Jump to content
PirateClub.hu

A színek ereje


Szipi
 Share

Recommended Posts

A színek ereje

 

 

Tapasztalatból tudjuk, hogy a színek hatással vannak a hangulatunkra, közérzetünkre. A ragyogó kék ég láttán könnyebb felkelni kora reggel, és energikusan nekikezdeni a napnak, míg a borús ég szürkéje éppen ellen­kező hatású.

 

A világos pasztellszínek legtöbbje megnyugtató, a sötét vagy az élénkebb színek némelyike energi­ával tölt fel, mások idegesítöek vagy nyomasztóak.

A színterápia során a szakemberek a színek élénkítő hatását alkalmaz­zák különböző betegségek gyógyítá­sára, elsősorban kiegészítő kezelés­ként.

A terápiának sokféle módja is­meretes, a hétköznapokban magunk is hasznosíthatjuk a színek jótékony hatását: környezetünk, ruhánk színé­nek kiválasztásával vagy színes vil­lanyégők használatával.

De a kirán­dulás a tavaszi, nyári „zöldbe" vagy a sárgába, pirosba hajló őszi erdőbe, il­letve a szikrázó, kék ég alatt elterülő hófehér téli táj nem csupán a jó leve­gő és a mozgás révén, de a színei által is pozitívan hat ránk.

 

Piros: növeli a testhőmérsékletet, élénkít, aktivizál, emeli a vérnyo­mást, serkenti a vérkeringést, csök­kenti a fáradtságérzést. Túlzott mennyiségben agresszivitást, türel­metlenséget okozhat.

Zöld: Nyugtat, ellazít, oldja a fe­szültséget. Csillapítja a feszült és fáj­dalmas folyamatokat, harmóniate­remtő és roboráló hatású.

Kék: Megnyugtat, koncentrálásra késztet, hűsít. Jó hatással van a szemre, hasznos fájdalom és hőhul­lámok ellen.

Fehér: Fájdalomcsillapító hatású, megnyugtató, túlzott mennyiségben viszont nyomasztó lehet.

Lila: Nyugtatja, harmonizálja az idegrendszert. Fejfájás, lehangoltság enyhítésére ajánlott.

Sárga: Enyhíti a depressziót, jókedv­re derít. Erősít, pozitív hatással van az étvágyra.

Narancssárga: Segíti a pozitív ener­giák áramlását. Élénkít, felmelegít. Oldja a görcsös folyamatokat, derűsebbé tesz. Emésztési zavarokra hat.

Link to comment
Share on other sites

ez mind szép és jóóó, de nagyon kimaradt a babarózsaszín, és a pasztelbarackszín, ami a nagy kedvencek közé tartozik nekem :( . de egyébként én mindenben a pasztell árnyalatot kedvelem. szipi

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

bagi

tudtommal komor és/vagy komoly lesz tőle az ember, bár biztosat nem tok mondani

 

Az én kedvenc színem a zöld és a kék ebben a sorrendben, a régi szobámnak épp ezért választottam zöld színt még anno. A mostani szobám falai vajszínűek és a plafon pedig fehér.

Link to comment
Share on other sites

Amit írtam az saját megfigyelés is és ezek szerint megállja a helyét, igaz már nem első esetben.

Különben meg az avatarod is és az aláírásod is fekete, illetve az utóbbiban van zöld is, de az már olyannyira sötét zöld, h. már szinte fekete, igaz még nem, de nem áll tőle messze.

Link to comment
Share on other sites

sziasztok! én most tapétáztam ki az előszobámat élénk narancssárgárára vagy kanárira :lol: . írtó klassz lett, és roppantul hat rám. az intenzív színe feldob, nem tud rossz kedvem lenni ha ránézek. és olyan élénk, hogy mindig úgy tűnik mintha égne a villany. és a linóleumom is a mozaikkockáival a sárga össze színét viseli. szipi

Link to comment
Share on other sites

a pirosat rendkívüli módon utálom mindenben. nem bírom elviselni. annyira idegesítő számomra, vhogy engem taszít még rózsában is. :( szipi

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

virágszínekben is a narancs, azaz a napsárga színek, és a rószaszín pasztel színei jönnek be, de a fehér, és a lila némelyik árnyalata is bejön, közéjük tartozik. :) szipi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...