Jump to content
PirateClub.hu

Új szabályzat


Smurf
 Share

Recommended Posts

Mostanság észrevettem hogy törlik a hsz-eim. Javaslat: a staff tag írjon pm-et a törlést követően, indoklással együtt. Nekem meggyőződésem, hogy szabályos hsz-ek voltak. (pl. ma nyitott topicom törölték, amit a Mit töltsek fel témában nyitottam, hogy ott lehehessen tőlem kérni, sajnos már törölték) Remélem ezt nem cenzúrázzák.

Link to comment
Share on other sites

A topiktörlésekről, összevonásokról: ha egy témádat, hozzászólásodat törlik, azt okkal teszik.

Nyilvánvalóan a staff ideje sem végtelen, nem tudnak, de igyekeznek minden topik törlést, összevonást megindokolni. Főleg a segítségben, requestzben nagy a kavarodás, sok olyan kérdést tesznek fel a felhasználók, ami nem oda illik (pl requestz-be rakták a kérdést), már van neki topik (pl a segítségben sűrűn előfordulnak új torrentes, msn messengeres kérdések, pedig direkt a könnyebb visszaolvashatóság miatt lettek összevonva ezek kiemelt topikokba), amiben visszaolvasva megtalálható a válasz. Hasonló a helyzet a letöltési fórumokban való csevegéssel is, ezeket is gyakran helyezik át a megfelelő csevegőfórumokba.

Ha nem találod egy témádat, hozzászólásodat, akkor a profilodból elérheted a saját hozzászólásaidat/témáidat, ha valahová áthelyezték, valamivel összevonták, akkor így megtalálhatod.

 

Josika: pontosan, valaki feltölt valaki sokat segít, hogy a figyelmeztetései csökkenjenek, nem pedig figyelmen kívül hagyja és ha kitiltják, újraregisztrál. Az előbbiekre természetesen más szemmel néznek a fórum tagjai, mint utóbbiakra.

Link to comment
Share on other sites

Továbbá, ami a hozzászólás/téma törlését illeti... Sok esetben sajnos olyan szituáciuók miatt kell hozzászólást törölnünk:

 

1, nem volt értelmi mondandója és gyakorlatilag 1-2 szóból állt (ez alá esik az egy szavas köszi is pl);

2, kötekedő álláspontból kezdett el valamit magyarázni;

3, témába nem illő hozzászólás, vagy off...;

4, abban az esetben, ha csak egy-két tárgár szó fordult elő -az egyébként tartalmát tekintve megfelelő - hozzászólásba akkor moderáljuk és a szerkesztés okát feltűntetjük (tehát ebben az esetben, hogy kerülje az ilyen szavakat)

 

viszont ha egyidejűleg sok olyan hozzászólással tűnik fel valaki, ahol sorozatosan minősíthetetlen hangnemben beszél vagy nem megfelelő helyre ír, minden figyelmeztetés nélkül warn jár (nem csak hsz hozzászólás törlés), ha csak 1-2 hozzászólásról van szó akkor viszont előzetes figyelemfelhívás PM-ben a trágár szavak mellőzésére (következőnél warn)

 

témákról:

A nem megfelelő helyen létrehozott témák 'jutalma' természetesen warn... abban az esetben, ha egy téma véletlenül bent maradt, vagy határesetnek minősül akkor minden esetben tájékoztató üzenetet küldök/küldünk az áthelyezésről... (letöltési témáknál a linkeket folyamatosan ellenőrizzük és ha ott esetleg nem működik vagy fake akkor szintén ez a sorsa (érvényes ez az elégtelen leírásokra is)) (ha a felhasználó utólag bebizonyítja egy kérdéses témánál (megfelelő indokással), hogy nem fake - akkor esetleg az érintett moderátor visszahelyezheti)

A piramisjáték problémája az állandó még mindezek mellett, amiért szigorúan azonnali warn és tématörlés jár(esetleg adott esetben hozzászólás vagy aláírás törlés).

 

előfordulhat olyan eset is, amikor valaki olyan témát hoz létre, amiből már volt egy - a tartalmát tekintve - ugyanolyan, ebben az esetben a moderátorok a két témát összevonják és a régebbi téma lesz a címadó (ezért is kérjük mindig a felhasználókat a kereső használatára téma létrehozása előtt (szükséges ez, ahhoz, hogy egy szépen rendezett tartalomban találhassa meg mindenki a neki kellőt részeket)

 

nagyjából ezek a moderálási elvek... szerintem nem csak nálam, másoknál is... ha eltűnt egy hozzászólás vagy egy téma - akkor mindezek tükrében kell megnézni,hogy mi lehetett a baj...

 

Sok eset lehetséges természetesen ezeken kívül is, de ezek a legjellemzőbbek :)

Nyílvánvalóan a moderátorok is csak emberek, de bizonyos moderálási elveket mindenki próbál a lehetőségeihez mérten a lehető legjobban kivitelezni....

Módosította Nietzsche
Link to comment
Share on other sites

Nietzsche, most a saját kommentedet is moderáltad? :D

A hozzászólást -Nietzsche- szerkesztette a következő időpontban: Ma, 15:48

bocsi a kérdésért, de nem lehetett kihagyni :D

FULL RESPECT irántad! ;)

 

még a linkelésekkel kapcsolatban lenne annyi kérdésem, hogy olyan oldalakra mint például a Google, Youtube, Videa... nem lehetne direkt linkeket használni? vagy CSAK a pirateclubbon belül engedéylezett a direkt link? és ha nem lehet pl a guglira direkt linkelni, egy rövid magyarázatot még mellékelnétek hogy miért?

 

köszi :)

Link to comment
Share on other sites

Valószínűleg azért mert 1. ha nem kattintasz akkor nem terheled azzal is a szervert 2. nem visszakövethető hogy honnan jött a kattintás. Az utóbbi megoldható az IPB apró módosításával, miszerint minden link ami nem tartalmazza a Board URL-t (vagyis nem a pirateclubon belülre mutat) akkor elérakja automatikusan az anonym.to-s átirányítást.

Link to comment
Share on other sites

+ könnyebben ellenőrzihetjük, ezzel is megtartva a színvonalt és a működő/folyamatosan ellenőrzött témák arányát (ill. mindezen ellenőrzési folyamatok időtartalmát, gyakoriságát)

 

Bécikeee, csak bővítettem :P:)

Link to comment
Share on other sites

A fórum használata teljesen ingyenes, a PirateClub staff semmilyen anyagi juttatást nem kér a felhasználóitól és anyagi hasznuk sincs belőle. A támogatások önzetlen, saját elhatározásból tett felajánlások a szervergép alkatrészeinek fedezésére. Semmilyen hátrányos megkülönböztetésben nincs része annak, aki nem támogatja az oldalt anyagilag.

Link to comment
Share on other sites

Tibiole és a többiek évek alatt, nem kevés anyagi költséggel létrehozták ezt az oldalt, önzetlenül, nem kértek semmit érte. Egy közösség nem működik szabályok nélkül, ezek természetes szabályok, az eredeti netiketthez hasonlóak, semmi azzal ellenes nincs benne, csak a fórumhoz igazítva részletesen ki van fejtve.

Eredei netikett:

http://irclabor.hu/rfc1855_magyar

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Azzal éred el hogyha a közvetlenül előtted szóló egész hozzászólását beidézed a te hozzászólásodba. (Pl, én beraknám quote-ba a tiedet). Ha a warnt egyszer megkaptad azt utána saját feltöltésekkel (legalább 1 GB-nyi), aktív közösségépítő munkával csökkentheted.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Két okból is fontos, az első egy biztonsági szempont:

1. amikor kattintasz, akkor visszakövethető hogy honnan érkezett a kattintás. Na most pl ez egy nemmondomkimilyenoldal.hu-hoz hasonló patkányok által vezetett oldalnál rosszul is elsülhet.

2. esztétikailag szebb, jobban elkülönülnek a linkek.

 

De picivel fentebb ugyanerre a kérdésre válaszoltunk már :P

Link to comment
Share on other sites

Ez így van,ha esetleg láttál volna egy admin-panelt,ott a saját site-odat lecsekkoló oldalak linkjei le vannak gyűjtve,azaz látszik honnét ki volt a referer.Code tag használatával ez ki van kerülve,nem látszódik pölö a data.hu-n,hogy a pirateclub.hu-n van elhelyezve a hivatkozás,ellentétben a direkt-linkek egyszerre 'beköpnek'.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nekem 1 olyan kérdésem lenne,h 1 warezon láttam olyat,h amikor linkeltem be a youtube-s videot akkor volt neki 1 külön ikon (ugy mint a code tag) s oda linkelted be a videot,s mikor kész lett nem a linket láttad hanem a videot közvetlenül (asszem flash video beszurása) volt ott.Ilyet terveztek a pirátére?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...