Jump to content
PirateClub.hu

Elkészült a jövő benzinkútjának terve


E.Draven
 Share

Recommended Posts

Elkészült a jövő benzinkútjának terve

Bemutatták az első fenntartható építészeti módszerekkel tervezett, napenergiát is hasznosító hidrogén benzinkut tervét.

 

A környezettudatos vásárlókra építő kút tervét Alan Eliot tette le az ARRC/H2 szövetség asztalára, s noha ezidáig csupán a szervezet weboldala működik, céljuk, hogy világszerte ilyen állomások épüljenek és a hidrogén használatát népszerűsítsék a közlekedésben.

 

benzin3.jpgbenzin.jpg

 

A benzinkút az egyik legelterjedtebb kereskedelmi egység világszerte, azonban az alapvető felépítése az utóbbi hatvan évben nem változott. A technológia és a design ugyan fejlődött, de a tipikus benzinkút ma is ugyanúgy néz ki, mint a harmincas években.

 

Ám ez az új tanulmány olyan kör alapterületű, fenntartható építészeti módszereket felhasználva tervezett kutat mutat be, amely azon túl, hogy képes hasznosítani a napenergiát, az információs központ szerepét is betölti. Teljesen automatikus öntözőberendezéssel üzemel, amely a minimális fenntartást igénylő zöldterület teljes egészét lefedi.

benzin2.jpg

 

Egycsöves, többcsatornás és páraelszívóval felszerelt kútfejek, valamin kártyaleolvasó segíti a gyorsabb tankolást.A kör alakú állomáson speciális jelzések, illetve teljesen rejtett, ám magas hatásfokú világítás segítik az üres töltőhelyek megtalálását.Természetesen a hagyományos kutakon rengeteg víz elhasználásával üzemeletett autómosó itt teljesen automatikusan, kíméletesen és vízújrahasznosítóval működik.

 

A kut határozott előnye tehát, hogy parkosított környezetben, könnyebben és gyorsabban lehet tankolni, kevesebbet kell várakozni. Na és persze ne felejtsük el, hogy a hidrogén az egyik legtisztább üzemanyag lehet a jövőben.

 

Forrás: NatureZone

Link to comment
Share on other sites

Nem a kivitelezéssel van a probléma...azzal is...de pl az E85-öt sem lehet mindenhol tankolni...szal nem érdemes ilyen Saabot venni...

Bár mondjuk jó lenne ez a megoldás, h hidrogén, mert vízpára jönne ki a kipufogón kereszűl...de ez mire elterjed...

Nem találjátok érdekesnek, hogy a ahogy fejlődik a tudomány, kitalálnak már mindent, de a vizzel hajtott autó még nem igazán jött ki sehonnan. Ötlet biztos van...csak nem éri meg a multiknak...képzeljétek el...víz majdnem mindenhol van...olajmágnások lehúzhatnák a rolót... ergo ha ma feltalálná vki a vízzel hajtott motort, akkor holnap már halott lenne...tervek persze sehol... ennyit erről...

de azért az ÖTLET jó...csak a kivitelezés...nah majd meglátjuk azt is!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...