Jump to content
PirateClub.hu

Sipirla

Felhasználó
  • Pontszám

    3
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by Sipirla

  1. Olasz pizza házilag

     

     

    29-2.jpg

     

     

     

    Hozzávalók:

     

    2,5 dkg élesztő

     

    0,5 kg finomliszt

     

    0,5 kg rétesliszt

     

    2,5 dl langyos víz

     

    csipet oregánó

     

    csipet bazsalikom

     

    1,5 kávéskanál cukor

     

    1 teáskanál só

     

    2 gerezd fokhagyma

     

    Teáskanál olíva olaj

     

     

    Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon :-) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd. Feltétnek bármilyen megoldás szóba jöhet, habár a legtökéletesebb paradicsommártás receptjét megtalálod ugyanezen az alternatív sajtóorgánumon.

     

     

     

    Tippek:

     

    - Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.

     

    - A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.

     

     

    29.jpg

    Mi kipróbáltuk a réteslisztes pizzatészta receptet, nem pont ezt a receptet de ugyan ilyen és a végeredmény nem lett jó. A rétesliszttől száraz és darabos lesz a pizza tészta. Ha kihűl a tészta akkor még rosszabb. Kevés rétes lisztet beletenni talán vagy nem tenni bele. Esetleg másik recept alapján.

×
×
  • Create New...