Jump to content
PirateClub.hu

Mario Escobar két könyve-Emlékezz ​rám!--Auschwitzi ​bölcsődal 


Recommended Posts

Mario Escobar két könyve-Emlékezz rám!--Auschwitzi bölcsődal 

Mario Escobar-Emlékezz rám! 


14.jpg

Mario Escobar a moreliai gyermekek igaz történetei alapján írta meg ezt a regényt, amelyben feltárja a háború borzalmait és egyúttal megható képet fest egy család önfeláldozó szeretetéről és kitartásáról.

Madrid, 1934. Bár még nem tört ki a spanyol polgárháború, de Madrid egyre több veszélyt rejt a tizenhárom éves Marco Alcalde és húgai, Isabel és Ana számára. Marco szülei aktív ellenállást tanúsítanak Franco tábornok fasiszta rendszerével szemben, és kezdetben még csak nem is sejtik, hogy eszméik felvállalásával veszélybe sodorják szeretteiket.
Miután a mexikói kormány védelmet ígér a veszélyeztetett spanyol gyerekeknek, a szülők azt teszik, amit abban a helyzetben a leghelyesebbnek gondolnak: egy óceánjáró hajón az ismeretlen Morelia városába küldik gyermekeiket. Marco megígéri szüleinek, hogy vigyáz a húgaira Mexikóban, de akkor még csak nem is sejti, hogy embert próbáló út és szívet tépő események hosszú sora elé néznek. Amint a felcseperedő gyerekek kénytelenek gondoskodni önmagukról és egymásról, fokozatosan erőt vesz rajtuk az otthonuk és a családjuk iránti vágyakozás és identitásuk is meginogni látszik. Halványuló emlékeik és az egyre elrettentőbb külföldi hírek közepette immár abban is kezdenek elbizonytalanodni, hogy viszontláthatják-e még a szüleiket és a szívüknek oly kedves szülővárosuk gyönyörű utcáit.

gyermekszemszög igaz történet alapján magyar nyelvű Mexikó polgárháború regény spanyol polgárháború spanyol szerző Spanyolország utazás

>
 Kossuth, Budapest, 2021 
384 oldal · ISBN: 9789635444052 · Fordította: Mester Yvonne


letöltés

https://data.hu/get/13316884/Mario_Escobar_-_Emlekezz_ram.epub
https://data.hu/get/13316885/Mario_Escobar_-_Emlekezz_ram.pdf
https://data.hu/get/13316886/Mario_Escobar_-_Emlekezz_ram.mobi


-
Mario Escobar-Auschwitzi bölcsődal 


covers_595130.jpg?1583063915


A regény egy német ápolónő igaz történetén alapul, akit öt gyermekével és férjével hurcoltak Auschwitz Birkenauba. Helene Hanemann árja németnek számított, így rá nem vonatkoztak a faji törvények, férje azonban cigány származású volt – egyébként hegedűművész –, így ő és a gyerekek is a náci faji törvények hatálya alá tartoztak. Amikor a Gestapó tisztjei megjelentek a lakásukon, hogy elvigyék a családot, Helenére nem terjedt ki a deportálási parancs. Maradhatott volna, de ő családjával tartva, önfeláldozó módon osztozott sorsukban.
Megérkezve a birkenaui táborba, rögtön szembesültek a kíméletlen körülményekkel, a midennapi élet-halál küzdelemmel. Egy napon azonban új orvos érkezett Auschwitzba, Josef Mengele, akinek az a különös ötlete támadt, hogy létesítsenek óvodát és kisiskolát a táborban, s ennek Helene legyen a vezetője. Ez a nem mindennapi vállalkozás határozta meg aztán a Hanemann család sorsát.
Az angol nyelvterületen nagy sikernek örvendő könyv – melynek kiadási jogait további tíz ország vette meg – izgalmasan meséli el e megrázó történetet, amely az emberi hősiesség gyönyörű példája, és amelyben a tragédiák mellett a remény is felcsillan.

Eredeti cím: Canción de cuna de Auschwitz

Eredeti megjelenés éve: 2016

2. világháború Auschwitz cigányság háború holokauszt igaz történet alapján koncentrációs tábor Lengyelország magyar nyelvű nácizmus női főszereplő regény spanyol szerző történelmi regény

>
 Kossuth, Budapest, 2019
252 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630998062 · Fordította: Pávai Patak Márta
>
 Kossuth, Budapest, 2019 
208 oldal · ISBN: 9789630999212 · Fordította: Pávai Patak Márta


letöltés

https://data.hu/get/13319124/Mario_Escobar_-_Auschwitzi_bolcsodal.mobi
https://data.hu/get/13319125/Mario_Escobar_-_Auschwitzi__bolcsodal.epub
https://data.hu/get/13319126/Mario_Escobar_-_Auschwitzi__bolcsodal.pdf

-

  • Like 4
  • Thanks 8
Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...