Jump to content
PirateClub.hu

Metallica


FeERi
 Share

Recommended Posts

A Rock VS Disco topikban elkezdtem egy gondolatmentete,amit itt folytatok hogy ne offoljak :D

 

Szóval.Azért sem érzem a Magneticet erőltetettnek,mert pl a That Was Just Your Life-ban olyan thrash-es témák vannak,ami még a Cliff időszakokra emlékeztet,és ez jó,mert végre visszataláltak a saját stílusukhoz. :)

 

A Unforgiven III szerintem az album legjobbja lett,csak a névválasztás nem épp a legszerencsésebb.

 

Meg most folytatják amit '91-ben elkezdtek,minden bulit felvesznek,amit aztán le lehet tölteni :) Persze pénzért,szóval azért az üzletpolitika még mindig megvan :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Hello! nekem pedig olyan irányú segítség kellene, hogy sehonnan sem tudom letölteni a teljes munkásságukat...

Nem tudna valaki adni linket v linkcsoportot, aivel segítene nekem?

előre is köszi

gabe

Link to comment
Share on other sites

Be kell vallanom, nem olvastam el az összes hozzászólást, de azért előadnám a véleményemet a témában. Nekem nagy kedvencem a Metallica, és szerintem az egyik legjobb lemezük az 1984-ben kiadott Ride The Lightning. Mint tudjuk a "Fekete" album kiadása óta nem igen alkottak valami nagyot, bár a St Anger és az új lemez bíztató, csak az a kérdés, hogy fogunk-e még hallani nagyon jó Metallica albumot. Szerintem már nem. Az a baj, hogy nagyon elmentek az üzletiesség felé. Itt gondolok olyan maxikra mint amiket 2-3 cd-s változatban is kiadtak, vagy amit a Hammerban olvastam a Franatic-ról, 8 verzióban adták ki. Próbálja meg az ember beszerezni. Még egy gondolat az újabb lemezekről. Érdekes, hogy a koncerteken a régi számokat nyomják és nem az újakat. Karácsonyra kaptam meg a Kóreai koncertet DVD-n, és a 17 számból 3 olyan van, amelyik a Load óta született.

Egy biztos, ha jönnének Magyarországra, azért elmennék megnézni a koncertet.

Link to comment
Share on other sites

Elmennél, ha lenne rá pénzed. Nem hiszem, hogy fillérekért látnád. Nem is éri meg itthon annyit kifizetni, mégha Metallica is, akkor sem. Inkább akkor ülök itthon és nyugodtan hallgatom azokat a számokat, amik nekem tetszenek :) Pedig, ha nem 50000-től kezdődne egy jegy, hanem mondjuk 10000 akkor azt összekaparnám és mennék is :) Olyat nem szívesen hagynék ki, hogy Metallica Mo-n :)

 

Ezek a maxi lemezek engemet nagyon idegesítenek. Kidobnak 3 számot, ami gyakorlatilag 1 szám, csak meg van vágva.

Link to comment
Share on other sites

A koncertekről sokáig gondolkodtam én is úgy, mint Robinho 11, de egy pár éve megint sok olyan koncerten voltam, ahol nagyon jó volt a hangulat.

A DVD ezt nem adja vissza, sem a koncert CD. Néha azért érdemes a kedvenceket megnézni, még akkos is, ha sokba kerül. Azt persze nem vitatom, hogy az, aki még nem dolgozik, annak nehéz előteremteni a pénzt egy-egy bulira. Aki megteheti, az csak járjon koncertekre, és ha az pont Metallica, akkor ott a helyünk.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Szerintem is a régi Metallica az igaz Metallica! ;)

 

Számomra onnantól nem az igazi, amikor Jason kilépett a bandából...(Robert féle stílus nem jön be nekem, zeneileg...)

 

Akkor születtek zömében a legjobb számok, mikor Jason volt a basszeros..

 

Azért örök kedvenc, továbbra is! :wub:

 

De... régi metallica forever!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Az idei turnét megint jól benéztük :angry:

 

Köszönjük az igyekezetet a magyar szervezőknek,akik inkább egy kiöregedett vénasszonyt hoznak inkább el mint egy Metallicát <_< :angry:

 

Final European Show for '09

If you're heading out to the Nottingham show and happen to stop by the merch booth to check out the new World Magnetic tour program, you just might notice one show listed there that's not on the site . . . so in the interest of helping out our friends who can't join us in the UK tonight, on August 1 we'll be in Dublin at Fairyhouse Racecourse.

 

We'll have more details about tickets, etc. shortly. And that's going to do it for our European buddies . . . for now!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
METALLICA

 

 

 

A Metallica az 1980-as évek legnagyobb hatású amerikai heavy metal együttese, alapítói James Hetfield és a dán származású Lars Ulrich. Az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb együttese, világszerte 90 millió albumot adtak el, ebből 57 milliót az Egyesült Államokban. A Megadeth, a Slayer és az Anthrax mellett a „nagy thrash metal négyes” tagja. Az együttes ötször szerepelt az első helyen a VH1 100 Greatest Artists of Hard Rock listáján, hétszer nyertek Grammy-díjat. Legutóbbi albumuk a 2003-ban kiadott St. Anger, amely megosztotta a kritikusokat.

 

A Metallica-t 1981-ben alapította a dobos Lars Ulrich és az énekes-gitáros James Hetfield Los Angelesben, miután újsághirdetések útján találkoztak

Eleinte sorra váltogatták a gitárosokat, az 1982 elején rögzített „Hit the Lights”-on például Lloyd Grant volt a gitáros, de belőle nem vált igazi tag. Mivel szükség volt egy állandó gitárosra, újsághirdetést adtak fel, amire Dave Mustaine, a Panic zenekar gitárosa jelentkezett. Néhány hónappal később kiadtak egy teljesértékű demót, No Life Till Leather címmel, amire felfigyelt a szakma. Ekkor csatlakozott hozzájuk a basszusgitáros Cliff Burton, aki nem akart Los Angeles-be költözni, így a banda áttette székhelyét San Franciscóba.1983-ban New York-ba utaztak Jon Zazula hívására, ahol a Megaforce-szal, Zazula lemezkiadójával írtak alá szerződést. Érkezésük után pár héttel kirúgták Mustaine-t alkoholizmusa miatt, Kirk Hammett, az Exodus gitárosa lépett a helyére. Mustaine sem hagyta abba a zenélést, megalapította a Megadeth-t.

 

Miután 1984-ben leszerződtek az Elektra Records-szal, elkezdték következő albumukat felvenni. A Master of Puppets 1986-ban jelent meg, sok rajongójuk szerint ez a legjobb munkájuk. Még ebben az évben összehoztak egy európai turnét Ozzy Osbourne-nal. Szeptember 27-e fekete betűkkel íródott be az együttes krónikájába: Svédországban a csapat busza megcsúszott, felborult és Cliff Burton életét vesztette. Az ő befolyása meghatározó volt a csapat zenei fejlődésében, lehetetlen volt elképzelni a Metallica-t nélküle. A többiek végül Burton emlékére nem adták fel és 40 jelentkező közül Jason Newsted lett az új basszusgitáros..

 

1988-ban felvették az ...And Justice for All-t, az együttes egyik legösszetettebb szerkezetű lemezét. Az albumról több olyan dal is akadt, amit nem játszottak koncerteken bonyolultságuk miatt. Az amerikai listákon 6. lett az album és egy Grammy jelölést is kaptak a legjobb Metal/Hard rock kategóriában. Ekkor készítették első videóklipjüket „One” című számukhoz. Kritikusok szerint az ...And Justice for All mérföldkő a metal történetében. Sok szakíró (és a Metallica) szerint elválasztotta a hard rockot a bluestól, amit a Mötley Crüe vagy a Poison nem tett meg.1991-ben a Metallica című lemezük (közismertebb nevén a „Fekete Album”, mert a borítója fekete és nincs rajta semmilyen szöveg, csupán halványan a zenekar logója és egy szintén halvány kígyó) tovább bővítette zenei horizontjukat. Az új producer, Bob Rock hatására a dalok rövidebbek lettek, így eladhatóbbakká váltak, hiszen a rádiók is szívesebben játszanak rövidebb számokat. Megjelenése után hetekig vezette a világ zenei listáit[5], 15 millió példányt adtak el belőle. Elnyerték érte a Grammy és az MTV/American Music Awards díjakat. Az album nagy siker volt, a Metallica végleg mainstream zenekarnak mondhatta magát. Ekkor kezdték a régi, magukat becsapottnak érző rajongók megvádolni őket azzal, hogy eladták magukat. Közel három évig turnéztak az „Egy este a Metallica”-val című koncertsorozattal, azután a Guns N' Roses-zal közösen.

 

1993 őszén úgy döntöttek, egy időre visszavonulnak pihenni.1995-ben tértek vissza a zenéléshez. A Load (1996) szakítást jelentett a Fekete albummal, tömör hangzású, erőteljes. 14 szám kapott rajta helyet, így ez a leghosszabb albumuk. A Reload-on (1997) a nyaktörő metal futamokat blues-os hangvétel váltotta. Hetfield hangjának minden eddiginél nagyobb szerep jutott, és több dal („Mama Said”, „Low Man's Lyric”) mutatja a csapat vágyát a stílusváltásra. A Metallica kritikus és intelligens dalszövegei nem tűntek el, csak egy teljesen új és változatosabb stílusú csomagolást kaptak. A Load és a Reload fordulópont volt a zenekar megjelenésében is. Levágatták a hajukat, az albumok borítóira Anton Corbijn készített vitatott fényképeket: megbotránkoztató ruhákat viseltek, dohányoztak, konyakoztak, néha erőteljesen kisminkelve. Ezzel is próbálták a régi rajongókat visszacsábítani.

A változásokkal a Load és a ReLoad több rádiós slágert tartalmazott, mint például a „Fuel”, „Until it Sleeps”, „The Memory Remains.” A csapat thrash metal rajongótáborát ezzel sikerült végképp elriasztani. A Metallica szerintük már nem metalt játszott és eladták magukat. A régi rajongók helyébe újak léptek, egyesek szerint a Load a legjobb albumuk.

 

1999. április 21-22-én vették fel a San Francisco-i szimfonikusokkal közös 2 éjszakás előadásukat a Berkley Színházban Michael Kamen karmester közreműködésével. Két új dal is íródott az eseményre, a „No Leaf Clover” és a „-Human”. A felvételt S&M címen adták ki 1999 novemberében CD-n, videokazettán, és DVD-n.

 

2001-ben kilépett a bandából Jason Newsted, ekkor kezdtek pletykák terjengeni a csapat feloszlásáról. Nem kezdtek el új basszusgitárost keresni, hanem Bob Rockot kérték fel a kisegítésre, aki elvállalta a feladatot. Ez az időszak az egyik legkritikusabb periódus az együttes történetében. Júliusban Hetfield rehabilitációs kezeléseken vett részt „alkohol és más függőségek” miatt. Ulrich és Hammett ekkor komolyan elgondolkoztak a befejezésről. Végül Hetfield visszatért és elkezdték felvenni a St. Anger-t. 2003 júniusában végül kiadták nyolcadik, legutóbbi lemezüket. Az album a slágerlisták első helyén mutatkozott be, az együttes egyik legagresszívabb lemezének tartják. Az album az előzőektől eltérően nem volt tökéletesre csiszolva, nyers hangzásúra sikeredett. Sokan kritizálták ezért és az érzelmileg túlfeszített dalokért, a gitárszólók hiányáért. Ennek ellenére a lemez Grammy-díjat kapott, ez a csapat hetedik ilyen elismerése.

 

2003 elején új taggal bővültek, Robert Trujillo lett a basszusgitáros, aki korábban a Suicidal Tendencies-ben és Ozzy Osbourne együttesében játszott. 2003-2004 során két hosszú koncertkörutat tartottak: Summer Sanitarium Tour 2003 és Madly in Anger with the World. Az utóbbi, a Godsmack-kel közös, egy évig tartó koncertsorozat szinte minden állomását rögzítették és a livemetallica.com-on árusítják.

 

2006. február 16-án, 15 éves partnerség után Bob Rock bejelentette, hogy nem vesz részt a következő stúdióalbum felvételében. 1991 óta ő volt az összes Metallica album producere. Z új albumon már Rick Rubin dolgozik, aki már több neves heavy metal együttes, mint például a Slayer, System of a Down, Slipknot, Red Hot Chili Peppers és Rage Against the Machine producere is volt.

 

2007. február 9-én bejelentették, hogy az új stúdióalbumuk felvétele március 12-én fog kezdődni.

 

Nah itt egy kis infó a bandárol ( by Wiki )

 

Mondjátok el a véleményeteket az eggyüttesről. Oszzátok meg az információkat ilyesmik.

 

Életem legmeghatározóbb zenekara. A lemezeik zseniálisak. Ám a legutóbi St. Anger albumot nem szeretem, ez sajnos már egy másik Metallca. Viszont a régi dolgaik azok abszolut zseniálisak !

 

Link to comment
Share on other sites

Nekem Metallica már 4-5 éve egyik kedvenc zenekarom, 2007ben voltam is kint a bécsi koncerten. Nyilván vannak hullámvölgyeik, pl a St.Anger, de azt meg nem kell hallgatni. Nekem a favoritjaim az S&M albumok, meg a Master... de az új album is bejön, bár kellett hozzá 4-5 hallgatás, mire megszoktam

Link to comment
Share on other sites

St. Angert én is szívesen hallgatok, ha olyan hangulatom van. Pl. most is az megy :D DM viszont nálam nagy kedvenc lett, szerintem a The Day That Never Comes viszi a pálmát :D

Amúgy megy valaki novarockra? Ők is fellépnek, én mennék, de most hirtelen nincs rá 50 ezer ft-om <_< Pedig lesz Slipknot meg Trivium is...

Link to comment
Share on other sites

Hát igen a Metallica sem a régi de mint minden változik. Hogy most jó vagy rossz irányba mindenki döntse el maga. Én is basszusgitározok és egyik nagy példaképem Cliff Burton :rolleyes: Szerintem a Metallica neki is sokat köszönhet és bizton merem állítani hogyha nem halt volna meg 1986-ban akkor ö lenne a világ legjobb basszusgitárosa. Jason-t annyira nem birom ne kérdezzétek miért... mert erre a választ magam sem tudom :unsure: Bár az ő munkássága alatt halottam meg életem első Metallica és még ma is nagyon kedvelt számát az Enter Sandman-t. Robert Trujillo-t is kedvelem a zenekarban a koncerteken látom rajta hogy élvezi amit csinál, de néha észrevehető rajta hogy nem mindig találja helyét a bandában. De ez van és ezt kell szeretni. A Death Magnetic-ről csak annyit hogy ezután a St. Anger "borzalom" után jó album lett és nekem is a kedvencem róla a Cyanide. Még zenekarral el is nyomtuk így hülyeségből. De azzal hogy nem szeretem annyira a St. Anger albumot nem azt jelenti hogy nincs róla kedvenc számom. A The Unnamed Feeling mindig is a nemrégiben elhunyt keresztapámra fog emlékeztetni. A Some Kind Of Monster pedig a nyári élményeket ébreszti fel bennem. Szóval a Metallica nagyon alkotott a zenetörténetben és az én életemben is. Elnézést hogy kisebb regényt írtam...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Áh Metallica kegyetlen jó! :)

Lenne 1 kérdésem fiúk / lányok! A barátom régebben látott 1 koncertfelvételt ahol Lars barátunk elhagyta 1 pillanatra a dobot, mire James odasunnyogott, és egyszerre nyomta a lábával /dobbal/ a ritmust és gitározott, mire Lars visszaért kiakadva. Ha esetleg valaki tudná melyik koncifelvételről van szó, vagy esetleg tudna linket adni a vidihez megköszönnénk. :)

Link to comment
Share on other sites

92-es Live Shit DVD-n a San Diego-i koncerten van egy hasonló...

De olyat, hogy James gitározott is volna közben, olyat nem láttam még. Bár jó sok Metallica videót nem láttam még.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...