Jump to content
Sign in to follow this  
franek62

Balogh László Imre - A Vízöntő Istenember 1.-2.rész

Recommended Posts

Balogh László Imre - A Vízöntő Istenember 1.-2.rész

 

1810081317450115.jpg1810081318230119.jpg

 

„A Vízöntő Istenember" - kétségtelenül a Vízöntő kor egyik alapműve. A szorosan összetartozó kétkötetes alkotás egységében szolgálja a teljes Isteni (benső és külső) lét tiszta érzékelését.

Az első rész, mindenek előtt a teremtett Isteni mű legfontosabb elemének, az Embernek állítja helyre benső méltóságtudatát. Letisztázza az Ember Isteni eredetét; személyiségének gyengéivel és erősségeivel. Segíti a személyiség benső kivetülésének felismerését a külvilágban és feltárja a módot, mely révén a helyreállított spirituális harmóniát felismerhetjük a fizikai lét minden összefüggésében. Az egyén kapcsolatba kerül Isteni énjével, s az irányított vágykivetítés révén megvalósíthatja a tudatos, méltóságteljes sorsirányítást.

 

Midőn az első kötet a teremtett Isteni mű legfontosabb eleme, az Ember méltóságtudatát helyreállította, a második rész lehetővé teszi a külvilág összefüggéseiben való harmonikus eligazodást. Miután megismertük Isten teremtő rendezőelvét az elme és Lélek közegében, egyértelművé válik Szentgyörgyi Albert, 1975-ben tett kijelentése: 

- „Az új világot csak azokkal az elvekkel lehet vezetni, amelyekkel megteremtették". - „A Vízöntő Istenember" második része feltárja, hogy a világunkat már Krisztus előtt 150 óta (a teljes Halak korban) a háttérből vezették, méghozzá a polaritás törvénye értelmében, az oszd meg és uralkodj elve alapján - és nem a zsidók, mint azt az elterelő mesterkedéseikkel lépten-nyomon el akarják hitetni velünk.

pdf 28mb

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×