Jump to content
PirateClub.hu

Renault Mégane szeszes motorral


DriftKing
 Share

Recommended Posts

A Mégane 1,6 literes változata lett a franciák első alkohol-benzin keverékkel műküdő modellje, amelyet Európában is piacra dobnak.

 

gp_megane85.jpg

 

 

A típus, azon kívül, hogy 85% alkoholt és 15% benzint tartalmazó E85 jelzésű üzemanyaggal is működik, látszatra nem különbözik a Mégane eddig is kínált 1,6 literes, 105 lóerős motorral felszerelt változatától. Ráadásul még nem is sokkal drágább annál: az árkülönbség Franciaországban csupán 200 euró. A motoron persze változtatni kellett, hogy benzinnel és E85-tel is hasonló hatékonysággal működjön, illetve automatikusan felismerje az alkalmazott üzemanyagot. Alakítottak egy keveset az üzemanyagtartályon, az égéstereken és a befecskendező rendszeren is, azoknak a tapasztalatoknak a felhasználásával, amelyeket Brazíliában szereztek. A dél-amerikai országban ugyanis 2004 óta forgalmazzák a Clio és a Mégane alkohollal is használható változatait.

 

A Mégane E85-tel egy picit jobban gyorsul, mint benzinnel - 11,5 helyett 11,2 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-s sebességet - és 170 helyett csupán 158 gramm szén-dioxidot ereszt a levegőbe kilométerenként. Ugyanakkor a fogyasztása sokkal nagyobb lesz: alkoholból 9,3 helyett 13 litert fogyaszt városban és 6 helyett 7,9 litert országúton, 100 kilométerenként.

 

A fogyasztás miatt jelentkező többletköltséget sok európai országban adókedvezményekkel, és az E85 árának állami támogatásával ellensúlyozzák, Magyarországon azonban még nincs értelme alkoholos autókat tartani, részben a megfelelő kúthálózat, részben a kedvező állami szabályozás hiánya miatt.

 

forrás:totalcar.hu

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...