetőleg leváltja majd a régi VGA szabványt, amely már egyáltalán nem alkalmas magas minőségű videóanyag továbbítására.

 

 

Olyan vállalatok támogatják az új interfészt, mint az Intel, az Apple Computer, az Nvidia, a Silicon Image, a Samsung Electronics, és a Foxconn Electronics. Mindannyian évek óta azon dolgoznak, hogy termékeik egyre inkább hasonlóak legyenek a szórakoztató elektronikai cikkekhez. Az egyik vízió szerint a Microsoft Windows XP Media Center Edition változata fut az Intel Viiv PC-n, amellyel teljes otthoni hálózatban kapcsolódna össze az összes multimédiás eszköz a lakásban. Ehhez azonban szükség van például egy olcsó, de modern grafikai csatolófelületre.

 

A TFT monitorok a DVI csatolón keresztül kommunikálnak a videokártyával, a HD televíziók pedig a HDMI (high-definition multimedia interface) interfészt használják. A két szabvány egymással kompatíbilis, de a HDMI néhány funkcióval többre képes. Ilyen például az univerzális távirányító támogatás, és a nagyobb adat sávszélesség.

 

Az olcsóbb számítógépek azonban még mindig a hagyományos VGA felületet használják, ami az átlagos monitorokhoz teljesen megfelelő. A DVI azonban sokkal alkalmasabb például filmnézésre.

 

A UDI a HDMI funkcionalitásával rendelkezik, vagyis a HDCP (high-bandwidth digital content protection) másolásvédelmi eljárást is beleépítették, és visszafelé kompatíbilis lenne a korábbi szabványokkal. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy HDMI és DVI csatolóval rendelkező kijelzők egyaránt használhatók rajta keresztül.

 

Egyes elemzők máris nemtetszésüket fejezték ki, mert szerintük egy újabb szabvány csak megkavarná a nyugalmas állapotokat. "Az a baj ezekkel a hátsó kivezetésekkel, hogy túl sok van már belőlük. Bárkit megkérdezhetnek erről a témáról, azt fogja felelni, hogy túl sok dugasz, túl sok kapcsoló és kábel található minden televízión és egyéb elektronikai eszközön. Az embereknek egy teljesen univerzális csatolóra lenne szükségük, amely mindenféle készülékhez használható és kölcsönösen tud rajta kommunikálni több eszköz is." - mondta Stephen Baker, az NPD Techworld vezető ipari elemzője.

 

forrás : CW

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...