Jump to content
PirateClub.hu

Mixelés,te hogyan csinálod?


axis
 Share

Recommended Posts

atomix, virtualdj... stb... elég rosszak

 

ami ér valamit ableton live (pl sasha, zabiela) traktor 3 (régebben dj hell - mellesleg native-instruments a garancia a program minőségére) esetleg mixvibes

 

az ilyen atomixeket felejtsétek már el... azért mert tud egy gagyi sync-et meg mellé 3 pre-renderelt szánalmas effektet még semmire nem jó. (ráadásul a bpm-et is roppant gyengén számolja, midi-je is csúszik)

 

(ha valaki érzéseit ezzel megsértettem a véleményemmel, akkor bocsi, de ezek tényleg tömeggyártott gagyik)

 

ha valaki tudjja hogy kell ableton 6ban mixet összerakni,nem közvetlen felvenni a leggyorsabban , elmagyarázhatná csak úgy elméleti síkon a dolgot :D

 

van a bal felső sarokban kettő gomb... ha kiválasztod az arrange window nevű okosságot, akkor egy vízszintes sávokra osztott cuccot látsz (audio, midi sávok)

az audio sávokra tudsz mondjuk zenéket (hangokat) berakni, a midi sávokra virtuális hangszereket (vst, dx)... alul pedig a master sávot találod

itt mixeket összepakolni lehet egyébként... tehát ha házibuliban akarsz zenélni, akkor ezt felejtsd el. egy mix összeállítása órákat vehet igénybe, ha pontosan akarsz 'warp'olni, az effektek envelopjait, az eq-kat szépen le akarod vezetni

 

good luck

 

még 1 és igérem abbahagyom... fl studio nem nagy szám... gyerekprogi... kb alapokat a zenélésről meg tudod vele tanulni (pl. hogyan kell használni a vst-ket, az effektezéseket). legnagyobb hibái: a vsti-k kimeneteit nem tudja külön midi sávokra bontani (nem lehet normálisan használni a kontaktot, vagy a stylus rmx-et), valamint a gumihangja... tényleg elég gagyin tudnak bizonyos dolgok megszólalni alatta...

 

reasonnel pedig pont az a baj, hogy nem támogat semmilyen külső csatolást a rewire-n kívül (ez pedig túl gépigényes)

 

ajánlás:

cubase sx (nc... windowsra a legjobb dac program)

logic 5.5.1 (ez a legutolsó verzió ami kijött windowsra, ha folytatják a fejlesztést, akkor most valszínű ez lenne a legjobb)

ableton live (hát igen... live performance, djing, és dac... ennél több nem kell :D)

Link to comment
Share on other sites

re... bocs a késésért... nyaralni voltam :D

 

szóval éjbölton és mix...

a pre-renderelés híve vagyok... az a biztosabb :D nem bízom magamban :D

azt mondtad, hogy nagyjából ismered a dolgot... akkor induljunk onnan, hogy arrange window... jobb felső sarok "vízszintes" elrendezés... itt láthatsz különböző sávokat... midi, audio.. ezek gondolom tudod mire jók. ha teszel két audio sávot, akkor olyan mintha lenne két audio lejátszód.

1. az egyik sávra behúzol egy zenét... szépen bewarpolod. aztán ahogy húznád össze élőben keverésnél szépen a másik sávra beteszel egy zenét... szintén warp, majd egymáshoz illeszted őket (zoom és arrébb dobod a zenét)... itt ha elég szépen eljátszadoztál a warp-pal akkor tökéletesen össze kell, hogy passzoljon a két zene...

2. a sávokra teszel egy-egy eq-t. tehetsz fajás vst eq-kat is, én általában a szimpla ableton 3eq-t szoktam használni, kiegészítésként mást esetleg.

3. ha figyelmes vagy láthatsz a sávok leíróinál két legördülő fül... ezen alapból az van hogy 'mixer' valamint 'track on' vagy valami ilyesmi... a mixerre kattintva kiválaszthatod az adott sávon használt eszközöket... pl.: eqthree, filter delay... attól függ milyen effekteket raktál be, a másikra katt... itt vannak az adott eszköz paraméterei. pl low freq, hi freq, delay time stbstbstbstbstb.... itt kiválasztassz egyet és a sávon lévő piros vonallal végigvezetheted a mixeden, hogy mikor mennyit változtasson... elég hosszadalmas... de megéri

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

okok köszi rájöttem hogy van meg mint már csinálgattam is , csak most az van hogy előbb le tudtam venni az egyik track hangerejét a végén a ceruzával,de most meg nem tudom mert vörös csík lett a piros helyett meg nem lehet kiválasztani a track volume-t... vmit el**tam?nemtom,mind1 csinálgatom azért és köszi a választ :) És jó a mix:)

Link to comment
Share on other sites

Viszont a virtual Dj messzemenőleg veri nekem a progikat, mivel én csak a lejátszókat használom ezekből, ugyanis én egy DJX700- keverőre kötöttem az egészet, így az effectől kezdve minden benne van ami kell. Nekem azért a NO. 1, mivel 1 hangkártyám van (laptop) és a sztereó kimenetből 2 kimenetet varázsol, így könnyen csatlakoztattam a keverőbe. A széles skálás skin packről nem is beszélek ;) A traktor meg csak szánalmas kezdőknek jó, akik nem képesek a 2 számot egymásra "hangolni". Aki meg csak otthoni szórakozásra használ keverőprogikat, akkor tökmindegy :P Az az igazi, ha megteheted, hogy vegyél legalább 1 keverőt, úgy már másabb értelmezést nyer az egész, illetve azt, hogy jól nyomod-e, nem a programok fogják megszabni, hanem a tudás és a tapasztalat :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

én annó 1x találtam hozzá egy tutorialt, amiben elmagyarázzák hogyan lehet a felesleges zajt kiszedni egy hangfile-ból, kicsi sisterségeket remekül kitudtam vele szedni, csak az a baj, hogy már régen volt, és nemtudom, hogyan is kell :)

mindenesetre ha valaki tudná, vagy megtalálja azt a tutorialt az írjon pls!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
A traktor meg csak szánalmas kezdőknek jó

 

Na ekkora butaságot már nagyon régen hallottam :D

Nos:

traktorral is be lehet állítani, hogy a stereo-t két sávra bontsa.

a szánalmas kezdőknek jó dolgot azért mondod, mert a bpm-synchronizer-e pontosabb mint az atomix-é?

Miért jobb a traktor, mint az atomix/virtualdj?

1. a traktort a világ egyik legprofibb és legelismertebb cége gyártja és fejleszti

2. profi dj-ről tudok, aki használ/használt traktort

3. a traktor támogat finalscretch-et -> az atomix hol van az ilyenektől? :lol::blink:

4. a traktorba nem tesznek ilyen dolgokat, hogy "VISUAL/SKIN" azért hogy el tudják adni

 

szóval kedves atomixes pro gondolkodj el és nézz utána egy-két dolognak, hogy mi a gagyi és mi nem.

nem mondom, hogy a traktor egy teljesen perfekt dolog, de SOKKAL profibb (mind a felépítése, mind a minősége), mint az ilyen atomix kategóriáké, valamint szerintem a keverés-emuláció ebben van legprofibbra kidolgozva.

ez a vita most kb olyan, mint ha valaki azt mondaná, hogy a dance ejay jobb, mint a cubase -.-'

most pedig jöhet a sav <_<

Link to comment
Share on other sites

- No comment -

 

próbáltam azt is és nekem nem az a lényeg, hogy 1 kattal összenyomjam a számokat. Ha a pénztárcám engedné, akkor 2 Technics lemezjátszókat használnék lejátszónak, mivel nem szeretem a mai "túlzott" elektronikát. Nekem nem kell "full tech" cucc egy progiba. Én csak egy (pontosabban kettő) szaros lejátszónak használom ennyi. Az effect a keverőben van, a tudás meg nem egy akármilyen programban. Számomra az az igazi, aki lemezjátszókkal nyomja! A finalscretch pedig stílushoz kötődik. Erre szokták mondani, hogy ízlések és pofonok. De véleményem szereint akkor is teljesen mindegy a progi. A tudás nem ott kezdődik, hogy egy programmal, 1 gombnyomásra "összemixelek" számokat. Így még csak a varázsa sincs meg. ha meg valaki ilyen értelmetlen dolgokon vitázik, akkor én kiszáltam... Annyi botcsinálta Dj van már, hogy tengert lehetne velük rekeszteni (de még csak tudás sincs mögöttük) :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

heló én d.j.g.bor vaok csak nem lehet belépni és így most a nővérmével vaok benn!

szikla21 be tudnád ide linkelni vagy feltölteni vagy akármi?(mármint a Dj Pro v.59 et amit tiesto is használ vagy használt me és sehol se találom):

me nekem naon kéne

eddig a demójával sikeröltek a legjobb mixeim :P

(egyébként a pirateclub az miért szünetel néha?

néha meg jó!)

Link to comment
Share on other sites

hát nem tom h ki hogy van vele de én a mix vibes-ot ajánlom :) az adja vissza legjobban magát cd játszóknál szintem:) am szintem a bpm szálmlálót felejtsétek el, ha vki rendes dj akar lenni akko tanuljon meg hallásra keverni:) :D szintem... :) zene szerkeztéshez meg REASON :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Élő keverésre (Bulin számítógéppel) a Traktor 2.5 vagy újabb, Otthon pl: egy mixalbumot összedobni MixMeister Studio 7 vagy újabb. Ennél nem te keversz. Te csak berakod a zenéket, beálítod, hogy hol mennyi legyen a BPM (ahányszor akarod), ütemre helyezed és mented. Olyan mintha Reason-el vagy hasonló zeneszerkesztőkkel csinálnál mixet.

Nem bonyolult és ha hiba van a mixben, akkor kijavítod. Nem kell 387634 nekiállni egy mixnek, hogy tökéletes legyen (ne csúúúúúússzon stb...)

Ennyi......

 

Szép napot.

Link to comment
Share on other sites

Ennyit a mixelés örömeiről... <_< Van egyáltalán olyan aki tényleg bakelitekről nyomja, vagy legalább CD lejátszókról? Itt mindenki csak az "1 gombnyomásra mixelek" tudást ismeri? Az nem tudás! Bár aki nem programmal kever az nem itt lenne. Nem fikázok, csak túl sok a botcsinálta idióta, aki Dj-nek hiszi magát úgy, hogy otthon a kicsi gép előtt "1 gombnyomásra mixel". Végül is a topic erről szól (legalábbis nagyon hasonló), de nekem ez már túl "mű". Egy mix legyen live! Azzal lehet igazán elkáprásztatni a haverokat is! És még hobbinak is élvezetesebb. :happy:

Link to comment
Share on other sites

Ez igaz.

Majd ha adsz 3-400 ezer forintot egy cuccra, aakor én se gépről nyomnám.

Könnyen beszél az akinek van mivel. Lehet hogy van cucca, de annyira hülye hozzá, hogy az elképesztő.

Nem minden a felszerelés. Érzék is kell hozzá. Sok hivatásos Dj-t hallottam már. És volt, aki annyira rosszul kevert, hogy majdnem elsírtam magam.

Meg pl: Hogy lehet axwell után pít dzsuniórt berakni?????????????????

Magyarázza már meg valaki??????

Na ennyit erről.

Link to comment
Share on other sites

Végre valaki!Erről van szó!!! :) De ha gépről nyomod, akkor nem az a jó, ha "te kevered", mint egy katt-ra összetolsz 2 számot? Egyébként cuccot tudsz venni összesen max 50.000 HUF-ból is. 2 db bakelit lejátszó +1 keverő. De én nem ezt akartam mondani, csak hogy 1 gombnyomásra keverni nem valami élvezetes <_< .De amit írtál 90%-ban egyetértek vele (csak a 300 ezres cucc miatt lett ennyi :happy: ) Tényleg ömleszteni lehet már a Dj-ket, de 90-95%-uk SEMMIT SEM TUD! Ez nem kötekedés csak vélemény.

Link to comment
Share on other sites

Ezzel a kis hozzászólásommal nem akarok,akartam lenézni/megbántani senkit.

Ez egy magán vélemény.

Igaz, hogy 50-60 ezer Ft-ból is lehet venni felszerelést, de ha komolyabban akarod csinálni, komoly felszereléssel, akkor bele kell nyúlni a zsebbe!!!!

Amúgy tényleg utállom azt, ha PL: Daft Punk - Harder Faster (Deadmau5 Remix) után - Dj Szatmári - Balaton nyár :blink::angry::(

Kicsit Komolytalan.

Mindegy. Élvezze mindenki az életet.

 

Üdv.

Link to comment
Share on other sites

Egyetértek veletek, de nem mondanám hogy a "kattintós" mixekkel nem lehet elkápráztatni a közönséget... Ableton Live 6, én is ezt használom, meg lehet hallgatni az eredményt, nem tökéletes, de 1 hónapnyi programhasználat után szerintem nem rossz. Sasha és Digweed is használja, pedig ők nem igazán "laptop dj-k". Ezelőtt én is a virtual dj-t használtam, élőre és buliba az a legfelhasználóbarátibb szerintem..

 

Ja és a mixem ha érdekel valakit: zenék/ Gam-bit-Alone in the Dark

Link to comment
Share on other sites

8 éve vettem egy keveről és egy darab lemezjátszót. Örültem mint majom a farkának, minden pénzem amit keményen megkerestem lemezbe öltem. Megtanultam hogy lehet egy darab lemezjátszóval és discmannal keverni, hogy azt ne lehessen észrevenni. És nagyon élveztem. De eszembe nem jutott haverokon kívül másnak megmutatni, mint egyeseknek manapság, akik már mindjárt töltik is fel. Azóta a keverő beszart, lemezjátszó még működik, lemezek porosodnak, néha előveszem őket nosztalgiázni. Kipróbáltam én is ezeket a szoftvereket, de kár volt. Egyszerűen képtelenség egérrel lögdösni a lemezt meg tekerni a potikat. Viszonylag olcsón hozzá lehet jutni két szíjas dechez meg egy kétcsatis keverőhöz, és akit komolyan érdekel lehet venni használtan is lemezeket, lehet kombinálni is akár pc-vel. Azzal kell villogni, az tényleg a két kéz munkája. Ahogy Predi kollega is mondta. :rolleyes: Sajnos annyi van ezekből a házilag pc-n készült mixekből, mint a szemét. Már elvből meg se hallgatok semmi ilyesmit. Aki azt mondja, hogy akkor minek vagyok itt, annak igaza van. Csak felháborít az, hogy sokaknak fogalma sincs az alapokról. Egy mixet bárki manapság össze tud rakni a gépén. Arról nem is beszélve, hogy az energiát inkább jó zenék készítésére kellene áldozni, mivel producerként nagyobb eséllyel be lehet futni, míg dj-ként elég nehéz, pont az említett dolgok miatt. Persze aki a saját örömére meg a haverok örömére zenél az tegye, de nem kell verni a mellünket, hogy megtanultunk egy virtuáldídzsén keverni. Sajnos ez egy nagy divat lett, és a mai fiatalabb korosztályból hiányzik az elhivatottság és a zene iránti alázat.

Link to comment
Share on other sites

na muszájvolt beleszólnom ebbe is mivel teljes mértékbe eggyet értek az előttem szólóval

hogy annyi az olyan ember aki csak így gépen szenved valamit az egérrel

jól van nekem sincsen cuccom hozzá de mivel ien hangteknikus vagy ien segítő vagyok (hangosítás meg ienek)

így sokmindent tudtam meg

meg van még1 másik srác (haverom) aki 1ik helyre behozta a pultját :D na hát innentől no comment (a kicsik próbálták ment valami kazettás sz@r ien süss fel nap vagy valami ilyesmi hülyeség és néha nyomattunk alá 1 kis tüc tüc-t :D )

de már én is tervezem hogy majd beruházok 1 ien felszerelésre

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...