Jump to content
PirateClub.hu

Rém sci-fibe illő parazitára bukkantak


Millye
 Share

Recommended Posts

Szinte rém sci-fibe illő parazitát fedeztek fel nemrégiben a tudósok. Ezek elveszik az egerek természetes félelmét a macskáktól, hogy azok felfalhassák őket.

 

Az egerek és a patkányok ösztönösen félnek a macskáktól. Ha megérzik a macska vizeletének a szagát, ösztönösen elmenekülnek, tudván, hogy veszélyben van az életük. Van azonban egy olyan élődködő, a Toxoplasma gondii, mely képes elvenni ezeknek az állatoknak ezt a természetes védekező képességét. A fertőzött egerek minden tekintetben teljesen egészségesek maradnak, csak éppen nem félnek a macskáktól. Pontosan ez is a parazita célja, mert az életcilkusát csak akkor tudja beteljesíteni, ha az egeret felfalja egy macska.

Link to comment
Share on other sites

Vhol azt olvastam, hogy többek között ezért sem ajánlják az orvosok a várandós nőknek, kismamáknak a cicamicázást.....(Sztem: mivel korunkban "csak" helyi háborúk robbannak ki, ezért a "bátrak" kénytelenek alternatív megoldást találni: extrém sportok, ámokfutás a közutakon, "miegy'smás"..... )

Link to comment
Share on other sites

Annyira nem új, mér elég rég olvastam, de a halakban is van. Az életciklusához kell a bélsár melege, akkor kikel és valami vízben megtapad, majd halakba, állatokba amik isznak vizből megtelepszik és kezdődik elölről.

Egyszerűen csak nyugtató hormonokat termel és így az állat nem érez félelmet.

usaban egy nőnek beteg a végbél fala nyálkahártyája, vagyis túlműködik és mondhatni maga ellen dolgozik, erre valamilyen tudós valamilyen parazitaférgeket ültetett be amik legyengítik a védekező mechanizmusokat. A nő egyértelműen szimbiózisban él a férgekkel.

Ja és kb az emberek 70% hordoz valamilyen parazitát. A fentebb említett nyugtatós parazita, pl sokszor megtalálható a gyorshajtó karambolozok testében is.

Link to comment
Share on other sites

Gondoltam megosztom azokkal is akik még nem olvasták... :P miért is ne... tegnap volt a híreben és jó pap holtig tanul... van akiknek még talán tudok újdonságot írni és talán szívesen olvassák az ehhez hasonló híreket..... :D

 

(Egyébként még nekem is új volt)

Link to comment
Share on other sites

Azért ez elég veszélyes mert igy igen hamar belelehet halni vmibe ha nem félünk tőle :D :D

 

 

Belehalni? Az semmi... még bannolhatnak is ha hetykén beszólogatsz mindenkinek :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...