Jump to content
PirateClub.hu

Túlélési tanácsok horrorfilmek szereplőinek


-Jani-
 Share

Recommended Posts

Túlélési tanácsok horror filmek szereplőinek:


1. Ha úgy gondoljuk, hogy már megöltük a szörnyet, soha ne közeledjünk, ne lépjünk feléje azzal a szándékkal, hogy meggyőződjünk arról, hogy halott.
2. Ha megtudta, hogy a háza olyan helyre épült, ahol korábban: temető volt, olyan szentély, ahol fekete szerzeteses tevékenykedtek, a korábbi lakók megőrültek, öngyilkosok lettek, rettenetes halállal haltak (teljesen mindegy, hogy milyennel), sátán imádók voltak a házában, azonnal költözzön el.
3. Soha ne olvasson fennhangon (még viccből se) démonokat megidéző varázsigéket.
4. Ne menjen le a pincébe, ha épp lekapcsolták a villanyt.
5. Ha a gyermekei latin nyelven szólnak önhöz vagy olyan nyelven, amit biztosan nem ismernek, esetleg a hangjuk annyira elváltozott, hogy nem hasonlít az igazi hangjukra, azonnal lője le őket. Megjegyzés: előfordulhat, hogy fejenként nem lesz elég egy-egy golyó. Legyen készen erre a helyzetre is.
6. Ha sokan vannak együtt, akkor ne hagyjuk ott a többieket. Soha ne maradjunk egyedül, vagy kettesben.
7. Ha a társaság úgy döntött, hogy egy városszéli, elhagyatott házban kíván mulatni, ne kövesse őket. Ha a társaságban mindenki párban van és csak ön van egyedül, akkor ez kategorikusan tilos!
8. Ha a társaságban ön elismert éleselméjűségéről, akkor aligha érkezik megírni a végrendeletét.
9. Általános szabály: soha ne próbálja meg megoldani a pokol kapuit megnyitó fejtörőket.
10. Soha ne közeledjünk sírhoz, kriptához, mauzóleumhoz vagy bármilyen olyan helyhez, ahol holtak nyugszanak.
11. Ha zajt hallott, s úgy tűnik, hogy ez csak a macskája, azonnal meneküljön, ha kedves az élete!
12. Ha a háztartási eszközök, beleértve a konyhai gépet is, csak úgy maguktól beindulnak, hagyjon ott mindent és meneküljön ahogy tud.
13. Soha ne fogadjunk el semmit (még kölcsönbe sem) halott embertől!
14. Ha egy ismeretlen településre érkezünk és az utcák kihaltak, egy embert sem látni, ez minden bizonnyal nem merő véletlen. Felismervén, hogy itt nincs valami rendben, azonnal utazzunk tovább.
15. Ne foglalkozzunk génkísérletekkel, ha nem tudjuk biztosan, hogy mi lesz a végeredmény.
16. Ha menekül a szörnytől, akkor legyen arra készen, hogy legalább kétszer meg fog botlani és el fog esni (a szebbik nem képviselője többször is). Azonkívül arról se feledkezzünk meg, hogy annak ellenére, hogy teljes erőnkből szaladunk, miközben a szörny csak sután lépeget utánunk, mégis be fog bennünket érni.
17. Ha a barátai váratlanul furcsán kezdenek el viselkedni: mondjuk sziszegnek, vérszomjasakká válnak, netalán szőrzetük nő, azonnal meneküljünk tőlük.
18. Ha éjszaka útközben kifogyott a benzin és számunkra ismeretlen környéken vagyunk, akkor ne kopogtassunk be a legközelebbi ház ajtaján, telefont keresve.
19. Kerüljük az ismeretleneket, ha a kezükben: láncfűrész, légkalapács, sövénynyíró olló, elektromos kés, fűnyíró, gázhegesztő, forrasztópáka, körfűrész vagy valami hasonló eszköz van, illetve kerüljük azokat az ismeretlen személyeket, akiknek kezében barátaink valamely testrésze van.
20. Ha ön nő, akkor ne siessen levetni a kabátját. A mániákus gyilkosok általában meztelen vagy félmeztelen nőket ölnek.
21. Soha, soha, SOHA ne kommunikáljunk valami furcsával, ismeretlennel arra hivatkozva, hogy: "oly sok mindent tudhatunk meg tőlük".
22. Ne nevessük ki a holtakat és ne bántsuk őket.
23. Ha valami szörnyűséges elől menekülünk, és az autónk általában tökéletesen indul ne feledjük: a motort sokszor kell majd az önindítóval megkísérelni beindítani.
24. Ha valamely helyi templomba beléptünk menedéket vagy segítséget keresvén és azt látjuk, hogy az áldozat fejjel lefele lóg, akkor nagyon-nagyon lassan forduljunk meg és a lehetőleg zajt nem keltve távozzunk.
25. Ha szerencséje van és ön az egyetlen túlélő, aki a film végére életben maradt, soha, SOHA ne vegyen részt a folytatásban. Különben készüljön fel arra, hogy az első öt perc során távozik e világból.
26. Furcsa fények megjelenése aligha vezet örömteljes eseményekhez.
27. Arra, aki az ön segítségére siet, általában azonnal rátámad a szörny. Ezért nem érdemes a segítségre számítani. Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy halálra rémiszt bennünket a segítségünkre siető személyek széttrancsírozott maradványának a látványa.
28. Ha azt vesszük észre, hogy környezetünkben, településünkön vagy a városban ahol élünk, az emberek valamilyen gonosz vagy ismeretlen erő, esetleg UFO-k hatása alá kerültek, ne hívjuk azonnal a rendőrséget: a.) a rendőrség is e befolyás alatt áll és így csak a karmukba kerülünk; b.) nevetni fognak rajtunk. Mindkét esetben nekünk magunknak kell a helyzetet megoldani.
29. Soha ne nyissuk ki az ajtót, ha mögötte: kaparászás, nyögés, nehéz lélegzés vagy más furcsa hang hallatszik.
30. Amíg a filmvásznon a filmben vagyunk ne fürödjünk vagy tussoljunk! Különösképp, ha a házban rajtunk kívül nincs senki.
31. Ha nem működik a telefon és az emeletről lépéseket hallunk, akkor ne próbáljuk meg kideríteni, hogy ki nézett be hozzánk, hanem azonnal tűnjünk el. Hacsak nem vagyunk öngyilkos jelöltek.
32. Ha elbántunk a szörnnyel azonnal nézzünk a kamerára. Ha eközben a kamera valamilyen okból nem bennünket vesz, hanem másfele néz, meneküljünk!!
33. A bosszúra áhítozó általában meghal.
34. Ha a közelben meteor zuhant le, azonnal költözzünk el.
35. Ha segítünk a gonosz főhősnek, akkor ne várjunk tőle hálát. Különben sem számítsunk másra, minthogy meghalunk a film vége felé. Az ok általában egy nő lesz, aki nemcsak nekünk, de a gonosz főhősnek is tetszik.
36. Ha bármely állat: madarak, pókok, húsevő halak stb. az emberekkel szemben ellenségesen kezdenek el viselkedni, azonnal telefonáljon a kormány illetékeseinek és ne hívja a szakértő tudósokat, akik jól ismerik ezeket az állat- vagy rovarfajokat, hiszen úgyis kinevetik majd.
37. Ha egy távoli bolygón az űrhajóból kilépett a felszínre és tojáshoz hasonló ismeretlen tárgyakat lát, ne nyúljon hozzájuk!
38. Ha az egyik kollegája az előbbi szabályt megszegvén egy élősködőt fedezett fel a testén, ne engedje vissza a fedélzetre. Különben úgyis mindannyijukat megölik.
39. Ha egy rettenetes idegen életforma veszélyeztet bennünket, mert az előbbi két szabályt nem tartottuk be, akkor soha ne induljunk el egyedül keresni a fedélzeti macskát.
40. Soha, SOHA nem menjen "oda". (Az "oda" jelenthet sötét pincét, padlást, sötét sétányt, bármi ami sötét, mindent elnyelő sötétséget stb.)
41. Ha a gonosszal folytatott küzdelemben lőfegyvert használunk, ajánlatos valamilyen más önvédelmi eszközre is szert tennünk, mert függetlenül attól, hogy hány töltényünk van, azok mindig abban a pillanatban fogynak el, amikor már-már majdnem végeztünk vele.
42. Ha megharapta egy zombi, függetlenül attól, hogy mennyi antibiotikumot ad be magának, egy idő múlva ön is zombivá változik.
43. Soha ne verjen tábort vagy építsen házat indián temető mellett.
44. Kérdezze meg, miért ilyen olcsón adják a házat.
45. Az önfeláldozás teljességgel szükségtelen. Akit megmentettünk úgyis meghal.
46. A terve mindennel számol, kivéve azzal ami valójában történni fog.
47. Soha ne legyünk jelen a gonosz megidézése előtt, közben vagy utána.
48. Ha csak megemlítjük, hogy mit szeretnénk elérni az életben, terveket szövünk -- menthetetlenek vagyunk.
49. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy a bolygót olyan lények népesítik be, melyek ereiben vér helyett tömény sav van, akkor ne utazzunk oda azzal a céllal, hogy hozzunk közülük egyet az állatkert számára. Úgysem fog sikerülni.
50. Ha azonban mégis megszegte az előbbi szabályt és a mozgásérzékelő azt jelzi, hogy a szörnyek savval az ereikben közelednek önhöz, akkor azonnal célozza meg a fegyverével a plafont és lőjön amennyit csak bír. Közben lehetőleg ne nézzen fel.
51. Soha ne másszon át a titokzatos tavat körbekerítő dróthálón, ha barátaival meztelenül szottyant kedvük fürdőzni. Annál inkább, ha a környéken különféle furcsa történésekről hallani, amelyek e tó mellett megestek.
52. Ha a pincéből furcsa neszeket hall és leküldi a férjét, hogy megnézze mi az. Amennyiben öt percnél hosszabb idő elteltével sem tér vissza, ne induljon segíteni, mert a férje már biztosan halott.
53. Ne hitegessük azzal magunkat, hogy uraljuk azokat a sötét erőket, melyeket megidéztünk.
54. Semmilyen körülmények között ne vágjunk ki a jégből furcsa tárgyakat: csészealjakat, Frankenstein szörnyeteget, Drakulát, vérfarkast stb.
55. Ha már mégis csak kivágtunk valami furcsát a jégből, ne engedjük, hogy felolvadjon. (Különösen legyünk óvatosak az elektromos melegítő paplanokkal, nehogy vér kerüljön a jégre, vagy elektromos áram hiánya miatt leálljon a hűtőrendszer.)
56. Ne rohanjunk a telefonhoz, hogy segítséget hívjunk. Az már amúgy sem működik. Meg aztán bármikor ránk vetheti magát a szörny.
57. Ne törődjünk a kutyával. Nem lesz semmi baja.
58. Ha sikerült a szörnyet leteperni, ne gondolkozzunk, hanem azonnal eresszük fejébe az egész tárat.
59. Ha menekülni kell, mindenképp buszon meneküljünk. Az autónkban már úgy is ott a földön kívüli, a taxisokat a gonosz uralja. A szörnyek úgyis elpusztítják a repülőt vagy a hajót, amin menekül. A metróhoz pedig le kell menni a sötétbe.
60. Ha találkozik a szeretett lénnyel, közben biztosan tudja, hogy az korábban meghalt, akkor MENEKÜLJÖN ahogy tud! Lehet, hogy egyesek komolytalannak és viccesnek fogják ezt gondolni, de mindig szerezhetünk magunknak egy újabb macskát, kutyát, netán feleséget.
61. Ha a szörny elől menekülünk és úgy gondoljuk, hogy mögöttünk van, akkor minden bizonnyal előttünk lesz (különösképp, ha nőről van szó, akkor ez duplán igaz: miután a menekülés során elesett és hátra felnéz, megfordul, akkor a szörny egészen biztosan előttünk lesz.)
62. Ha a szörny elől menekülve találkozunk egy barátunkkal, akkor ne álljunk meg elmagyarázni neki, hogy mi van, hanem kiáltsuk oda, hogy meneküljön ő is. Ha valóban a barátunk, akkor csatlakozik. Ha nem, akkor pechünk van...
63. Menekülés közben soha ne nézzünk hátra. Hiszen a szörny egészen biztosan ott van és csak arra vár, hogy hátranézzünk.
64. Ha a filmben egy jó kutyust alakítunk, akkor a túlélési esélyeink 50/50. A filmekben a jó kutyusok csak akkor pusztulnak el, mikor a szörnyre támadnak, hogy megvédjék a gazdát. Harapjuk meg a gazdát és meneküljünk!
65. Ha rossz kutyát alakítunk, akkor úgysem érjük meg a film végét.
66. Ha a felvételen egy fegyver jelenik meg, azonnal szerezzük meg és használjuk. Ha nem tesszük ezt, akkor a szörny fogja megszerezni és ellenünk használja majd.
67. Ha a filmben a szörnyre vadászunk, akkor használjunk lángszórót, elektromos sokkolót, savat. Ha lehetséges ezeket egyszerre vessük be megtoldva egy atombombával.
68. Az első adandó alkalommal lőjünk a szörny szemébe. Tudniillik egyetlen szörnyet sem állítanak meg a rá leadott lövések. Így időt nyerhetünk azzal, hogy a szörny egy rövid időre megvakul. Ha szerencsénk van... És persze ha van szeme...
69. Ha furcsán érzi magát és túl gyorsan kezd el nőni a haja vagy a szőrzete, akkor lője magát fejbe. Ezüst golyóval... Lehetőleg kétszer...
70. Ha a film főzenéjét halljuk, akkor legyünk készen a legrosszabbra..
Link to comment
Share on other sites

13. Soha ne fogadjunk el semmit (még kölcsönbe sem) halott embertől!

Én ezen olyat röhögtem! :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...