Jump to content
PirateClub.hu

hego

Veterán
  • Pontszám

    174
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by hego

  1. Ha érdekel a web-programozás is akkor szerintem jó ha HTML (ami nem programozási nyelv ugyan, de jól jön amúgyis tudni), aztán PHP JS, CSS (ami szintén nem prognyelv, de ismerni akkor is jó). Ezeket szerintem jó tudni alapból is, és elég egyszerűek, könnyen elsajátíhatsz vele bizonyos alapokat, hozzászokhatsz a szintaxisok betartásához, és a PHPval alapvető programozási logikát tanulhatsz (mondjuk sokan nem szeretik azokat a programozókat akik PHP-val kezdenek, de úgy gondolom ez tökmind1, ha érdekel és van lelked csinálni, úgyis jó leszel), aztán meg jöhet valami, az se árt ha mondjuk infó emeltszinű érettségit csinálsz, ott tanítanak neked pascalt, vagy akármi mást (elvileg lehet választani), amit meg php háttértudással már nem lesz nehéz elsajátítani. A lényeg úgyis azon van mennyire vagy szorgalmas és, hogy milyen célod van :), ha később mittomén mondjuk 3Dimenziós játék engineket csinálnál javaslom figyelj oda matekon erősen, egyébként annyira talán nem fontos (van olyan területe a programozásnak amihez kell erősen matek, és van olyan amihez egyáltalán nem kell), + bizonyos adatbáziskezelő rendszereket is érdemes megismerned,pl ha PHPval kezdesz akkor valszeg ez a mysql lesz, aminek a logikáját a halmazok logikájához szokták leginkább hasonlítani (ami ugye alap matek, vagy inkább szimplán logika, de ez azért gondolom megvan).

     

  2. Én csak azt nem értem, hogy bárki aki konkrét dolgokat ír a világűr szerkezetéről, kiterjedéséről és ilyen biztos is saját igazában...az honnan veszi, hogy igaza van? Egyesek szerint a tudósok látják a világűr végét és mindent tudnak róla, de akkor minek van a műszerekkel belátható univerzumnak és a nem beláthatónak külön tudományos megnevezése? Pf...

  3. Miért jobbkezes az emberek többsége?

     

    ?Miért van az, hogy az emberek többsége a jobb kezét használja evéshez, íráshoz, stb.? Miért vannak balkezes emberek? Mi vezethetett a többség jobbkezességének kialakulásához??

     

    Miért jobbkezes az emberek többsége?

     

    ?Miért van az, hogy az emberek többsége a jobb kezét használja evéshez, íráshoz, stb.? Miért vannak balkezes emberek? Mi vezethetett a többség jobbkezességének kialakulásához??

     

     

    Ez a kérdés régóta foglalkoztatja a tudósokat és a közvéleményt egyaránt. Mind a mai napig nem tisztázott a pontos ok, bár számos elmélet született a magyarázatára. A leginkább hihető és valószínű elmélet Marian Annett nevéhez fűződik, és genetikai-evolúciós összefüggéseket feltételez.

     

    A tapasztalati tényekkel is alátámasztott elmélet lényege, hogy a test szimmetriáját és a kezességet meghatározó génnek két változata (allélja) létezik, egy ?jobbos? és egy ?balos?. Az ember evolúciója során valamilyen mutáció hatására a jobbkezességet meghatározó forma vált dominánssá, azaz ha a szüleinktől örökölt allélok közül csak egyik is ?jobbkezes?, magunk is jobbkezessé válunk.

     

    Ha e tulajdonság utódlása is a klasszikus, Mendel-féle domináns-recesszív öröklődésmenetet követné, az emberek 75 százaléka lenne jobbkezes, 25 százaléka balkezes. Tudjuk azonban, hogy ez nem így van: az emberiség mintegy 90 százaléka jobbkezes.

     

    Annett szerint a két recesszív (?balos?) allél öröklése még nem jelent automatikus balkezességet. Ez csupán lehetőséget teremt a balkezesség kialakulására, de nem kötelező érvényű. Az egyént ért különböző hatások határozzák meg, hogy melyik keze lesz az ügyesebbik. Itt nyílik a tere a további elméleteknek, melyek a különféle magzati és kisgyermekkori hatásokat, életeseményeket vagy akár baleseteket, traumákat teszik felelőssé a balkezesség kialakulásáért.

     

    Marian Annett elmélete azért is figyelemreméltó, mert választ ad arra, miért születik két balkezes szülőnek az esetek 54 százalékában jobbkezes gyermeke, illetve arra is, hogy a tökéletesen egyező génállományú egypetéjű ikrek miért különbözhetnek egymástól a kezesség tekintetében.

     

    forrás:

    http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=4054

  4. Voltam olyan hülye, hogy megpróbáltam vizsgálni, hogyan gondolkodom. A vége az lett, hogy a legapróbb folyamatok elvégzése sem ment, sőt írásban pl elkezdtem összecserélni a betűket. Nem tudom miért, talán nincs is benne semmi természetfeletti, egyszerűen csak érvényesült : "ha sokat figyelsz valamire tuti elrontod".

     

    Egyébként meg az olyan hülyeségekre, hogy minket más lények terveztek..khmm, kérdem én: Ha egy ilyen zseniálisan összetett lényt mint minket csak beavatkozással lehet létrehozni, akkor azt a feltehetőleg ugyancsak húsból összetevődő lényt aki más lényeket hoz létre, mégis kik teremtették? És őket? És Őket? És Őket?

     

    Persze ha isten áll a dolgok mögött, akkor az máris jó :).

     

    Egyébként szerintem az öntudatot az intelligencia alakítja ki :).

  5. Mindenki erre vágyik. A "zsenik" is. Pláne az őrült zsenik... Szerintem mindent megadnának egy olyan életért. Bár szvsz ez is csak azért van mert ahogy beleéljük magunkat más életébe csak a jót látjuk. És azt hisszük sokkal kevesebb problémákkal kellene úgy megbirkóznunk. Pedig ez nyilván nem igaz. Mindennek van hátulütője. Ez szerintem valami törvényszerűség :)

  6. Szerelmemhez reménytelenül

     

    Szerelmes vagy

    Szerelmes vagyok

    Te mást szeretsz

    De ettől boldog vagyok.

     

    Hisz sosem láttam még szebbet

    egy szerelmes asszonynál

    Sosem láttam még szebbet

    e fiatal leánynál.

     

    Csak vesd rám ragyogó tekinteted

    Csak nézz rám úgy ahogy senki

    Csak érezzem boldog vagy

    s ha így van: Boldog vagyok.

     

    Csak hagyd, hogy így legyen

    S én mindig nézek majd reátok

    mint az üres Hold

    két szép csillagot.

  7. szia bio! én elgondolkoztam a szavaidon, és tényleg naívság volt azt gondolnom, hogy ez mindenki számára ennyire egyszerű mint nekem. olyan fura számomra, mert én mindig könnyeden vettem az akadályokat, és ha vki "kuka" szótlan volt előszőr mellettem, akkor azonnal megeredt a nyelve. a nevetés, a vicc sokmindenen átsegít. és soha nem volt gondom a kommunikációval, sőt nem lehet lelőni ezen a téren. :lol: valószínű a nyitott személyiségemből adódik ez az egész, nem zárkózom el, és én tényleg általában mindig mindenkihez megtalálom az utat, vagy feloldom a gátlásokat, ha zavarban vannak. és emiatt fontos a humor, ami sokmindenen átsegít.

    nekim! szerintem nem érted a szavaimat, nem hallod a hangomat, így nem tudom közvetíteni feléd teljes mértékig a gondolataiamat! de az sokmindent megmutat, elárul rólad, hogy rosszindulatot feltételezel emögött, lelked rajta. a megjegyzésem arra utalt, hogy szinte lehetetlennek tartom azt, hogy vki ne tudjon miről beszélni, és sajna sokszor találkoztam buta emberkékkel, és ez volt az oka annak, hogy elhagyták, és még rá is csodálkozott. :blink: nem volt miről dumiznia. a butaság arra vonatkozott, amiket felsoroltam, mert sok lehetőség van a kommunikálásra. olyan van, hogy azonnal nem tudsz megszólalni, de ha olyan van, hogy nem tudsz miről dumizni, akkor buta az illető. ennél világosabban nem tudom már neked elmagyarázni! és a szövegeimből ne egy mondatot ragadj ki, hanem próbáld összefüggéseiben látni a dolgokat, és akkor azonnal érthető lesz. nem érzem úgy, hogy hibáztam, nincs mit beismernem, mert nem érted a mondanivalómat. bocsánat ha más dimenzióban mozgunk. szipi

     

    Aha. Vagyis ha egy csaj odajön hozzám és elkezd áradozni a romantikus faxságairól én pedig elkezdek neki áradozni a relativitás elméletnevű faxságról akkor mi van? Ez kommunikáció? Nem. Ezen esetben az a fél buta aki nem veszi észre, hogy egyáltalán nincs közös témájuk. A helyes kommunikációhoz ugyanis kell a közös valóság, hogy mindkét fél ugyanazokat a dolgokat élje át. Ez van.

    Egyébként meg ez elég szélsőséges. Talán mindkét fél buta valamennyire mivel mindketten korlátoltak. Mivel egy művelt ember ismeri a relativitás elméletet (annyira mindenképpen h tudja i mi hol és miért) és feltud hozni romantikus témákat is.

     

    Szerintem nem csak a kínos csend a rossz. Hanem amikor már nagyon egyoldalú lesz a dolog. Beszélsz, beszélsz, beszélsz... ő meg csak akkor szól, ha kérdezel, vagy reagál arra amit mondasz. Saját magától azonban semmi dolgot nem hoz fel. Engem ez is nagyon szokott zavarni, mert már rongyosra beszéltem a számat, ő meg ki se nyitotta.

     

    Mondjuk ez egyénfüggő. Vannak nehezebben oldódó csajok, akiknek utána úgy megindul a szó......, hogy le se tudnak állni. Az eleje azonban akkor is kínos. :)

     

    Nálam ez fordítva szokott lenni :). Csaj beszél mint a gép én meg hallgatom :D. Igazából simán sétálnék egy ember mellett egy hosszú úton (nevezzük bekötő útnak és akkor már tudjátok, hogy minden hétköznap gyalog járok itt haza^^) úgy hogy nem szólok hozzá. Egyszer majdnem volt rá példa, de ő viszont hozzám szólt :).

     

    Ennek az oka egyszerű: Nem vagyok kíváncsi az ezerszer hallott szövegekre. Bár ez pozitív élmény volt -tehát már ismerek egy csajt akinek több agya nőtt mint egy tyúké :D). Ettől függetlenül más alkalommal ugyanezt megcsinálnám :S

  8. Takáts Tamást teafőzös közben érte a halál

    Az énekes épp teátfőzött mikor a filter nyakára tekeredett és belerántotta a bögrébe. Ezután teljesen elkeverte a vízzel. A karthago zenekar az ő tiszteletére írta meg a "Te is csak édesítőszer vagy" c. dalát.

  9. Tóth Lüszit felfalták a saját hangszálai

    Jelentette be a Magyar hírügynökség tegnap délelőtt. A hangszálak rendkívül hirtelen keebelzték be a lány testét, az orvosok már nemtudtak segíteni rajta. A hangszálak ismeretlen helyre távoztak a gyilkosság után. Ha bárhol is felismeri a b vagy c képét ne próbálja megközelíteni, hanem hívja a rendőrséget. Köszönjük.

  10. VV Ágit megba**ta egy tücsök.

    Az aktusra egy sátorozás alkalmával került sor, mikor is VV Ági elejtette egy testékszerét, majd a fűben keresni kezdte azt. Meg nem erősített hírek szerint ekkor oly logikátlan mozdulatok sorát hajtotta végre, hogy egy Gryllus campestris -tehát Mezei tücsök- fajtársának nézte és közösült vele.

  11. Így igaz, nem a vadonban elünk, és ha megnézed mégis ezeken a helyeken semmivel nem lett akár rövidebb a szőr. Nagyobb hatást kelt? Kit akarsz ezzel becsapni, magadat? A másik képzeld, nem borotválom a nemi szervem és minden nap legalább lezuhanyzom. A hónalj más terület, az az egyetlen terület ahol tényleg kellemetlen.

    Mennyire nagy az a százalék amiről beszélsz? Ugyanis ezt még nem vettem annyira észre hogy ez lenne a nagyobb százalék.

     

    szipi: nem nem esztétikus^^, de azt se mondd hogy igazából nem amiatt kezdted el magad borotválni, hogy tetszél a férfiaknak. Ezzel azt akarom mondani, hogy én azt nem tartom fontosnak, hogy azért tetszem másoknak mert csupasz vagyok valahol.

     

    Most belegondolok, hogy tetszik egy csaj, de kiderül h nem borotoválja. Erre elhajtom? Ugyan. Szerintem is tökmind1 h csinálja e vagy nem. Mivel Szeretkezésnél am sem akarok minden áron úgy is odaférkőzni (:D), ha meg akarja a csaj akkor joggal elvárhatom h borotválja le. Nem?

  12. helósztok

    én tegnap raktam fel az ubuntu-t és hát első ránézésre naon bejön ;)

    bár elősször elvoltam hogy megcsináljam a netet de aztán rájöttem hogykell :D

    csak most olyan gondom van hogy nics semmi dumáló progi :S nincs az msn nek valami erre készült verziója?

    tud róla valaki valamit?

    --------------------------------------------------------- MEGOLDVA --------------------------------------------------------------

    aMSN :D

     

    aMSN sem rossz, de a pidgin az igazi (szerintem :D)

×
×
  • Create New...