Jump to content
PirateClub.hu

Gratuitous Space Battles


JohnNicholas
 Share

Recommended Posts

A Gratuitous Space Battles egy videojáték, amelyet a brit Positech Games fejlesztett ki. A játék 2009. november 17-én jelent meg. A cím egy szinten egy űrháborús szimuláció, amely két szemben álló hajóflotta közötti összecsapásokból áll. Bár a képernyőképek alapján néha azt feltételezik, hogy valós idejű stratégiai (RTS) játék, a tényleges játékmenet a csatát megelőző beállításokra összpontosít, így inkább egy tower defense játékra hasonlít.

A 2D-s játékhoz egy egyedi készítésű játékmotor készült. A Gratuitous Space Battles megjelenésekor általában kedvező kritikákat kapott. A legtöbb kritika a részletes grafikát dicsérte, néhányan azonban a játékmenetet kissé zavarosnak találták, legalábbis kezdetben.

A Gratuitous Space Battles 2 a 2009-es eredeti régóta várt folytatása. Rengeteg testreszabási lehetőség van benne, és egyedi stratégiát vonultat fel a játékmenetben. Sajnos vannak problémái, amelyek közül néhányat egy nemrégiben készült javítás javított, mások továbbra is problémákat okoznak. Ennek ellenére a GSB2 még mindig egy masszív játék.

Gratuitous Space Battles on Steam

 

Link to comment
Share on other sites

Néhány évvel ezelőtt nekifogtam módolni a GSB 1 változatát.

Elolvastam néhány dolgot a játékkal kapcsolatban, igy sikerült hozzáadnom néhány hajót a Star Trek Armada 2-höz készített korábbi "Uezen Space Battles" módomból. Ezek a hajók jól néznek ki 2D-ben, csupán azért, mert korábban 3D-ben készitettem el ezeket, igy felülnézetből lettek lefényképezve.

Ez egy rövid projektnek indult, de valamikor a jövőben tervezem hogy újra nekifogok módolni ezt a 2D-és stratégiai játékot, tekintve hogy a Star Trek Armada 2-hőz képest a GSB sokkal egyszerűbb.

Itt (uezenspacebattles.fandom.com/) oldalon olvashattok az "Uezen-Space Battles" játékmódomról amelyet a Star Trek Armada 2-höz készitettem évekkel korábban és találtok jópár képet a GSB-hez készitett módomról.

Természetesen a Homeworld 2 játék sem idegen tőlem, igy abba is belekukkantottam és nekifogtam tanulni amit csak lehet ennek a játéknak a módolásával kapcsolatban.

Ami a játékok módolását illeti, nagyon jó kikapcsolódás amelyhez persze rengeteg szabad idő és egyben türelem is szükséges.

Két kép ami megmaradt a "Uezen Space Battles" nevű módomból. De tervezem hogy valamikor újra nekilátok.

dfp6bf7-29e51ca6-02f4-4c23-80cc-3e850292ccfd.png

dfp6ak3-d1ecbe45-7c17-4dd4-885d-7d4b9d959aa6.png

Link to comment
Share on other sites

Gratuitous Space Battles - Babylon 5.

Letöltés: https://mega.nz/file/0pEW2RiK#DGO4h4MNqBOxreFJFAxXQP64o6uDky4ATxkK2-BhQ5s

A zip filet ki kell csomagolni a Games vagy Játékok mappába és máris lehet játszani, egyaránt Windowsban és Linuxban is.

Ez a mód kettő az egyben. A főbb fajokat és hajóikat Babylon 5 fajokra és hajókra cseréli. A fegyverzetet nem cseréli le, és a statisztikákat sem változtatja meg. Így nincs probléma az egyensúlyozással, és játszhatod az összes vanília csatát vagy többjátékos módot egy csinos B5 vizuális környezetben. De ez még nem minden, így a kampány módot is játszhatod. A mód egy teljes kampányok a Babylon 5 galaxisban! Játszhatsz Centaury, Földi Szövetség, Minbari vagy Narn szerepében a többi nagyhatalom meghódításáért. Az események egy What-if forgatókönyvben bontakoznak ki: A Coriana VI-nál lezajlott csata után az elsők távoztak, de senki sem jutott ki élve az Árnyfelhőből. Az egész flotta minden emberrel együtt odaveszett. A Minbari flotta megtizedelődött ebben az ütközetben. A kentauri flottát meggyengítették a Vorlonok. A Narnok bosszúból akartak visszavágni. És a Földi Szövetségnek, a megkímélt és modernizált flottájával, volt egy régi elszámolnivalója.

Külön letölthető itt a Babylon 5 mód: https://www.moddb.com/mods/gsb-babylon-5/downloads

 

Image 1 - GSB - Babylon 5 mod for Gratuitous Space Battles - Mod DB

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...