Jump to content
PirateClub.hu

safneragnes

Törzstag
  • Pontszám

    869
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

  • Nap nyertese

    41

Posts posted by safneragnes

  1. Efrájim Kishon-A tengeribeteg bálna 
    letöltés-mega.epub 1,4mb


    covers_124745.jpg?1395388121 


    Ez a „tengeribeteg bálna” is csak Kishon fejében születhetett meg! És akár Tel-Avivban él, akár a svájci Appenzell faluban, szó- és szólásfacsarásait, üde nyelvi nyegleségeit, bohó történeteit mintha a Nagymező utcában csevegné – még mint Kishont Ferenc –, immáron többtucatnyi könyvével, filmjével, színdarabjával a háta mögött. Képtelen szóképek és tótágast álló történetek követik egymást, gazdag ismereteket nyújtva az olvasónak: hány pillangó található Rodosz szigetén a Millió Pillangó völgyében? Van-e lovas szobor minden olasz háztartásban? Lehet-e viccet mesélni egy svájcinak? Mulatságos kalandok adják a válaszokat. A hollandok fájdalmasan félreértik, amikor a „legősibb foglalkozás” képviselőit keresi: „A Földművelésügyi Múzeum zárva van” – mondja a gyógyszerész…
    „Megzenésíti” egy-egy országról kialakult közhelyeinket, kiegészítve megfigyeléseivel. De miközben egymás mellé kötözi a pellengérhez a fecsegő olaszt, a fontoskodó svájcit, a ledér franciát – s a furfangos izraelit –, nem szeretetlenül ítél, jut egy-egy simogatás is mondannyiuknak. Ám a pellengér az pellengér, igaz lehet, amit befejezésül ír: „…. a szerző utolsó ilyen tárgyú munkája, mivel ha elolvassák, egyetlen valamirevaló ország sem ad neki többé vízumot…” Hacsak föl nem mentik őt, mert bűneit hallatlanul mulatságos, jóízű, vidám és színes könyvben követte el.


    Eredeti megjelenés éve: 1965

    humoreszk izraeli szerző magyar nyelvű magyar szerző

    >
     Ciceró, Budapest, 2011

    letöltés

    https://mega.nz/file/aHxmlDpQ#jT7LquE859m5McJ_FAlKIyNvCGdIP7Jq_VFilb-vXDw

    -

    Fitz-James O'Brien-A gyémántlencse és más rejtélyes történetek 
    epub  205kb

    covers_653018.jpg?1611220227

    Fitz-James O'Brien mindössze 35 éves volt, mikor elragadta a halál – ez nem csak az életének vetett véget, de irodalmi örökségére is rányomta bélyegét. Néhány évtized alatt szinte teljesen elfeledetté vált, holott a gótikus-fantasztikus irodalom egyik úttörőjét tisztelhetjük személyében. Persze a műfajt nem ő találta fel, egyes műveiben azonban korábban sosem vagy csak nagyon ritkán látott, azóta már széles körben elterjedt fordulatokkal találkozunk. A Csodamívesben olvashatunk például először a saját gazdáik, teremtőik ellen forduló élettelen bábokról, „robotokról”, illetve a Mi volt az? rejti magában a világirodalom egyik legelső láthatatlan lényét. Mellesleg talán érdemes lehet megemlíteni, hogy A gyémántlencsét H. P. Lovecraft az egyik kedvenc novellájának tartotta.


    Tartalomjegyzék

    elbeszélés fantasy gótikus irodalom magyar nyelvű novella

    A következő kiadói sorozatban jelent meg: Az Attraktor Kiadó bűnügyi-gótikus sorozata Attraktor

    >
     Attraktor, Máriabesnyő-Gödöllő, 2021


    letöltés

    https://data.hu/get/13000417/obrien_fitz-james__a_gyemantlencse.epub


    letöltés

    https://www.upload-4ever.com/rdoag3smhdwa

    -

    • Like 6
    • Thanks 14
  2. Paul Davies-Az ötödik csoda
    Formátumok: epub.mobi.pdf.2,2mb data


    covers_48396.jpg?1395359048 


    Szerzők: Paul Davies

    Címkék: Tudomány és Technika

    Az élet eredete egyike a tudomány legérdekesebb és még megválaszolatlan kérdéseinek.
    Az élet csupán egy kémiai baleset eredménye, ami egyedülálló az Univerzumban? Vagy éppen ellenkezőleg, mélyen bele van vésve a természet törvényeibe, és fel is bukkan ott, ahol a körülmények kedvezőek?
    Paul Davies, a világszerte elismert tudós és több népszerű könyv szerzője ebben a művében a legújabb biogeneziselméleteket veszi sorra. A csak nemrég felfedezett, a Föld forró mélységeiben tanyázó "élő kövületek" és baktériumok lehetséges nyomai egy Marsról származó meteoritban alaposan felforgatták az eddigi nézeteket a legkorábbi élő szervezetekről. Az egyre gyarapodó bizonyítékok amellett szólnak, hogy az élet valahol mélyen a felszín alatt, korábban elviselhetetlennek tartott körülmények közepette született, és sziklákba zártan akár utazhatott is a Föld és Mars között, vagy talán bárhová a világűrön át.
    De még ha a legextrémebb környezetben is, hogyan jöhetett létre az élet az élettelen anyagból? Davies a legtöbb tudóssal szemben azt állítja, hogy a döntő lépést nem a kémiában, hanem az első információfeldolgozó rendszerekben kell keresnünk.


    letöltés

    https://data.hu/get/12993546/Az_otodik_csoda_-_Paul_Davies.mobi
    https://data.hu/get/12993547/Az_otodik_csoda_-_Paul_Davies.epub
    https://data.hu/get/12993548/Az_otodik_csoda_-_Paul_Davies.pdf

    -

    Jeremy Dronfield-A fiú, aki követte az apját Auschwitzba 
    epub 2019 1mb


    covers_520918.jpg?1542828142

    r
    Igaz történet Gustav Kleinmann naplója alapján.
    Egy megindító igaz történet egy apa és fia küzdelméről, hogy együtt maradhassanak és túléljék a Holocaustot.
    1939-ben Gustav Kleinmannt, a bécsi zsidó kárpitost elhurcolják a nácik. Kamasz fiával, Fritzcel együtt Németországba, Buchenwaldba küldik, ahol egy elképzelhetetlen megpróbáltatás veszi kezdetét, amikor megverik, éheztetik és a koncentrációs tábor építésére kényszerítik őket.
    Amikor Gustavot áthelyezik Auschwitzba, ami egyenlő a halálos ítéletével, Fritz nem hajlandó elengedni az apját. Miközben átélik a rengeteg szörnyűséget és szenvedést, csupán egyetlen dolog marad állandó, ami életben tartja őket: a szeretet apa és fia között.
    A regény alapjául Gustav titkos naplója és egy mélyre ható kutatás szolgált.
    Az olvasók most először találkozhatnak apa és fia igaz történetével – a bátorság és a Holocaust túlélésének páratlan mementójával.


    2. világháború Auschwitz brit szerző férfi főszereplő háború holokauszt igaz történet alapján magyar nyelvű napló rasszizmus regény történelem zsidóság

    >
     Álomgyár, Budapest, 2019
    510 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155929236 · Fordította: Moldova Júlia
    >
     Álomgyár, Budapest, 2019


    letöltés

    https://data.hu/get/13000915/Jeremy_Dronfield_-_A__fiu_aki_kovette_az_apjat.epub

    -

    • Like 4
    • Thanks 12
  3. John Elder Robison-Nézz a szemembe, fiam! 
    epub mobi pdf 2,71 MB data


    covers_334784.jpg?1424883078

    John Robison nem éppen hétköznapi apa. Gyermekkora óta antiszociális csodabogárnak könyvelték el – ezekről az évekről szól előző, szintén a Kossuth Kiadónál megjelent könyve, a Nézz a szemembe –, és negyvenéves volt, amikor Asperger-szindrómát diagnosztizáltak nála. Hogyan él egy férfi, aki folyamatosan összeütközésbe kerül a közösségi lét íratlan szabályaival, és aki képtelen értelmezni más emberek arckifejezését, mozdulatait? És hogyan éli meg az apaságot? Hogyan azonosítja gyermekénél ugyanezt a problémát, és hogyan oldják – vagy éppen nem oldják – meg együtt az ebből adódó problémákat.


    Eredeti cím: Raising Cubby: A Father and Son's Adventures with Asperger's, Trains, Tractors, and High Explosives

    Eredeti megjelenés éve: 2007

    amerikai szerző apaság autizmus magyar nyelvű szülői szerep visszaemlékezés

    >
     Kossuth, Budapest, 2015


    letöltés

    https://data.hu/get/12997039/John_Elder_Robison_Nezz_a_szemembe.mobi
    https://data.hu/get/12997041/John_Elder_Robison_Nezz_a_szemembe.epub
    https://data.hu/get/12997040/John_Elder_Robison_Nezz_a_szemembe.pdf

    -

    Alex Segura-Poe Dameron- Szabadesés
    epub 1mb


    covers_641323.jpg?1605713683


    Minél magasabban repülsz, annál nagyobbat zuhanhatsz…

    Poe Dameron mindig is repülni vágyott. Édesanyja, Shara Bey, aki valaha A-szárnyú pilótaként harcolt a Felkelők oldalán, megtanította neki a repülés alapjait. Ám Shara idejekorán meghalt, és Poe kettesben maradt az apjával, Kes Dameronnal, aki igyekezett minden bajtól megóvni fiát.
    Poe immár tizenhat éves, és nem akar mást, mint elhagyni a békés Yavin 4-et, hogy izgalmas kalandokat élhessen át a galaxisban, apja viszont mindenáron az otthon biztonságában akarja tudni a fiút. Amikor egy csempészcsapat munkát ajánl neki, Poe úgy érzi, hogy végre elérkezett élete nagy lehetősége, amit nem hagyhat ki. Mire felfedezi, hogy a banda az egyik hírhedt bűnszervezet, a Kijimi Fűszerfutárok része, már nincs visszaút. De vajon tényleg erre az életre vágyott? Miközben egyre veszélyesebb helyzetekbe sodródik, Poe-nak döntenie kell, hogy melyik oldalra álljon…


    Alex Segura: Poe Dameron: Free Fall
    Eredeti mű
    Alex Segura: Poe Dameron: Free Fall
    Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

    ifjúsági magyar nyelvű regény sci-fi űropera

    >
     Szukits, Szeged, 2021

    letöltés

    https://data.hu/get/13000918/Alex_Segura_-_Poe_Dameron-Szabadeses.epub

    -

    • Like 4
    • Thanks 5
  4. Jodi Taylor-Nem semmi lány (Frogmorton Farm 2.)
    mobi epub 2,1mb 2021

    covers_646950.jpg?1608628827 

    A semmi lány felnőtt…

    A Frogmorton farmon a megszokott módon zajlik az élet – ami azt jelenti, hogy az események rég túllépték a „különc” szintet, és most nyílegyenesen vágtáznak a „teljesen bizarr” felé.

    Jenny ismét azért küzd, hogy a Russell Checklanddel kötött házassága viharos tengerén hánykolódva valahogy a felszínen maradjon. De szerencsére nincs egyedül, mert ott vannak neki a patagóniai rohamcsirkék; Jack, a szomorú szamár; és Mrs. Crisp titokzatos barátja.

    Tehát semmi újdonság… leszámítva egy titokzatos alakot, aki újra és újra felbukkan a ház körül, és akire Jenny azt mondaná, hogy nem más, mint az unokatestvére, a gonosz Christopher, ha nem tudná, hogy ez lehetetlen. Akkor látta utoljára a férfit, amikor Russell kihajította a házból, és nem lehet olyan ostoba, hogy visszatérjen, és újra megpróbálkozzon valamivel… vagy igen?


    Jodi Taylor: The Something Girl
    Eredeti mű
    Jodi Taylor: The Something Girl
    Eredeti megjelenés éve: 2017

    állat angol humor angol szerző énelbeszélő festészet háziállat spamelo kortárs ló mágikus realizmus magyar nyelvű misztikus művészet női főszereplő romantikus sorozat része

    >
     Metropolis Media, Budapest, 2021
    332 oldal · ISBN: 9786155859939 · Fordította: Szente Mihály
    >
     Metropolis Media, Budapest, 2021 


    letöltés data mobi epub 2,1mb

    https://data.hu/get/12996390/Nem_semmi_lany_-_Jodi_Taylor.mobi
    https://data.hu/get/12996391/Nem_semmi_lany_-_Jodi_Taylor.epub

    -

     

    -

    • Like 3
    • Thanks 9
  5. Sarah Crossan-Darázsfészek 
    epub mobi 1mb 2021

    covers_651372.jpg?1610521366

    Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

    Ana és Connor három éve szeretők. Szűk hotelszobákban, zsúfolt kávézókban, rövid üzenetekben és lopott hétvégéken egy olyan világot építenek maguknak, amelyben kettejükön kívül nincsen másnak hely, és amelyből esténként más-más családhoz térnek haza.
    Egy nap aztán megtörténik az elképzelhetetlen: Connort halálos baleset éri, és Ana egyedül találja magát a titkuk fogságában. Ráadásul a legrosszabb szerepben – hivatalból, hagyatéki ügyvédként pont neki kell vigaszt és megnyugvást nyújtania a gyászoló özvegynek.
    Hogyan veszíthetünk el valakit, akiről a világ azt sem tudta, hogy a miénk? Hogyan gyászolhatunk meg valamit, ha a fájdalmunkat nem beszélhetjük ki? Sarah Crossan regénye két egymás árnyékában létező házasság élveboncolása, egy volt szerető érzelemteli, ám kegyetlenül őszinte vallomása szerelemről, veszteségről, az elengedés és a megbocsátás útvesztőiről.

    Méltatások:"Istenem, lenyűgöző… Sarah zseniális író." – CECELIA AHERN
    „Sarah egy olyan írásmódot alkotott a regényeiben, ami egyedi, és csakis az övé.” – JOHN BOYNE, A csíkos pizsamás fiú szerzője
    „Meggyőző, gyönyörűen megírt történet.” – THE SUNDAY TIMES
    „Az időzítés királynője… Crossan az élet legsötétebb perceit is humorral és emberséggel tálalja; garantáltan nem fogja tudni letenni.” – THE TIMES
    „Párkapcsolat, hivatás és anyaság egyaránt górcső alá kerül a »másik nő« megkapó portréjában.” – DAILY MAIL
    „A házasságtörő viszony lírai beszámolója a szerző finom, egyedi stílusa miatt igazán megrázó és hatásos. Elvárom, hogy legalább annyi díjat hozzon az írónak, mint az ifjúsági regényei.” – RED


    Sarah Crossan: Here is the Beehive
    Eredeti mű
    Sarah Crossan: Here is the Beehive
    Eredeti megjelenés éve: 2020

    gyász házasság ír ír szerző kortárs lélektani magyar nyelvű női főszereplő párkapcsolat regény szeretet ügyvéd vers

    >
     General Press, Budapest, 2021
    260 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634524670 · Fordította: Ács Eleonóra
    >
     General Press, Budapest, 2021 


    letöltés data epub mobi 1mb

    https://data.hu/get/12996388/Darazsfeszek_-_Sarah_Crossan.epub
    https://data.hu/get/12996389/Darazsfeszek_-_Sarah_Crossan.mobi

    -

    • Like 3
    • Thanks 13
  6. Leiner Laura-Közhelyek 2020
    mobi epub 1mb

    covers_81513.jpg?1429296128 


        Jelen korunk őszinte drámája az elmúlásról, az üres érzelmekről, a hajszolt illúziókról, a hétköznapok szépségéről, a monotonnak hitt, utólag értékesnek ítélt órákról, a nagy szavak üresen csengő jelentéséről a közhelyekről… A szavak embere ritkán tud nagy érzelmekről őszintén írni. Legtöbbször csak üres klisék tömkelegével képes elénk tárni és megosztani velünk az élményeit.
        Shannen huszonéves újságíró, mégis megfáradt, kétségbeesett életet él. Látszólag teljes az élete, mindene megvan, és igyekszik boldognak tűnni, belül azonban üres, végtelenül boldogtalan. Riadtan keresi a kiutat a monotonitásból, görcsösen kapaszkodna valakibe, aki magával húzza. Vlad teljesen más szemmel látja a világot, mégis egymásra találnak. Teljesen ellentétes látásmódja, az életről kialakult véleménye Shannen újjászületését jelenti. Ráébreszti, mitől lesz szebb az élete, az ő világa, hogyan tud hinni újra az illúziókban, a boldogságban, a szeretetben. A nagy, közhelyes szavakban.
        Az élet ad és elvesz. Shannennek farkasszemet kell néznie az élet fájdalmas törvényeivel, szélmalom harcot vívnia egy előre eldöntött vesztes küzdelemben.
        Mélyen megindító történet az életünkben jelentéktelennek tűnő, mégis lényeges dolgok elmulasztásáról, és a valójában jelentéktelen dolgok téves felértékeléséről. Hibáinkról, gyengeségünkről, képzelt fájdalmainkról, önsajnálatunkról, illúziókról. Néma, olykor kifejezhetetlen, néha eltúlzott érzelmeinkről, kreált keserűségünkről. Betegségről, gyógyulásról, születésről, elmúlásról… És a megvilágosodásról. Rólunk…


    Eredeti megjelenés éve: 2008

    Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

    21. század Anglia barátság betegség ifjúsági karrier kórház London magyar nyelvű magyar szerző női főszereplő Párizs rákbetegség regény újságírás

    >
     L&L, Budakalász, 2020
    286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155872068
    >
     L&L, Budakalász, 2020

    letöltés data 


    letöltés

    https://data.hu/get/12994729/Kozhelyek_-_Laura_Leiner.mobi
    https://data.hu/get/12994730/Kozhelyek_-_Laura_Leiner.epub

    • Like 5
    • Thanks 12
  7. Eoin Colfer-Artemis Fowl és az elveszett kolónia (Artemis Fowl 5.) letöltés data pdf 1,2mb


    covers_482404.jpg?1520343239

    ARTEMIS FOWL jótét lélekké vált… de csak majdnem

    Minden előzetes figyelmeztetés nélkül egyre több démon ölt testet a Földön. Ha az embereknek sikerülne elfogniuk egyet, az összes tündér lelepleződne. A démonok megjelenését megjósoló kacifántos számítások között még a briliáns Kisgebe sem tud eligazodni, de ismer valakit, aki segíthet rajtuk: Artemis Fowlt.
    Amikor azonban egy rendkívül zavart ördögfióka jelenik meg egy szicíliai színházban, nem Artemis az egyetlen, aki várja. Valaki más is elkezdte megfejteni a tündérvilág titkait… méghozzá egy tizenkét éves lány. Elindul a versenyfutás az idővel, és jelentős átalakulásokon keresztülmenő Artemis Fowlnak mélyen bele kell nyúlni piszkos trükkökkel teli erszényébe, ha meg akarja menteni tündér barátait a rájuk leselkedő végzettől. Ennek tetejébe még egy hataloméhes démon hadúr is megszállni készül az emberek létsíkját mindenre elszánt seregével.


    Eoin Colfer: The Lost Colony
    Eredeti mű
    Eoin Colfer: The Lost Colony
    Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

    fantasy gyermekkönyv iskolásoknak ifjúsági ír szerző kortárs magyar nyelvű regény sci-fi sorozat része tündér

    >
     GABO, Budapest, 2018

    letöltés data pdf 1,2mb

    https://data.hu/get/12994598/Eoin_Colfer_-_Artemis_Fowl_es_az_elveszett_kolonia_Artemis_Fowl_5..pdf

    -

     


    -

    • Like 5
    • Thanks 11
  8. Nemes István-A sárkány könnyei Fantay antológia
    pdf


    nemes-istvan-a-sarkany-konnyei-3t65a7ar.


    Ragarr Ghagarr a varázsló egy nap levelet ír egykori kalandortársainak egy rendkívül fontos és halaszthatatlan probléma megoldásának ügyében. Úgy érzi, sötét árnyak gyülekeznek körülöttük, és valamennyiük életét halálos veszély fenyegeti. A régi harcostársak előkerülnek, a találkozó összejön, ám akad egy csekélyke probléma: Gahagarr akut amnéziában szenved, és már nem emlékszik, miért rángatta össze az ütőképes csapatot. Még arra sem emlékszik, mi köze ennek az egésznek a négy hónappal korábban együtt megszerzett mágikus kristályhoz, a Sárkány Szeméhez, s az abból csöpögő nedvekhez, a Sárkány könnyeihez… Az Úr 427. évének tele Fekete Kullgant a tulfúr havasokban találja, ahol úttalan utakon menekül üldőzői, a sahrai emír bérgyilkosai elől. A lutarnita paplovagot a Sors szeszélye egy különös várkastélyba veti, ahol természetfölötti hatalmak kezére kerül… Danwa és Lánghajú mindenre elszánt tolvajnők Mitheróniában. Egy észveszejtő kincset hajszolva bajba kerülnek, s ennek kapcsán lehetőségük adódik egy igazán észveszejtő sárkánykincs megszerzésére. Csak ehhez előbb meg kellene ölni a sárkányt… Benjamin Rascal és John Caldwell közös kisregénye mellett további négy írás a Káosz Világán játszódik, ám ugyanakkor találhatunk izgalmas történeteket Kárpáthiáról, Ammerúniáról, Nyugatvégről és Soraabiáról

    letöltés data 5mb 

    https://data.hu/get/12991863/A_sarkany_konnyei.pdf

    -

    • Like 4
    • Thanks 11
  9. Robert Knight-Az ereklye 
    pdf 2,5mb data

    covers_22076.jpg?1395350430 

    Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

    A Hathar Királyság egére fenyegető, komor fellegek telepednek, és sötétségbe borítják a hathariakat. Mindenki az Istenek Haragjáról beszél; a Napisten papjai a Koponya-hegyi Jósdát okolják a küszöbön álló katasztrófáért, a jósnők pedig a papokat.
    Gyanítható, hogy a szomszédos királyság Bhilatungli varázslói idézték meg a természetellenes felhőket, hogy rettegést keltsenek a hathariak szívében, s bekebelezzék a kicsiny királyságot. A bhilatungli-i varázslók egy Szent Ereklyéből merítik mágikus erejüket, s e varázsszer nélkül a hatalmuk szertefoszlik. Egy nyílt támadás Bhilatungli ellen öngyilkosság lenne, ám két független kalandor vakmerően megkísérelhetné ellopni az Ereklyét…
    Árnyék, a Jósdában élő tolvajlány és Peshar, a főpap első tanítványa együtt indulnak a veszélyes küldetésre. S mindketten kaptak egy titkos parancsot: „te légy az, aki átadja a királynak az Ereklyét”!


    fantasy kaland magyar nyelvű

    A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris Könyvek Cherubion

    >
     Cherubion, Budapest, 1996

    letöltés

    https://data.hu/get/12992452/Az_ereklye_-_Robert_Knight.pdf

    -

    • Like 4
    • Thanks 11
  10. Gabriel Sandstone-A remény sírhantja 
    Formátum: epub, mobi, pdf 1,2 mb data

    covers_22070.jpg?1395350428

    Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

    A hatalmas kalmárváros árnyékában kicsiny bányászfalu halódik. Sok-sok esztendeje az utolsó ércrögökkel együtt a remény és a szerencse is kiköltözött a faluból, s mint ahogy az lenni szokott, a boldogtalanság megszülte saját lidérceit. Talán a titokzatos piktor vagy az elátkozott volen özvegy, esetleg a világtalan árva az oka, de Fate-Risk kies utcáin felbukkan az Álarcos, és gyilkolni kezd. Jacq lovag és gégemetsző kedvese, a dhelani Rienna egy halott nőtől hallja először a történetet. Ám midőn a varjúszárnyakon lebbenő Álarcos nyomát követve eljutnak a reményvesztett bányászfaluba, ráébrednek, hogy csupán apró szilánkját ismerik a rejtélynek, melyet talán évtizedek hordaléka temet be, s melyet így kiásni kényszerülnek – mindannyiuk legnagyobb keservére…


    fantasy magyar magyar nyelvű regény

    A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris Könyvek Cherubion

    >
     Cherubion, Budapest, 2003

    letöltés data

    https://data.hu/get/12990893/A_remeny_sirhantja_-_Gabriel_Sandstone.mobi
    https://data.hu/get/12990894/A_remeny_sirhantja_-_Gabriel_Sandstone.epub
    https://data.hu/get/12990895/A_remeny_sirhantja_-_Gabriel_Sandstone.pdf

    -

    • Like 5
    • Thanks 10
  11. JAMES PATRICK KELLY-TŰZ Kisregény és elbeszélések
    docx, epub, azw3 pdf 


    Tuz-James-Patrick-Kelly.jpg

    Nebula-díjas kisregény
    Hugo-díj jelölt
    H.D.T. - nek, az álmodónak, aki fölött átsuhan az idő; és gyermekeimnek: Maurának, Jamie-nek és Johnnak
    Ezerféle egyszerű próbával mérhetjük föl életünket; gondoljuk el például, hogy ugyanaz a nap, amely zöldbabomat érleli, ugyanakkor még egy sereg a mienkéhez hasonló földet világít meg. Ha ez eszembe jut, számos hibát elkerülhettem volna. Ez már nem ugyanaz a nap, amelynek fényében megkapáltam babvetésemet. Minő csodálatos háromszögek csúcsai a csillagok! És a világegyetem különböző lakaiban minő távoli s különböző lények gyönyörködnek bennük ugyanabban a pillanatban! A természet, az emberi élet olyan változatos, amilyen különböző az egyéniségünk. Ki mondhatná meg, milyennek látja a másik az életet?

    Henry David Thoreau: Walden


    letöltés

    https://data.hu/get/12990834/Tuz_-_James_Patrick_Kelly.epub
    https://data.hu/get/12990833/Tuz_-_James_Patrick_Kelly.pdf
    https://data.hu/get/12990835/James_Patrick_Kelly_-_Tuz.docx
    https://data.hu/get/12990836/Tuz_-_James_Patrick_Kelly.azw3

    -

    • Like 3
    • Thanks 12
  12. Krusovszky Dénes-A fiúk országa 
    epub mobi pdf 2021

    covers_302721.jpg?1399905180


    Krusovszky Dénest, a fiatal generáció kiemelkedő alkotóját eddig költőként ismerhettük. A fiúk országa az első novelláskötete: nem szárnypróbálgatás egy új műfajban, nem egyszeri kaland, mert a szerző máris kész prózaíróként lép elénk. Pontos történeteket alkot fiúkról és férfiakról. Problémaérzékeny, éles a tekintete: legyen szó egy család széthullásáról, a párkapcsolatok dinamikájáról, a művészi ambíciók és a polgári élet összeegyeztetésének nehézségeiről. Nem a kényelmes utat választja. Nem fűzi fel a történeteit egyetlen szálra. Minden egyes írásában új világokat fedez fel, a járt utat járatlanra cserélve. Novellái intellektuálisak, higgadtak, érzékenyek. Lélektani látleletek, önmagukkal is vívódó emberekről. Gyönyörről, szorongásról, szerelemről, halálról. Közelmúltról és jelenről, hazai és idegen tájakról.


    Eredeti megjelenés éve: 2014

    Tartalomjegyzék

    kortárs magyar nyelvű magyar szerző novella

    >
     Magvető, Budapest, 2021


    letöltés

    https://data.hu/get/12990497/A_fiuk_orszaga_-_Krusovszky_Denes.pdf
    https://data.hu/get/12990498/A_fiuk_orszaga_-_Krusovszky_Denes.epub
    https://data.hu/get/12990499/A_fiuk_orszaga_-_Krusovszky_Denes.mobi

    -

    • Like 6
    • Thanks 12
  13. Henry S. Whitehead-A tengeri tigris és a holdóra története
    epub mobi pdf 2021


    covers_653015.jpg?1611220014 

    A Weird Tales, s vele a korai klasszikus amerikai fantasztikus irodalom és fantasy – nálunk még sajnálatosan sokszor az ismeretlenség homályában lapuló – szerzőinek bemutatása során talán a legnagyobb adósságot kezdjük el törleszteni Henry S. Whitehead munkásságának közzétételével.

    Ez már a negyedik kötet az életmű-sorozatából, amely az előzőekkel ellentétben nem a nyugat-indiai szigetvilág varázsát, hanem Whitehead klasszikus Weird Tales fantasy témáit dolgozza fel. Első magyar megjelenés.


    amerikai szerző fantasy magyar nyelvű

    A következő kiadói sorozatban jelent meg: A fantasztikus irodalom klasszikusai Attraktor

    >
     Attraktor, Máriabesnyő-Gödöllő, 2021

    letöltés

    https://data.hu/get/12990505/A_tengeri_tigris_es_a_holdora_t_-_Henry_S._Whitehead.pdf
    https://data.hu/get/12990506/A_tengeri_tigris_es_a_holdora_t_-_Henry_S._Whitehead.mobi
    https://data.hu/get/12990507/A_tengeri_tigris_es_a_holdora_t_-_Henry_S._Whitehead.epub

    -

    • Like 3
    • Thanks 11
  14. Raymond E. Feist-Tündérmese 
    epub 1 mb

    covers_3568.jpg?1395343809


    Az erdő mélyén az árny kilépett egy fa mögül. A mulatság hangjait elfújta mellette a szél. Fekete volt és arctalan, halandó szem őt meg nem láthatta. Egy gondolattal ledobta az álcát, és hirtelen ott állt a fák között: egy lenyűgöző szépségű, tökéletes alak. Szeme kék volt, mint egy befagyott tó tükre, halandók számára sosem látott téli tájon. Mozgása ruganyos, szinte hang nélkül úszott az erdőben. Alakját halvány ragyogás övezte, körülötte vadvirágok és fűszerek illata lengett. Ő volt a fény, a szépség és maga a gonoszság. Figyelte, ahogy Gabbie és Jack eltűnik a szeme elől. Csak a Királynő közelsége állította meg, ahogy vadászni indult a két erre tévedt halandóra. Egyedül a Királynő jelentett kihívást hatalmának. Csak a Királynő volt elég erős, hogy eltérítse szándékától. Haragjában felnevetett. Hangja belehasított az éjbe, de a nevetésébe a félelem szikrája vegyült. Fanyar mosollyal meghajolt a Királynő udvartartása felé, és beleolvadt a sötétségbe.


    Raymond E. Feist: Faerie Tale
    Eredeti mű
    Raymond E. Feist: Faerie Tale
    Eredeti megjelenés éve: 1988

    amerikai szerző fantasy kelta kortárs magyar nyelvű regény tündér

    >
     Excalibur, Szeged, 1998


    letöltés

    https://data.hu/get/12990089/Tundermese_-_FeistRaymond.epub
    https://data.hu/get/12990090/Tundermese_-_FeistRaymond.mobi

    -

    • Like 4
    • Thanks 11

  15. Caroline Kepnes-Te (Te 1.) 
    pdf 3,5 mb


    covers_326841.jpg?1600166297


    Joe Goldberg, egy kis East Village-i könyvesbolt eladója egy nap úgy érzi, valóra vált az álma, mikor besétál a boltba egy fiatal írópalánta, Guinevere Beck. Beck megtestesíti mindazt, amire Joe valaha is vágyott: gyönyörű, vagány, okos, és hihetetlenül szexi – egyszerűen tökéletes.
    Joe rafinált módon kezdi behálózni Becket, és hála a lány okostelefonjának, Instagram-, Twitter- és Facebook-fiókjának, hamarosan sikerül is közel kerülnie hozzá. De Joe még sokkal többre is képes, hogy hatalmába kerítse rajongása tárgyát.
    És vajon Beck valóban olyan angyali és ártatlan teremtés, amilyennek Joe látja? Vagy ő még sokkal sötétebb titkokat rejteget?

    Caroline Kepnes kötete vérfagyasztó beszámoló a könyörtelen, eszelős szerelemről. Betekintést enged egy mániákus elméjébe, hasonlóképp, mint John Fowles híres regénye, A lepkegyűjtő. Perverz módon romantikus thriller, amely az utolsó oldalig izgalomban tartja az olvasót.


    Caroline Kepnes: You
    Eredeti mű
    Caroline Kepnes: You 77%
    Eredeti megjelenés éve: 2014

    amerikai Amerikai Egyesült Államok egyetem énelbeszélő felnőtt tartalom férfi főszereplő filmadaptáció gyilkosság író könyvesbolt kortárs lélektani magyar nyelvű New York női főszereplő pszichés betegség pszicho-thriller regény sorozat része tévésorozat-adaptáció thriller

    >
     Alexandra, Pécs, 2014


     

    letöltés

    https://data.hu/get/12990150/Caroline_Kepnes_-_TE.pdf

    -

    Caroline Kepnes-Elrejtett testek (Te 2.) 
    mobi 1 mb

    covers_573011.jpg?1570102265


    Joe Goldberg megszállottan keresi a szerelmet, és ezért szó szerint mindenre hajlandó. Nemrég úgy vélte, megtalálta élete párját, ám hiába távolított el minden zavaró tényezőt az útjukból, Beck végül nem értette meg, így a lány a többi elrejtett testhez került.
    Joe most Los Angelesbe tart, a lehetőségek városába, és eltökélten készül maga mögött hagyni a múltját. Hollywoodban kényelmesen elvegyül a hasonszőrű fiatal pályakezdők között, ám az elrejtett testekkel az a baj, hogy olykor elő-előbukkannak, mint sötét gondolatok, és most azzal fenyegetik Joe-t, hogy elpusztítják szíve vágyát: a végre megtalált igaz szerelmet. Nem akar ártani új szerelmének – örökké vele akar lenni. De ha a lány valaha is rájön, hogy mit tett, lehet, hogy nem marad más választása…


    Caroline Kepnes: Hidden Bodies
    Eredeti mű
    Caroline Kepnes: Hidden Bodies 85%
    amerikai férfi főszereplő krimi magyar nyelvű pszichés betegség pszicho-thriller regény sorozat része thriller

    >
     Alexandra, Pécs, 2019

    letöltés

    https://data.hu/get/12990132/Elrejtett_testek_-_Caroline_Kepnes.mobi
    https://data.hu/get/12990133/Elrejtett_testek_-_Caroline_Kepnes.epub

    -

    • Like 5
    • Thanks 13
  16. Steven Erikson-Harangszó a kopókért (A Malazai Bukottak Könyvének regéje 8.) 
    epub 1,6 mb


    covers_298750.jpg?1397564812

    Darujhisztán baljóslatú szóbeszédektől és suttogásoktól fuldoklik. Idegenek érkeztek, egy gyilkos járja a várost, K'rul bárjának tulajai orgyilkosok célpontjai lettek, ráadásul a távolból már a kopók csaholása hallatszik. A messzi fekete Korallban a város vezetői, mintha mi sem tudnának a fenyegetésről, ezért Csuklyás egy olyan összeesküvés élére áll, amely az egész világegyetemet megrengeti…


    Steven Erikson: Toll the Hounds
    Eredeti mű
    Steven Erikson: Toll the Hounds
    Eredeti megjelenés éve: 2008

    fantasy high fantasy kanadai szerző magyar nyelvű regény sorozat része

    >
     Alexandra, Pécs, 2014

    letöltés

    https://data.hu/get/12989839/Harangszo_a_Kopokert_-_Steven_Erikson.epub

    -

    • Like 4
    • Thanks 13
  17. Anthony Horowitz-Égi háború (Az Ötök ereje 2.)
    pdf1mb

    covers_2990.jpg?1395343647


    Matt szívesen élné újra a tinik megszokott életét, miután sikerült megakadályoznia az Öregek visszatértét a Földre, ami katasztrófát hozott volna az emberiségre. A harc azonban korántsem ért véget. A Hollókapu után – ezúttal valahol Peruban – újabb kapu készül kinyílni… Mint kiderül, Mattet már várják ott. És nem csak a barátai… Egy ősi titok Egy tizenéves hős, akin a világ sorsa múlik A Hollókapu folyatása „Arra gondoltam, vajon lehetséges volna-e valami olyasmit írni, mint mondjuk A Gyűrűk Ura, csak itt és most, a való világban játszódó cselekménnyel. Miért kell a fantasynak olyan távolinak lennie? Nem volna izgalmasabb elképzelni, hogy a mágikus erők nagy csatái itt zajlanak a közvetlen közeledben, csak éppen nem veszed észre?” Anthony Horowitz


    Anthony Horowitz: Evil Star
    Eredeti mű
    Anthony Horowitz: Evil Star
    Eredeti megjelenés éve: 2006

    Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

    Tartalomjegyzék

    brit szerző fantasy ifjúsági kaland magyar nyelvű sorozat része

    >
     Animus, Budapest, 2007

    letöltés

    https://data.hu/get/12989718/Anthony_Horowitz__Egi_haboru.pdf

    -

    • Like 5
    • Thanks 15
  18. Henry S. Whitehead-A fekete bika és további nyugat-indiai históriák (Gerald Canevin 3.) 
    epub 1 mb

    covers_628285.jpg?1599484457 

    A Weird Tales, s vele a korai klasszikus amerikai fantasztikus irodalom és fantasy – nálunk még sajnálatosan sokszor az ismeretlenség homályában lapuló – szerzőinek bemutatása során talán a legnagyobb adósságot kezdjük el törleszteni Henry S. Whitehead munkásságának közzétételével. Ez már – A csapda és a Pán népe után – a harmadik kötet a Gerard Canevin sorozatban.


    amerikai szerző elbeszélés magyar nyelvű novella sorozat része

    A következő kiadói sorozatban jelent meg: Az Attraktor Kiadó bűnügyi-gótikus sorozata Attraktor

    >
     Attraktor, Máriabesnyő, 2020

    letöltés

    https://data.hu/get/12989702/whitehead_henry_s.__a_fekete_bika.epub

    -

     

     

     

     

    -

    • Like 4
    • Thanks 13
  19. Rhiannon Navin-Egyetlen gyermek 
    epub  2019

    covers_491428.jpg?1525976876

    Aki kedveli Jodi Picoult írásait, annak felejthetetlen élményt nyújt ez a káprázatos bemutatkozó regény, amely egy hatéves kisfiú szemszögén keresztül mesél a gyógyulásról, a családról és a gyerekek kivételes bölcsességéről. Arra figyelmeztet bennünket, hogy néha a legkisebb testben lakozik a legnagyobb szív, és a legvékonyabb hang a legerősebb.
    Az elsős Zach Taylor osztálytársaival és a tanárnőjével a gardróbszekrénybe préselődve hallgatja az iskola folyosóján eldördülő lövéseket. Az épületbe behatoló fegyveres tizenkilenc áldozatot szed. A szűk kis közösség élete soha többé nem lesz ugyanaz. Miközben anyja pert fontolgat – az ámokfutó szülei ellen, hiszen őket hibáztatja fiuk tette miatt –, Zach visszavonul szupertitkos búvóhelyére, elmerül a könyvek világában, és nekivág lebilincselő utazásának a gyógyulás és a megbocsátás felé. Rá akarja vezetni a környezetében élő felnőtteket a szeretet és együttérzés egyetemes igazságaira, hogy túljuthassanak életük legsötétebb óráin.


    Rhiannon Navin: Only Child
    Eredeti mű
    Rhiannon Navin: Only Child
    család gyász gyermekszemszög kortárs lélektani magyar nyelvű német szerző regény testvérek

    >
     Athenaeum, Budapest, 2018 
    352 oldal · ISBN: 9789632938172 · Fordította: Tábori Zoltán
    >
     Athenaeum, Budapest, 2018

    letöltés

    https://data.hu/get/12989300/navin_rhiannon__egyetlen_gyermek.epub

    -

    • Like 6
    • Thanks 12
×
×
  • Create New...