Jump to content
PirateClub.hu

Mini-projektor a mobiltelefonokban


davidom
 Share

Recommended Posts

A Motorola bejelentette, hogy hamarosan beépített projektorral felszerelt mobiltelefonokat hoz majd forgalomba, amivel falra vagy bármilyen nagyobb felületre lehet majd képeket, videókat kivetíteni.

 

A Motorola ezen a héten aláírt egy szerződést a Microvision céggel, melyben rögzítik, hogy utóbbi a mobilgyártó vállalat rendelkezésére bocsátja mobil eszközökbe szánt kivetítő technológiáját. Ezzel a megoldással lehetővé válik, hogy a jövőben ne a telefonok apró kijelzőjén kelljen bogarászni a fotókat, videókat, hanem bármilyen nagyobb felületen megjeleníthetőek legyenek.

 

A Microvision ez év májusában jelentette be, hogy sikerült kifejlesztenie miniatűr lézer alapú projektorokat, melyekkel nagyképernyőssé varázsolható bármely mobil eszköz. Ezzel a megoldással nemcsak a telefonok, de a kéziszámítógépek és mindenfajta hordozható termék segítségével lehetővé válik külső megjelenítő nélkül bemutatni fotókat, videókat vagy akár vállalati prezentációkat, dokumentumokat. Sőt a mobil könyv tartalmak terjedését is meggyorsíthatja, ha a szövegeket nem egy kis kijelzőn, hanem akár a saját nadrágunkra vetítve olvashatjuk a metrón.

 

picopp.jpg

 

A Microvision PicoP projektora egy ultravékony, alacsony fogyasztású eszköz, ami éppen ezért tökéletesen alkalmas bármilyen mobil kütyübe való integrálásra. A vállalat szerint a vetített kép a távolságtól függetlenül éles tud maradni, sőt egyenletlen, görbe felületeken is élvezhető marad. A nemrégiben bemutatott prototípusok WVGA felbontásban (854 x 480) 16:9-es képaránnyal képesek vetíteni, illetve alkalmasak a teljes színpaletta megjelenítésére, így akár DVD minőséghez közeli eredményt is mutathat a mindössze 7 mm vastag szerkezet.

 

Ugyan a Motorolával kötött szerződés részletei nem ismertek, de annyi kiderült, hogy hamarosan már bemutató modellekben lehet megcsodálni a jövő mobil megoldását. Amennyiben a kivetítő energiaszükséglete nem lesz kritikusan nagy, akkor alaposan felforgathatja a következő évek mobil trendjeit. Eddig - jogosan - azért támadták a mobil eszközöket, mert mára már hiába képesek villámgyors internet kapcsolatot létesíteni, hiába nőtt meg számítási kapacitásuk, a kényelmes méretű modellek kijelzői egyszerűen túl kicsik voltak a minőségi multimédiás szolgáltatásokhoz.

 

A Microvision szerint egyébként a mini projektorok nemcsak mobilokban, de bármilyen mobil eszközben megjelenhetnek a későbbiekben, mint laptopok, kéziszámítógépek vagy a hordozható konzolok.

 

(forrás: sg.hu)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...