Jump to content
PirateClub.hu

SonyEricsson K750i


meristin
 Share

Recommended Posts

SonyEricsson K750i

 

 

Sony_Ericsson_K750i.jpg

 

Frekvenciasáv GSM 900/1800/1900

WAP Van

Telefonkönyv mérete db 500

Memória mérete 34 Mb

Készenléti idő 400

Beszélgetési idő 9

Súly 99

Méret 100*46*20.5

Vibra hivásjelzés Van

Kihangosítás Van

Játék Van

Számológép Van

Grafikus kijelző Van

Kijelző mérete pixel 176*220

Színes kijelző Van

Színárnyalatok száma 262k

Óra Van

Ébresztés Van

Hanghívás N/A

Hangjegyzet Van

Magyar nyelvű menü Van

Fax és adatátvitel Van

Konferenciahívás Van

Infraport Van

Csengőhang letöltés Van

Operátorlogó letöltés Nincs

Akku LiPo

Dallamszerk. Van

Polifonikus csengőhang Van

Beszédkódolás N/A

Hivószám kijelzés Van

GPRS Van

EDGE támogatás Nincs

Blackberry támogatás Nincs

EMS Van

MMS Van

Bluetooth Van

MP3 támogatás Van

Rádió Van

Beépített kamera Van

Kamera felbontása 2 Mpixel

Video támogatás Van

GPS Nincs

Java Van

Vodafone VitaMax 74.990

 

Vodafone előfizetés 42.990

 

Pannon akciós 49.900

 

Kártyafüggetlen

(Amigo GSM) 79.900

 

 

<span style='font-size:14pt;line-height:100%]TESZT</span>

 

Megjelenés

 

Megjelent a Sonyericsson sikerszériájának újabb darabja, a K750i. Első ránézésre nagyon hasonlít az előző K700 modellhez. Hasonló méretű a kijelző, és szögletesek formák. Billentyűzetben már némi eltérést találunk, nem átlátszóak, ugyanakkor jól nyomogathatóak és a joystick is megfelelő érzékenységű. A készülék oldalán a hangerőszabályzó gombokon kívül megtaláljuk a memória kártya helyét is. A memóriakártyát bármikor minden fennakadás nélkül vehetjük ki és tehetjük be. A telefonhoz alapból egy 64 Mbyte-os Memory Stick Pro-t kapunk átalakítóval. Ezenkívül a doboza tartalmaz egy átlagos headsetet is, némi leírást a telefonhoz, egy USB kábelt, amivel tölteni is lehet a telót, és egy telepítő CD-t. Megfordítva a készüléket egy lehúzható "ajtót" találunk ami a 2 Megapixeles, autofokusszal megáldott kamerát és egy nem kis teljesítményű mobil fényt rejt.

 

Kijelző

 

A kijelző 176*220 pixel 262 ezer színnel és TFT technológiával készült. A tökéletes minőségű, megfelelő gyorsaságú és a napfény mellett is jól látható. A színek szépek és kontrasztosak, a fényképek se fakóak a kijelzőn. Betűmérete megfelelő, bár néha kicsinek mondható. Sms írásnál végre vastagított betűk vannak, így jobban láthatóak. Menűje ikonos elrendezésű, szép színes és elég gyors is.

 

Akkumulátor

 

Az akkumulátor 900 mAh kapacitású Li-polimer. A gyártó szerint ez kb. 9 óra beszélgetésre, és 400 óra készenléti időre elég. Az akkumlátor sűrű használat mellett is elég sokáig, akár 3 napig is bírja (sok fényképezés, mobil fény használat, zenehallgatás).

 

Csengőhang

 

40 szólamú polifonikus dallam megszólaltatására is alkalmas a készülék, de kezeli az mp3-at is, amit érdemesebb most már beállítani csengőhangnak. Végre az sms-ek hangját is megváltoztathatjuk. Hangszórója minősége egész jó, de maximum hangerőn kissé torzitja az mp3-akat vagy a rádiót. Ez a torzítás megmarad a füles használata közben is, de amennyiben kicsit leveszük a hangerőt, egész kellemesen hangzást biztosít a készülék.

 

Telefonkönyv

 

A telefonkönyve maximum 500 bejegyzés eltárolására képes. A bejegyzéshez fényképet is rendelhetünk és csoportokba is rendelhetjük őket. Eldönthetjük, hogy a készülék a telefon memóriáját vagy a SIM kártyát használja alapértelmezetként. Bejegyzésekhez maximum 15 adatot tárolhatunk.

 

Üzenetek

 

Sms, MMS, E-mail és azonnali üzenet küldésére van lehetőségünk. MMS-ben küldhetünk képeket, hangokat és videót is. A szövegbevitel megfelelő sebességű. A teszt készülékben volt magyar nyelv és magyar T9 is, természetesen ez kikapcsolható. Üzenet írásnál lehet változtatni a karakterek méretét is.

 

Testreszabhatóság

 

Különböző színekkel és témákkal megváltoztathatjuk a telefonunk kinézetét. Egészen gyorsak az animációk a kijelzőn, nem akadoznak.

 

Alkalmazások és extrák

 

Letöltések : ezt kiválasztva, választhatunk, hogy melyik kategóriába lépünk be, képek, csengőhangok, videók, stb... A kategóriákon belül új könyvtárakat is hozhatunk létre.

Naptár: havi, heti és napi nézet áll rendelkezésünkre. Esemény létrehozásakor bőven van lehetőségünk, hogy minden részletet beállíthassunk: kezdés, befejezés, időtartam, emlékeztető

Ébresztőóra: beállíthatjuk mikor ébresszen a telefon.

Számológép: egy általános számológép

E-mail kilens.

Rádió: az RDS funkcióval ellátott rádió szépen szól. Headset csatlakoztatása kötelező hozzá, állomások tárolásán kivül képes az rádió csatornák nevének kijelzésére is.

Mp3 lejátszó: szépen szól, csinálhatunk lejátszási listákat is. Állíthatjuk a hangszínt és szépen kijönnek a mély hangok is. Háttérbe téve más funkcióját is használhatjuk a telefonnak, érezhető lassulás nélkül.

 

Kommunikáció

 

Van infra portja, bluetooth és GPRS, de nem támogatja az EDGE hálózatot.

 

Java

 

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható. Találunk benne előre telepített játékokat és alkalmázásokat is.

 

Fényképező

 

Maximálisan 1632 × 1224 -es képet képes készíteni (még kezeli a 640*480 és 160*120-es felbontást is). A mobilt az oldalára fordítva tudunk a legkényelmesebben fényképezni. Ilyenkor fölülre kerül az elsütő gomb, ami tényleg úgy működik már, mint egy digitális fényképezőn: benyomjuk picit, befókuszál, majd jobban benyomva a gombot elkészíti a képet. Az elsütő gombtól kicsit távolabb található a 8* digitális zoom-t szabályzó gombpáros. A lencse ajtó kinyitásával automatikusan bekapcsol a fényképező. Lehetőségünk van éjszakai, makro és megvilágított képek készítésére. A mobil fény elemlámpaként is használható, s egy kisebb szobát elég jól be is lehet vele világítani. A képek mobilhoz képest kitűnő minőségüek.

 

Videó

 

A telefonnal készíthetünk 128*96 és 176*144-es felbontású 3GP videó fájlokat hanggal együtt. Minősége közepes a visszajátszási sebesség elfogadható.

 

Memória

 

A telefonban 38 mega memória áll rendelkezésünkre. Ezt szabadon felhasználhatjuk, de dughatunk a készülékbe Memory stick duo-t és pro-t is, egészen 1 Gigabyteig.

 

WAP

 

Class 10-es, a böngészője a 2.0-as WAP szabványt támogatja. Lehetőség nyílik képek, hangok, animációk, játékok letöltésére. Támogatja a különböző betűstílusokat is. Elég gyors a WAP böngésző és szépen jelennek meg rajta a tartalmak. Kezeli az xHTML oldalak megjelenítését és a táblázatokat is.

 

Amit érdekesnek találtunk:

 

Szögletes forma

Jól felszerelt telefon

Joystick finom

Menüben a navigálás gyors volt

 

 

 

Amit érdemes lenne változtatni:

Nagyobb felbontású és méretű kijelző

EDGE támogatás

Jobb minőségű füles

 

Ami nagyon tetszett:

Jó minőségű kijelző, még erős napfényben is

Szépen szól az MP3

Remek minőségű kamera

Nagy tudás, kis méret

Nagy készenléti idő

 

Összegzés

 

Ha szeretnél egy jó minőségű telefont, egy digitális fényképezőt és egy mp3 lejátszót rádióval, akkor megtaláltad a megfelelőt. Bónuszként ott van a beépített mobilfény ami zseblámpaként is használható. Nem árt bele venni egy kicsivel nagyobb memóriakártyát.

 

 

A tesztért köszönettel tartozom a Telefonguru.hu-nak!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

A páromnak van ilyen mobilja. Nagy szám volt amikor megvettük! Ámultunk, hogy milyen szép a kijelzője és milyen jó képeket készít. :blink: Másfél éves a telefon, de még mindíg jól működik, remélem fog is.

Szerintem egyelőre nem lehet elvárni azt, hogy digitális fényképezőgép szinten fog fényképezni egy mobil. Persze van már külföldön 5 vagy 8 megapixeles, de az az igazi, amit a fényképező csinál.

Én személy szerint egyébként meg vagyok elégedve a képekkel, számunkra jó.. :rolleyes: . Hát igen a mem.kártyája kissé kicsi amit adnak hozzá.. :angry: nem árt legalább egy 256-ost vagy 512-est venni bele.. ezt leszámítva ajánlom mindenkinek. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Memóriaproblémát 512-es kártyával megoldottam. Egy bosszantó dolgot tudnék mondani, hogy a kijelző nagyon maszatolódik... És talán a joy-os megoldás sem a legjobb, de mindezeket leszámítva baromi jó teló, sőt az egyik legjobb telefonom, amim valaha volt. Zsirály!

Link to comment
Share on other sites

most jelen pillanatban mennyi a piaci értéke egy ilyen telónak? havertól akarom majd megvenni, mert ő most vett egy új telót, nekem meg eladná a 750ijét, csak még árat nem tudott rá mondani.

 

annyit tudok, hogy minden tartozéka megvan(füles, adatkábel...), és a joystik is müxik.

 

na kb mennyit ér MOST egy ilyen teló?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Jó gép.

 

Most vettem, de véletlen földhöz vágtam, betonon.

Ahoz képest jól bírta, igaz rendeltem hozzá másik házat.

Kamera fedél bevágódás, meg minden sarkon, meg pár helyen.

Amúgy tenyleg jó telefon.

Link to comment
Share on other sites

Én már mikor megjelent kinéztem, de még bírja a K700i-m ,így nem cseréltem le. A kamerakérdéshez meg annyit, hogy lehet akár 10 megapixeles is, az objektív, maga a lencse, ami a fényképezés lényege, nem pedig a megapixel :lol: , az helyhiány miatt sem lesz soha olyan, mint egy fényképező, arra meg amire igazából készült, hirtelen egy-egy képet csinálni erről-arról, arra meg tökéletes, de a 0.3-as vga kamera is :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Helló szerintem is nagyon király kis telefon. Én is most vettm 25 kemény magyar ruppóért. Csak az a baj hogy kifutó telefon és már ez volt az utolsó db. Ahozképest hogy talefon elég szép képet készít és szép a kijelzője is. NA meg elég elegáns kis telcsi. B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

Ui.: nem tudtok "akciósan" jó memória kártyát bele?

Link to comment
Share on other sites

4 gigáig bővíthető? én úgy tudtam h csak 2-ig, és a W800i-t lehet 4-ig :huh: persze tévedni emberi dolog :D am van még 1 hiba a leírásban, a zoom 4x nem 8x... mondjuk digitális szal ugyse használja senki :D nekem 15 hónapja van ilyen telóm, eddig semmi baja nem volt, aug 20-ai esőt is túlélte :D mondjuk most veszem észre h joy kezd kicsit romlani dehát ennyi idő után :P meg én am is elég sokat játszok vele (joy-al) XD

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

üdv én is 1 büszke k750i tulaj vagyok és az a kép az elején az k750i?

me szerintem ez 1 d750i

igaz hogy hardverileg semmi külömbség a 2 között de akkor is sztem feketébe jobb ....

jah és EZ NEM SZAR!! nagyon sokmindent lehet vele csinálni! mondjuk a joy az engem is idegesít mert már kicsit szar

de nem baj

meg jelenleg boxolásra vár mert sikerült hazavágni :D:rolleyes:

 

(box = adatkábel vagy valami ilyesmi sztem még nem volt vele szerencsém)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

A képet cseréld le, mert az egy Sony Ericsson D750i. Ugyanazt tudja, mint a K750i csak a K750i-nek megújult a kinézete. Nekem is Sony Ericsson K750-im van és nagyon megvagyok vele elégedve nagyon szeretem. Lehet fogok belevenni, egy 1Gb-os memóriakártyát!:P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...