Jump to content
PirateClub.hu

Kopott lap


tibiole
 Share

Recommended Posts

Kopott lap

 

Nyissunk egy új képet, mindegy milyen felbontással és fehér háttérrel. Kezdésként állítsuk a színeket feketére és fehérre. Ezt a leggyorsabban a D gomb lenyomásával tehetjük meg. Rajzoljunk egy új rétegre felhőket a Filter->Render->Clouds menüpont segítségével.

 

user posted image

 

Ezután a képet zajossá kell tennünk a Filter->Noise->Add Noise... menütétel segítségével. Az előugró ablakban az Amount értéket 17%-osra kell állítani, a Distributon értéket Uniformra, majd a Monochromatic pipát be kell jelölni. Rögtön ezután a Filter->Stylize->Emboss... effektust kell használnunk. Beállításként az Angle-t, azaz szöget 135°-ra kell állítani és az alatta levő Height értéket 10 pixelre, az Amount értéket pedig 100%-ra. Kattintsunk az OK-ra, majd a Filter->Distort->Diffuse Glow... menüre kattintva az előugró ablakban állítsuk be ezeket az értékeket:

Graininess: 10

Glow Amount: 7

Clear Amount: 17

 

user posted image

 

Egy ilyen képet kell látnunk. Most duplázzuk meg ezt a réteget, ezt leggyorsabban a Ctrl+J billentyűkombinációval tehetjük meg. Ezt a felületet koptatni kell, ezt a Filter->Artistic->Palette Knife... menüponttal érhetjük el. Ezeket az értékeket kell beállítanunk:

Stroke Size: 28

Stroke Detail: 3

Softness: 0

 

Most ennek a rétegnek a fedettségét 80%-ra kell csökkenteni, ezt a Layer paletta felső részén található Opacity jelzésű csúszkán állíthatjuk be. Most a 2 réteget egyesíthetjük, ezt a Ctrl+E billentyűkombinációval tehetjük meg.

 

user posted image

 

Most ki kell jelölnünk a kopott részeket, ezért válasszuk a Select->Color Range... menütételt. Az előugró ablakban található Select elnevezésű lenyíló listában válasszuk ki a Highlights menüpontot. A két választópont közül a Selection-t válasszuk ki. Ekkor kapunk egy elég furcsa kijelölést. Készítsünk egy új réteget és töltsük ki fekete színnel a kijelölést (Edit->Fill... : Use: Black). Ezután az alső szürke réteget elrejthetjük, vagy törölhetjük, már nem lesz rá szükség.

 

user posted image

 

Ennél a pontnál megállhatunk, de még lehet egy kicsit még kopottabbá tenni a képet. Készítsünk egy új réteget a másik 2 fölé. Most az eddig elkészített kopott réteget elrejthetjük a könnyebb munka érdekében. Ismét használjuk a Filter->Render->Clouds menüpontot. A következő effektus a Filter->Sketch->Charcoal... lesz. Használjuk ezekt az értékeket:

Charcoal Thickness: 5

Detail: 2

Light/Dark Balance: 68

 

user posted image

 

Meg kell fordítanunk a színeket, a feketét fehérre, a fehéret pedig feketére kell állítanunk, ezt a leggyorsabban a Ctrl+I billentyűkombináció teszi lehetővé. Most a réteget áll kell állítanunk, a Layers paletta felső részén található legördülő listában válasszuk ki a Difference-t.

 

user posted image

 

Ezzel kész is van a kép, ezt még egy megfelelő betűtípussal lehet jól dísziteni. Én a Dirty Ego nevű betűtípust használtam, ez a font letölthető a www.enfest.com címről.

 

By: BeniBoy

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...