Jump to content
PirateClub.hu

serious70

Felhasználó
  • Pontszám

    1
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by serious70

  1. bocsi!

     

    Több tízezer meghajtóval érkezik a Windows Vista

    szerző: Sting , idő: 2006.11.21. 08:00

     

     

     

     

    Amikor a Microsoft következő generációs operációs rendszere, a Windows Vista jövő év januárjában az első felhasználók kezébe kerül majd, nem valószínű, hogy legtöbbjüknél komoly gondok akadnak majd a gépbe épített eszközök felismertetésével és a szükséges meghajtóprogramok telepítésével. A Vista ugyanis minden korábbi Windows kiadásnál több hardver azonosítására és kezelésére lesz képes már alaptelepítésben is, frissítőszolgáltatásán keresztül pedig további óriási mennyiségű eszközmeghajtó lesz elérhető számára, amelyek mindegyikét képes lesz automatikusan letölteni és telepíteni a rendszerbe.

     

     

    Jim Allchin, a Microsoft a Windows fejlesztéséért felelős vezetőjének egy napokban született blogbejegyzése szerint az új Windows telepítőlemeze közel 20.000 meghajtóprogramot fog tartalmazni, amelynek köszönhetően ennek többszörösének megfelelő számú eszköz kezelésére lesz képes már a dobozból kivéve is a rendszer. A DVD-n lévőkön kívül azonban további közel 12.000 meghajtó lesz elérhető még a Windows Update szolgáltatáson keresztül, amelyeket - már ha a futtató gép rendelkezik élő Internet-kapcsolattal - éppen olyan automatikusan tud majd telepíteni a Vista, mint ha azok eleve a telepítőkészlet részét képezték volna.

     

    Összehasonlításként érdemes megjegyezni, hogy a Microsoft előző asztali operációs rendszere, a Windows XP kiadásakor annak telepítőjének alig 10.000 meghajtóprogram képezte részét, és a Windows Update-en is csak 2.000 további driver volt megtalálható. Ráadásul az XP nem is volt képes a meghajtóprogramokhoz kiadott frissítések automatikus ellenőrzésére és telepítésére sem, míg a Vista esetében a frissítéseket engedélyező felhasználók biztosak lehetnek majd abban, hogy gépeiken mindig a hardvereik működéséhez szükséges legfrissebb meghajtóprogramok lesznek telepítve.

     

    A Vista angol nyelvű verziójának forgalmazását a jelenlegi tervek szerint a Microsoft jövő év januárjának utolsó napjaiban kezdi majd meg világszerte, a lokalizált - köztük a magyar nyelvű - változatok kiadása azonban várhatóan csak március során kezdődik majd meg.

     

    kb:

     

     

     

    A piros szín használata számodra nem engedélyezett! (biohazard)

×
×
  • Create New...