Jump to content
PirateClub.hu

Rally


vikking56
 Share

Recommended Posts

2007-09-15

Fiával együtt helikopterbalesetben életét vesztette Colin McRae!

Az egykori ralivilágbajnok saját vezetésű helikopterével szenvedett halálos balesetet otthona közelében. A szerencsétlenségben négyen vesztették életüket.

 

A The Times információja szerint az egykori ralivilágbajnok Colin McRae a földnek csapódott helikopterével, amely a történtek után azonnal kigyulladt. A kiváló versenyző ötéves kisfiával, és egy egyelőre még ismeretlen férfival és annak gyermekével utazott a baleset idején. A szerencsétlenséget egyikük sem élte túl.

 

 

Nyugodjék békében :(:(:(

 

Link to comment
Share on other sites

Hali !

 

Ismét egy nagy sportemberrel lett szegényebb a föld ! Mindenki aki egy kicsit is kedveli a motorsportot ismerte a Colin Mc Rae nevet ! Isten nyugosztalja !!!

 

Sajnos igaz a hír ! Négyen utaztak a helikopteren amikor az a földnek csapódott ! Colin és a kisfia , emellett egy másik férfi szintén a gyermekével !

 

Rest In Peace Colin Mc Rae !:( :( :(

 

Link to comment
Share on other sites

Colin Mcrae (1968. augusztus 5. - 2007. szeptember 15.) skót raliversenyző. 1995 ralivilágbajnoka. Apja, Jimmy McRae Brit rali bajnok. 1995-ben rali Világbajnok, 1996-ban, 1997-ben és 2001-ben világbajnoki második. A 39 éves Colin McRae-nek volt pilóta engedélye és gyakran vezette saját helikopterét. 2007. szeptember 15-én haza felé tartott 5 éves fiával az Everton-Manchester United angol bajnoki mérközésről, amikor délután 4 óra 10 perckor zuhant le egy mérföldre a Lanark-ban levő házától. A rendőrség korai jelentése szerint egy felnőtt s egy gyermek holttestét fedezték fel a roncsok között, később megerősítést nyert, hogy Colin Mcrae és 5 éves fia, Johnny a két elhunyt. Colin 2008-ban a Dakar-ralin részt vett volna. Felesége Alison és lánya, Hollie gyászolják apát és fiát. R.I.P. !!! :(
Link to comment
Share on other sites

Tragikus körülmények között, 39 éves korában elhunyt a brit Colin McRae, többszörös rally világbajnok.

 

Tegnap Colin McRae skóciai birtokától alig egy mérföldnyire, a koradélutáni órákban, eddig tisztázatlan körülmények között lezuhant, majd kigyulladt a versenyző helikoptere, melyet ő maga vezetett. A gépen rajta kívül három személy tartózkodott, akiket hivatalosan még nem azonosítottak - bár az első jelentések szerint egyikük valószínűleg a versenyző ötéves kisfia volt.

 

Colin McRae volt az első brit származású rally világbajnok, első világbajnoki győzelmét 1995-ben szerezte. A világszerte népszerű sportolót virtuálisan a játékosok is jól ismerhették, hiszen az ő nevéhez fűződik minden idők legnépszerűbb rally-s játéksorozata.

 

 

 

Nyugodjék békében.

 

Forrás: Gamestar Online

Link to comment
Share on other sites

McRae-t gyászolja a világ autósportja

2007. szeptember 16.

A világ autóssportja mélyen gyászolja korábbi rali-világbajnok Colin McRae-t, aki szombaton helikopter-balesetben másik három emberrel együtt az élet veszítette. A népszerű pilóta 39 esztendős volt.

 

Bár hivatalosan még nem jelentették be, hogy a korábbi világbajnok skót ralipilóta is fedélzetén tartózkodott annak a helikopternek, amely szombaton a McRae otthonához közeli Lanarkshire-ben lezuhant, szinte biztos, hogy a népszerű korábbi ralis már nincs az élők sorában, és vélhetően a fia is az áldozatok között van. McRae ügynöke, Jean-Eric Freudiger a The Timesnak elmondta: úgy tudja, a pártfogoltja vezette a saját tulajdonában lévő helikoptert.

 

A később még egy videójátékhoz is a nevét adó McRae az első olyan brit versenyző, aki raliban világbajnokságot nyert; 1995-ben Subaruval ért fel a csúcsra, majd 1996-ban, 1997-ben és 2001-ben másodikként zárt. Pályafutása során 1987 és 2004 között 25 rali-világbajnoki futamot nyert meg.

 

Hatalmas akarással versenyzett, mástól ilyet sohasem láttam. Rendkívüli pilóta és ember volt, halála felfoghatatlan veszteség" nyilatkozta David Richards, a Subarunál McRae korábbi csapatfőnöke.

 

Tragikus, hogy így kellett meghalnia, hiszen már visszavonult, nem veszélyeztette versenybaleset. Mindenki kedvelte őt, a sport és Skócia nagykövete volt, a raliban elért eredményeiről pedig csak felsőfokban lehet beszélni" ? tette hozzá Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Max Mosley.

 

Colin Steele McRae

Született: 1968. augusztus 5.

Elhunyt: 207. szeptember 15.

Nemzetisége: skót

Pályafutás: 1987?2006

Csapatai: Subaru, Citroen, Ford, Skoda

Futamainak száma: 146

Futamgyőzelmek: 25

Világbajnok: 1995

Dobogós helyezések: 42

Szakaszgyőzelmek: 477

Összes pontja: 626

Első vb-versenye: Svéd-rali (1987)

Utolsó vb-versenye: Török-rali (2006)

Első győzelme: Új-Zéland-rali (1993)

Utolsó győzeleme: Szafari-rali (2002)

 

Forrás: fn.hu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...