Jump to content
PirateClub.hu

Ép személyiség: Mit tegyek, ha okos vagyok és jó nő?


Szipi
 Share

Recommended Posts

Mit tegyek, ha okos vagyok és jó nő?

 

A férfiak általában racionális, a nők pedig érzelmi alapon közelítik meg a kérdéseket. Ha tehát egy nőt túlságosan racionális gondolkodásúnak tartanak, hajlamosak rögtön "férfiasnak" titulálni.

 

Bár a fiatal férfiak is egyre jobban "emancipálódnak", azaz hajlandók egyenragúnak tekinteni a nőket, s nem alárendelt szerepet szánnak neki a párkapcsolatban, azért a "férfias" nőket nem szeretik. De mikor is tekintenek a férfiak férfiasnak egy nőt? A legtöbb férfiasnak titulált nő nem is érti, miért illetik őt ezzel a jelzővel.

Ahhoz, hogy ezt megértsük, világosan kell látni az alapvető különbség férfi és nő között az emancipálódás ellenére is megmaradt: a férfiak azt várják el a párjuktól, hogy ugyanúgy gondolkozzanak, mint ők, a nők pedig azt várják el a párjuktól, hogy ugyanúgy érezzenek, mint ők.

Azaz a férfiak általában racionális, a nők pedig érzelmi alapon közelítik meg a kérdéseket. Ha tehát egy nőt túlságosan racionális gondolkodásúnak tartanak, hajlamosak rögtön "férfiasnak" titulálni.

Egy angol felmérés szerint a férfiak nem szeretik, ha egy nő okosabb náluk. Akkor is férfiasnak titulálják a nőt, ha nyilvánvalóvá válik, hogy okos, netán okosabb (tudásban, IQ-ban, műveltségben), mint párjuk. Az igazán okos és valóban nőies nőt érzelmei vezérlik, s világért sem akarja megbántani párját, ezért okosan használja az eszét.

Ahhoz viszont, hogy okosan tudja használni az eszét, tudni kell, hogyan is "működnek" a férfiak:

A férfiak akkor találják meg a lelki egyensúlyukat, ha célokat tűzhetnek ki maguk elé, és ezeket a célokat el is érik. Ha eredményeket mutathatnak fel, ha bebizonyíthatják a rátermettségüket egy-egy feladatra. Legfontosabb értékeik a szakértelem, a hatékonyság, a teljesítmény. Büszkék az erejükre és a képességeikre.

A férfiak számára az önmegvalósítást a siker és a győzelem jelenti. Mércéjük az eredményességük. Azonosságtudatuk nagyon fejlett. Még az öltözködésükben is kifejezésre juttatják, melyik szakmai csoporthoz tartoznak, és az eredményességük mértékének azonnal feltűnően látszódnia kell. Gondoljuk csak a különböző egyenruhákra. A férfiak nem olvasnak lelkizős újságokat, szerelmes regényeket, nem néznek könnyfakasztó sorozatokat. A férfiakat a horgászat, a tehetősebbeket a vadászat vagy az autóverseny és a focimeccs érdekli. Ahol mérhető és kézzelfogható az eredmény. A férfiak szakkönyveket olvasnak, és ha mégis regényekre támad kedvük, akkor az útleírásokat, történelmi témájú könyveket, riportkönyveket kedvelik leginkább. Amelyek a racionalitáshoz közel vannak, amiből tudásukat gyarapíthatják. Televízióban a híradót, időjárás jelentést, és a sportműsorokat részesítik előnyben.

Sokkal jobban foglalkoztatják őket a tárgyak, mint az emberek és az érzelmek. A férfiak gyors kocsikról, nagy teljesítményű, de apró termetű számítógépekről, és mindenféle technikai csodákról álmodoznak.

Ha egy férfinak problémája akad, csak ritkán beszél erről, mert egyedül akar megbirkózni vele. Megtartja magának a bajait, mert egy férfi szemében a gyengeség jele, ha segítséget kér. Gyengének lenni, pedig egyenlő az értéktelenséggel a férfi számára. A férfi bölcsességének jele, hogy amennyiben sok próbálkozás után mégsem tud megoldani egy problémát, akkor megkérdez valakit. Megfigyelhetjük, hogy csakis olyan személyt (természetesen másik férfit) avat be a gondjaiba, akit tisztel. A férfiak megoldásokat akarnak az életben: kitűznek maguk elé egy célt, és azt el akarják érni. Ha akadályba ütköznek, addig ügyeskednek, míg leküzdik.

Az öntudatos, határozott nő is számos hasonló tulajdonsággal rendelkezhet, ám ha mindazokat a jegyeket, melyektől nő a nő felváltja a "hideg fejjel" való gondolkodás, az érzelmek háttérbe szorítása, akkor nem csupán "férfiasak", hanem garantáltan boldogtalanok is lesznek.

Link to comment
Share on other sites

szia kedves etooo! de igenis férfi vagy, nem szabad komolyan venni a híreket, és gondolj arra, hogy a kivétel erősíti a szabályt :lol: próbáld humorosra fogni. szipi

Link to comment
Share on other sites

Én becsülöm, ha egy nőnek van esze, önnálóan is tud dönteni és nem csak azt nézi, hogy milyen valaminek a színe vagy a formája! Ezen kívül rühellem a focit és a horgászatot, olvasok néha regényt is, igaz nem szeretem az olyat amiből csöpög a nyál. Még is férfinak érzem magam! :excl::angry2:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...