Jump to content
PirateClub.hu

tyll

Feltöltő
  • Pontszám

    3,170
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

  • Nap nyertese

    44

Posts posted by tyll

  1. Lee Child - Andrew Child: A titok (Jack Reacher 28.)

     

    A kilencvenes évek elején, az Amerikai Egyesült Államok különböző pontjain köztiszteletnek örvendő tudósok szenvednek halálos balesetet – látszólag egymástól teljesen függetlenül. Mégis felmerül a gyanú, hogy a halálestek között kapcsolat lehet, ezért a védelmi minisztérium különleges akciócsoportot hív össze.
    A hadsereg színeiben Jack Reacher is megkezdi a nyomozást, fokozatosan göngyölítve fel a titokzatos szálakat, a maga hatásos módszereivel. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megtalálja a halálesetek közötti kapcsolódási pontokat, és elkapja a feltételezett gyilkosokat, megpróbál rájönni újdonsült partnerei mögöttes szándékaira is. Reacher kiváló katona, de mások titkainak a szőnyeg alá söprése nem az ő stílusa.

    Küldetése az igazság kiderítése. A kérdés már csak az, hogy Reacher a hivatalos vagy a saját útját járva állítja majd bíróság elé a tetteseket?

    General Press 2024
     
    epub
    https://mega.nz/file/RwkV2QJS#sGnG10wIwTpVQ8Py2f4rdYf5IFz4K3sFYX0cDGQTxOY

    covers_847792.jpg?1704819389

     

    • Like 3
    • Thanks 10
    • Upvote 2
  2. Michael Finkelt, a New York Times újságíróját 2002-ben kirúgták a laptól, miután meghamisította egy oknyomozó riport bizonyos részleteit. Miközben arra várt, hogy elbocsátását az újság nyilvánosságra hozza és karrierje végleg romba dőljön, nyugtalanító hírt kapott. Egy Christian Longo nevű fiatalembert, akit saját családja meggyilkolásáért köröztek, elfogtak Mexikóban, ahol új személyazonosságot vett fel: azt állította, ő Michael Finkel a New York Timestól. Finkel természetesen azonnal felkereste Longót, hogy megismerje az igaz történetet – ezzel bizarr és bensőséges kapcsolat vette kezdetét, az újságírói munka pedig szép lassan hátborzongató macska-egér játékká alakult.

    Részben emlékirat, részben krimi, részben mea culpa: az Igaz történet mélyen személyes történet gyilkosságról, szeretetről, megtévesztésről és az igazság bizonytalan természetéről. A könyvből 2015-ben játékfilm készült James Franco és Jonah Hill főszereplésével.

    Gabo Budapest 2015

    epub

    https://mega.nz/file/AlclWaLY#vu-FR5IUaMSS9XuazOVAdk7fPm323PPxXLWHIsYZvjk

    mobi

    https://mega.nz/file/E8kRDDYS#fovX33Q1KUMojWyGhhv6qsQzm5oONsL155OyEPXql08

    covers_368262.jpg?1445412887

    • Like 3
    • Thanks 9
    • Upvote 1
  3. J.R.R. Tolkien: Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről

    A hobbit, A Gyűrűk Ura és A szilmarilok olvasói ismét belemerülhetnek J. R. R. Tolkien világába. Ebben a kötetben olyan történeteket gyűjtött össze Christopher Tolkien, amelyeket édesapja ugyan nem fejezett be, de eléggé kidolgozott ahhoz, hogy érdekesek legyenek az olvasók számára. A regék átölelik Középfölde három nagy korszakát – az első korból Tuor és Húrin legendája, a másodikból Númenor leírása valamint Galadriel és Celeborn története, a harmadikból Isildur halála, Cirion és Eorl esküje és a Gyűrű utáni kutatás részletei találhatóak meg a kötetben.

    Most különösen érdekfeszítőek lehetnek Az erebori kutatás részletei, A Fehér Tanácsról, a mágusokról (istarok) és a palantírokról szóló tanulmányok, hiszen Peter Jackson, A Gyűrűk Ura és A hobbit rendezője ezeket is felhasználta filmje készítéséhez.

    Ez a könyv más kiadónál már megjelent A Gyűrű keresése címen.

    Magvető 2019

    epub

    https://mega.nz/file/M8sWwKZA#-oH3J9IXRi_V3rCdJsp2gdrjsNQtBofR4RR-H1-pAmc

    mobi

    https://mega.nz/file/Mg0iiD6B#RRbMqoXuPNKHe9Z2vcMMruvlcxUZ3fsWGWzcmfzQsv4

    covers_569913.jpg?1568204740

    • Like 4
    • Thanks 13
  4. BÁTRAKÉ A SZERENCSE

    Nathan Drake mindig is a kincsek megszállottja volt, és az olyan helyeké, amelyek semmilyen térképen nem találhatók meg. Nem odavesztek, csak elvesztek. Amikor Victor „Sully” Sullivan tapasztalt kincsvadász megkeresi az ifjú Nate-et egy régi térképpel, amely elvezetheti őket a legnagyobb kincshez, amelyet eleddig még senki nem talált meg, a két férfi epikus kalandba kezd, amely átível a világon. Együtt próbálják felkutatni Magellán elveszett aranyát… és remélik, hogy útközben talán megtalálják Nate rég eltűnt bátyját is.

    Az Uncharted film alapján készült regény Nathan Drake eredettörténetét meséli el, amelyet az UNCHARTED című bestseller videójáték-sorozat ihletett.

    Delta Vision 2023

    epub

    https://mega.nz/file/w4NGTSgQ#lP_M594aL1Z4NMnqW7EEA_ixX7TstcRSIyqp2-iyPng

    mobi

    https://mega.nz/file/84lkXa5C#o4Q5ovyWP7i_2UIaXxLRJ7BYSgSAXXMe-UgGUWD3bHg

    covers_825693.jpg?1694539355

    • Like 4
    • Thanks 13
    • Upvote 1
  5. Gene Wolf: Autarkha fellegvára (A nap könyve 4.)

    A halál küszöbéről a háború poklába, egy különös remete társaságából a lázadó Vodalusén át az Autarkháéba, ahogyan soha nem számított volna rá – az Új Nap könyvének negyedik, befejező részében Severianus minden eddiginél hosszabb, különösebb útra indul.

    epub

    https://mega.nz/file/41VmCTjC#0MB92k4DBe14XbmPom-fMCND9CSsdc5a9POuuw8I8X4

    mobi

    https://mega.nz/file/lslTnAQB#kmeMWJKaNmQQ8fbEGt4eX6yO5Q4n7hwgKh-kOJzTak8
    
    covers_419095.jpg?1479861117
    • Like 4
    • Thanks 10
  6. A Talentumok példázata (Földmag duológia II.)

     

    A magvető példázata Nebula-díjas folytatásában tovább követhetjük Lauren Olamina történetét a 2030-as évek társadalmi és gazdasági válsággal küszködő Kaliforniájában. Lauren, aki meg van győződve arról, hogy az emberiség problémáinak megoldását a csillagok gyarmatosítása jelenti, a híveivel együtt azon dolgozik, hogy megtegye az ehhez szükséges előkészületeket. De a társadalmi összeomlás és a fanatikusok feltörése következtében a teljes közössége rabszolgasorba kerül, és a lányát is elrabolják. Laurennek fel kell vennie a harcot az ellenfeleivel, hogy megteremthesse az új világrendet.

    Octavia E. Butler Földmag-duológiájának befejező kötete szédületes látomás és egyben komoly figyelmeztetés a jövőnkre nézve. Az 1998-ban megjelent regény a klímaváltozás valóra vált jóslata mellett kitüntetett figyelmet kapott az USA-ban nemrég, ugyanis a történetben mellékszereplőként megjelenő amerikai elnök az “Ismét naggyá tenni Amerikát”-szlogennel népszerűsíti magát, amit aztán később Donald Trump is használt az elnökválasztási kampányához.

    Agave 2023

    epub

    https://mega.nz/file/hoEBnJBZ#UgYTEPmzo33uqhzb-apwO9nM3U6Nx-A_OZP-yZxQAY0

    mobi

    https://mega.nz/file/ZxlkXR4b#QjEcJW0mbHCUk65DLZwP4InL7UNFunWejHMnBrkDgeI

    covers_811147.jpg?1686736042

     

    • Like 4
    • Thanks 14
  7. Add meg neki, ami jár!

    Paul Benjamin átlagos, nyugodt és boldog életet él feleségével és lányával. Épp egy üzleti ebéden vesz részt, amikor egy drogos banda betör az otthonába, és brutálisan bántalmazza a feleségét és a lányát.

    A támadásban felesége életét veszti, lányuk sokkos állapotba kerül. A gyásztól sújtott Paul bosszút esküszik az elkövetők ellen, akiket a rendőrség képtelen az igazságszolgáltatás elé állítani. A saját testi épségével mit sem törődve egy revolverrel járja az utcákat, hogy megtoroljon minden támadást.

    Megrendítő erejű, komor történet egy férfiról, aki az események sodrában elveszíti az irányítást a saját tettei felett.

    A könyvből azonos címmel kultikus thriller készült 1974-ben, Charles Bronsonnal a főszerepben.

    Vadonatúj filmfeldolgozásában Bruce Willis játssza a főszerepet.

    Könyvmolyképző 2018

    epub

    https://mega.nz/file/4tNTSSYR#qAhKLtkY_tKgBYHh-kv13TsN_WP32GahyQZYWBDqMjE

    mobi

    https://mega.nz/file/lwdAVDxI#ioCbXDPZs36MLzAldcsqRp6794oxGwWtWB9bK3fQA-M

    covers_461114.jpg?1507899714

    • Like 4
    • Thanks 11
  8. Daniel Silva: A rend  (Gabriel Alon 20.)

    Gabriel Allon csendben, az éj leple alatt surran be Velencébe feleségével és két gyermekével, hogy ott töltse jól megérdemelt szabadságát. Ám amikor VII. Pál pápa hirtelen meghal, Rómába hívja a szentatya hű magántitkára, Luigi Donati érsek. A milliárdnyi katolikus hívővel azt közölték, hogy a pápa szívrohamban hunyt el, Donatinak azonban két jó oka is van arra, hogy gyilkosságra gyanakodjon. Eltűnt a Svájci Gárda egyik tagja, aki azon az éjszakán a pápa lakosztálya előtt állt őrt, valamint a levél is, melyet a szentatya élete utolsó óráiban fogalmazott. A levél, melynek címzettje Gabriel Allon volt.
    Közben a Vatikán titkos levéltárában felbukkan egy nagyon figyelemreméltó könyv. Egy rég betiltott evangélium, mely megkérdőjelezi az Újtestamentum leírását az emberiség történetének egyik legbaljóslatúbb eseményéről, s ezért a Szent Ilona-rend minden eszközzel próbálja megakadályozni, hogy Gabriel kezébe kerüljön. A homályos hátterű katolikus társaság, mely kapcsolatban áll az európai szélsőjobboldallal, azon ügyködik, hogy megszerezze az irányítást a pápaság fölött. És ez még csak a kezdet…

    epub

    https://mega.nz/file/wl1BBaDY#OjFQajfoWXxO04SQjcXKjAMht6qRBRexP2dqYXcXM-o

    covers_692301.jpg?1629118719

    • Like 5
    • Thanks 11
  9. Early in the 21 Century, the Tyrell Corporation advanced robot evolution to the Nexus phase - creating artificial beings virtually identical to humans - known as replicates. After Replicates were declared illegal on Earth, special police operatives - called Blade Runners - had orders to kill or any traspassers or detection.

    Angol nyelvű a film alapján készült képregény

    PDF1

    https://mega.nz/file/wk1HmLTA#Gm3nvJD9zANVoOiI3ign4ZkEMTfl_TFy8bamTi0P5gk

    PDF2

    https://mega.nz/file/F59imJ7a#GakoeISmZpUPNAJIKZRCE1LH_IocNtJ58CQZGkLFQWo

    866605.jpg866609.jpg

    • Like 1
    • Thanks 2
  10. Öt évvel ezelőtt a Hatékony Mérnöki Megoldások csapata titkos küldetésre indult. Eli Glinn vezetésével az volt a feladatuk, hogy a Dél-Amerika partjainál lévő, lakatlan szigetek egyikéről az Egyesült Államokba szállítsák a valaha látott leggigantikusabb méretű meteoritot. A küldetésük azonban kudarcot vallott, és katasztrófába torkollt. A hajójuk hatalmas viharba keveredett, majd kettétört, és a rejtélyes rakománnyal együtt a tengerfenékre süllyedt. Száznyolcan vesztették életüket, és csupán néhányan élték túl a tragédiát.
    Sőt mi több: a szomorú események sora egy igazán rémisztő tényre is rávilágított. A rakomány több volt egy óriási kőmeteoritnál. Egy élő és összetett organizmus, amely egyenesen az űrből jutott a Földre. És ez a valami három kilométeres mélységben, a tengerfenéken gyökeret eresztett, majd növekedésnek indult. Csak egy dolog biztos: ha nem pusztítják el, hamarosan az egész bolygó megsemmisülhet…
    A katasztrófát túlélő Glinn-nek és csapatának egyetlen reménye maradt. Felkérik Gideon Crew-t, a nukleáris fegyverek szakértőjét, hogy találjon megoldást az élőlény elpusztítására. Nincs azonban könnyű dolguk – a lény ugyanis önálló akarattal rendelkezik…

    General Press 2017

    epub

    https://mega.nz/file/t4N0mIqQ#0Z0-Fjj-HJeL8jwT5odTpDqRrloK6bOzo41WsKi0psI

    mobi

    https://mega.nz/file/F8thiJwT#HfBt07u5YypcOt3RZASXv5Yn86HIh3LeOqKjCQIVUpw

    covers_430438.jpg?1487868115

    • Like 3
    • Thanks 16
    • Upvote 1
×
×
  • Create New...