Jump to content
PirateClub.hu

SurfNRoll

Felhasználó
  • Pontszám

    23
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by SurfNRoll

  1. Star Wars: tudom hogy a scifi műfaj egyik fontos mérföldköve (a klasszikus sw-ról beszélek) de szerintem nagyon túllihegik néhányan.

    TDK: ha meghallom, hogy Why so serious? legszívesebben beverném az illető képét! HL halála miatt nagyon hypeolták, de egy felejthető popcorn mozi, semmi több.

    Harcosok klubja: lásd fentebb

    Karib tenger kalózai trilógia: szintén

    Blöff: sokak számára a világ egyik legjobb filmje, számomra hihetetlenül túlértékelt. Coolos dumák, menő színészek, de nekem ez nem elég. Egy filmtől sokkal többet várok, kategóriáján belül sem a legjobb szerintem, azért vannak ennél jobb tarantino-stílusú filmek.

  2. Nekem a következő filmek befejezése tetszett a legjobban, sorrend nélkül (kicsit több, mint 5) ...

    Nagyvárosi fények

    Sunset Boulevard

    A Keresztapa

    Casablanca

    Egy makulátlan elme örök ragyogása

    Az édes élet

    Szédülés

    Memento

    Kínai negyed

    Butch Cassidy és a Sundance kölyök

    Hatodik érzék

  3. Egy gyilkosság anatómiája

    Tizenkét dühös ember

    A hetedik pecsét

    A vihar kapujában

    Psycho

    Isten városa

    Vad banda

    Száll a kakukk fészkére

    Országúton

    Keresztapa 2. (az 1. óriási, de a 2. rész jobban tetszett)

    +1: Remageni híd (gyermekkorom nagy kedvence)

     

    Sorrendbe nem tudom rakni őket.

  4. Fábri Zoltán

    A magyar filmrendezők közül őt tartom a legjobbnak. Olyan klasszikusokat rendezett, mint Az ötödik pecsét; Körhinta és Hannibal tanár úr. Mindig szomorú leszek, ha megnézem valamelyik filmjét: miért van az, hogy néhány évtizede ilyen nagyszerű rendezők munkálkodtak, most pedig: N. Forgács Gábor, Kabay Barna, ...?

     

    Jean-Luc Godard

    Imádom a francia filmeket, Godard pedig a francia új hullám egyik legnagyobb alakja. Éppen ezért szeretem, nem a megszokott klisékkel dolgozott, hanem új, szokatlan eszközökkel. Forgatókönyvíróként is legalább olyan jó (és forradalmi), mint rendezőként.

     

    Alfred Hitchcock

    Nem sokan tudtak úgy rendezni, mint ő, egy gyengébb forgatókönyv is elég volt neki, hogy maradandót alkosson. A krimi és thriller műfaj atyja, de 2 filmje még a horror műfajra is nagy hatással volt.

     

    Akira Kurosawa

    Egy rendkívül tehetséges japán filmrendező. A vihar kapujában; A hét szamuráj; Ran.

    Filmjei még az amerikai filmiparra is nagy hatással voltak.

     

    Ingmar Bergman

    Számomra ő a legnagyobb író/rendező. Született zseni, filmjei hihetetlenül mélyek és ugyanakkor szórakoztatóak is. Két kedvencem a Hetedik pecsét és a Fanny és Alexander.

  5. Akkor nőket nem lehet említeni vagy mi? Mert a szavazás között csak férfiak szerepelnek, :blink: lzprince ötletét kölcsönveszem, és két kategóriára osztom.

     

    A.) klasszikus színészek

    1. Alec Guinness

    2. James Stewart

    3. Marlon Brando

    4. Paul Newman

    5. Sir Laurence Oliver

     

    B.) modern színészek

    1. Sean Penn

    2. Daniel Day-Lewis

    3. Tom Hanks

    4. Kevin Spacey

    5. Edward Norton

  6. Shyllard listája nagyon szimpatikus, Spielberg, Bay és Cameron szerintem is túlértékeltek. :)

    De egyetértek a többiekkel is: Roland Emmerich sem kérdéses. Tarantino is eléggé az. Akit még nem említett senki: Guy Ritchie. Nem attól lesz valaki jó rendező, hogy telerakja filmjeit ízléstelen, erőszakos jelenetekkel és bad ass dumával. Az a tipikus rendező, aki a stílust helyezi előtérbe, nem a tartalmat. Sok tizen- huszonéves rajong érte, de egyébként nem valami tehetséges.

    • Upvote 1
  7. Színészek: Igen, sok a tehetségtelen, de épp ezért kell azokat az "alkotásokat" elkerülni, amikben ők szerepelnek. Max agykikapcsolásra jók az általad említettek filmjei. Plusz rengeteg a tehetséges színész, ott van pl Heath Ledger (isten nyugasztalja), akinek még a halála után két évvel is vetítik egy filmjét. Dehogy necsak a kedvencemet: Johnny Depp pl agyonszerepeltetett kissé, de akkor sem semmi amit művel. Brad Pitt szintén tud játszani. Női oldalon ott van Marion Cotillard, Scarlett Johansson (jó, őt főleg a teste miatt szeretjük), vagy Elizabeth Banks. A nagy öregek még mindig szerepelnek filmekben, pl Jack Nicholson és Morgan Freeman Bakancslistája egy igazi mestermű lett.

     

    ezzel én nem tudok teljesen egyetérteni. Johnny Depp például nagyon jól tud eljátszani olyan szerepeket mint Ollókezű E., Jack Sparrow vagy Ed Wood, de a normális karakterekkel mi a helyzet? A szakasz, Holtidő, Donnie Brasco, Közellenségek, A kilencedik kapu, Asztronauta. ezekben nem volt valami kiemelkedő. :huh:

    Heath Ledgert azért nem lehet ide sorolni, mert 1. elhunyt, 2. igazából csak 2 nagyon jó szereplést hagyott maga után, a többi filmjében közepes volt.

    Brad Pitt? azt elhiszem hogy jóképű és menő, de közel sem olyan jó színész mint sokan mondják. nézd meg, szinte minden filmjében lejátssza valaki a képernyőről: harcosok klubjában Norton, 12 majomban Willis, Hetedikben Freeman és Spacey, Becstelenben Waltz, Jesse Jamesben Casey Affleck, Joe Blackben A. Hopkins, ...

     

    Vágások és kamera kezelések: Ezektől énis nagyon kivagyok, legtöbbször falnak tudnék rohanni tőlük, főleg Bay-től, aki hatalmas előszeretettel alkalmazza ezt a "stílust". Bár sokak szerint ettől sokkal mozgalmasabbak az akciók, de én épp ennek a hiánya miatt imádom úgy a Mátrixot (kész látványorgia számomra, amikor látom is, hogy mi történik), vagy Tarantino alkotásait. Ittis csak figyelmesen kell keresned.

     

    ez engem is nagyon zavar. remélem ez a divat minél előbb véget ér, csak rájönnek majd, hogy ettől nem lesz jobb a film.

     

    Filmek felszínessége: A popcorn mozik kellenek, mindig is kellettek, nem alapfeltétel, hogy maradandót kell alkotni. Elég ha az embert le tudja kötni az adott film a teljes játékidejében (pl az általad említett 2012 azt hozta, amit várni lehetett tőle) A romantikus klisékk meg tényleg unalmasak, ezért kell figyelmesen kiválasztani az ebbe a műfajba tartozó alkotásokat (pl tudom ajánlani az (500) Days of Summer-t, mert az tényleg nem mese)

     

    így igaz, gagyi popcorn mozik mindig is voltak és mindig is lesznek. csak persze a régi filmek közül mindenki a klasszikusokra emlékszik, de akkor is készültek ilyen vackok.

     

    Összegezve szerintem a mai filmek jobbak, mint a régiek, csak figyelmesen kell keresni.

     

    kinek mi a jobb :) az én legnagyobb filmélményeimet csakis a régi klasszikusok adták. de még így sem merném kijelenteni, hogy ettől jobbak a régiek, mert minden korban készültek borzalmas és zseniális filmek.

×
×
  • Create New...