Jump to content
PirateClub.hu

A HIV-nek és a herpesznek is útját állja egy síkosító zselé


davidom
 Share

Recommended Posts

Egy ausztrál kutatók által kifejlesztett síkosító zselé megakadályozhatja a nemi úton terjedő herpesz, illetve a HIV virus belépését a szervezetbe.

 

A Viva Gel nevű készítményt egyelőre laboratóriumi állatokon tesztelték. A tanulmány szerint a síkosító deaktiválja a vírusokat.

 

“A síkosítót a férfiaknak kell a közösülés előtt kell használni a hímvesszőjükön” – mondta el a International Aids Society Sydneyben rendezett konferenciáján Dr. Jeremy Paul a Melbourne-i Starpharma nevű gyógyszeripari cég kutatási vezetője.

 

A kutató elsősorban a szubszaharai területekre szánná a készítményt, ahol a HIV-fertőzés főként a heteroszexuálisok között elterjedt. A Viva Gel hatóanyaga a dendrimer nevű mikróba-ellenes molekula, amely hozzákapcsolódik a vírusokhoz és meggátolja azokat a fertőzésben.

 

A jelenlegi tesztek szerint a kísérleti álltaokban 85 és 100 százalék közti aránnyal akadályozza meg a fertőzést. Már megkezdték a biztonsági teszteket embereken is. Dr. Paul szerint különösen a herpesszel szemben bizonyult igen hatékonynak a síkosító.

 

Roberta Black a konferencia fővédnöke, az amerikai National Institute of Allergy and Infectious Diseases munkatársa különlegesnek nevezte a szert.

 

“Mind a herpesz, mind a HIV ellen különleges védelmet nyújthat, ha a tesztek sikerrel zárulnak” – nyilatkozta Black a Daily Telegraphnak.

 

A síkosítót jelenleg nőkön is tesztelik, hogy fogamzásgátlónak is alkalmas lehet-e.

 

 

(forrás: hvg.hu)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...