Jump to content
PirateClub.hu

A nagy óvszer téma


schumifun
 Share

Óvszerekről mindent  

182 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Használtok óvszert?

    • igen
      165
    • nem
      17
  2. 2. Melyik márkát kedveled?

    • Durex
      108
    • LifeStyles
      41
    • Masculan
      16
    • Rako
      4
    • egyéb...
      13


Recommended Posts

Volt pár érdekes kérdés már ezen a fórumon, így úgy döntöttem, hogy útjára bocsájtom ezt a topicot, ezzel a témával kapcsolatban. hiszen mind a fogamzásgátlásban és a nemibetegségek elkerülésében ez a leghatásosabb módszer a tudomány jelenlegi állása szerint. Várom mindenki tapasztalatát, kérdését ebben a témakörben. Szavazni is lehet, sőt kötelező.

 

 

Először is egy kis információ magáról az óvszerről:

 

Az óvszer modern korunk egyik legkiválóbb (és tegyük hozzá: legkelendőbb) találmánya. Helyes használata megakadályozza a teherbeesést és véd a nemi betegségektől. Rengeteg előnye, és természetesen hátránya is van használatának.

Az óvszer (condom) gumiból vagy természetes membránból készült elnyúlt, leeresztett luftballonhoz hasonló eszköz. Megakadályozza, hogy szeretkezéskor a testfolyadékok keveredjenek.

Ha gumit készülsz vásárolni, figyelj arra, hogy ne legyen lejárva és legyen rajta a gyártási időpont is! Csak latexből vagy poliuretánból készült óvszert használj! Ha megvetted, akkor ügyelj arra, hogy olyan helyen tárold, ahol nem sérülhet. Lehetőleg ne a farmered hátsó zsebében vagy a kocsi kesztyűtartójában tartsd. Hűvös, száraz helyet találj neki.

Anális közösülésnél fontos, hogy extra erős condomot használj. Az ízesített gumik erre a célra nem alkalmasak, mert túl vékonyak és fennáll a szakadás veszélye.

Minden alkalommal használj síkosítót, de csak vizesalapút. Az olaj alapú síkosítók, krémek vagy a vazelin roncsolják az óvszer anyagát!

Vizes alapú síkosítót szexshopokban és patikákban is vásárolhatsz. Ha kényelmetlennek érzed a patikustól síkosítót kérni, akkor kérj Fenistil gélt. Ez is ugyanúgy megfelel, mint egy vizesalapú síkosító.

Az óvszert a merev hímvesszőre kell felhelyezi, mielőtt az először a hüvelybe hatol - tehát téves az a nézet, hogy csak ejakuláció előtt kell használatba helyezni, különben a védelem (a fogamzástól, illetve a nemi betegségektől) közel sem olyan teljes. Ha helyesen alkalmazzuk, a teherbeesés esélye csupán 1-2% és a fertőzésveszélyt is szinte kizárja.

 

Használati tanácsok:

 

Mindenekelőtt ellenőrizd a csomagoláson a lejárat idejét. Ha nem járt le tépd fel a csomagolást,

de ne a fogaddal! Óvatosan vedd ki az óvszert. Ne feledd használat előtt is ügyelj a helyes tárolásra. Tartsd száraz, hűvös helyen.

Szorítsd ki a levegőt az óvszer elejéből és helyezd a már merev pénisz tetejére. Hagyj elegendő helyet az óvszer tetején az ondó összegyűlésére. Az egyik kezeddel tartsd az óvszer végét és a másik kezeddel görgesd péniszed tövéig. Ügyelj arra, hogy sehol ne maradjon levegőbuborék az óvszer alatt.

Használj vizes alapú síkosítót. Krémek, vazelin vagy az olaj alapú síkosítók roncsolják az óvszert ezért könnyen elszakadhat. Miután elmentél óvatosan húzd ki a péniszed miközben annak tövénél lefogod az óvszert. Egy óvszert csak egyszer használj. Használat után kösd el végét és dobd ki.

 

Természetesen meg kell említenünk a condom használatával kapcsolatos előnyöket, illetve hátrányokat!

 

Előnyök

 

* Az óvszer min. 95%-os biztonsággal megakadályozza a teherbeesést.

* Az óvszer a legbiztonságosabb eszköz a nemi úton terjedő fertőzések elkerülésére.

* Sok férfi tovább ,,kitart", ha gumit használ. A felhelyezés része lehet az előjátéknak.

* Az ejakuláció a hüvelyben is történhet.

* Különböző méretben, színben, ízben, stílusban (sikamlós, bordázott, stb.) kapható óvszer - a változatosság gyönyörködtet!

 

Hátrányok

 

* Vigyázni kell, nehogy a gumi kiszakadjon, mert akkor nem ér az egész semmit.

* Óvszer használatakor kerülni kell az olaj alapú síkosítóanyagokat (vaselin, szantálolaj, síkosítógél), mert ezektől hamar kiszakadhat a gumi.

* Van aki nem szereti, ha fel van ,,öltöztetve" szeretkezés közben.

* Van, aki érzékeny bőre miatt allergiás a gumira vagy a síkosítóanyagra. Ha te is, akkor mindenképpen bizonyosodj meg afelől, hogy a felsoroltak közül melyik okozza a bajt (a gumi, a síkosítószer vagy a spermaölő). Ha az utóbbi kettő valamelyike, akkor azokat ki kell hagyni a ,,játékból". Amennyiben a gumira vagy allergiás, használhatsz természetes membránból készült óvszert, ám az CSAK a terhesség ellen véd, a fertőzések ellen nem!

Link to comment
Share on other sites

Hát nem tom. Néha használunk, néha nem. Amikor nincs "veszély" akkor nem, amikor közeleg a kritikus időpont, akkor kell - biztos ami biztos.

Nekem a durex kényelmetlen, asszem szorít. A masculan az már abszurdum, mint a patikában kapható gumi ujjvédő, komolyan. Nekem az "ideális" - mert egyébként utálom - a Lifestyles, abból is az extravékony, abban kényelmesen elférek, és még érzek is valamit.

Alapból útálom a gumit.

Régebben, 3-4 éve, még a kapcsolatunk elején a barátnőm elkezdett szedni tablettát. Nos az maga volt a földi Paradicsom. Akkor aztán amikor csak alkalom adódott rá... akkor még én is fősulis voltam és ugyanabban a koliban laktunk. Hétvégén az én szobatársam mindig hazament... :P jó bulik voltak :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ha már van ilyen téma, megkérdezem:

 

ha valaki elment egy óvszerbe, utána lehet még "veszély nélkül játszani tovább" egy kicsit, vagy érdemes ott gyorsan kiszedni? fennállhat a veszélye, hogy kilyukad az óvszer? vagy történhet bármi más "baleset" esetleg?

Link to comment
Share on other sites

ha már van ilyen téma, megkérdezem:

 

ha valaki elment egy óvszerbe, utána lehet még "veszély nélkül játszani tovább" egy kicsit, vagy érdemes ott gyorsan kiszedni? fennállhat a veszélye, hogy kilyukad az óvszer? vagy történhet bármi más "baleset" esetleg?

azért arra vigyázz, hogyha már elmentél és esetleg véletlenül kijössz a csajból valahogy, akkor már ne nagyon rakd vissza, mert "kinyomhatja" a tetejéről, és a további játszadozás meg olyan eredménnyel jár, mintha nem lenne rajtad

amúgy durex bordázott forever, nekem az jön be.

Ja, a durex-ből van olyan, hogy kellemesen bizsergető. az nektek hogy "bizserget"? mert nekem gyakorlatilag olyan volt, mintha lefagyott volna, szóval hűtött, de mint állat! :D komolyan

Link to comment
Share on other sites

Masculant használunk a simát :D amúgy hidegrázásom van tőle de mit tegyek b.nőm még nem szed tabit, de nemsokára már eldobhatjuk a gumit remélem :D

Amúgy 1 hete vettem Rako kotont simát az Auchan-ben egy csomag volt 117 ft :D amibe 6 db van :D vettem 30 db óvszert :D:D::D: szeptembertől mikor együtt lakunk az egyetem alatt hamar el fog fogyni szóval kell bőven.

Durexet is próbáltuk semmi extra nem volt benne sőt kevésbé élvezte mint masculannal, nekünk az jön be olcsóbb és sz.tem nagyon jóó.

Kamu sutrát vagy mit lehet kapni a tacskóban :D gyk.ért tescoban na azt kerüljétek az elég rossz már egy éve megvan és még mindig nem volt erőm felhúzni nagyon rossz.

Bordázott kidörzsöli b.nőmnek szóval azt is kerüljük :D de néha néha azt is megkivánja és van raktáron.... :D

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hát ha elmentél utána nem valószínű hogy kilyukad... :)

Szóval szerintem minden gond nélkül lehet tovább játszani, legalábbis nekem eddig nem volt problémám emiatt.

 

ezt mennyire határozottan állítod? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Nincs jó óvszer egyikben se lehet ugyan azt érezni mint gumi nélkül szóval tök mindegy mit huzok fel mind rossz :(

Durex semmivel se jobb mint a többi, a többit ne ilyen márkátlan sz*rokra értsétek, hanem a jobb fajtákra.......

Link to comment
Share on other sites

Hát sajna muszáj használnom mert....áááh. :@ Durex...de minek... :S Hányingerem van az öszes gumitól meg mindentől ami nem sima szex... már 3 hónapja veszekszünk azon h nem szexelek gumival mert egyszerűen nem tudom élvezni és csak szorít :S MOst fehagytam a szexel és 1 hónapos fogadalmat tettem h nem fogok szexelni amíg gumival kell...majd meglátjuk ki bírja tovább XD

Link to comment
Share on other sites

júúúúj :D én bele halnék :S 1 hetet alig birok ki.

Amúgy igazad van, nekem is hányingerem van a gumitól. De ilyen fogadalmat nem teszek azért :D talán egyszer ha bátrabb leszek :D Szerintem más se érez olyan sok mindent a gumival legalább is én nem :( annyit hogy bent van és szorít de mikor először kicsit berakom nélküle hát az mennyei.

Link to comment
Share on other sites

Auchan-ban lehet kapni 500 ft ér figurás kotonokat :D :D gondolom tudjátok miről van szó, az ondótartály helyeett valami nagyobb figura van, pl. egy állat, ha esetleg valaki akar ilyet magának ott tud szerezni :D sex shop-ban drágák sz.tem, egyszer akartam ot venni rash-t aztán duplája volt mint a neten és ráadásul ingyen ki is hozták akkor inkább be se megyek többet sex shop-ba nagyon átverik az embert árilag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Áh...egyszer vettem olyat aztán kipróbáltukXD Kiszakadt mint állat :D Mind1.. belefért még :D Mellesleg nem vagy egyedül én is így érzem...de most vm titkos ajándékot kapok névnapomra ami nem gyógyszer, mert rákérdeztem persze...de olyan cucc, ami megoldja ezt a doglot....kíváncsi lettem...

Link to comment
Share on other sites

A csajnak a puncijába kell felhelyezni tudtommal :D :D még nem próbáltuk szóval nem tudom de az is védelmet jelent és nem kell gumit használni. Ne végy rá mérget, google segít ha baj van :D

 

http://www.mimi.hu/szex/spiral.html

Link to comment
Share on other sites

SPirált ált.ban szülés után szokták felhelyezni a nőknek. Meggátolja hogy a hímivarsejt eljusson céljához :) Olyanok választják akik már nem akarnak (több) gyereket. gyakorlatilag 100%-os megoldás.

 

Szülés előtt nem nagyon szokás, mert ugyan ki lehet venni de megnöveli annak esélyét h nehezen fog teherbe esni a hölgyemény. Illetve h komplikációk lépnek fel a terhesség alatt..

Link to comment
Share on other sites

SPirált ált.ban szülés után szokták felhelyezni a nőknek. Meggátolja hogy a hímivarsejt eljusson céljához :) Olyanok választják akik már nem akarnak (több) gyereket. gyakorlatilag 100%-os megoldás.

 

Szülés előtt nem nagyon szokás, mert ugyan ki lehet venni de megnöveli annak esélyét h nehezen fog teherbe esni a hölgyemény. Illetve h komplikációk lépnek fel a terhesség alatt..

 

Azért ki lehet azt venni.

Kolleganőmnek is volt ilyen spirálja. Már van egy gyereke, de most tervezik a másodikat, ezért kivetette.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

mi már nem használunk gumit bnőmmel ( bogyó )

 

de amikor használunk / tunk akkor lifestyle-t.

 

alapvetően úgy gondolom hogy ez a nők számára fontos.

 

mert igazából ők érzik hogy szükség van extra síkosítósra, vagy a vastagítottat / vékonyítottat, bordázottat szeretik-e.

 

szóval amikor új csajjal van dolgom én egyszerűen megbeszélem vele hogy mit szeret és ahhoz igazodok, mert nekem leginkább oly mindegy.

 

egyedül azt a mentolosat vagy milyet nem szeretem.. az szörnyű...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...