Jump to content
PirateClub.hu

Fitymaszűkület?


kakarotto3
 Share

Recommended Posts

  • Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ejnye-ejnye, fitymaszűkületed van, nem mostad rendesen. hát nem lettél felvilágosítva? mindennap fürdés közben hárahúzod a bőrt és szépen megmosod langyos vízzel. orvos bácsi könnyen megcsinálja, mert neki nem fáj h letép a bőrt a farkadról, viszont ha nem akarsz orvoshoz menni akkor nehéz dolgod lesz. de meg kell csinálnod, mert az ottan begyulladhat és az mán szarügy. bocsi, ez az igazság

Link to comment
Share on other sites

Nema tisztálkodás a probléma okozója... Így született...

 

Menj el dokihoz,.... ha egyszerű metélést csinálnak, azt a TB támogatja, ha plasztikaiztatni akarod, akkor 50 ropi, és megcsinálják rendesen.... Persze 4-6 hétig no szex (semmiféle)!!!

Link to comment
Share on other sites

Lehet "vele született" és "szerzett" fitymaszűkület.

A szerzett fitymaszűkületet, egy nem ismert bőrbetegség okozza. Általában műtéti beavatkozással szokták helyreállítani a problémát, de kenőccsel is lehet (bár nem sok sikerrel)... de ezen kívül lehet körülmetélés, fitymaplasztika, fitymafék átvágása is... ez attól függ milyen jellegű betegséged van.

Ha merev állapotban nem tudod hátrahúzni a bőrt, valószínű hogy a rövidfék is szerepet játszik a dologban... Ennek a veszélye hogy aktus közben elszakadhat, és azt egy öltés behelyezésével hozzák rendbe. Általános megoldás ha ezt a rövid féket átvágják. Persze egy orvos...

Link to comment
Share on other sites

Kakarotto: ez azért lehet, mert:

 

ad1: Nem mosogatod/mosogattad rendesen

ad2: valójában a rövidféked a gázos (ez elég gyanús)

ad3: fitymaszűkület

 

A legjobb ha elmész orvoshoz és az majd megmondja a frankót.

 

 

DEITER: szerintem meg az amit te mondasz az a hülyeség <_< De óriási :huh:

 

Visszatérve: no pánik. Ma már mindent lehet korrigálni, csak ha magadnak akarod az fájni fog és/vagy nem lesz sikeres és csak nagyobb bajt okozol.

Link to comment
Share on other sites

Amcsi92, totál igazad van, anyum gyermekorvos, és ugyan ezt mondta...

A rövid fék is előfordulhat, vagy eleve az előbör szűk.

A féket eltávolítják, vagy hosszabítját, nem vágkák csak úgy ketté, ciki lenne, ha ott fityegne lent meg fent :)

Amúgy DEITER-nek és némileg igaza van, mert statisztika szerint, minden 2,6-ik fiú gyerek fitymaszükületes, ezt vagy kinövi, vagy úgy marad... persze sokan azt mondják " úgy is tudnak ... ", jah, csak fájdalmasan... lehet te találtál rá egy félmegoldást...

Aztán jönnek a gondok, és azokból alakul ki pl "banán alakú"... jó mi? :), azt már komolyabb helyretenni...

 

Amúgy, ha nem mégy dokihoz, és magadnak próbálod "szétrángatni", azzal csak szöveti vastagodásokat érsz el, és sokkal rosszabb lesz az álapota.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Valóban mindenképp menj el dokihoz,mert eldurvulhat a helyzet.

Egyáltalán nem kínos dolog,csak hogy tudd külföldi országokban az újszülöttek 70-80%-ánál végeznek körülmetélést.

Ugyanis sokkal higiénikusabb mintha,rajta lenne a fityma a farkadon.A fitymának semmi számottevő funkciója sincs.Akinek nincs,az ugyanúgy élhet,nem fog elkapni jobban fertőzéseket esetleg fürdőkben stb.

Sőt megedződik a felülete és jobban fogod bírni a sexet,valamint a lányok a közhiedelemmel ellentétben szeretik.

Nálunk ugyan nem elterjedt dolog annyira mint más országokban,ezért is kényes dolog és sokan nem beszélnek róla.Sokan még mindig a vallással hozzák kapcsolatba.

 

Ez nem azt jelenti,hogy akinek nincs semmi baja a fitymájával,az sürgősen metéltesse magát körül,hanem ezek tények amiket orvosok mondanak,illetve akik körül vannak metélve.

Alavető dolgok miatt mint például a vizelés begyulladhat a cucc.Sokan nem tudják,hogy úgy kell(ene)helyesen vizelni,hogy hátrahúzod a fitymádat,ugyanis vizelet maradat a bőr alatt,ami egész nap ott van bent és fel is marhatja stb.Akinek meg esetleg még szűkebb is a bőr,annál még jobban igaz.

Rátapad(nem csak a vizelet miatt,napközben ha megizzadsz stb) és az esti fürdéskor lehet hogy hátra tudod húzni erőfeszítéssel,de ennek az lesz a következménye,hogy felsérted a makk felületét és utána már nem fogsz tudni hozzányúlni a gyulladás miatt.Persze ez a legvégső fázis.

 

Nem biztos hogy körül kell metéltetned magad,lehet hogy csak részleges metélést csinálnak(ami miatt később előjöhet a probléma megint)tehát ha kell,akkor célszerűbb teljes metéltetést csinálni.

 

Ami biztos,hogy fordulj orvoshoz.És ha úgy alakul és az anyagi helyzeted megengedi,akkor keress fel egy magán orvost.Mert ha arra kerül a sor,nem mind1 hogy később hogy fog kinézni.Persze a TB-s is jó lehet,csak nem mindenhol mondható el,hogy tényleg szakképzett orvos lát el(tisztelet a kivételnek)

 

Javaslom a:

http://www.potenciaklinika.hu

 

Minden levan írva,Dr Feket Ferenc a legelismertebb hazai szakember.

Diszkrétek stb.

Link to comment
Share on other sites

Látom, felkapott lett ez a téma. :D

 

A makkot fedő, hátrahúzható bőrt fitymának nevezzük, feladata a pénisz legérzékenyebb makki részének fedése, és szerepet játszik szexuális aktus közben a pénisz hüvelyen belüli szabad mozgásának elősegítésében.

 

Fitymaszűkület (phimosis) az az állapot, ha ennek a fedőbőrnek a nyílása olyan szűk, hogy a fityma egyáltalán nem, vagy csak részlegesen húzható hátra a makkról. Ez azért okoz gondot, mert nehezebbé válik a makk tisztántartása, ezáltal gyulladás alakulhat ki. Másrészt a szűk fityma zavaró lehet a nemi élet során is.

 

Születéskor ez "csak" egy bőrkettőzet, mely újszülött fiúkban az esetek 98%-ában sejtesen tapad (adhaesio cellularis) a makkhoz, ez az összetapadás az első életévekben megoldódik.

 

Ugyanakkor ez a kis bőrdarab körülbelül 3 millió sejtet, kiterített állapotban 4 méternyi ideget, 50 idegvégződést, 100 mirigyet és 1 méter hossznyi eret tartalmaz.

 

A mérete és viszonylag kis jelentősége ellenére urológusok és bőrgyógyászok számára gyakran okozhat komoly gondot és fejtörést az eltávolítása vagy megbetegedése esetén a gyógyítása.

 

Bővebben:

itt:
http://www.hazipatika.com/articles/Fitymaszukulet_elso_resz?aid=20000829133707
folytatás itt:
http://www.hazipatika.com/articles/Fitymaszukulet_masodik_resz?aid=20000829145022

Link to comment
Share on other sites

Én szívesen körülmetéltetném magamat ha a barátnömnek ezzel mégtovább tartó örömöket szerezhetnék az ágyban... de ugy tudom hogy 1 jó hónapig nagyon kellemetlen és ezt nem lehet 1 hónap szabival letudni mert csak akkor mulik el a fájdalom ha eldzödik. Ráadásul addig se sex se semmi mert a legártatlanabb erekciótol is gugolásra kényszerülnék... én így képzelem el de érdekelne egy körülmetélt véleménye.

 

Amugy a megadott oldalon ezt találtam:

 

Műtét előtti vizsgálat,megbeszélés, előjegyzés műtétre- 10 ezer FT.Műtét és utókezelés 50-70 ezer Ft.Attól függően, hogy mennyire heges,nehezen műthető a fityma,vagy vannak rendkívüli kívánságok a műtéttel kapcsolatban.

A műtét kb 2 héten belül lehetséges.Általában pénteken vagy szombaton délelőtt műtök.Nem fájdalmas,utána sem szokott jelentősebb fájdalom lenni.Rövid megfigyelés után haza lehet menni,aznap pihenés javasolt.Ha kocsival akarnak hazamenni ,jobb ha más vezet, a műtét miatt lehet ideges is valaki.Másnap lehet dolgozni.Sportolás 1 hét múlva, uszoda 2 hét múlva, szex 4-6 hét múlva lehetséges.Ellenőrzés a műtétet követő egy és 4 hét múlva.

Link to comment
Share on other sites

kakarotto3! nem kell pánikolnod, tényleg fitymaszűkületed lehet, de nem attól, mert nem fürödtél rendesen. átlagban erre a szülők már gyermekkorban oda szoktak figyelni, sőt az orvosok előre szokták jelezni, hogy a fiúknak ajánlatos kiskorban elvégezni egy egyszerű beavatkozást, hogy ez megszűnjön. ez felnőttkorban is elvégezhető. kérj tanácsot a dokidtól, ne szégyeld. muszáj lesz megműtetned, de nem kell megijedned, egy két perc alatt meglesz a beavatkozás, aztán egy picit kellemetlen lesz, borotgatnod kell otthon, fájni fog egy picit a vizelés, de utána felszabadult lesz minden. ha nem csinálod meg, akkor további gondjaid lehetnek, mégpedig a szexuális helyzetekben is. szipi

Link to comment
Share on other sites

Tényleg népszerű a topic:)

 

A fájdalomról csak annyit,hogy attól függ,hogy be van e gyulladva a makk felülete vagy sem.Ha érzékeny vagy gyulladt,akkor az még rájön a műtét kellemetlen érzésére.

A műtét nyilván nem kellemes,utána pedig 1-2 hétig szűk alsót kell viselni,mert egy kisebb merevedés is gázos nagyon.A műtét maga annyiból áll,hogy kapsz pár érzéstelenítőt a makkodba,majd vmi lézeres cuccal körbevágják a fitymád,majd jön a varrás.Az első 1-2 érzéstelenítőt megérzed,utána már nem.Magát a körülmetélést egyáltalán nem,a varrás a legszarabb.Utána pedig borogatni kell,meg kötözni,szappanos mosakodást el kell kerülni egy jó ideig.Ha nagyon érzékeny,vagy gyorsabb gyógyulást szeretnénk,akkor lehet kapni érzéstelenítő kenőcsöt,ami sokat segít.

A rossz az,hogy mivel nem szabad így sokkal többször jön elő a merevedés.Reggeli merevedés az ugye alap,hason nem lehet feküdni egy darabig.A vizelés nem fáj,semmi ilyen nincs.Csak meg kell várni,amíg összeforr a bőr és utána már nem lesz semmi.A nyoma látszani fog,de idővel halványul.

A makk szépen megedződik és nem lesz kellememetlen,ha hozzáér vmihez.

Link to comment
Share on other sites

Mi van szipi...de szakértője lettél a témának...lány létedre :lol: orvos vagy? :blink:

szia kedves greg82! mondjuk úgy, hogy ebben a témában is tájékozott vok valamennyire...... :rolleyes: szipi

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ajjj ez az összeragadós cucc nem jó :unsure:

gondolom fájt neki mint atom :mellow:

 

amúgy ha jól tudom akkor gyerekeknél altatással , nagyobbaknál ( 15-től fölfelé asszem ) helyi érzéstelenítéssel szokták csinálni a dolgot...

 

ha oldani akarod a feszültséged akkor kérd meg a dokit hogy igazítsa fazonra. :lol: najó ez rossz vicc volt. :)

 

amúgy nemtudja valaki hogy műtét után tényleg fáj az erekció ? :blink: Rém Rendes-ben láttam régen, szegény Al szenvedett is tőle :P

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
egyik osztársamnak is volt és begyullatt és levágták a fitymályát mer összeragadt és hugyozni se tudott...

 

 

Ezt hívják igényteleségnek!

Nekem is volt egy ismerősöm akinek hasonló gondjai voltak. Hogy miért? Mert nem mosta rendszeresen... <_<

Aki ilyen igénytelen hogy nem mossa meg minden nap a f*át az meg is érdemli!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mi a fitymaszűkület?

 

 

A fitymaszűkület a fityma bőrének szűkülete, amely megakadályozza, hogy a bőrt hátra lehessen húzni a makkról. A szűkületnek két fajtája van, a gyermekkori fitymaszűkület, illetve az úgynevezett rövid fék.

A rövid fék néhány perces műtéttel oldható meg. Ennek során a húrszerű képződményt átvágják, és széthúzva összevarrják, ezáltal meghosszabbodik. Ha csak ez a probléma akkor önálló kismütétként, ha fitmaszűkülettel együtt van jelen akkor a körülmetéléssel egyidejüleg végezzük el/ A gyermekkori fitymaszűkület könnyen felismerhető hengeres képlet, amely elterjedt és egészséges a gyermekeknél, de gyakran felnőttkorban is megmarad.

Felnőttkori fitymaszűkület esetén a makk első részét finom bőrszövet fedi, amely leszűkíti a makk nyílását. A rövid fék pedig a fityma hátrahúzását lehetetlenné, fájdalmassá teheti vagy megnehezítheti, sőt, a fityma bőre beakadhat a makk mögé.

Az állapotot gyakran körülmetéléssel kezelik, de a fitymaszűkület mértékétől függően nem mindig szükséges ilyen drasztikus beavatkozás. Amennyiben ilyen problémája van, keressen fel több urológust. Az állapot a fityma egyszerű húzásával, illetve szteroidokkal vagy műtéttel kezelhető.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sziasztok,

Kálmán vagyok, romániában élek.

Olyan problémám van, hogya nemiszervem más mint a pronóban láthatók.

Ha merev nem látszkki a makk. Ez mitől lehet????

És mivel lehetne mgedzeni a makkom, hogy ne legyen érzékeny, ne fájjon????

 

 

Rám irt mág msnen:

Mitől nem ejakulál??? Mit csináljon?

 

tozserk a barátom, Romániában nincs internet!

Sziasztok!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...