Jump to content
PirateClub.hu

2010-re ígérik a holografikus kijelzőket


navidad[X]
 Share

Recommended Posts

2010-re ígérik a holografikus kijelzőket

 

Az indiai Infosys kidolgozta a holografikus kijelzők és a képfeldolgozási folyamat részleteit, saját, a kereskedelmi forgalomban megjelenő hordozható megoldásaikat pedig 2010-re ígérik.

 

A cég most egészen pontosan arról számolt be, hogy hosszas kutatói munka után bejegyezték a fontosabb szabadalmakat a tengerentúlon. Az amerikai szabadalmi hivatal által elfogadott dokumentum a komplex háromdimenziós képi anyagok továbbításának technikáját írja le a jelenleg használt kommunikációs hálózatokon, amelyet az tesz lehetővé, hogy kizárólag a feldolgozatlan tartalmak továbbítják, amelyet a végponton lévő egység állít újra össze.

 

Az Infosys megoldása a fejlesztők szerint első körben a balesetek körülményeit vizsgáló szakemberek, orvosok, illetve tanárok számára lehet igazán hasznos. A cég által alkalmazott gyors processzor a hagyományos digitális fényképezőgépek által rögzített képsorozatból is összeállíthat egy komplex háromdimenziós képet, mégpedig a Fourier-transzformáció irányelvei alapján számítva ki a hiányzó harmadik dimenziót. A végeredmény ezután a járműveket, pácienseket, illetve az oktatásban felhasznált anyagokat ábrázoló képek formájában kapjuk meg. Az eszköz a háromdimenziós holografikus képek fogadására és küldésére is alkalmas, a kijelzést projektor segítségével oldják meg.

 

"A hordozható holografikus eszközök nemcsak a felhasználói élményt javítják, de valódi háromdimenziós és jobb minőségű képekkel teszik realisztikusabbá a játékokat, mozifilmeket és a különböző tudományos területeken felhasznált anyagokat" - jelentette ki a cég szóvivője.

 

Ígéretük szerint az eljárás során elkerülhető lenne a képi anyagok minőségének romlása, ami eddig megoldhatatlan feladatot jelentette a fejlesztők számára. A megjelenést 2010-re prognosztizálják, addigra a globális 3D-kijelzők piaca évi 8,1 millió darabra ugorhat.

 

0621holograf.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...