Jump to content
PirateClub.hu
Sign in to follow this  
Mia

Internet beállítás

Recommended Posts

 Nemrég hirtelen korlátozott lett az internet elérésünk. Felhívtam a Digit, kidertítette, hogy a wifi router ment tönkre. Átmenetileg kiktattuk, amíg nem eszek egy másikat. sajnos, azóta minden bekapcsoláskor újra csatlakoztatni kell az internetre a gépet, név és jelszó beírásával. 

Windows 8.1-et használok. Mit, azaz hogy kellene beállítanom még  ahhoz, hogy simán csatlakozzon? Digis tv, telefon, net van, modemmel.

Azóta megérkezett az új wifi router (Archer C54,) de hiába dugja a párom össze, a TP-Link oldala sem jön be( se számmal, se a tplinkwifi.net). Gonmdolom, a hibás-hiányos alapbeállítás miatt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Én nem vagyok szakembere a témának, de szerintem a wifis modemeknek egyedi "tartozéka" (legalábbis az én szolgáltatómnál) a kapcsolódáshoz szükséges adatok. Magyarul új eszköz esetén új adatokat kell megadni a kapcsolódáshoz. Ez az én estemben a modem alján megtalálható, bár nem ilyen szépen leírva hogy felhasználónév és jelszó, de a modem neve alatt ott a 8 karakter jelszó is. Nem valami ilyesmiről lehet szó? Természetesen a környéken lévő modemeket mind látja a laptop, amiből ki kell választani a sajátot, de az ehhez szükséges információk mind ott vannak a modem alján.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Köszönöm a választ, de a probléma wifi router nélkül, csak a gép és a modem összekötésénél áll fent elsőként, tehát alapból nem jó valami a beállításban.  hálózati és megosztási központ, új kapcsolat, csatlakozás az internethez, PPPoE beírása jelszóval -ezt csináltatta a Digi végig és minden alkalommal újra végig kell kattintgatnom, meg beírni a felhasználónevet, jelszót. A router nincs beiktatva, csak a modem és a gép között van kapcsolat. Ilyenkor szélessávú kapcsolatok jönnek létre, beszámozza, hogy hanyadik, az Ethernetre meg azt írja, hogy nincs hálózati hozzáférés. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nekem úgy rémlik meglehet jegyeztetni vele a beirt jelszót

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×