Ugrás a tartalomhoz

Fotó

Albert Sánchez Pinol - Hideg bőr(2009)pdf/1mb/filedwon

- - - - -

  • Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Még nem érkezett válasz erre a témára

#1
pentium11

pentium11

    Betűszaporító

  • Törzstag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 1345
  • 1203 Hozzászólás
  • 4935 köszönet
  • Offline

2891102-20180807-QM613m.jpg

 

Albert Sánchez Pinol - Hideg bőr

 

Formátum: pdf|

Méret: 1MB

Kérlek Jelentkezz be vagy Regisztrálj hogy lásd a rejtett tartalmat.

, 2009
Leírás:
Van egy kis sziget valahol az Atlanti-óceán déli részén, közel az Antarktiszhoz: egy L alakú földdarab, egyik végétől a másikig mindössze másfél kilométer. Ide, a világ végére érkezik meg az új időjárás-megfigyelő tiszt, hogy leváltsa elődjét – csakhogy őt nem találják sehol. Nincs más a szigeten, csak a világítótorony őre: egy mogorva, szótlan ember, aki bizonyára beleőrült a magányba.
Minden megérzés, minden előérzet azt súgná, hogy menekülni kell innen: vissza a civilizációba, az emberek közé. De ha valaki épp a civilizációból menekült, mert csalódott az eszményeiben, annak talán ez a tökéletes hely, hogy egyezségre jusson a múltjával: a háborítatlan természet, a világvégi csend és nyugalom, a tömérdek idő, hogy olvasson, gondolkozzon… s hogy minél távolabb legyen mindattól, amit meggyűlölt.
A hajó elmegy, s hősünk, az egykori ír szabadságharcos ott marad a szigeten, ahol egyetlen társa Batís Caffó, a világítótorony-őr – ha egyáltalán lehet emberi szót váltani vele. Majd leereszkedik az éjszaka, s a sötétséggel együtt elkezdődik a rémálom: a harc a túlélésért – egy olyan ellenséggel szemben, melyet nem lehet kiirtani.
A Hideg bőr szenvedélyes kalandregény: harc, izgalom, kegyetlenség, erotika… és végül talán a szerelem regénye is; s egyúttal keserű látlelet az emberről, aki csak akkor fedezi fel az idegenben, a furcsában, a különösben a szépséget és értelmet, amikor már mindent elpusztított maga körül…

Albert Sánchez Pinol (Barcelona, 1965) katalán író és antropológus első regénye, a 2002-ben megjelent Hideg bőr az elmúlt évek egyik legnagyobb világsikere: több mint húsz nyelven jelent meg, és David Slade rendezésében film is készül belőle.

Kérlek Jelentkezz be vagy Regisztrálj hogy lásd a rejtett tartalmat.


  • 1

Megköszönte 2 Felhasználó:
Pi18 , bubboreeek0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó