Jump to content
PirateClub.hu

Operációs rendszert várnak a Google-tól


blox
 Share

Recommended Posts

Egyes vélemények szerint a keresőcég online irodai csomagjának kibővítése után a következő lépés már egy önálló operációs rendszer piacra dobása lesz. Ez ugyan számos kérdést vetne fel, ám talán nem ártana egy kis verseny az egyeduralomhoz szokott piacon.

 

Az ilyen és hasonló találgatásoknak saját történelmük van, ám az utóbbi napokban ismét felerősödtek a jól értesültektől származó pletykák, főleg miután a Google ismét kibővítette Docs & Spreadsheets névre hallgató online szolgáltatáscsomagját. A webes szövegszerkesztő és táblázatkezelő fejlesztésben ugyanis megjelentek a valódi könyvtárak és fájlkezelés, ami egyeseket rögtön az operációs rendszerekre emlékeztet.

 

0701docsspreadsheets.jpg

"Szinte az indulás napjától kezdve sok kérdést és javaslatot hallottunk a felhasználók részéről a könyvtárakkal kapcsolatban" - magyarázta Ron Schneider, a szolgáltatás blogoldalán közzétett bejegyzésben. A visszhang meglehetősen pozitív, annál is inkább, mert a laikusoknak a fájlokra és könyvtárakra alapozott hagyományos elrendezés jóval könnyebben emészthető, mint a címkékre és fülekre szervezett újabb megoldások. Ráadásul a szolgáltatáson belül könnyen másolhatunk, mozgathatunk át egyes fájlokat, ehhez pusztán át kell húznunk őket a kívánt könyvtárba.

 

A fájlkezelés mellett megújult a kereső is, amely immár gépelés közben mutatja a lehetséges találatokat, míg az ikonok és kezelőgombok szintén új kinézetet kaptak. Eric Schmidt, a cég vezére eközben kijelentette, hogy a PowerPoint-hoz hasonló, prezentációk szerkesztését és összeállítását célzó eszközt is hozzáadnak a csomaghoz, a kínálat így hamarosan teljessé válhat. Nem véletlen, hogy éppen a napokban vásárolták fel a Zenter nevű céget, amely kezdőként saját megoldásán dolgozott.

 

Persze ez önmagában még nem jelenti azt, hogy a Google operációs rendszeren dolgozna. A verseny mindenesetre jót tenne a szoftverpiacnak, hiszen eddig az asztali vonalon egyik kihívó sem tudta kikezdeni a Windows egyeduralmát, igaz az is kérdéses, hogy az erre berendezkedett szoftveripar és a kényelmes felhasználók jól fogadnák-e az újabb versenyző felbukkanását.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...