Jump to content
PirateClub.hu

Beyzie

Veterán
  • Pontszám

    7
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by Beyzie

  1. My Assistant - Asszisztens bugjának javítása

     

    Az alap skinben is fellép az a hiba - a 2.3.5-ös verzió esetén is -, hogy ha magyar vagy egyéb nyelvi fájlt használunk, az angolra méretezett Asszisztens csúnyán jelenik meg.

     

    Javítás:

     

    1. Először is nyissuk meg a "jscripts / ipb_global_xmlenhanced.js" fájlt, keressük meg benne ezt a részt:

    " myass_content.style.width='398px' " - majd írjunk a megadott pixelérték helyére "auto"-t, ezután mentsük el a fájlt és töltsük fel ftp-n ugyanoda.

     

    2. Keressük meg a skin-ben (vagy lásd lejjebb *) a <div id="get-myassistant" kezdetű részt,

    az IP.Board Pro skinben ez így fest:

    <div id="get-myassistant" style="display: none; width: 400px; text-align: left;">

    A width értékét írjuk át pl. "422px"-re (ez az alap skinben eredményez passzos megjelenést, ha új üzenet van és kevesebb, mint tíz - legalábbis az én fordításom esetében)

    * Ez a rész megtalálható az adminon belül itt: Look & Feel / Skin Manager / IP.Board Pro / Skin HTML Templates:

    - All Global HTML /

    --- global_board_header

    --- pop_up_window

    - skin_blog_global /

    --- blog_wrapper

     

    Ezzel készen is volnánk.

     

    [Gondoltam, sokakat érdekelhet, én is jobban örültem volna, ha itt megtalálom a megoldást, mint hogy az orosz neten akadjak rá..:)]

  2. Én halálosan görcsölős alkat vagyok azokon a bizonyos pelenkás napokon:D És nem értem, más hasonló típus hogy tud egyáltalán ilyenkor .... nézni egyáltalán. Olyankor a gondolatától is elviselhetetlen undorom, viszolygásom lesz.

     

    És szerintem mensi alatt nem kéne dugni, akárhogy kívánják a felek. Az önmagtartóztatás egyrészt jótékony, másrészt kétlem, hogy bárki bármit is ír, ez ne lenne egy kicsit káros. A méh és a hüvely összehúzódásai azért vannak, hogy távozzon az, aminek kell. Plusz a vér "szárít", így a hüvelyfal is könnyen sérül, bár ezt a legtöbben nem érzik meg, de ilyenkor mindenféle fertőzés veszélye ezerszeresére nő. Még egészséges partnereknél is.. Ismerek olyat, akik emiatt barón beszopták, azóta már nem ficánkolnak olyan lelkesen:D

     

     

     

     

     

     

  3. GyorfyPeti, boond: köszi a helpeket, belendültem témailag:)

     

    Amúgy mivel nekem olyan köszi-MOD nem jó, mint ami a savarian van, mert ugye az csak topikindítónak van, másnak nem. De keresgélek, ha találok valami használhatót, jelzem. Bár van egy nagyon ráérős php-som, ki tudja..

     

    Na de új gonddal írok:

     

    arra gondoltam, csinálok egy tényleg használható magyar fordítást IPB 2.3.5-höz, mert még a régi verzióké is elég gyengus.. No de csalafintaság van a dologban. Már túl vagyok a felén, aztán csak most vettem észre, hogy valamiért szívózik az ANSI kódolás (egyáltalán mi a rákért vannak a nyelvi fájlok ANSI-ban, ki hallott még ilyet..), a "szokásos" jópofaság: hullámos ő és ű. Mindezt az alap sablonban. Nézelődtem és pl. a savaria elvileg ezt a verziót használja és ott ez nincs jelen. Legalábbis a saját sablonjukkal. A 2.3.5-ös verzió sablonja meg nincs fent náluk, szóval nem tudom megnézni. Bár most kerestem pár ilyen fórumot és ott nincs hiba.. Valakinek van tippje? Rossz cuccot töltöttem le? És vajon elég annyi, hogy átnyalom utf-8-ba? -> Nem, most próbáltam meg, úgy is kalaposít meg hullámosít.. Tudja valaki, hol megy végbe az IPB-ben kódolás? Fizetős tárhelyen most csak egy adatbázisom van, extrára meg nem megy fel valami nyüsszögés miatt:S

  4. GyorfiPeti: köszönöm a segítséged:) A 3. ponthoz: lényegében igen, tehát hogy új pontokat hozzak létre és azokhoz lehetőség szerint ne csak kódturka után férjek hozzá, hanem az adminról tudjak beléjük ütyködni. Így hirtelen a Joomla cikk hozzáadása opcióhoz tudnám hasonlítani. Eszerint hoznék létre egy Szabályzat, Kapcsolat, stb pontot és csupán annyit kéne ezután maceráskodni velük, hogy a változót bebiggyesztem a kódba.

  5. Üdv:)

     

    Spec 3+ kérdésem lenne:

     

    1. IPB-nél lehet-e olyat, hogy adott témán belül hozzászólások sorrendjének változtatása? Például ha van egy letöltési téma és sok benne az off, de a 3. oldalon szerepel egy értékes hozzászólás, mondjuk a topikindító feltöltésének egy másik tárhelyes verziója, akkor azt hogyan lehetne felrugdalni második postnak, a topikindító alá? Csak a táblákban való kurkászással lehet megoldani, jól sejtem?

     

    2. Lényegében az előbbi miatt keresek olyan "köszönöm" modot, ami eltér a piratéstól, mégpedig az lenne a lényeg, hogy felhasználóhoz rendelt legyen, ne topikindítóhoz. Legjobb lenne, ha nem a hozzászóláshoz tartozna, hanem attól balra található userinfóban, némileg hasonlítva a phpBB-s köszi modjához, demoként megtekinthető a forum.joomla.org.hu oldalán. Tud valaki ilyet, ilyesmit?

     

    3. Hogyan lehet bizonyos fórumrészeket duplázni? Pl. alapból van egy GYIK a telepített IPB-ben. No de nem árt, ha van egy Szabályzat is. Meg egyáltalán, tud valaki jó magyar nyelvű leírást saját mod készítésre IPB-hez? Rengeteg mindenhez hasznos lenne, hisz így bármilyen kódot vizuális szerkesztéssel lehetne cserélgetni, legyen az hirdetés vagy felhívás.

     

    Olvasgattam a fórumban, de 10 oldal után úgy éreztem, maradandó agykárosodást szenvedtem..:)

     

    Az esetleges segítséget előre is köszönöm:)

×
×
  • Create New...