Jump to content
PirateClub.hu

Nem véd az influenza ellen a C-vitamin !?


SomeOne
 Share

Recommended Posts

Nem véd az influenza ellen a C-vitamin

 

Ausztrál és finn kutatók cáfolták azt a vélekedést, hogy a C-vitamin szedése felvértezhet az influenza ellen. Harminc kísérletből csak egyszer volt hatékony a vitamin.

 

687.jpg

 

Hiába szed valaki az év minden napján ajánlott mennyiségű, azaz 200 milligramm C-vitamint, ezzel nem előzi meg az influenzát, mutatták ki ausztrál és finn kutatók közel harminc vizsgálat alapján. A kutatásokat több mint 11 ezer emberen végeztek el, az eredmények alapján megdőlt a fenti, harmincéves vélekedés.

 

A szakemberek szerint a C-vitamin rendszeres szedése annyira alacsony hatékonyságú, hogy nem éri meg sem a ráfordított figyelmet, sem a pénzt. A kutatók úgy vélik, csak akkor van értelme C-vitamint szedni, ha valaki nagy stressznek vagy hidegnek van kitéve. Felmerült, hogy az influenza elején esetleg érdemes nagyobb mennyiségű C-vitamint szedni, de mivel ezt a feltételezést csak egyetlen vizsgálat igazolja a harmincból, további kutatások szükségesek ennek igazolására.

 

A C-vitamin szedését az influenza megelőzésére először az 1970-es években javasolta a Nobel-díjas kémikus, Linus Pauling, azóta vált általánossá a C-vitamin influenzaellenes hatásába vetett hit.

 

Link to comment
Share on other sites

Hááát...Én úgy tudom, hogy a C vitamin a leg-" ártalmanatlanabb" vitamin...Vagyis: nincs mellékhatása, DE: nagyon sok betegség MEGELŐZHETŐ az optimális mennyiségű bevitelével. (Az még kérdéses, hogy mennyi a napi opt. max. bevitel...)

Link to comment
Share on other sites

Egy biztos!!!

a C-vitamin tablettánál a C- vitamin csak egy része szívódik fel!!! ezért jobban ajánlott gyümölcs formályában bevinni a vitamint a szervezetbe ;) régen a tengerészek savanyúkáposztát vittek magukkal hogy elég vitaminhoz jussanak a tengereken is !!! :)

 

Ui: remélem most én is mondtam valami okosat! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

a c-vitamin vízben oldódó vitamin, és nagyrészét kipisili az ember. amúgy én csak meghűlésre, megfázásra szoktam használni, akkor nagyon segít hamar regenerálódni. vagy ásványi anyagok bevételénél szokták javasolni a könnyebb felszívódás érdekében. de influenza vírusnál nem fogunk meggyógyulni tőle, mivel az egy vírus, és egy vitamin nem fogja leküzdeni, legfeljebb besegít. teljesen feleslegen szedni, kivétel ha betegek vunk. jobban fogjuk érezni a hatását. jobb ha természetes úton visszük be a szervezetünkbe, és az a mennyiség bőven elég. szipi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...