Jump to content
PirateClub.hu
Sign in to follow this  
tibiole

Kopott lap

Recommended Posts

Kopott lap

 

Nyissunk egy új képet, mindegy milyen felbontással és fehér háttérrel. Kezdésként állítsuk a színeket feketére és fehérre. Ezt a leggyorsabban a D gomb lenyomásával tehetjük meg. Rajzoljunk egy új rétegre felhőket a Filter->Render->Clouds menüpont segítségével.

 

user posted image

 

Ezután a képet zajossá kell tennünk a Filter->Noise->Add Noise... menütétel segítségével. Az előugró ablakban az Amount értéket 17%-osra kell állítani, a Distributon értéket Uniformra, majd a Monochromatic pipát be kell jelölni. Rögtön ezután a Filter->Stylize->Emboss... effektust kell használnunk. Beállításként az Angle-t, azaz szöget 135°-ra kell állítani és az alatta levő Height értéket 10 pixelre, az Amount értéket pedig 100%-ra. Kattintsunk az OK-ra, majd a Filter->Distort->Diffuse Glow... menüre kattintva az előugró ablakban állítsuk be ezeket az értékeket:

Graininess: 10

Glow Amount: 7

Clear Amount: 17

 

user posted image

 

Egy ilyen képet kell látnunk. Most duplázzuk meg ezt a réteget, ezt leggyorsabban a Ctrl+J billentyűkombinációval tehetjük meg. Ezt a felületet koptatni kell, ezt a Filter->Artistic->Palette Knife... menüponttal érhetjük el. Ezeket az értékeket kell beállítanunk:

Stroke Size: 28

Stroke Detail: 3

Softness: 0

 

Most ennek a rétegnek a fedettségét 80%-ra kell csökkenteni, ezt a Layer paletta felső részén található Opacity jelzésű csúszkán állíthatjuk be. Most a 2 réteget egyesíthetjük, ezt a Ctrl+E billentyűkombinációval tehetjük meg.

 

user posted image

 

Most ki kell jelölnünk a kopott részeket, ezért válasszuk a Select->Color Range... menütételt. Az előugró ablakban található Select elnevezésű lenyíló listában válasszuk ki a Highlights menüpontot. A két választópont közül a Selection-t válasszuk ki. Ekkor kapunk egy elég furcsa kijelölést. Készítsünk egy új réteget és töltsük ki fekete színnel a kijelölést (Edit->Fill... : Use: Black). Ezután az alső szürke réteget elrejthetjük, vagy törölhetjük, már nem lesz rá szükség.

 

user posted image

 

Ennél a pontnál megállhatunk, de még lehet egy kicsit még kopottabbá tenni a képet. Készítsünk egy új réteget a másik 2 fölé. Most az eddig elkészített kopott réteget elrejthetjük a könnyebb munka érdekében. Ismét használjuk a Filter->Render->Clouds menüpontot. A következő effektus a Filter->Sketch->Charcoal... lesz. Használjuk ezekt az értékeket:

Charcoal Thickness: 5

Detail: 2

Light/Dark Balance: 68

 

user posted image

 

Meg kell fordítanunk a színeket, a feketét fehérre, a fehéret pedig feketére kell állítanunk, ezt a leggyorsabban a Ctrl+I billentyűkombináció teszi lehetővé. Most a réteget áll kell állítanunk, a Layers paletta felső részén található legördülő listában válasszuk ki a Difference-t.

 

user posted image

 

Ezzel kész is van a kép, ezt még egy megfelelő betűtípussal lehet jól dísziteni. Én a Dirty Ego nevű betűtípust használtam, ez a font letölthető a www.enfest.com címről.

 

By: BeniBoy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thx nagyon tetszett!!! lo.ol

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

úúú ez jóóó köszi ! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×