Jump to content
PirateClub.hu

Captain Marvel (2019) + Official World Reveal Trailer + World Premiere Trailer


Bessas
 Share

Recommended Posts

DYQEn-gWAAErI1Q.jpg:large

...És mi leszünk a csillagok, amelyek mindig is lenni akartunk - Kelly Sue DeConnick: Captain Marvel#1

Sziasztok!

Összegyűjtöttem Nektek pár infót Captain Marvel-ről, és a róla készülő jövőre mozikba kerülő film kapcsán. Rövid karakterbemutató, ismertető, amit tudunk eddig a filmről stb. Folyamatosan fogom frissíteni a témát ha új infók kerülnek ki a filmről.

A Marvel Studios első női főszereplésű mozija még 2014 októberében lett bejelentve.

2016. 7.23 Cominc-Con

Bejelentik a Marvel Filmes Univerzumának (MCU) legújabb családtagját, Captain Marvel megformálóját: Brie Larson-t.

A karakter eredete:

Ms. Marvel, eredeti nevén Carol Danvers egy kitalált szereplő, szuperhős a Marvel Comics képregényeiben. A szereplőt Roy Thomas író és Gene Colan rajzoló alkotta meg. Első megjelenése a Marvel Super-Heroes 13. számában volt 1968 márciusában. Az említett szám borítója az 1. fotón látható, Carol Danvers első megjelenése pedig a 2. fotón:

1.

2481695-marvelsuper_heroes13.jpg

 

2.

2491791-marvel_super_heroes__12.0.jpg

A szereplő története:

Carol Susan Jane Danvers Bostonban született, két bátyjával: Steven és Joseph (Joe). Steven Vietnamban elesett. A lány csatlakozott a United States Air Force-hoz, tehát az USA légierejéhez, hogy beteljesítse a repülés iránti szenvedélyét. Közben életében egy másféle szerelem is megjelent, a mentora, Michael Rossi személyében. Közeli és romantikus kapcsolatba került Captain Marvellel is (Mar-Vell), egy idegen lénnyel a Kree (ejtsd: Krí) civilizáció hadseregéből aki felvette egy nemrég elhunyt tudós bizonyos Walter Lawson személyazonosságát. A dolga a Földön kémkedés volt, azért küldték hogy kiderítse veszély jelent-e népére nézve a Föld és annak technológiája. Vélhetően komoly szerepe lesz a jövőre érkező Captain Marvel filmben is, és Jude Law fogja őt alakítani.   

Ms. Marvel:

Carol Danvers akkor vált Ms. Marvellé, mikor egy Kree eredetű „pszicho-magnitron” berendezésnek lett kitéve. Ez átalakította genetikai struktúráját, felruházva a repülés, a különleges erő és ellenállás képességével. Ember / Kree hibriddé mutálódik. Amikor még nem is sejti mivé alakul át, villámcsapások érik őt**, amiktől lassan átalakul s igy lesz belőle Ms. Marvel.

Danversben kialakult egyfajta „hetedik érzéke” is, amivel mintegy megsejti, mi fog történni a közeljövőben, megérzi ellenségei támadását is pillanatokkal előtte.

Első kosztümje (klasszikus szuperhős felszerelés), Mar-Vell második ruháján alapult: vörös dressz kék maszkkal, kesztyűk és csizmák. Később megváltoztatta öltözékét, kék dresszre, melyen egy villám hasít keresztül a mellkasán a csípőjéig. Álnévnek a Ms. Marvelt választotta és csatlakozott a Bosszú Angyalai csapathoz.

A karakter főbb szuperképességei:

Hiperszónikus repülési képesség - a hangsebesség hatszorosánál is gyorsabban tud repülni ill. harcolni, szupererős, különösen szívós, limitált pszichikai képességek, rendkívüli energia elnyelő/kilövő képesség amivel nagy erejű energialöketet tud létrehozni. Ha elég mennyiségű energiát nyel el, azt át tudja alakítani, majd többszörösére fokozni és akár egy nukleáris robbanás erejének megfelelő támadást is képes előidézni és rázúdítani ellenfelére. De ilyenkor át is tud alakulni Binary formájába is. Ugyanakkor az elnyelt energiából, kritikus sebeit is meg tudja gyógyítani. Tudja manipulálni a gravitációt is. Közelharc specialista. Ő az egyik legerősebb marvel szuperhős mind közül. Az ereje felfoghatatlan és határtalan. Nincsenek ismert gyengeségei, sebezhetőségei. Különleges kapcsolatban áll a kozmosszal, így bármiféle a világűrből érkező veszélyt megérez ennek köszönhetően. Bizonyos mértékű immunitás a mérgek és toxinok ellen. Kree katonai kiképzést is kapott, mint tudjuk egy Kree Elit osztag tagja is volt. A szuperhősjelmezét is bármikor át tudja alakítani civil vagy bármilyen más jellegű öltözetre, fordítva is persze, mert tudja manipulálni a molekulákat is maga körül. Szóval egy szemvillanás alatt idézőjelben ``át tud öltözni``.

Ezenkívül CIA-ügynök, az USAF (United States Air Force - Amerikai Légierő) és a NASA pilótája is volt. De a Kree, Shi'ar és egyéb idegen lények hajóit is gond nélkül tudja kezelni.

Binary

A képregényekben az X-Men -ből ismert Vadóccal (angol nevén: Rogue) harcolva, ideiglenesen elveszítette a képességeit amiket Vadóc egyszerűen kiszívott belőle. Később Danvers az X-Men -nel a világűrben pásztázva a Külső Gyűrűben a Brood fajnak köszönhetően egy ismeretlen, benne szunnyadó, de számára eddig rejtett képességet kapott, amitől többek közt pl. képes életben maradni a világűrben is kozmikus energiát beszippantva az ún. Fehér Lyukakból. Bár ebben az állapotában nem tud sokáig maradni, de ilyenkor még nagyobb erőre tesz szert és egyszerűen elpusztíthatatlan lény lesz belőle, olyan szuperhős akihez foghatót még nem láttunk a filmvásznon. Itt nyeri el a karakter a második személyiségét s ezután még erősebb lesz mint előtte. Itt kapja meg a Binary nevet.

Megjegyzés:

Ez előreláthatólag nem lesz benne a filmben. Csak leírtam ha valakit érdekel. ``Warbird`` néven is ismert a karakter.

Carol eslő felbukkanása az X-Men képregényekben Binary formában az Uncanny X-Men Vol 1 164 (vagy: X-Men #164) számában volt olvasható 1982 decemberében.

Tiszteletüket tették ebben a számban az X-Men legismertebb tagjai is, többek közt Rozsomák (Wolverine), Vihar (Storm), Kolosszus (Colossus), Küklopsz (Cyclopse), Árnyék (Nightcrawler) és Sprite (Kitty Pride kódneve) is.

Borító lejjebb a képen:

d4_94610_0_UncannyXMen164BinaryStar.jpg

A borítón Carol  Binary állapotban látható - ebben az állapotában a bőre pirossá válik és a hajkoronája kozmikus lánggal ég.

Főbb ellenségei:

A  2017-es Comic Con-on Kevin Feige a Marvel Studió elnöke lerántotta a leplet hogy kikkel veszi fel a harcot Captain Marvel a filmben.

Íme itt van a videó:

A videóban Kevin Feige elmondja hogy Nick Fury nagy szerepet fog játszani a filmben, érdekesség továbbá hogy még meglesz mindkét szeme. A film cselekménye a Vasember előtt fog játszódni az 1990-es évek elején. Bemutatta a Skrull fajt, akik hőseink legfőbb ellenségei lesznek.

Megjegyzés ehhez:

A Marvel világa így Nick Fury eredetével is tovább bővülhet, ami segíthet megmagyarázni, mire is gondolt, amikor a Vasember stáblistás jelenetében egy nagyobb univerzumról beszélt.

Kik is azok a Skrullok?

A Skrullok egy idegen faj, földönkívüli alakváltók (angolul: extraterrestrial shapeshifters) akik az Amerikai Marvel képregényekben jelentek meg.

A Skrullok rendszeresen jelen voltak több évtizedig is a Marvel Képregényekben, rendszerint gonosztevőkként akik elszánták magukat az egész Galaxis, köztük a Föld bolygó leigázására,- inváziójára folytatva a hosszan elnyúló intergalaktikus háborújukat a szintén földönkívüli Kree (ejtsd: Krí) fajjal. Ez a Marvel képregényekből ismert Kree-Skrull háború ami egész pontosan 1971-ben volt először publikálva.

Szuper Skrullok (Super Skrulls)

(szerkesztés alatt)

 

Amit eddig tudni lehet a készülő Captain Marvel filmről:

A karakter megformálója:

Carol Danvers-t a.k.a. Marvel Kapitányt az Oscar díjas Brie Larson fogja életre kelteni a filmvásznon. Legutóbb pl. a Kong: Koponya-sziget c. filmben tűnt fel Tom Hiddleston (Loki) és Samuel L. Jackson (Nick Fury) mellett. Még annyit megjegyeznék ehhez a választáshoz, hogy a rajongók egyenesen őt követelték Ms. Marvel szerepére.

h4miid8ox7eposyhwzti.jpg

Brie Larson  2016-ban, Oscar-díjazott a legjobb női főszereplő kategóriában A szoba című filmben nyújtott alakításáért.

A színésznő nagyon izgatott a szerepet illetően és igy nyilatkozott róla:

Idézés
Tudjátok, számomra az a legizgalmasabb a közösségi médiában, hogy ott kaphatok egy csomó képet fiatal lányokról a Marvel Kapitány jelmezben. Alig várom, hogy még több ilyet lássak. Rájöttem, mekkora hiány, hogy nincs jóval több ilyen karakter. Nagyon klassz látni egy lányt Batman vagy Pókember szerkóban, de nagyon izgatott vagyok, amiért most itt van egy női szimbólum. Én úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos.

 

Az alábbi két fotó ún. Production Art a film hivatalos imdb oldaláról.

captain-marvel-default-1022947.jpg

captain_marvel_2.jpg?w=605

A film redezői:

Merthogy mindjárt két rendezőt is kap a film, akik valójában egy rendezőpáros - pontosabban egy házaspár.

A filmet Anna Boden és Ryan Fleck rendezi (lásd őket a fotón lejjebb).

annaboden_ryanfleck.jpg

Olyan alkotások fűződnek hozzájuk, mint a Ryan Gosling nevével fémjelzett a Fél Nelson, az Egy dominikai spíler vagy A szerencse forgandó.

Nem ez az első eset hogy egyedi látásmódú rendezőket választ a Marvel. Érdekességképpen íme néhány Marvel film és a rendezőik:

James Gunn - A galaxis őrzői

Taika Waititi  - Thor: Ragnarök

Scott Derrickson - Doctor Strange

Ryan Coogler - Black Panther

Ti döntsétek el ezek közül melyik tetszett és melyik ami nem annyira. Rendező / film viszonylatban.

További információk, forgatókönyvírók és színészek, stáblista (még nem teljes) ezen a linken található:

http://www.imdb.com/title/tt4154664/fullcredits?ref_=tt_ov_wr#writers

Fotók:

http://www.imdb.com/title/tt4154664/mediaindex?ref_=ttmi_ref_mi

A forgatókönyvet eredetileg két hölgy írta de mostanra már hárman vannak és mindhárman rendkívül tehetségesek ( bővebb információért kattints a linkre feljebb).

A filmben szerepet kapnak még olyan nagyszerű színészek is mint Ben Mendelsohn (vélhetően a film főgonosza lesz), Jude Law (mint Walter Lawson / Mar-Vell) , Samuel L. Jackson (Nick Fury) és Gemma Chan (Doctor Minerva).

A hivatalos megjelenési dátum: 2019. március 8. Ez a film lesz az első Marvel film 2019-ben.

A filmet idén januárban kezdték forgatni. A történetről egyenlőre nem tudni biztosan semmi hivatalosat, csak spekulációk vannak. Igyekszem frissíteni a Témát ahogy jönnek az új infók a filmről. Ms. Marvel ruhája sem végleges még a forgatási fotókon. Még változhat.

A Captain Marvel film hivatalos logója:

captain_marvel_screenshot_20160724062051

Forgatási fotók (kattints a képre a nagyobb felbontásért):

DUQGW6aVoAAk57U.jpg

captain_marvel_screenshot_20180125225841

Brie-Larson:-Wears-Suits-up-as-Captain-M

captain-marvel-1.jpg

captain_marvel_screenshot_20180125225841

captain_marvel_screenshot_20180125225841

brie-larson-on-the-set-of-captain-marvel

brie-larson-on-the-set-of-captain-marvel

captain_marvel_screenshot_20180125225841

Találtam egy rövid nem túl jó minőségű videót is a fenti jelenetből a képeken:

Avengers-Captain-Marvel-Brie-Larson-imag

cogouhbviaadpbs-jpg-large.jpg

Egyenlőre ennyi infót tudtam összegyűjteni. Ha valamit tévesen írtam le akkor szóljatok, esetleg ha valamit kihagytam ami fontos a filmmel kapcsolatban akkor írjátok meg kommentben. Igyekeztem mindent jól lefordítani ami angolul volt a netről, de lehetnek elírások benne.

captain-marvel.png

 

Brie-Larson-Captain-Marvel-1.jpg?resize=

Forrásanyag: Internet.

Magyarázat, érdekesség:

* MCU = Marvel Cinematic Universe (Marvel Filmes Univerzum)

** villámcsapások érik őt (Easter Egg) - A Doctor Strange filmben Strange autóbalesete előtt felhívja a kollágája és az egyik új betegről azt állitja hogy kezelésbe kéne vennie, egy 20 év körüli hölgyet akinek egy villámcsapásból eredő sérülés következtében elektronikus implantátumot ültettek be az agyába, hogy segítsen elfojtani a skizofréniáját. Ez sokak szerint Ms. Marvel. Scott Derrickson a Doctor Strange rendezője nem is tagadta a dolgot hanem ezt válaszolta rá: "Csak azt tudom mondani, hogy... talán. Várjatok és mindenre fény derül."

Módosította Bessas
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Sziasztok!

Van pár új hír a filmről.

A 69 éves Samuel L. Jackson-tól arclenyomatot vettek, aminek folyamatáról Instagram oldalán osztott meg képeket a színész. Nem érkezett hivatalos magyarázat erre, de a kommentelők máris elkezdték gyártani a maguk kis teóriáit mint pl.: ahhoz a jelenethez készítik elő Jacksont épp amikor elveszti a szemét, vagy a másik teória hogy a filmben Jackson egy ``nagy`` átalakuláson megy keresztül épp, és ezt örökítették meg a stáb tagjai.

(kattints a nyílra a kép jobb felében a további fotókért).

2018/2/26

Gemma Chan (lásd a fotón) is csatlakozik a filmhez Doctor Minervaként. Szerepe a filmben nem ismert. Egyes feltételezések szerint ő lesz Danvers segítője, aki segít neki megérteni az újonnan kapott képességeit.

Gemma-Chan-and-Doctor-Minerva-in-Captain

Kevin Feige a Marvel Studios elnöke interjút adott az amerikai Entertainment Weekly (EW) hetilapnak amiből megtudhatunk pár új dolgot többek között az új Captain Marvel film kapcsán is.

 Feige az interjú során megemlítette hogy a korszak akciófilmjei nagy befolyással fognak bírni a film feelingjére, erre az EW munkatársa rákérdezett hogy mi határozza meg a 90-es évek akciófilmjét? Miből merítenek inspirációt és mik lennének ezek?

Feige ezt válaszolta erre:

Idézés
``Nos, nem feltétlenül a történet minden részletéről, hanem a cselekvés elemeiről, a Terminator 2-ről. Ez olyan ikonikus, mint amennyit kapsz, ha megnézzük ezeket a hangulatos utcai küzdelmeket, az utcás autós üldözést és a szórakoztató dolgokat. Mindezek ellenére a film nagy része a világűrben zajlik, mint ahogyan azt egy Captain Marvel filmtől elvárnánk. Mint minden műfajunk inspirációi, ott és ott vannak darabok és darabok.``

 

Összegezve, egy Terminátor 2 hatású, világűrben is játszódó film a Disney égisze alatt. De mielőtt szitkozódnátok a könyörtelen gépszörnyre, elárulom hogy lesznek szórakoztató komikus jelenetek is a filmben, mint ahogyan ezt az egyik forgatókönyíró hölgy Geneva Robertson-Dworet megemlítette és a filmet egyenesen egy akció-komédiának titulálta.

Akit érdekel a teljes EW interjú Kevin Feige-el az itt elolvashatja, angolul van:

http://ew.com/movies/2018/03/09/marvel-studios-kevin-feige-mcu-future/

Egy a napokban kikerült Fan-art a Captain Marvel film kapcsán nézzétek meg, nagyon jól sikerült (kattints a képre a nagyobb felbontásért):

edb4fbd439f8df4b6214814988024ffe498e78fc

Nem csak a Marvel fimrajongók és Captain Marvel rajongói várják nagyon a filmet. Mivel a 90-es években játszódik majd, sokan már most arra kíváncsiak hogy a filmben milyen ruhaköltemények lesznek, visszaköszön a mozikban egy korszak ami lehet később a divatszakmára is hatással lesz majd. Bizony újra divatba jöhetnek elfeledett vagy kevésbé használt dolgok is, az interneten olvastam egy cikket erről a filmmel kapcsolatban és valami olyasmi volt a cikk címe h. ``...Captain Marvel...the 90`s Fashion-show...`` vagy valami ilyesmi. Én arra tippelek hogy mint a Wonder Woman c. filmben is volt, úgy itt is lesz egy ruhaszalonos jelenet :)

2018/3/16

DeWanda Wise közben kiszállt a Captain Marvel filmből, március 16-án jelentette be a színésznő a kilépését. A netflixes “She’s Gotta Have It” második évadában ő jatsza a főszerepet, és nem tudta mindkettőt elvállalni.

Még néhány érdekesség amit találtam a filmmel kapcsolatban:

A 90-es évek és az Űrkorszak:

Ez finom nyomot adhat arra vonatkozóan, hogy miért a '90 -es években játszódik a film. A kilencvenes évekig az Egyesült Államok és a Szovjetunió között erőteljes rivalizálás volt ami ebben az időszakban főleg az űrkutatásban mutatkozott meg ill. bontakozott ki. A berlini fal leomlása azonban mindent megváltoztatott, és az emberiség az űrkutatásra összpontosít önmagában. Elindult a Hubble Űrteleszkóp, megkezdődött a Nemzetközi Űrállomás építése, a NASA Pathfinder-e landolt a Marson. A 90-es évek előtt az űrkutatás intenzív rivalizálás volt. Beköszöntött a kor amikor az emberiség végül együtt a csillagok felé tekintett, és a világűrt vette célba. Az amerikai légierő (USAF) erős, jelentős kapcsolatot ápolt az amerikai űrprogrammal.

2018/3/26

Ms. Danvers egy igazi pilótától kap tanácsokat és ismerkedik a repüléssel a Nellis létgitámaszponton Nevada államban, közölte a Marvel Filmstudió hivatalos twitterén.

Capatin%20Marvel.jpg

DVEcislW0AEH-Sv.jpg

Brie-Larson-at-Nellis-Air-Force-Base-mar

2oP8N7J.jpg

Kiderült még további 3 szereplő neve is, az első kettő a Galaxis őrzőiből már ismert két Kree harcos:

Djimon Hounsou (Korath the Pursuer)

468px-Korath.jpg

és Lee Pace (Ronan the Accuser)

gotg-ronan2.jpg

A harmadik név Clark Gregg (Phil Coulson) aki S.H.I.E.L.D. ügynök lesz ismét.

Agent-Coulson-1024x576-1-640x360.jpg

A film imdb oldalán kaptunk egy rövid leírást is a filmről:

``Carol Danvers az univerzum egyik legerősebb hősévé válik amikor a Földön két idegen faj intergalaktikus háborújába csöppen``

Találtam ilyet is a neten:

Brie Larson Captain Marvel képregényt olvas :)

brielarson.jpg

Módosította Bessas
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Üdv!

Pár új videó  és fotók a netről a Captain Marvel film forgatása kapcsán:

Brie Larson keményen edz:

rövid jelenet a Los Angeles-ben elkezdődött forgatásról:

gallery-1521637566-brie-larson-as-captai

Brie-Larson_-On-the-set-of-Captain-Marve

Brie egy katonai akadálypályán szintén a forgatásról:

Erről vannak képek is ha valaki meg szeretné nézni ezen az oldalon van a galéria:

http://www.justjared.com/2018/03/29/brie-larson-climbs-a-rope-for-captain-marvel-stunt-scene/

Ezek az elmúlt 2 hétben készültek ahogy folytatódott a forgatás Los Angeles-ben.

A Russo fivérek közzétettek egy Fan Art képet a twitterükön, az alkotó neve BossLogic

FOwQGwI.jpg

Forgatási fotók:

Lashana Lynch civilben:

lashana-1.jpg?ssl=1

lasha-2.jpg?ssl=1

Így fog festeni Captain Marvel civilben a 90-es években rockos öltözetben, ill. USAF (amerikai legierős) topban:

Danvers Guns N Roses topban:

brie-1-1.jpg?ssl=1

brie-2-1.jpg?ssl=1

USAF topban:

DZdibZBW0AAF-m0.jpg

captain-marvel-4-cuong-phim-1.jpg

Danvers ismét civilben a 90-es években:

Brie-Larson-in-Captain-Marvel-1.jpg

gallery_main_captain-marvel_11111.jpg

2018/04/04

Egy szomorú haláleset is történt a Captain Marvel film kapcsán. 2018. április 4-én egy légi demonstrációs gyakorlat során egy F-16 Thunderbird vadászpilóta életét vesztette. Stephen Del Bagno őrnagy 34 éves volt. A pilóta a Captain Marvel film kapcsán tanácsadóként is dolgozott, Brie Larson segítője is volt a felkészülésében. Las Vegas mellett a sivatagban eddig tisztázatlan okokból lezuhant a gépe. Ez volt azon a héten a harmadik halálos kimenetelű légibaleset ami amerikai katonák életébe került. Egy nappal korábban négy amerikai tengerészgyalogos halt meg szintén légibalesetben.

636585425100155525-delbagnostephen5.jpg

Stephen Del Bagno őrnagy 34 éves volt.

cm.jpg

Brie Larson-nal a Nellis létgitámaszponton Nevada államban. Épp tanácsokkal látja el a színésznőt.

A színésznő a twitter oldalán emlékezett meg az őrnagyről és köszönetet mondott neki a segítségéért is. Mélyen megérintette a halála és Ő is gyászol. Írt is pár nagyon kedves sort, ami angolul van, Brie részvétét fejezte ki az őrnagy családjának, barátainak, és az egész Nellis légitámaszpontnak, megköszönte neki és a többi Thunderbird pilótának is a segítségét, az insipációjukat és megjegyezte hogy nélkülük Danvers nem lett volna soha az aki és ezért örökké hálás lesz nekik és megemlítette hogy időbe fog telni míg túlteszi magát ezen a tragédián. Ezen a linken lehet elolvasni a 2. fotón amit Brie írt:

https://twitter.com/brielarson/status/982402429021900800/photo/1?tfw_site=screenrant&ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fscreenrant.com%2Fcaptain-marvel-air-force-consultant-death%2F

Brie Larson hivatalos Twitter oldala:

https://twitter.com/brielarson

Brie Larson hivatalos Instagram oldala:

https://www.instagram.com/brielarson/?utm_source=ig_embed&action=profilevisit

2018/4/12

Clark Gregg csatlakozott a Captain Marvel stábjához, így már ő is megkezdte a forgatást. Instagram oldalán tett közzé egy fotót ennek alkalmából.

https://www.instagram.com/p/BhdJRHtH9XP/?utm_source=ig_embed

g8HD-fyzeyqa9632938.jpg

``Új munka, régi barátok``  - ezt írta a fotóhoz.

2018/4/13

BossLogic ismét vicceset alkotott. Pulp Fiction és Captain Marvel fan art kombinációja a poszteren:

DapGQajUwAA_tcZ.jpg

``Nincs kapitány csapat nélkül`` - BossLogic

https://twitter.com/Bosslogic/status/984676729254952960/photo/1

Forrás: internet, Twitter, Screen Rant, Youtube, Instagram

Módosította Bessas
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

  Egy jelentős 50-es évforduló volt márciusban. Carol Danvers 1968 -ban mutatkozott be először, mint az Amerikai Légierő tisztje, és egy Kree szuperhős szövetségeseként akit Mar-Vell néven ismerhettünk meg. Egy idegen eszköz felrobbanásakor Kree sugárzásnak lett kitéve az egész teste. Gerry Conway felfedezte hogy ez a sugárzás megváltozztatta a genetikai struktúráját és hihetetlen képességek birtokába jutott ezáltal. Felvette a Ms. Marvel álnevet, és a Marvel egyik legnagyobb és legjelentősebb szuperhőse lett.

  Idén júliusban fog megjelenni a  * ``The Life of Captain Marvel #1`` című mini képregénysorozat a veterán írónő Margaret Stohl tollából. Ez az eredettörténet bemutatja majd mindazt amit tudunk Carol Danvers-ről. Érdekesség még hogy ez a mini képregénysorozat több borítóval fog megjelenni (ez angolul Variant Cover vagy Variant Edition - ként ismert). Öt részből fog állni és az első rész 2018. július 4-én fog megjelenni Amerikában a Függetlenség napján (angolul: Independence Day). Az irónő, Stohl megjegyezte hogy a filmhez képest van amiben egyezni fog a sorozata, de lesz olyan is a képregényben ami csak ott saját módon lesz benne.

Néhány borító is napvilágot láttott ezekből:

life-of-captain-marvel.jpg

Joe Quesada illusztrációja, akiről annyit érdemes tudni hogy rendkívül tehetséges. Egy fiatalkori Carol Danvers látható

rajta (megj.: Ez persze fiktív mert Danvers később kapta meg a képességeit, de egy idén nyáron induló mini

képregénysorozat egyik borítójának szerintem tökéletes munka az alkotótól).

FB_IMG_1520602085529.jpg?resize=600%2C91

Sana Takeda alkotása egyedi tónusban mutatja be Carol apró de nagyon fontos emlékeit az életéből, fontos

személyek ill. fontos események is láthatóak mögötte a falon, ezek mind nagy hatással voltak rá.

Dh--5EwXUAAk5-z.jpg

Carlos Pacheco munkája. Carol-t az amerikai Függetlenség napját ünnepelve láthatjuk a borítón.

Margaret Stohl a sorozat irója:

tumblr_static_62s42kzv5hoo8g4cc0s4cs8kg.

San Diego Comic-Con 2017, interjú az irónővel, angol nyelven:

Margaret megemlíti hogy : ``...Carol igazán badass (tökös) mindig a szivével gondolkodik, de nem haboz ha hátsókat kell szétrúgni``

További Marvel Comics borítók, ezekkel is meg lehet majd vásárolni az ötrészes minisorozat darabjait, angol nyelven írom a képek alá a szerzőket ill. a képregény nevét amelyből származnak.

1.

IMMORTALHULK3-ASRAR-CD50-VAR.jpg?q=50&w=

IMMORTAL HULK #3 by Mahmud Asrar with colors by Edgar Delgado

2.

DRS3-LUPACCHINO-CD50-VAR.jpg?q=50&w=514&

DOCTOR STRANGE #3 by Ema Lupacchino with colors by Jason Keith

3.

THOR3-JTC-CD50-VAR.jpg?q=50&w=518&h=793&

THOR #3 by John Tyler Christopher

4.

AVENGERS4-NIEMCZYK-CD50-VAR.jpg?q=50&w=5

AVENGERS #4 by Kate Niemczyk with colors by Morry Hollowell

5.

BLAP3-RENAUD-CD50-VAR.jpg?q=50&w=513&h=7

BLACK PANTHER #3 by Paul Renaud

(megj.: Itt Binary formájában látható a képen Captain Marvel)

Ha hibát találtok szóljatok, remélem nem kevertem össze semmit :) Esetleg írjátok meg nektek melyik borító tetszik a legjobban és miért?

 

Magyarázat:

* ``The Life of Captain Marvel #1`` - ``Captain Marvel élete #1``

 

Forrás: Marvel Comics, Screen Rant, therealstanlee, Youtube, wikipédia

Módosította Bessas
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Lazán kapcsolódó:

Elvileg az MCU-ban lenne egy váltás az Avangers 4 után  - asszem Phase4/4. fázisnak nevezik a Marvelen belül, ahol a Disney által tavaly megvett X-men karakterek is szerephez jutnának.

Ezzel kapcsolatos friss, és - számomra, valamint azok számára akik szeretik az önálló X-men univerzum filmjeit - jó hír, hogy mégsem oylan biztos, hogy a Disney megszerzi a Foxot, mert a részvényesek taggyűlése még nem bólintott rá, és pár napja a Comcast jócskán ráigért a Disneyre, ráadásul ha a Fox tulajdonosai rábólintanak, akkor készek azonnal kifizetni a teljes vételárat, méghozzá pénzben.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

2018/4/23

A  Bosszúállók 3: Végtelen háború (angol címén: Avengers: Infinity War) premierjén a Variety-nek adott rövid interjújában Kevin Feige (ő a Marvel elnöke) nyilatkozott egy pár szót a készülő Captain Marvel (2019) film kapcsán.

Itt az interjú (angolul nyelven):

Feige elmondja hogy Carol lesz a legerősebb szuperhős akit valaha is bemutattak a mozivásznon, és az MCU (Marvel Filmes Univerzum) egyik legegyedibb, leginspirálóbb eredettörténetet ismerhetjük meg.

2018/4/26

A Marvel digitálisan megfiatalíthatja a Clark Gregg által megformált Phil Coulson ügynököt. Ezt maga Gregg említette meg a ComicBook-nak adott interjúja során. Coulson először 2008-ban mutatkozott be a Vasember c. filmben, és oszlopos tagja volt a legelső Marvel filmeknek, más szóval a Marvel Filmes Franchise-nak. Aztán a 2012-es Bosszúállók filmben Loki megölte őt. Ezután A S.H.I.E.L.D ügynökei (angolul: Agents of S.H.I.E.L.D) c. sorozatban tűnt fel ahol feltámasztották őt Nick Fury parancsára egy szigorúan titkos technológiával.

Gregg ezt mondta az interjú során:

Idézés

Az egy igazán vicces telefonhívás volt a Marveltől akiket általában ha látok az eseményeiken akkor azt mondják nekem hogy: ``Tudod azt hisszük mégegyszer egy kis munkát fogunk adni neked, de a 90-es években fog játszódni. El tudnál menni edzőterembe, kicsit gyúrni?`` Persze, feleltem, a 90-es évek? Azt hiszem nincs az az edzőterem amely vissza tudna repíteni a 90-es évekbe. És erre azt felelték hogy:

``Rendben, ne aggódj. Dolgoztunk azon a technolgóián, és szerintünk vissza tudunk fiatalítani pár évvel``

 

2018/4/28

A HollywoodPipeline megosztott pár forgatási fotót és egy rövid videót is amelyen Danvers és Fury látható.

 

4BAA704000000578-5670405-image-a-9_15249

4BAA7A5B00000578-5670405-image-a-10_1524

4BAA710900000578-5670405-image-a-11_1524

sei_9327341.jpg?w=620&h=933&crop=1

sei_9327518.jpg?w=620&h=931&crop=1

brie-larson-on-the-set-of-captain-marvel

Nick Fury biztosan fiatalítva lesz digitálisan, látni az arcán a fehér pöttyöket, ami ennek az eljárásnak az egyik technikai kelléke ill. eszköze. Talán végre megtudhatjuk hogyan veszítette el az egyik szemét. Az Amerika Kapitány - A tél katonája c. filmben Fury megemlíti Amerika Kapitánynak hogy amikor legutóbb megbízott valakiben az az egyik szemébe került. Hogy ki is volt ez a személy akiben Fury megbízott de elárulta őt, reméljük kiderül a Captain Marvel filmből. 

A fenti forgatási fotókból ha többet szeretnétek látni amin Brie Larson látható akkor ezen a linken megtehetitek:

http://www.hawtcelebs.com/brie-larson-on-the-set-of-captain-marvel-in-los-angeles-03-19-2018/

A képregényekben tudjuk hogyan vesztette el Fury az egyik szemét, itt ezen a weblinken egy 10 oldalas képregényben olvasható, angol nyelven:

https://www.quora.com/How-did-Nick-Fury-lose-his-eye

fury1.jpg?w=750

Igen itt fehérbőrú Fury, ez ne tévesszen meg senkit sem, mivel a képregényekben 3 féle változata volt Nick Fury-nak. A karaktert eredetileg Colonel Nick J Fury néven Stan Lee és Jack Kirby alkotta meg 1963-ban. A karakter egy szivaros keményfiú volt Hell’s Kitchen * -ből, egy 2. világháborús veterán, aki egy elit osztagot vezetett. Howling Commandos volt az egysége neve. Ez le is van írva az oldalon amit pár sorral feljebb belinkeltem, onnét fordítottam le. Ebben a rövid mini-képregényben Fury bal szeme egy gránát miatt megsérül, és később fokozatosan elveszti erre a szemére a látását, 95%-ban.

2001-ben a Marvel Comics, Ultimate Comics bevezető kiadványában már amerikai afrikaiként szerepel Nick Fury aki a szemét az Öbölháborúban vesztette el. Az Öbölháború 1991-ben ért véget, Nick Fury a filmekben afrikai amerikai, szinesbőrű, lehet kapunk pár képsort ebből is jövőre, ez csak az én teóriám :)

A Marvel Filmes Univerzumában persze ez lehet másként is, nem feltétlen úgy fogja elveszíteni a szemét Fury, mint a képregényekben. További érdekességeket szintén a fenti weblinken olvashattok Fury-ról, a kommentelők részéről is, angol nyelven.

 

Captain-Marvel-Nick-Fury-Samuel-L-Jackso

2018/5/2

Gemma Chan elkezdi forgatni a jeleneteit.

76d718bb6b3068ff8a8862a624ca5c5b.jpg

https://twitter.com/Gemma_Chan1/status/991815436902658048/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fscreenrant.com%2Fcaptain-marvel-set-video-pictures-gemma-chan%2F

DcOi2U3V0AEri4E.jpg

DcOi2U4U0AAdpbR.jpg

Let`s go... ( ezt írta twitter posztjában a fotók mellé Gemma)

A színésznőt többnyire a Humans c. sorozatból ismerhetjük. A filmben egy Kree tudóst fog alakítani (csakúgy mint Jude Law) akit Minn-Erva néven ismerhetünk jelenleg ami az igazi neve, a filmben az álneve Doctor Minerva lesz.

Ezzel egyidőben Captain Marvel egy jelenetet vesz fel egy vonat tetején. Rövig videó erről:

Itt van a 4 db. kép is erről a vonatos jelenetről:

DcJUOzgVMAAnSrI.jpg

DcJUOzjVAAAY0WO.jpg

DcJUOzjVwAE6S1V.jpg

DcJUOzhUwAEBfsN.jpg

2018/5/9

A négyszeres Oscar-jelölt Annette Bening is csatlakozik a filmhez. A Variety éresülései szerint a színésznő Carol édesanyját fogja megformálni és tudós lesz a filmben. 

Ez lesz az első szuperhősös filmje amiben szerepelni fog.

annette-ruthdraper.jpg?w=780

4782_annette_bening.jpg

Annette Bening idén töltötte be a 60. születésnapját. És még mindig nagyon csinos!

2018/5/10

Forgatási helyszín egy lezuhant repülőgép (vagy vadászgép) roncsaival.

Shaver Lake, California.

0770aab2-8fda-4c32-b3c8-19f3b92336f9-web

3462783_1280x720.jpg

9581e176-873a-4f24-b18c-543e6a9025b7-lar

05efaaa0-0b2e-42e7-8b33-89b9a2f7da39-sha

648a66a6-b121-4f98-8749-03312105d6cf-pos

Két rövid videó is készült erről a forgatási helyszínről az alábbi két facebook linken megtekinthetőek.

Videó1:

Videó2:

2018/5/16

Mckenna Grace amerikai gyerekszínész fogja játszani Carol Danvers fiatalkori énjét. Grace idén június 25-én tölti be a 12. életévét. Olyan filmekben láthattuk mint az Én, Tonya, az Amityville - Az ébredés, vagy a Hogyan legyél latin szerető c. amerikai vígjátékban.

A jelek szerint igazán komoly eredettörténetet kapunk ahogy azt Kevin Feige is hagsúlyozta korábban.

mckenna-grace-1.jpg

Mckenna Grace

Egy interjú (angol nyelven) és egy érdekesség. Clark Gregg a PeopleTV -nek adott interjújában az egekig magasztalta Brie Larsont, és az összes többi színészt is, és megemlítette hogy már régebbről ismeri Brie-t, nem ez lesz az első alkalom hogy együtt dolgoznak, ugyanis 2006-ban a Bagolyvédők (Hoot) c. amerikai kalandfilmben együtt játszottak, Brie ebben a filmben 15 évesen játszott Gregg-el. Amit egészen véletlenül láttam is régebben, egyszer meg lehet nézni :)

Clark Gregg interjúja a PeopleTv -vel itt nézhető meg:

https://twitter.com/peopletv/status/997106967855349760

Bagolyvédők c. film adatlapja ha valakit érdekelne:

https://port.hu/adatlap/film/tv/bagolyvedok-hoot/movie-75040

és 1 poszter róla, hátha valakinek beugrik a film:

bagolyvedok_2006.jpg

Na melyikük Brie Larson? :)

További érdekesség amire felfigyeltem:

A Captain Marvel hivatalos imdb oldalán napról napra gyarapszik a kaszkadőrök száma, már közel 50 kaszkadőr van a stábtagok között. A fiatal Carol-t játszó színésznek is van, tehát lehet túl korán kezdik majd a filmben az akciót. Motoros kaszkadőrök is vannak, tehát ilyen jelenet is lesz biztosan. És ha jobban megnézzük akkor komoly autós üldözéses jelenet is várható lesz Sam Jacksonnal. Vagy autós akciójelenet. Igéretesnek tűnik a film, ennyi fantasztikus színésszel nehéz lesz ``elbaszarintani`` a filmet :)

Írjátok meg bátran kommentben mennyire várjátok a filmet, esetleg melyik karakterrel szimpatizáltok, happy end vagy no happy end legyen-e a film vége stb. :)

ad330b32087678ab5fef6f685dcdd593.gif

 

Magyarázat:

* - Hell’s Kitchen - ez New York elővárosának Manhattan-nek a nyugati peremén elterülő városrésze.
 

Módosította Bessas
Link to comment
Share on other sites

2018/6/14

Az MCU (Marvel Filmes Univerzum) ismét egy hölggyel erősít a közelgő Captain Marvel film kapcsán. Ezúttal zeneszerző fronton. Miután megtudtuk hogy az első női főszereplésű MCU önálló filmjében Brie Larson fogja alakítani Captain Marvel-t, kiderült az is hogy a filmnek az egyik rendezője is egy hölgy: Anna Boden aki az első női rendező lesz az MCU-ban. Ne felejtsük el a három forgatókönyírő hölgyet sem, na és a női kaszkadőröket sem :) Végezetül a nagyszerű színésznőket sem akikről feljebb olvashattok bővebben. Nem véletlen hogy a Captain Marvel film is 2019 március 8-án fog megjelenni a mozikban világszerte, amikor is a Nemzetközi nőnapot ünnepeli a világ.

A film zeneszerzője (angolul: composer, scorer) Pinar Toprak lesz aki az instagram oldalán osztotta meg a hírt a világgal. Ezen a linken olvasható a posztja:

Idézés
I’m so thrilled to finally announce that I will be scoring the upcoming CAPTAIN MARVEL! - Annyira izgatott vagyok hogy végre bejelenthetem hogy én leszek a zeneszerzője a közelgő Captain Marvel filmnek!

 

Írta nagy lelkesedéssel, és köszönetet mondott mindazoknak akik segítettek neki hogy megkaphassa ezt az életre szóló lehetőséget, többek között a két rendezőnek is. Továbbá hihetetlen megtiszteltetésként említette hogy részese lehet a Marvel Univerzumnak és végtelenül hálás ezért.

Pinar Toprak (kattints a képre a nagyobb felbontásért)

pinar-toprak1.jpg?w=1000

A hölgy Isztambulban született 1980-ban, Törökországban. 1997-ben Chichagóba költözött. Számos elismerést szerzett ill. kapott. 2010-ben és 2011-ben a legjobb zenerszerzőként megkapta az IFMCA (International Film Music Critics Association) díját. Munkáit hallhattuk pl. a Syfy gyártásában készülő Superman prequel sorozatban a Krypton -ban, Az Igazság Ligája c. filmben,  vagy a Fornite c. videójátékban is. Hans Zimmer zeneszerzővel is dolgozott együtt miután Los Angeles-be költözött. Szóval reméljük igazán ütős dallamokat fogunk hallani jövőre, március 8-án a mozikban. 

Pinar Toprak hivatalos oldala:

https://www.pinartoprak.com/

IMDb oldala:

https://www.imdb.com/name/nm1316040/

 A The Wind Gods (2013) c. dokumentumfilmnek is ő volt a zeneszerzője. Az alábbi videón hallhatjuk az egyik track-ot ebből, a ``Dangers Of The Ocean`` -t.

Egy rövid ízelítő Toprak legújabb munkájából:

Krypton - Main Theme

Ha a Krypton c. sorozatot nézitek, akkor minden epizódban végig Toprak munkásságát fogjátok hallani benne.

Módosította Bessas
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

2018/6/14

Az E! Online interjút készített Brie Larson- nal, amiben a színésznő megemlíti hogy Ms. Marvel nagyon erős! Bolygókat tud mozgatni! Nos ilyen hatalmas erőre a képregényekben sem tett szert, vagy legalábbis nincs ennek nyoma. De feltételezések szerint a világűrben kozmikus energiát beszippantva, Binary formában tényleg képes erre. Bár erre semmilyen bizonyíték nincs. Egyesek kételkednek is Brie szavaiban. De a képregények és a Marvel Filmes Univerzum mint tudjuk két különböző dolog, bármi megtörténhet a mozivásznon.

Itt nézhető az interjú:

2018/6/23

Ryan Fleck a Captain Marvel film co-director -ja megerősíti hogy a forgatás 2 hét múlva befejeződik.

2018/6/24

Hatalmas az érdeklődés a film előzetese (angolul: Trailer) iránt. A ComicBook kérdésére hogy mikor is várhatő az előzetes, Kevin Feige azt válaszolta hogy még néhány hónapot várnunk kell...

2018/6/25

Gemma Chan megmutatja magát mint Doctor Minerva

DggymI6UEAACwUB.jpg

2018/6/30

Samuel L. Jackson lehet hogy spoilerezik, a fej maszkot illetően. Az Instagram oldalán posztolta ezt a fotót.

photo-1-1530521967936324776651.jpg

Itt egy kis magyarázat :)

 

JamieMcKelvie-Designs.jpg

2018/7/6-8

Állatbarátoknak, különösen cicabarátoknak kedvező hír. A jövőre érkező Captain Marvel filmben lehetséges hogy feltűnik Carol  legkedvesebb, és leghűségesebb házi (űr)kedvence is aki egy macsakaféle, és a földönkívüli Flerken fajból származik. Carol  miután végzett az űrben egy gonosz varázslóval, örökbe fogadta a macskáját és magával vitte a Földre. A képregényekben is látható a macskájával ábrázolva akinek a Chewie nevet adta, a Star Wars Chewbacca-ja után. Egyébként nőstény macska :)

Carol%2520and%2520Chewie.jpg

Captain-Marvel-and-Chewie.jpg

tumblr_inline_nl6q3ivmQS1tn9q9z.png

A galaxis őrzőiből ismert Mordály szeretné megkaparintai Carol-tól Chewie-t, és megemlíti h. egy ilyen nőstény macskáért egy kisebb vagyont fizetnek a feketepiacon (galaxisszerte persze) és hogy a Flerken faj egy gonosz gyilkos faj, továbbá zsebdimenziók vannak a testükben amikben pl. fogakat, csápokat és tojásokat is tudnak tárolni. Több különleges képességük is van, de a legjelentősebb a teleportálás képessége szerte a galaxisban. A földi macskáknál sokkal intelligensebbek, és a beszédet, társalgást is értik. Chewie háttértörténete a filmben más lehet, de igazán vicces ``dimenziókat nyitna meg`` egy teleportálgató kiscicus. Pár vicces jelenet reméljük lesz ebből is a filmben.

Itt van a nem hivatalos spoiler erről is ki mástól mint Samuel L. Jackson -tól ismét:

Captain-Marvel-SLJ.jpg

A színész ismét az Instagram oldalán tette közzé ezt a kapucnis fotót amin a S.H.I.E.L.D. és a Captain Marvel logói láthatóak egy narancssárga macska társaságában. Ebből a feltételezés Chewie feltűnését illetően a filmben.

Ryan Fleck instagramposztjából kiderül hogy befejeződött a Captain Marvel film forgatása. A filmből pár jelenetet felvettek már január végén is New Orleans-ban, hogy megkapjanak egy kb. 20 millió dolláros adókedvezményt (ha jól emlékszem, de majd még ennek utánanézek, és kijavítom). A forgatás hivatalosan márciusban kezdődött Los Angeles-ben. Július 6-án fejeződött be a film forgatása, ugyanazon a napon mutatkozott be hivatalosan a mozikban A Hangya és a Darázs (Ant-Man and the Wasp) c. Marvel film.

64786474-2447-46F9-881F-D95315575486.jpe

Megj.: Az Instagram olasz nyelvre van állítva, neten talált fotó.

Samuel L. Jackson és Clark Gregg is végig minden jelenetben digitálisan fiatalítva (angolul: digitally de-aged) lesz látható. Mindketten 25 évvel lesznek fiatalabbak mostani önmagukhoz képest.

Brie Larson egy twitter bejegyzésben emlékezett meg a Captain Marvel film forgatásának a befejeztéről. A július 7-én látható bejegyzésen ez áll: ``HAZA``. A csapón látható a két rendező, -a stábtagok és a színészek aláírása is. A kép bal alsó sarkában mintha egy kiscicus lenne látható aki Carol után robog, vagy repül?! :) Úgy látszik Chewie az! Aztán nehogy ellopja a show-t a filmben :)

DhnDx0cVMAAUZ42.jpg

Találtam egy nagyon jó oldalt tele ritka, a neten nehezen fellelhető fotókkal Brie Larson-ról, természetesen a Captain Marvel film kapcsán. Itt tekinthetőek meg az exkluzív fotók, folyamatosan frissul is az oldal rendszeresen:

https://celebmafia.com/brie-larson/

BRIE-LARSON-1382015.jpg?r=1529066991772

A film hivatalos imdb oldalán van egy profi 3 perces videó, angol nyelven van, ha valaki szeretné megnézni itt a linkje:

https://www.imdb.com/title/tt4154664/videoplayer/vi1370929945?ref_=vi_nxt_ap

BossLogic munkája ismét, azt hiszem nem kell hozzáfűznöm semmit a lenti képhez:

(kattints a képre a nagyobb felbontásért)

DhmVhm5VAAEPxmS.jpg

Avenge us - ``Állj bosszút értünk`` vagy úgy is lehetne fordítani hogy ``Bosszulj meg minket``.

2018/8/22

BossLogic ismét közzétett egy Avengers 4 által inspirált rajongói Artwork-öt amin ismét Captain Marvel látható ahogy Amerika Kapitányt tartja a kezei között aki megsebesült vagy haldoklik és Carol vágásokkal az arcán és a vállán is készen áll a harcra, sárgán izzó szemei és vészjósló tekintete ezt sugallja.

Avengers-4-Vengeful-Captain-Marvel-Brie-   

2018/9/5

Az Entertainment Weekly amerikai hetilap és Brie Larson ma megörvendeztették a rajonkógat, nézzétek csak:

ew-1527_1273787832783832.jpg

A címlapom Captain Marvel ikonikus - a képregényekből jól ismert - ruhájában látható. A címlapon Carol -t a galaxis

legújabb és legerősebb csillagának nevezik. Továbbá ökölbe szorított kezei és a kezeit átjáró mérhetetlen energia is jól

néz ki a címlapon, hősnőnk is dögös :) Beindult a marketing-gépezet.

További frissen közzétett 10 db. fotó:

(Kattints a képre a nagyobb felbontásért)

opw-15891_r.jpg

opw-16473_r.jpg

opw-04698_r.jpg

opw-06977_r.jpg

opw-10279_r.jpg

opw-16329_r-2.jpg

opw-05957_r.jpg

dbr1520_cmp_v710-1032.jpg

opw-09677_r.jpg

opw-09639_r.jpg

Forrás:

https://ew.com/movies/captain-marvel-first-look-images/

Az EW közzétett jópár információt, amiből kiderül pl. az is hogy a film nem eredettörténet lesz holott, pár hónapja maga Kevin Feige azt nyilatkozta hogy ez lesz a legeredetibb és leginspirálóbb eredettörténettel rendelkező Marvel film. Szóval hogy is van akkor ez? Vagy trükköznek a Marvelnél, vagy újragondolták az egész filmet, esetleg változtattak is pár filmbeli eseményen és az erdettörténeten is. Az egyik fotón Carol egy Kree Elit Szupercsapat tagjaként látható, ami Starforce néven ismert a képregényekben, és hét tagja van. Az EW azt állítja hogy a film a világűrben fog nyitni, ahol Carol-nak már megvannak a szuperképességei. A Torfa bolygóra biztosan elkísérjük a Starforce tagjait ahol egy küldetést fognak teljesíteni.

Ha érdekelnek valakit Captain Marvel képregények angol nyelven, akkor itt irdatlan mennyiségű van belőle, régiek, újak, a legeslegelsők is megtalálhatóak itt:

https://getcomics.info/?s=captain+marvel

Lent vannak az oldalszámok, minden oldalon több képregény is van, amelyik tetszik rákattintotok, majd kijön több tárhely is, formátum mindig fel van tüntetve mielőtt letöltenénk. Ha más szuperhős a kedvencetek írjátok be a keresőbe az angol nevét és megjelenik több tucat, több oldalnyi találat biztosan. Jó olvasgatást! :)

7efc966d4abfba97e25d09f72009f2b3f21d7c7c

Pletykák szerint 2018.szeptember 18-án megkajuk az első Captain Marvel trailert.

Módosította Bessas
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Sziasztok!

14:30 -kor kezdődik a GMA (Good Morning America) Captain Marvel World Premiere Trailer-jét felvezető show Brie Larson -nal és utána a Trailer. Vagy egyből megkapjuk a Trailer-t, passz :)

Élőben nézhető itt (országtól, és IP-től függetlenül)

https://streamfare.com/2abc.html

 Az adobe flash player-t engedélyezni kell, ha csak a hang megy, akkor frissíteni kell az oldalt.

DnYCESYV4AAg74B.jpg

DnX7mkzUUAA4phk.jpg

Brie Larson és Ginger Zee. The Smithsonian's National Air and Space Museum, Washington, DC - itt vannak jelenleg.

Módosította Bessas
Link to comment
Share on other sites

Megérkezett!

Nekem nagyon tetszett az előzetes, beigazolódni látszik az egyik rajongói teória, miszerint Carol emlékei fogják jelenti számára a legnagyobb veszélyt, amit ... (amit nem írok tovább, a moziban fény derül mindenre).

Nem tartalmazott galaktikus méretű Spoilert ez a Trailer, de ha valaki nagy képregényrajongó, esetleg (a Marvel féle) Captain Marvel a kedvence, és nem szereti az idő előtti spoilereket - akkor azt tudom tanácsolni hogy innentől fogva semmilyen Captain Marvel cikket, sem további előzetest, ne olvasson el illetve nézzen meg. Ha valakit érdekel az, hogy miért üti meg az idős nénit erre választ találtok a Témanyitó posztban is (pici segítség: „hetedik érzék”).

Ha van kedvetek írjátok meg kommentben a véleményeteket az első előzetesről.

Közben kaptunk egy hivatalos posztert is.

Captain-Marvel-official-movie-poster.jpg

A poszteren látható felirat: Higher, Further, Faster - magyarul valami ilyesmit jelent: Magasabbra, Messzebbre, Gyorsabban...

Ami a Carol felett látható csillagokra, vagy magára a világegyetemre is utalhat.

A hangárba belépő Carol, továbbá a csillagok, az egyszerre jelen levő nappal és éjszaka, a világűr, és a vadászgépek is szimbolizálhatnak fontos momentumokat Carol életéből. 

Szemfüles rajongók Chewie -t vélték felfedezni a poszteren, nézzétek csak:

Captain-Marvel-Poster-Chewie-Easter-Egg.

CapMarvel_Cat.png

Magyar szinkronos előzetes:

A főszereplők szinkronhangjai változhatnak, de Nick Fury magyar hangja biztosan marad, ám Carol magyar hangja lehet másvalaki lesz.

Captain Marvel Trailer Song:

https://www.youtube.com/watch?v=R3gBn9XNLU4

Music by Immediate Music

Composer: Aleksandar Dimitrijevic

Track: Luminous and Unstoppable

Album: Omega 3

Infó erről az albumról ha valakit érdekel (angol nyelven):

http://trailermusicnews.com/2017/04/immediate-music-omega-3/

Találtam egy új videót is a neten a filmmel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=tStS2qYQe3o

2018/10/3

Captain-Marvel-Concept-Art.jpg?q=50&fit=

Andy Park (Marvel Studios' Director of Visual Development and Concept Artist) végre hivatalosan is megoszthatta online

a Captain Marvel film első hivatalos concept art -ját a rajongókkal ami először az SDCC 2017 (San Diego Comic-Con) alkalmával debütált a nagyközönség előtt, és maximálisan képregényhű Carol kinézete.

Ha szeretnétek a (nemcsak) Marvel filmek hőseit pl. digitális concept-art formában látni Andy Park műhelyéből akkor mindenképp

látogassátok meg a honlapját ezen a linken:

http://www.andyparkart.com/
Módosította Bessas
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Pár friss infó a filmmel kapcsolatban... Meg letesztelem az új fórummotort is kicsit :) ebben a hozzászólásban.

2018/11/09

A Disney Japan -nak köszönhetően megerősítést nyert hogy a film hivatalosan 1995-ben fog játszódni (1996 is esedékes). Idáig csak az 1990-es év volt hivatalosan megerősitve. Az előzetesben már látható volt a Blockbuster videótéka ami amerikában 1996-ban lett átnevezve/megújítva ezzel az új márkanévvel: Blockbuster vagy Blockbuster Video.

Infó erről ha valakit érdekel erre kattintsatok:

https://en.wikipedia.org/wiki/Blockbuster_LLC

Egy másik bizonyíték amit a szemfüles rajongók kiszúrtak az előzetesből ahol Carol megüti a idős nénit (aki valójában egy Skrull) ott látható mögötte a Green Line térképe - ez a Los Angeles Metro - ami egészen pontosan 1995 augusztus 12-én nyílt meg, tehát ezen dátum után játszódik a film, ez lesz a fő idősík.

2018/11/12

Ezen a napon 95 éves korában elhunyt Stan Lee , akit nem kell bemutatni. Számtalan szuperhős megalkotója pl.: Pókember, Hulk, Fantasztikus négyes, X-Men, Thor, Bosszúállók, Vasember, Daredevil és így tovább, felsorolni is sok lenne őket, ezek talán a máig legismertebb szuperhősei. Az első Marvel Comics-os Captain Marvel-t is Ő neki köszönhetjük, Gene Colan -nel alkották meg ezt a karaktert, aki egy Kree férfi volt és mint korábban olvashattátok Carol Danvers is az ő képregénysorozatában bukkant fel először mint az amerikai légierő tisztje. Szóval Stan Lee -nek nem kevés szerepe volt abban hogy aztán később Carol  Ms. Marvel néven önálló képregénysorozatot (angolul: Ms. Marvel Volume#1 és Ms. Marvel Volume#2 voltak a legelső önálló sorozatainak a címei) kapott.

230px-Stantheman.jpg

Spoiler

Ami érdekesség hogy a Captain Marvel filmben is lesz Stan Lee cameo.

Captai Marvel (férfi) képregények:

http://marvel.wikia.com/wiki/Captain_Marvel_Vol_1

 Ezeket a kérpregényeket a Marvel ezen a néven adta ki (pontosabban: újrakiadás) egyben 6 kötetben, puha ill. keménykötésű papírverzióban is és digitálisan is: Marvel Masterworks – Captain Marvel Vol. 1 – 6 (2007-2014)

 

Captai Marvel (női) képregények,ekkor még Ms. Marvel volt a neve:

Caron Danvers önálló kalandjai a fenti képregények után, már Ms. Marvel -ként (ekkorra már megvannak a szuperképességei)

Ms. Marvel Vol 1:

http://marvel.wikia.com/wiki/Ms._Marvel_Vol_1

Ms. Marvel Vol 2:

http://marvel.wikia.com/wiki/Ms._Marvel_Vol_2

Természetesen ezek is megjelentek újabb kiadásban is:

Marvel Masterworks – Ms. Marvel Vol. 1 (2014) és Marvel Masterworks – Ms. Marvel Vol. 2 (2016). Ezek pár éve jelentek meg ugyan, de már most rengeteg helyen ismét előrendelhetőek, ezév márciusi megjelenési dátummal, mind a papírverziós kötet, mind a digitális verzió is. Amazonon is lehet kapni ezeket, a drágább keménykötésű változatot főleg, újat is használtat is angol nyelven.

Érdekesség: Ezek a Masterworks újrakiadások tartalmazzák a különszámokat is, az eredeti megjelenésük idejéből.

Ha valaki szeretné ezeket angol nyelven letölteni tudok adni külső letöltési linkeket, írjatok bátran PÜ-t. Vagy ha Captain Marvel ill. Ms. Marvel képregényekkel kapcsolatban lenne kérdésetek akkor is írjatok bátran, amiben tudok szívesen segítek.

2018/11/20

A Just Jared tweetelt egy posztot amiből kiderül hogy Brie Larson ismét Starforce uniformisban feszít. Clarg Gregg szintén visszatér. Arról nincs hivatalos információ hogy csak néhány plusz jelenetet vettek fel vagy újraforgattak volna korábbi jeleneteket. Mielőtt valaki pánikba esne hogy valami nem úgy sült el ahogy kellett volna a korábbi forgatásokon, az ne tegye. Valószínűleg a rendezők már az utolsó simításokat végzik a filmen és úgy látták szükséges még egy-két plusz jelenetet felvenni. Ezután összevágják a komplett filmet, ezt Final Cut-nak nevezik, de elképzelhető hogy Director`s Cut anyag lesz a jelenetekből.

Ha meg szeretnétek nézni a forgatási fotókat akkor kattintsatok a twitter bejegyzésre alant a teljes galériáért:

3 db. képet kirakok azért ide ebből a posztból:

brie-larson-captain-marvel-reshoots-03.j

brie-larson-captain-marvel-reshoots-16.j

brie-larson-captain-marvel-reshoots-06.j

Web elérhetőség a teljes galériához ha nem látszódna a twitter poszt:

http://www.justjared.com/2018/11/20/brie-larson-begins-reshoots-for-captain-marvel-alongside-clark-gregg/

2018/11/24

Kikerült pár hivatalos artwork a filmmel kapcsolatban, néhányat belinkelek ide.

Captain-Marvel-Focus.jpg?q=50&fit=crop&w

Captain-Marvel-Notepad-2.jpg?q=50&fit=cr

Captain-Marvel-Image.jpg?q=50&fit=crop&w

Captain-Marvel-Stunning-Image.jpg?q=50&f

Így fog festeni Carol az MCU-s debütálásában. Ez a kosztüm Kelly Sue DeConnick és Jamie McKelvie 2012-es képregényes újratervezése, ami erősen inspiráló volt hősnőnk MCU-s öltözetét illetően.

2018/11/27

Gemma Chan is visszatért egy kis időre Minn-Erva -ként. Nincs hivatalos infó arról hogy újrafolgatnak már meglévő jeleneteket vele vagy újakat vesznek fel. Valószínűbb az utóbbi.

Back to work... - Ismét munkában...

2018/12/03

A Marvel Entertainment twitteren megosztott egy második hivatalos posztert a filmhez:

Dtc9lx8VAAEyr2L.jpg:large

Továbbá kapunk egy második előzetest (World Premiere Trailer) is a filmhez ami magyar idő szerint kedd hajnalban fog debütálni.

Ha ez nem lenne elég akkor már kezd szétrobbani az internet a közelgő, szintén erre a hétre várt, ám hivatalosan még meg nem erősített Bosszúállók 4 előzetesétől is.

Nem is lenne rossz 2 Marvel filmelőzetes egy héten ugye? :)

2018/12/04

Megérkezett a második előzetes a filmhez, spoilert nemigen tartalmaz, viszont Annette Bening szerepe lelepleződik ebből az előzetesből, ha ez valakinek spoiler lehet, akkor szólok. Jude Law szerepe egyenlőre még nem ismert, csak spekulációk vannak ezután az előzetes után is a filmbéli szerepét illetően.

Személyes megjegyzés, észrevétel:

  Nekem természetesen tetszett az előzetes :) Annette Bening hangja fantasztikusan jó, nálam Sam Jackson hangját is übereli :) pedig neki aztán tényleg egyedi hangja van. Megjelent Chewie is akinek viszont a nyakörvén a Goose név szerepel (Top Gun filmből) de ez csak egy előzetes, valószínű hogy a mi agyunkat is átmossa és csak játszik velünk. Lefogadom hogy a filmben a macsek neve Chewie lesz. Binary formájában is kicsivel többet láthatjuk hősnőnket. Nem az eredeti 1982-es ábrázolású Binary volt a fő irányvonal hanem a 2012-es (és azutáni) Binary lett a befutó. Piros bőrszín nélkül is nagyon ütős lett Binary formájában Carol. 1:49 -től láthatjuk Carolt Binary formájában, az űrben is ebben a formájában látható amint épp egy kisebb pusztítást visz véghez másodpercek alatt. A kozmikus lánggal égő hajkoronája is nagyon jól lett ábrázolva ill. megjelenítve. Kíváncsi vagyok 3D-ben is ütős lesz-e ez a szimbolikus hajkorona. Remélem többen megismerik, megszeretik Carolt a mozifilm(ek) után, mert egy igazán vicces, harcias, rendkívül erős, szerethető karakter. Ha még megemlítem azt hogy a Galaxis őrzőivel mennyi kalandjuk volt eddig, a moziban ha ezek a karakterek találkozni fognak akkor ott biztosan lesznek hatalmas poénok, beszólások közöttük, kérdés persze, hogy mennyire veszi majd fel a Marvel féle animációs filmek, animációs sorozatok ill. képregények vonalát az MCU. Az X-Men -nel is volt kalandja bővel Carolnak. Egy nagy multiverzum most megnyílt (pontosabban még folyamatban van a fúzió) a Disney ill. a Marvel ( főleg az MCU) előtt, kérdés hogy mi rajongók mekkora ``szeletet`` kapunk ebből, és milyen időközönként. Ha csak azt nézzük mennyi bevételt termelnek a filmjeik akkor bőven lesz még mire beülni a mozikba titkon remélve hogy édes lesz az a ``szelet`` a moziből kifelé jövet, nem keserű :)

A 2. előzetesben hallható szám címe: `` Really Slow Motion & Giant Apes - Expansion Of The World ``

Carol mint Binary:

8bcb86184f0306b5dcca37a3a12e16230a700292

Kicsi OFFtopic:

A Disney Streaming -nek köszönhetően egyes feltételezések szerint 2020-ra a Marvel TV -s sorozataik nagyobb szerepet fognak kapni mint a mozifilmjeik. Nos, meglátjuk hogyan sül el majd a dolog hosszútávon.

Quantum Realm:

A kvantumvilág (Quantum Realm ill. a képregényekben Microverse* néven is ismert) is vélhetően nagy szerepet fog játszani a Captain Marvel -ben ill. a Bosszúállók 4 -ben is. Számos Bosszúállók 4 teóriában szerepel, legutóbb pl. A Hangya és a Darázs c. filmben ismerhettük meg ezt az alternatív dimenziót. Hőseink ellenlábasa Szellem (Ghost**) kvantumrobbanás következtében molekuláris instabilitásban szenved, a testében minden sejt folyton szétszakad majd újra egyesül minden egyes nap, amitől teste nagyon lassan és fájdalmas kínok között haldoklik. Ha esetleg még valaki nem látta A Hangya és a Darázs c. filmet akkor mindenképp pótolja.

2018/12/7

Megérkezett a Bosszúállók 4 első előzetese ami elég drámaira sikeredett. Savanyú arcok, üres tekintetek, rá sem ismerünk szinte a címszereplőkre. Rájuk férne egy Disneyland túra az biztos :) Érdekes lett volna fekete-fehérben is megcsinálni a trailert. Biztosan úgy is nagyot ütött volna. A rajongók persze boldogok voltak hogy végre megkapták az előzetest, ők aztán nem szomorkodtak egy másodpercre sem! :)

Érdekesség:

A Bosszúállók 4 előzetesét 24 óra leforgása alatt 289 millióan nézték meg, ami új rekord.

Bosszúállók: Végjáték szinkronos előzetes:

2018/12/5

Már megvásárolható ill. a közeljövőben majd kapható Captain Marvel relikviák:

https://www.marvel.com/articles/gear/gear-up-with-captain-marvel-merch?linkId=60617170

https://www.marvel.com/articles/gear/hasbro-reveals-captain-marvel-marvel-legends-figures?linkId=60621528

2018/12/8

Brazil Comic Con 2018 ( CCXP18) São Paulo Marvel Panel - hősnőnk is tiszteletét tette az expón:

Egy exkluzív poszter az eseményről:

Dt6rQD3V4AAk0Eh.jpg

Érdekesség:

Talos a képregényekben:

Talos a képregényekben Skrull ugyan, de az alakváltásra képtelen, viszont faja rettegett és elismert hacrosa ezért gyakran csak mint Talos the Untamed *** említik őt. Skrull parancsnokként a Föld invázióját készítette elő S.H.I.E.L.D. ügynöknek álcázva az 1990-es években. A filmből korábban kikerült képek egyikén ahol egy Skrull látható, Talos neve van alatta írva..hát nem tudom, megintcsak lehet játszanak velünk a film készítői, és tényleg alakváltásra képtelen lesz Talos, vagy képes lesz rá. Jövőre ez is kiderül :)

Talos megformálója: Ben Mendelsohn

ben-mendelsohn.jpg?w=2000

2018/12/14

Szinkronosan is nézhető a Marvel Kapitány második előzetese:

2018/12/20

 

 

2018/12/26

Egy újabb fotó került fel a netre a filmből:

Captain-Marvel-Jude-Law-New-Still.jpg

 

2018/12/31

Az amerikaiak közé már ``nagyban`` befurakodott Ms. Marvel hogy megkezdje világuralmát - egy hatalmas többemeletnyi falhőkarcolóról figyeli a gyanútlan járókelőket és autósokat a New York-i Times Square-en, ami felhőkarcoló méretű fényreklámjairól ill. reklámhirdetéseiről is ismert tér, vagy inkább csomópont ahol évente kb. 40 millió ember fordul meg, köztük rengeteg turista is.

DvySbUbXcAA9Noi.jpg

DvySbUXWwAM4G5y.jpg

Brie Larson is tweetelte:

 

2019/01/02

A Disney parkokba hamarosan megérkezik a Go #HigherFurtherFaster With Captain Marvel kampány amiből kijött egy rövid promóciós videó:

 

2019/01/04

Karakterposzterek érkeztek a filmhez (4 darab):

01

Captain-Marvel-Trends-International-Talo

02

Captain-Marvel-Trends-International-Goos

03

Captain-Marvel-Trends-International-Ener

04

Captain-Marvel-Trends-International-Hero

 

2019/01/06

Március 5-én fog megjelenni egy könyv tele exkluzív fotókkal a film kulisszatitkairól, jeleneteiről, a szereplőkről stb. és ez lesz a címe: Marvel's Captain Marvel: The Art of the Movie

Andy Park készítette hozzá a borítót amit meg is osztott hivatalos twitter csatornáján:

 

2019/01/07

Újabb előzetest küldött galaxishódító útjára a Marvel Entertainment, ami ezúttal viccesebbre sikerült, ami nem is baj, hiszen ez is az egyik jellegzetessége a karatkernek - elkezd beszólogatni :)

Angolul és magyar felirattal is megnézhető az új előzetes:

(Spoilermentes az előzetes)

Angol nyelvű előzetes:

A Marvel Magyarországnak hála, feliratosan is megnézhető a fenti előzetes:

Angol nyelű, magyar feliratos előzetes:

Ehhez leadtak egy rövid videót is ami a kulisszák mögé enged bepillantást:

Ez szintén egy kulisszák mögötti videó, december utolsó napjaiban jelent meg, viszont csak pár napja került fel a netre, a minősége nem a legjobb, de jobb minőségben nem találtam meg, mivel TV Spot, amerikában adták le a TV-ben, onnét vette fel valaki mobillal:

Pár fotót is meg lehet tekinteni erre a twitter hivatkozásra kattintva:

 

Ide belecsempészek egy másik videót is, kivételesen Gerard Butler a főszereplője, aki ugyanazon a támaszponton járt 2 éve ahol Brie Larson is. A színészt is elvitték egy körre, de férfiasan állta, vagy inkább ülte a próbát, mindkét megállapítás helyénvaló :)  Biztosan jó élmény volt, sokan kipróbálnák ezt az érzést hogy milyen egy vadászgép hátsó ülésén repülés közben. Itt is csak gyakorlórepülés és pár alakzat, manőver kipróbálása volt a cél ``lassú`` tempóban:

Gerard Butler élete legfantasztikusabb élményének nevezte a röpke repülést, amire annál több időt fordított a felkészüléssel, viszont mindvégig elszántan és lelkesen! Good Job! - Szép munka!  :)

 

Kaptunk exkluzív posztereket is a filmhez, továbbá ettől a naptól lehet első ízben jegyeket vásárolni a mozifilmre.

download.jpg?q=50&fit=crop&w=738

Captain-Marvel-IMAX-1080x1350.jpg?q=50&f

CaptainMarvel-Dolby-Supplemental-1Sht-Wo

 

2019/01/08

Potencionális SPOILER! Csak saját felelősségre olvasd el! Ha nem zavar a Spoiler! :)

Spoiler

Screenshot-2018-12-27-22.19.56.jpg

Sam Jackson elhintett egy utalást hogy hősnőnk képesz lesz az időutazásra. Azt állította hogy Carol az egyike azon kevés Marvel szuperhősöknek akik képesek az időutazásra, ami vagy hatalmas spoiler a részéről vagy csak simán összekeverte Carol -t valaki mással, pl. Captain Marvel-lel, aki Carol előtt viselte ezt a nevet, Ő a birtokában volt az időutazás képességének.

Ez egyenlőre nincs megerősítve, sőt nem is lesz addig amíg meg nem nézzük a filmet. A képregényekben Carol nem utazott vissza az időben, nem volt ilyen képessége. De ez az MCU-ban a képregényes univerzumot teljesen figyelmen kívül lehet hagyni. Viszont ami a képregényekben és néhány korábbi Marvel filmben is létezett, az a kvantumvilág ahol lehetséges az időutazás.

Spoiler vége!

 

Kelly Sue DeConnick

latest?cb=20150212231812559d1de79e9755183d96cf38_kelly-sue-deconKelly-Sue-DeConnick.jpg

   Az írónő 2012-től alapjaiban változtatta meg az addigi Captain Marvel képregényes ábrázolását, kinézetét, természetét. Ez hatalmas szerepet játszott a közelgő mozifilm létrejöttét illetően és Kelly munkássága bőven ráhatással volt sok dologra a filmben. Ő is megérdemli hogy kicsit róla is írjak néhány sort.

Érdekesség/Kapcsolat: 2014-ben bejelentették a Captain Marvel filmet!

Egy interjú vele 2012-ből, angolul, érdekes olvasmány:

http://comicsalliance.com/kelly-sue-deconnick-captain-marvel/

A wikipedia oldaláról fordítottam le róla pár érdekességet (forrásoldal):

https://en.wikipedia.org/wiki/Kelly_Sue_DeConnick

Kelly Sue DeConnick 1970 július 15-én született (Ohia, USA).

Kelly első bemutatkozása a képregény-iparágban:

  Felnőtt magazinokban található fotók másolatának megírásával kezdte a karrierjét. Ezután saját történeteket írt, egy szintén képregényszerző, bizonyos Warren Ellis üzenőfalára aki meghívta őt hogy dolgozzon vele az új honlapján az artbomb.net-en, ahol katlógusbejegyzéseket írt a képregény témákhoz. Később az életében egy olyan megbízást kapott amiben japán manga-képregényeket kellett angolra fordítania a Tokyopop and Viz Media (a japán Shogakukan és a Shueisha kiadók amerikai partnere) megbízásából. Annak érdekében hogy az angolra fordított párbeszédek mindig a történeti íveket kövessék, fordítóval dolgozott. Ezt a munkát 7 évig végezte, és becslések szerint több mint 11.000 képregény-oldalt írt. A fordítási munkájáról ezt mondta: „... amikor az emberek azt mondják, hogy a párbeszéd a legjobb része a szkriptjeimnek, az azért van, mert sok gyakorlatom volt.''

  DeConnick első közzétett képregény története a CSI: Crime Scene Investigations - Dominos # 5 (2004. december) című ötoldalas szöveges története volt. 2011-ben írta az Osborn limited series sorozatát, amelyet Emma Ríos készített.

Kelly Sue DeConnick személyes élete:

  A She Makes Comics című dokumentumfilmből kiderül hogy Kelly különböző katonai bázisokon nevelkedett, mivel édesapja az Egyesült Államok Légierejénél (USAF) dolgozott. Úgy nyilatkozott hogy akkoriban a képregények az "alapkultúra"  részét képezték, az anyja rendszeresen Wonder Woman képregényeket vásárolt neki jutalomként. Drámai diplomát szerzett a Texas Egyetemen, Austinban. Férjevel a szintén képregényíró Matt Fraction-nal 2 gyermeket nevelnek. Idén lesz 19. éve hogy felhagyott az alkohollal, és minden évben a saját szociális médiájában az egészséges életről posztol, hogy hogyan él az alkohol nélkül, és rengeteg emberre hat, inspirálja és segíti őket, imádnak vele fotózkodni a rajongói, ezt a rohamot az írónő jól is állja, lelkesen mindenkivel lefotózza magát, és mindig vidám arcot vág, van akinek egy közös fotó vele megfordította az életét és hasonló üzeneteket lehet olvasni az oldalain.

DeConnick önmagát feministának hirdeti aki komolyan veszi a pozícióját, teljes mellszélességgel kiáll a női képregényírókért, pártfogolja őket, szeretné ha többen lennének. 2016 márciusában kezdte meg a Twitteren a #VisibleWomen mozgalmat.  Creators for Creators néven létrehozott egy alapítványt ami ifjú művészek támogatását leszi tehetőve. Ettől az időtől fogva sokkal több női olvasóval gyarapodott a képregényrajongók tábora, ez a szám a mai napig csak emelkedik, amit kimutatások, felmérések is alátámasztanak.

 Legismertebb művei (képregényei): Avengers Assemble, Captain Marvel, Pretty Deadly, Bitch Planet.

Eddig megjelent képregényei amiken dolgozott, dolgozik:

https://www.marvel.com/comics/creators/10320/kelly_sue_deconnick?byZone=marvel_site_zone&offset=0&byType=creator&dateStart=&dateEnd=&orderBy=release_date+desc&byId=10320&limit=8&count=10&totalcount=18

  DeConnick 2018. decemberétől megkezdte a DC Aquaman ( a #43-as számtól fogja ő írni) képregénysorozat megírását (lásd a weblinket és a címlapját lejjebb). Nagyon érdekelte Aquaman karatkerének az írása, mert ő nem annyira ismert mint az Igazság Ligája többi tagja. Egy 2018-as Polygon interjúban Kelly ezt mondta: „Az Aquaman ez a karakter, ahol ... az Igazság Ligája része ... Másodrangú karakterként ismert. Tehát egy kicsit a radar alatt van, és úgy gondolom, hogy hátrányból indult, amiből én igazán szeretek karaktert épiteni.'' Akik aggódnak Aquaman sorsát illetően, DeConnick ezt felelte: "Megírom a saját Aquaman történetemet, megtettem a kutatásaimat...Egy karakter iránti érdeklődés egy dolog, de a saját egyedi megközelítésednek a megalkotása egy másik.''

A DC Aquaman #43 weblinkje, bele is lehet olvasni a Read Preview -ra kattintva.

https://www.dccomics.com/comics/aquaman-2016/aquaman-43

Duyf72HVsAAotp6.jpg

2018 december 5-én Brie és Kelly először találkoztak:

Brie Larson-t amikor egy interjúban erről a találkozóról kérdezték elárulta hogy majdnem elájult amikor Kelly-vel beszélgettek, annyira izgult. És viccesen így vágott vissza amikor arról kérdezték hogy mit szól hozzá hogy ez az MCU első női főszereplésű mozifilmje: Brie Larson: "First female blah blah blah," (Első női bla bla bla)

181218-leon-dc-comics-tease-2_jjvacu

Tény hogy sokat köszönhetünk az írónőnek, van aki szereti a műveit, van aki nem. Én kedvelem! :)

Az MCU első női főszereplésű mozifilmje: Igen ez a Captain Marvel c. film lesz, de sok helyen úgy hirdetik a filmet, vagy úgy írtak róla korábban hogy a Marvel első női főszerepléső filmje. 2008-ban a Vasember c. film volt az MCU (Phase One) első filmje. De előtte, 2005-ben akkor még Marvel Enterprises brand alatt a Marvelnek volt egy női főszereplésű filmje, amit nagyban Frank Miller Elektra képregényei ihlettek, aki egyben a karakter megalkotója is.

https://en.wikipedia.org/wiki/Elektra_(comics)

Innét már nem nehéz kitalálni melyik filmről is lehet szó. Egyébként a film egyik co-producere Kevin Feige volt!

MV5BMTI3MTUwNzM5MV5BMl5BanBnXkFtZTcwNzczMV5BMjExMTIxMTczOF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTgzlarge_k9OinNqjpsR0YywTnEvVVTTOjwd.jpg1403463086_f8fc76c547.jpg

2019/01/11

 

Amerikában a jegyeladásokból előrevetített adatok alapján a Captain Marvel film hazai bevétele elérheti a 160 millió dollárt is akár, a film nyitóhétvégéjén. Ez lesz az MCU 21. filmje, továbbá az MCU első női főszereplésű filmje, amiből megismerhetjük Carol  történetét, majd néhány hónap múlva bedobbant a Bosszúállók negyedik felvonásába is, ez lesz a Bosszúállók: Végjáték. Habár még nem tette tiszteletét a mozivásznon (eddig csak a szimbóluma volt látható a Bosszúállók: Végtelen háború záró képsorában), Carol -t máris a galaxis megmentőjeként tartják számon az MCU-ban és hatalmas érdeklődés övezi a karaktert. Köszönhetően főleg a Bosszúállók: Végjáték előtti bemutatkozásának, amit direkt jól időzítettek a Marvel fejesei illetve a Disney - adtak ez előjátékra is! Itt megjegyezném hogy a Captain Marvel filmet már kétszer elhalasztották, de úgy néz ki tényleg nagyot fog dobbantani az önálló film. A  Fandango az első 24 órában történő jegyeladások alapján a Captain Marvel filmet a harmadik helyre emelte az MCU dobogóján - ahol az első helyen a Bosszúállók: Végtelen háború trónol, ezt követi a Fekete Párduc. Ez a két film előzi csak meg az első 24 órás jegyeladások tekintetében. Ami már önmagában is egy szép teljesítmény. Hasonló első 24 órás jegyeladásokkal büszkélkedhet az Atomic Tickets is, ahol a Captain Marvel a 2. helyet csípte el, megelőzve olyan Marvel filmeket mint a Fekete Párduc, a Deadpool 2, A Hangya és Darázs, vagy a Venom című film. Becslések alapján a Captain Marvel film tavasszal kb. 465 millió dollárt fog termelni Amerikában, és később akár az 1 milliárd dolláros álomhatárt is elérheti a film világszerte. Jelenleg a 15. helyen áll a film az első 24 órában legtöbbet megtekintett online előzetesek 20-as listáján világszerte , ami egész pontosan 109 millió megtekintést jelent.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_most-viewed_online_trailers_in_the_first_24_hours

avengers-infinity-war-captain-marvel-2.j

 

2019/01/16

Újabb adag karakterposztert kaptunk:

Captain-Marvel-Brie-Larson-Carol-DanversCaptain-Marvel-Jude-Law-Poster.jpg?q=50&

Capter-Marvel-Samuel-L-Jackson-Nick-FuryCaptain-Marvel-Clark-Gregg-Phil-Coulson-

Captain-Marvel-Djimon-Hounsou-Korath-PosCaptain-Marvel-Gemma-Chan-Minn-Erva-Post

Captain-Marvel-Lashana-Lynch-Maria-RambeCaptain-Marvel-Annette-Bening-Poster.jpg

Captain-Marvel-Ben-Mendelsohn-Talos-PostCaptain-Marvel-Goose-Poster.jpg?q=50&fit

Az Empire Magazine márciusi száma ezzekkel a borítókkal lesz megvásárolható:

Ebből az első, igazán hangulatos képregény stílusú kiadás, ami csak az előfizetők számára lesz elérhető.

DxNHEWEX0AALz5j.jpg

empire-march-captain-marvel-newsstand-co

2019/01/24

Marvel Kapitány - Szinkronos trailer #3 - Picit változott a szinkron. OOooopppsss! Talán csak átmenetileg!

2019/01/29

Megtekinthető néhány új kép a filmből erre a twitter hivatkozásra kattintva:

 

2019/01/30

Marvel Kapitány tesztvetítéseket tartottak, és mint korábban gyanítottam, valaki ellopta a show-t a filmben :) Ő lenne az:

DyMZsjZVsAABB7_.jpg

....de persze vannak azért itt még többen is a macsekon kívül, pl. Minn-Erva és Bron-Char, ők is biztosan sokak kedvencei lesznek a filmben, a tesztvetítés után pl. volt aki külön őket dícsérte:

DyMHMZAXQA474aN.jpg:large

 

Magyarázat:

* Microverse - először 1943 -ban jelent meg A Captain America Vol. 1 #25 c. képregényben.

**  Ghost - a képregényekben eredetileg férfi volt, az MCU -ban nemet cserélt.

*** Talos the Untamed - Talos a vad

Módosította Bessas
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

2019/02/02

A Marvel Entertainment fellőtt a netre egy 47 másodperces jelenetet a filmből:

Hősnőnk láthatóan nincs ereje teljében holott a filmben erősen felturbózták a karaktert a képregényes verziójához képest. Érdekességképpen a Fekete Rend tagjait pegig erősen lebutították a Bosszúállók: Végtelen háború c. filmben. A szuperhősmozis biznisz ma már csak ilyen... Carol -nak az online trollokkal is máris meggyűlt a baja, néhány kommentelő már le is szidta a gyenge ``vonatozását`` :) 

2019/02/04 - 06

Super Bowl 53 TV reklámok:

és

Kaptunk egy új hivatalos posztert is a filmhez:

Dyk-jkQU0AQK8Ai.jpg:large

BossLogic ismét kreatívkodott:

DyrvwplVsAAafBm.jpg:large

Február 5-től elérhető egy új poszter, jegyelőrendeléshez lehet kapni, Matt Ferguson munkája:

DyomVLqX0AA2iOV.jpg:large

A film hivatalosan is PG-13 -as besorolást kapott, már ami a mozikba szánt verziót (Theatrical Cut) illeti. Hamarosan a film hossza is ki fog derülni.

Ha még nem unjátok a reklámokat a film kapcsán akkor ezt is mindenképp nézzétek meg:

Total Film magazin borítója, plusz néhány kép ebből a számból:

QivgJAHD7bha7Nnk3ZD7Re-650-80.jpgecQcCBYSJ89QTrSGurTkRe-650-80.jpg

fujEjKwZL6cmNDddUFzuTe-650-80.jpgr2zg7i5jNCqnNmbYAvLbSe-650-80.jpgSbJijrmDJyD6wXRAQ4gJTe-650-80.jpg

2019/02/07

Egy nagyon jól sikerült profi Fangirl Fan Art:

2019/02/08 - 10

Egy hónap múlva érkezik a film a mozikba.

''This war is just the beginning'' - ''Ez a háború csak a kezdet''

IMAX mozikban 26% nagyobb/több kép:

  Egy új TV spot a filmhez, amiben végre látható az a bizonyos sokat emlegetett jelenet (amelyet egyébként csak az expón lévő emberek láthattak eddig) a CCXP 18-ról (Brazil Comic Con 2018), ahol Carolt foglyul ejtik a Skrullok, de Ő kiszabadul és alaposan helyrerakja, vagy inkább leüti ellenlábasait :) Amikor az egyik Skrull ráordít hogy megijessze őt, erre Ő kinyújtott nyelvvel visszaordít rá.....hahahahaha..... majd ahogy leüti őt ...hahaha..... Nézzétek meg! Érdemes! :)

Captain Marvel  “Connection” TV Spot

Ide is érdemes ellátogatni, a film hivatalos oldala, kilencvenes évekbeli retró stílusban lett megalkotva:

https://www.marvel.com/captainmarvel

A Play the Game mezőre kattintva, egy játék keretében el kell találnunk hogy a metrón utazó emberek közül ki az aki Skrull. Próbáljátok ki :D

BossLogic  már megint:

Dy8uxvvU0AEDnxE.jpg:large

2 db poszter, ezúttal magyar nyelven. Nekem még mindig fura a Marvel Kapitány, vagyis inkább még szokatlan a Captain Marvel  név helyett, egy biztos - korosztálytól függetlenül, a szuperhősmozikra fogékony (vagy azokat még egyáltalán nem ismerő) emberek akik megnézik majd a filmet, azok ezt a nevet még sokáig emlegetni fogják. Remélem pozitív vélemények tengerében fog úszni a film menetelése! :)

Én személy szerint egy könyvtrilógiát szívesen elolvasnék ami a mozifilmhez kapcsolódik. Egy biztos ez a film egy lehetséges Titkos Invázió (Secret Invasion) előfutára lehet, amit a képregényekben már olvashattatok, és a Skrullok fontos szerepet játszanak benne. Na és persze ott vannak a Super Skrull-ok is. A Bosszúállók: Végjáték után okosabbak leszünk! Ami biztos hogy jó és rossz oldalon egyaránt vannak még érdekes karakterek, akik csak arra várnak hogy az MCU őket is bemutassa! Minket meg beszippantsanak a mozikba! :)

Marvel_Kapitany_12E_teaser_B1_kicsi.jpg  Marvel_Kapitany_12E_main_B1_preview.jpg

Forrás:

http://www.forumhungary.hu/marvel-kapitany/

Captain Marvel “Ready” TV Spot

2019/02/12

Az AMC Theaters -nek köszönhetően kiderült a film hossza ami pontosan 2 óra 4 perc lesz.

Érdekességképpen az eddigi nyolc Marvel's Phase 3 filmből amelyek jétékideje/hossza 124 percnél rövidebb volt - azok a következő filmek:

Doctor Strange (2016) - 115 perc

A Hangya és a Darázs (2018) - 118 perc

Egy másik kapitány ugyancsak szóló debütálása - egy másik MCU periódusból - aki az első bosszúálló címet is viseli (igen Amerika Kapitány) első kalandja az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló című film 2011-ből szintén 124 perces volt.

Nem tudom mennyire tekinthető offtémának, de a Marvel Entertainment retweetelt egy tweetet, nézzétek csak:

Arnold: ''Ez egy fantasztikus képregény. Ezt nézzétek! Conan a hódító. Wauuu! Ez majdnem úgy néz ki mint én! Húha! De ez határozottan úgy néz ki mint én! Ez egy film amit már nagyon régóta meg akartam csinálni! Csináljuk meg! ''   - lefordítottam magyarra amit mondott. Hoppá! Csak nem egy Conan film lesz ebből? Schwarzenegger már szépen beleöregedett a szerepbe, mármint jó értelemben, az idős Conan király szerepébe. Abszolút hiteles lenne a szerepében! Már régóta szeretné megcsinálni Arnold ezt a filmet, most talán a lehetősége is meglesz rá! De lehetséges hogy csak egy marketingfogás a Marvel részéről, akihez egész pontosan 2019 januárjától visszakerültek a Conan the barbarian licenc jogai, a Dark Horse Comics-tól. 2003-tól egészen 2018-ig a Conan képregények licenc jogai a Dark Horse-nál voltak.

15 év után Conan ismét a Marvel berkein belül kaszabol:

STL106249-720x1107.jpg

Conan kedvelőknek itt egy részletesebb anyag erről, angol nyelven, ha valaki szeretné elolvasni magyarul akkor egy próbát megér a google oldalfordító funkciója:

Everything You Need to Know About Conan the Barbarian's Return to Marvel

https://www.marvel.com/articles/comics/everything-you-need-to-know-about-conan-the-barbarian-s-return-to-marvel

Conan a barbár kalandjai először 1970- ben kerültek publikálásra a Marvel Comics tulajdonában, természetesen képregény formájában. Nem sokkal később fekete-fehér kiadásai is voltak, amit Magyarországon ha jól emlékszem akkor a Füles magazinban, vagy Füles évkönyvekben is megjelentek. Emlékszik erre valaki? Ez már több évtizede volt, és jó kis sorozat volt.

Conan (Marvel Comics) wiki:

https://en.wikipedia.org/wiki/Conan_(Marvel_Comics)

Conan - a Dark Horse égisze alatti pusztítása 2017-ben kapott egy érdekes crossovert is, Wonder Woman/Conan címmel, ami egy minisorozat első kötete volt.

s-l1000.jpgWWCONAN_1_06_599f34bb13f5a3.12591687.jpg

Ezeken a lapokon Wonder Woman látható, aki első pillantásra szinte alig felismerhető:

WWCONAN_1_09_599f34ff4a6c40.29288265.jpgWWCONAN_1_10_11_599f351a774a21.13489221.

Ezzel a borítóval is megvásárolható volt az első kötet ebből a minisorozatból:

WW_Conan_variant01_599f3531c272c9.322806

Forrás:

https://www.dccomics.com/blog/2017/08/25/first-look-legends-collide-in-new-wonder-womanconan-crossover

Na... egy kicsit elkalandoztunk Hybória vidékére ill. korszakába is! :) ha már túlságosan unnátok a sok-sok Captain Marvel hírt! :) De azért hátborzongató belegondolni hogy mi lenne ha pl. a Bosszúállók és Conan egy képregényben szerepelnének... Vagy egy filmben? Belegondoltatok? Akkor ezt lessétek meg:

Conan idén márciustól csatlakozik a Bosszúállókhoz a képregények lapjain, méghozzá az Avengers: No Road Home c. képregénysorozatban fog vendégszerepelni a kigyúrt kimmériai barbár. Ennek alkalmából Conan 20 különbőző Marvel képregény borítóján jelenik ill. jelent meg ezév januárjától, hirdetve az eljövetelét. A borítókon a Bosszúállók tagjaival, ill. Marvel gonsztevőkkel csap össze persze csak promóciós jelleggel, legalábbis egyenlőre (ezekből az egyiket lásd a lenti fotón)

aHR0cDovL3d3dy5uZXdzYXJhbWEuY29tL2ltYWdl

 

Az Avengers: No Road Home februártól jelenik meg - hetente egy kötet, márciusban jön az utolsó, ha jól olvasom akkor 6 kötetből fog állni, itt van angolul erről némi információ:

https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/conan-joins-comic-book-avengers-march-1167623

Ez a cikk a fenti linken decemberi, viszont most aktuális a dolog, mivel ebben a hónapban indult el ez a képregénysorozat. Skarlát boszorkány (Scarlet Witch) valahogy visszajut a Hybóriai korszakba, valószinűleg nem egyedül. Conan a #6 kötetben fog feltűnni (ha jól olvastam a fenti oldalon) és nem tudni kinek az oldalán áll majd. Továbbá ami érdekes hogy Conan már találkozott korábban a Bosszúállók ill. más Marvel karakterekkel is - beleértve az X-Men néhány karatkerével is - különböző képregényekben.

avengers-no-road-home-6-conan-the-barbar

Forrás:

https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/conan-joins-comic-book-avengers-march-1167623

Ha egy ilyen film létrejönne nem is lenne rossz ugye? Marvel hősök és gonoszok, X-Men, Conan (meg kígyóemberek, vámpírok) egy univerzumban... Félelmetes lenne! CGI orgia! Őrülten hangzik picit, és valószínű hogy sosem fogunk ilyen filmet kapni, de azért jó volt elképzelni nem? :)

2019/02/14

DzcAyCGXcAEhe7T.jpg:large

Marina Bay Sands, Singapore, Captain Marvel Fan Event:

9fbj2bl10gg21.jpg?width=640&crop=smart&a

Szingapúrban rendeztek ezen a napon egy rajongói eseményt a nemsokára bemutatásra kerülő film alkalmából. Erről belinkelek pár videót és egy linket ahol egy képgalériát is találhattok az eseményről. Kilencvenes évekbeli rokkoncert stílusban lett megcsinálva a show természetesen :)

34 perces a videó, Gemma Chan (Minn-Erva) belépője elég viccesre sikerült, a színésznő nem jött zavarba Ő is viccesen fogta fel, Sam Jackson is hozta a formáját :) 

Gemma elárulta hogy a filmben egy mesterlövészt fog alakítani. Magát a filmben csipősnek, elhivatottnak, és szarkasztikusnak jellemezte. Megemlítette hogy egy valódi mesterlövésziskolába is járt, miután az egyik műsorvezető megkérdezte tőle hogy hogyan edzett a szerepre. Ezt szívesen megnézném majd egy a filmről szóló werkfilmben én is! Azta!

Gemma Chan:

Captain_Marvel_Fan_Event_140219-13.jpggemma_chan_as_minn_erva_captain_marvel_p

Sam Jackson:

Captain_Marvel_Fan_Event_140219-95.jpg

A film rendezői, Anna Boden és Ryan Fleck:

Captain_Marvel_Fan_Event_140219-10.jpg

Brie Larson - egy Hala csillaggal a háta közepén, ami a Kree faj bolygójának, a Hala -nak a jelképe/szimbóluma ami a Kree katonai öltözetén ill. a szuperhősjelmezén is megtalálható a mellkasán.

Captain_Marvel_Fan_Event_140219-15.jpgCaptain_Marvel_Fan_Event_140219-103.jpg

Az esemény sajtótájékoztatója (Press Conference):

Képgaléria az eseményről megtekinthető az alábbi linken:

http://www.outrightgeekery.com/2019/02/14/captain-marvel-singapore-fan-event-image-gallery/

További rövid videók:

 

 

 

Stan Lee emlékére ez is látható volt az esemény végén:

DzXRs32XgAA3BS_.jpg

Boldog Valentin napot kíván a Thundebirds repülőszázad:

 

2019/02/15

Marvel Studios’ Captain Marvel “Trust” TV Spot

2019/02/16

Ezt csak úgy beraktam ide, mert tetszik :)

Egy hatalmas hirdetőtáblán, Melbourne, Ausztrália

2019/02/19-20

Tracie Ching munkája:

Feloldódott a szociális embargó, azon kiválasztottaknak akiknek lehetőségük nyílt megtekinteni a filmet korábban - az ő értékeléseik ma napvilágott láttak, és szinte mindenki agyondícsérte a filmet. Ben Mendelsohn, Samuel L. Jackson is rengeteg dícséretet kaptak. A Maria Rambeau által megformált Lashana Lynch is kapott dícséretet szép számmal. Egyébként erről a karakterről szándékosan nem írtam semmit, de annyit elárulhatok hogy okozhat még hatalmas meglepetést a filmben (vagy a későbbiekben), szóval érdemes rá nagyon odafigyelni :) A film a beszámolók szerint tele van Easter egg -el, a többi Marvel filmre utalva. Szóval mint korábban is írtam, ha tehetitek menjetek el a filmre a mozikba, biztosan nem fogjátok megbánni! És akik látták a filmet hozzátették azt is hogy korosztálytól függetlenül mindenki számára ajánlják a megtekintését! :)

Na ez nagyon viccesre sikerült:

2019/08/20

Marvel Studios' Captain Marvel "Rise" TV Spot:

Marvel Studios' Captain Marvel - The Real Star

2019/02/22

2 hét múlva érkezik a film a mozikba. Kaptunk három újabb rövid videót a filmről, benne eddig nem látott jelenetekkel.

Marvel Studios' Captain Marvel "Play" TV Spot

Ebben a fenti videóban felcsendül a Republica - Ready to Go című dal is, ami 1996-ban jelent meg, és akkor is hatalmasat ütött! A film a beszámolók szerint egy '90 -es évekbeli zeneorgia is lesz. Kíváncsian várom hány dalt fogok felismerni belőle :)

Marvel Studios’ Captain Marvel Intergalactic War Featurette

D0FgEuwUwAArl8u.jpg:large

Marvel Studios' "Captain Marvel" global news conference Los Angeles - ezen az eseményen hallhatjuk picit a többi szereplőt is a filmből. Sajnos csak angolul.

la-1550879923-27iyy7trz0-snap-image

Két részben lett felrakva a youtube-ra, itt az első:

És itt a második része:

la-1550879839-gn85odi7on-snap-image

https://www.latimes.com/entertainment/herocomplex/la-et-hc-captain-marvel-press-conference-20190222-story.html

Találtam még egy videót erről a napről. Annette Bening egy TV Showműsorban beszélt a Captain Marvel filmbeli szerepéről egy kicsit, és egy eddig nem látott jelenet is látható az interjúban, ahogy Carol először találkozik a Kree *Supreme Intelligence -el (Kree Legfelsőbb intelligencia) amit Annette Bening fog megformálni.

A jelenet 3:41 -től látható

Már azt hittem erre a napra nem lesz semmi új, de mégis! Ezt nézzétek:

Live Stream keretében, Goose a macska - 1 órán át élőben volt sugározva... nem semmi :D Ez a videó fent visszajátszás - nem élő közvetítés! :)

EW gyűjtői kiadásának címlapján feszít valaki ismét, és a magazin mind a 90 oldalán a Captain Marvel filmmel kapcsolatban vannak cikkek ill. interjúk:

D0Bg63YWwAAjLyr.jpg

2019/02/23

Sam Gilbey grafikus művész munkája:

D0GcEytUwAEgXLx.jpg:large

Egy (a Marvel által is támogatott) rajongói munka ez a poszter. Az alkotó twitter neve: ''The Asgardian'' . Jól sikerült szerintem ez is!

D0DLqxKV4AAE93M.jpg

Egy érdekes dolog derült ki  egy a Disney által kiadott könyből, aminek a címe: ''Captain Marvel: Starforce on the Rise''. Captain Marvel-t itt még csak ''Vers'' néven ismerhetjük meg és a Kree elit egység - a Starforce tagjaként követhetjük végig a kalandjait s egyben felvezetve a történetét a mozifilmre. Ebben a könyvben a Kree ügynökök egy ún. életforma-érzékelő eszköz birtokában vannak amivel meg tudják állapítani hogy valaki Skrull életforma vagy nem. De ezt az eszközt pl. tudják zavarni a Skrullok. Lehet hogy nem csak Carol hetedik érzéke fedi fel a Skrullokat? Majd ez is kiderül a filmben!

9781368046961.jpg?resize=327,491&ssl=1

https://books.disney.com/book/captain-marvel-starforce-on-the-rise/

A Marvel Entertainment közzétett egy Skrullokról szóló rövid videót:

2019/02/24

Captain Marvel - '' I'm Ready '' - Oscars TV Spot (új jelenetek is láthatóak benne)

2019/02/26

Marvel Studios’ Captain Marvel  “Good Look” TV Spot. Itt szintén egy kilencvenes évekbeli nóta hallható, méghozzá 1998-ból, Courtney Love előadásában a Hole - Celebrity Skin

2019/02/27

Captain Marvel 'Team Up With Goose' TV Spot

Marvel's Captain Marvel premiere Feb 27 London (erről az eseményről néhány kép (tweetben) és videók:

 

D0b6jbgUYAEOrSe.jpg

D0boXdsWsAAIv5t.jpg

D0c4_w_V4AEhNsC.jpg

BossLogic tweetje a filmről:

2019/02/28

EW magazin címlapja kilencvenes évekbeli stílusban:

D0ghQrMUYAAelhb.jpg

Ebből a számból interjúk és exkluzív fotók megtekinthetőek erre a linkre kattintva:

https://ew.com/movies/2019/02/28/captain-marvel-issue-brie-larson-samuel-l-jackson-90s/

A Marvel Entertainment által közzétett videóban röviden bemutatják a Kree fajt:

Marvel Studios’ Captain Marvel - This or That ‘90s Featurette (retró a javából a '90 -es évek stílusában)

2019/03/02

Nem semmi poszter :)

Egy rövid interjú a rendezőkkel:

Marvel Studios’ Captain Marvel - Cast Featurette

2019/03/03

5 nap múlva érkezik a film a mozikba de még azért a biztonság kedvéért hogy esetleg valaki nehogy lemaradjon róla, a Marvel tudatja velünk :) Vagy ha valaki nem tudná hogy a csaj aki leütötte a nagyit, meg a videótékába bezuhanó gumiruhás űrcsaj az előzetesből 5 nap múlva debütál a mozikban és az MCU-ban... bla bla bla :) ...akkor tekintse meg emlékeztetőul ezt a négy darab rövid előzetest alant:

Marvel Studios’ Captain Marvel - Effortlessly Cool with Nick Fury Featurette

Ezek ha kijönnek jobb minőségben is akkor majd cserélem a linkeket/videókat

 

Marvel Studios’ Captain Marvel “Moment” TV Spot

Még egy videó erre a napra, macsekos pacsi is van benne :D

Légiparádé is lesz - egy rövid átrepülés...

Hát nem tudok egy filmről sem ami kapott volna ilyen promóciós jellegű légiparádét, ezt mindenképp érdemes lesz megnézni, főleg ha szeretitek a vadászgépeket. Természetesen a női vadászpilóták előtt is tisztelegnek! Lehet hogy valami csajos átrepülés lesz :) Az is lehetséges hogy rohamosan bővülni fog a női vadászpilóták száma a közeljövőben :) Ügyes kis marketinfogás toborzáshoz az amerikai légierő (USAF) részéről is!

A tweetben nagyjából ez áll:

''Tartsd a szemeid az égen mert ma 3:10 PM-kor (ottani idő szerint) a California **Air National Guard 144th Fighter Wing (144-ik harci szárnya) egy különleges repülést hajt végre hogy megünnepelje a Captain Marvel film érkezését valamit a kaliforniai Disney kalandparkhoz való csatlakozását ebben a hónapban.''

Ha a tweetre kattintotok akkor ott a Steven nevű tag egy 22 másodperces videót tett közzé ahol hangosbemondóban hívják fel az emberek figyelmét a nemsokára esedékes átrapülésre.

Elég alacsonyan repültek a vadászgépek, ami félelmetes hangot eredményez, szinte beleborzong az ember ha hallja ennyire közelről ezeket a gépeket! De azért természetesen ott a Miki egér, ez feltétlenül ott kell hogy legyen :D

 

Picit komolyabb téma:

Írtam róla korábban (2018/4/4)

11 hónappal ezelőtt egy gyakorlórepülés során életét vesztette Stephen Del Bagno őrnagy. 34 éves volt, és Thunderbird pilótaként szolgált. Az amerikai légierő nem feledkezett meg róla! Ma van a Captain Marvel Los Angeles-i premierje helyi idő szerint 6:00 PM - 10:30 PM. A ***United States Air Force Thunderbirds egy átrepülést fog végrehajtani a film premierjének helyszíne felett (is) a jellegzetes Delta formációjukban,  de előtte Stephen Del Bagno őrnagy szüleinek háza felett is elrepülnek ami nem messze van a helyszíntől - északra Los Angeles-től, hogy ezzel is tisztelegjenek a családjának és az őrnagy emléke előtt aki tanácsadóként is szolgált a film kapcsán.

Forrás:

https://comicbook.com/marvel/2019/02/27/air-force-thunderbirds-flyover-captain-marvel-premiere/

2019/03/04

Marvel Studios’ Captain Marvel - Monday Motivation

Marvel Studios’ Captain Marvel  “Origins” TV Spot

2019/03/04

Captain Marvel The Red Carpet World Premiere  Los Angeles, Hollywood

D03sbdeU4AAmsUE.jpg:large

D04DtE8VsAEa7iH.jpg

D04X0FYVsAAngUW.jpg

A Captain Marvel Los Angeles-i premierjének a napja. Rengeteg interjú jutott erre a napra, és természetesen F-16 Falcon vadászgépek - a Thunderbirds repülőszázadból - is megjelentek hogy ismét tisztelegjenek elhunyt és élő bajtársaik előtt és azok családjai előtt!

Tesztrepülés:

Itt már élesben megy a dolog a Premiere elkezdődött:

 

Brie Larson is megköszönte egy tweetben a Thunderbirds pilótáknak a támogatásukat:

És ebben a szívszorító videóban láthatjuk a tavaly elhunyt  Stephen Del Bagno Thunderbirds pilóta szüleit is, ahogy végignézik a fiuk és az ő tiszteletükre felettük átrepülő vadászgépeket:

 

Kelly Sue DeConninck interjút ad. Szerintem Ő az a személy akinek ezt a filmet köszönhetjük és Ő is rengeteget dolgozott a filmen! És ami igazán lényeges hogy Kelly megemlíti hogy a pilóták és a légierő az Ő családja is! Erről bővebben olvashattok annál a résznél ahol Kelly-ről írtam :)

Biztosan jól keres ez a szereplő is, kíváncsi lennék a gázsijára :)

Ben Mendelsohn némi italozás után ad interjút, elég vicces lett :D

Már nagyon kíváncsi vagyok mit alkotott Pinar Toprak, itt egy interjú vele is:

D04i7v3VYAACrJy.jpg:large

Marvel Studios' Captain Marvel - LIVE Red Carpet World Premiere

A Youtube-on visszanézhető a Stream erről az eseményről, rengeteg interjúval 1 óra 43 percben, erre a videóra kattintva:

Ha csak némelyik riportra vagytok kíváncsiak itt lehet válogatni, nem kell a fenti egész Stream-et végignézni:

https://www.youtube.com/user/MARVEL/videos

2019/03/05

Marvel Studios’ Captain Marvel  “Empower” TV Spot (néhány eddig nem látott jelenet is látható benne)

2019/03/06 - 07

Walt Disney Studió, Párizs:

 

 

Marvel Studios’ Captain Marvel  “Destiny” TV Spot

Marvel Studios’ Captain Marvel  “Idea” TV Spot

Hanz Zimmer tweetje a tanítványáról:

....s a retweet a Mesternek a tanítványtól...

 

2019/március 8, Nemzetközi nőnap (International Women's Day) , és a Marvel Kapitány című film hivatalos premiernapja

Ezúton kívánok nagyon Boldog nőnapot minden kedves hölgynek itt a fórumon is és szerte az egész galaxisban természetesen! Ez a nap a nők napja szóval lepjük meg Őket egy virággal, vagy egy Captain Marvel mozijeggyel (vagy mind2vel). Ha elvesztettünk valakit (valakiket) akkor Ő rá is gondoljunk természetesen minimum egy virággal mert ez az elvesztett szeretteink napja is akik már a csillagok közül mosolyognak le ránk.  És üzenem minden kedves hölgynek hogy mindannyian Marvel Kapitányok vagytok!

8-March-Happy-International-Womens-Day.j

A film két főszereplője is Boldog nőnapot kíván ebben a rövid videóban:

Jutott két TV spot a mai napra is még:

és

Na most már többet nem fogok írni a filmről amíg meg nem nézem, híreket sem fogok róla olvasni sem kommenteket, sem kritikákat, spoilermentes egy hét múlva kb. fogom megtekinteni a filmet én is! Ha van kedvetek írjátok meg kommentben hogy tetszett a film, de kérlek spoilermentesen tegyétek ha írnátok! :)

 

giphy.gif         giphy.gif

 

 

Valamikor márciusban...

Silerült eljutnom a moziba és megnézni a filmet! Egy sci-fi akció-komédiának mondanám a filmet. Bár voltak benne dolgok amiken alaposan csavartak egyet az MCU-ban, és már nem egy reboot-ot megélt a képregény is, azért annyira nem lett rossz a film. Olvastam a magyarországi kritikát az egyik ``filmes`` oldalon, de a cikkíró még a karakter nevét sem tudja leírni a bevezetőjében, szégyelheti magát az ilyen ember, aki kritikákat ír persze...Ennyit erről! Nagyon tetszett benne amikor Carol teleszívja magát energiával, aztán az űrbéli pusztitás amit véghezvisz az aztán igazán badass lett! Tetszett a 3D is a moziban, de persze 2D-ben is maximálisan élvezhető lesz a film ebben is biztos vagyok! Ha szuperhős(nő)undorod van, akkor hagyd ki a filmet! Ennyi! :)

Jópár videókritikában felhozzák negatívumként hogy Carol nem elég erős?! Akkor ők valószínűleg nem látták a filmet, mert van benne mint írtam egy jelenet ahol teleszippantja magát energiával (na melyik jelenet lehet ez) és aztán az űrben... Nem elég erős? Omfg... Youtube majmok! :D

Szóval nekem tetszett a film! Magyarországon még gyerekcipőben jár a karakter, de ne felejtsük el hogy pl. Amerikában már több évtizetes múltra tekint vissza a karakter, több generáció is kíváncsi volt a filmre akik többek közt Captain Marvel képregényeken nőttek fel!

Ha voltatok a filmen komment formájában nyugodtan írjátok meg tetszett-e vagy sem! No Spoilers! :)

2019/03/24

A Captain Marvel film bevétele jelenleg világszerte (Worldwide Box Office) pontosan $910.2 millió dollár és közelít a milliárdos álomhatárhoz!

Jelenleg ezeket a filmeket már megelőzte bevételben:

  • Spider-Man 3 ($890.8 million)
  • Spider-Man: Homecoming ($880.1 million)
  • Batman v Superman: Dawn of Justice ($873.6 million)
  • Guardians of the Galaxy Vol. 2 ($863.7 million)
  • Venom ($855 million)
  • Thor: Ragnarok ($853.9 million)
  • Wonder Woman ($821.8 million)
  • Spider-Man ($821.7 million)
  • Deadpool 2 ($785 million)
  • Spider-Man 2 ($783.7 million)
  • Deadpool ($783.1 million)
  • Guardians of the Galaxy ($773.3 million)
  • The Amazing Spider-Man ($757.9 million)
  • X-Men: Days of Future Past ($747.8 million)
  • Suicide Squad ($746.8 million)
  • Captain America: The Winter Soldier ($714.2 million)
  • The Amazing Spider-Man 2 ($708.9 million)
  • Doctor Strange ($677.7 million)
  • Man of Steel ($668 million)
  • Justice League ($657.9 million)
  • Big Hero 6 ($657.8 million)
  • Thor: The Dark World ($644.5 million)
  • The Incredibles ($633 million)
  • Hancock ($624.3 million)
  • Iron Man 2 ($623.9 million)
  • Ant-Man & the Wasp ($622.6 million)
  • Logan ($619 million)
  • Iron Man ($585.1 million)
  • X-Men: Apocalypse ($543.9 million)
  • Ant-Man ($519.3 million)

captain-marvel-fan-art-ta.jpg

new-art-captain-marvel-de.jpg

captain-marvel-official-poster-0u.jpg

 

Magyarázat:

*Supreme Intelligence (vagy más néven: Supremor ) - A Kree birodalom mesterséges intelligenciája aki uralja az egész Kree társadalmat.

**Air National Guard (ANG) (vagy más néven: Air Guard) - az amerikai szövetségi államok tartalékos légiereje

***United States Air Force Thunderbirds vagy USAF Air Demonstration Squadron ("Thunderbirds") - az amerikai légierő légi-demonstrációs repülőszázada, akik a Nevada állambeli Nellis légitámaszponton szolgálnak. Az észak-amerikai bennszülött népek mitológiájában szereplő legendás lény - a Thunderbird után kapta a nevét a repülőszázad.

Módosította Bessas
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

2019/04/04

A Marvel Kapitány film bevétele sikeresen átlépte az 1 milliárd dolláros álomhatárt.  Ezzel kapcsolatban íme néhány érdekes adat:

- A filmtörténelemben ez a 38-ik film ami 1 milliárd dollárt termelt

- az MCU-ban ez a hetedik film aminek a bevétele meghaladta az 1 milliárd dollárt

- a harmadik MCU egy szuperhősre fókuszáló vagy ún. szólófilm ami elérte a 1 milliárd dollárt - a Fekete Párduc és a Vasember 3. voltak ezek a filmek korábban

- az MCU filmek összbevétele a Marvel Kapitányt is beleszámítva jelenleg 18 milliárd dollárnál jár, és a Bosszúállók: Végjáték után vélhetően megnövekszik még egy pár milliárddal

Ezen az oldalon nyomon követhető mennyit termelt jelenleg a Marvel Kapitány:

https://www.boxofficemojo.com/movies/?id=marvel2018a.htm

 

2019/04/25

Ha valaki megkedvelte ill. megszerette a Carol-t és szeretné még viszontlátni őt a mozikban a szólókalandja után is - akkor ettől a naptól megtekinthető Magyarországon a Bosszúállók: Végjáték c. film amelyben hősnőnk ismét bedobbant a csillagok közül hogy újfent ellátogasson a C-53 -as bolygóra (vagyis a Földre) :) 

bosszuallok_vegjatek-800x1152.jpg                           online_char_avengehonor_series_captainma

Bosszúállók: Végjáték magyar szinkronos előzetes #1:

Bosszúállók: Végjáték magyar szinkronos előzetes #2 (mint korábban írtam az első előzetesnél hogy jól nézne ki fekete-fehérben is egy előzetes a filmről, ha nem is az egész de lett benne fekete-fehér jelenet, hogy minél drámaibb hatást érjen el):

``Ne Tedd Meg!`` előzetes:

Ők is arra kérnek hogy ne Spoilerezzétek el a filmet azoknak akik még nem látták. Ha még nem láttátok a filmet akkor az egyetlen módja annak hogy ne légy szándékos Endgame spoiler áldozata, hogyha lekapcsolódsz az internetről. Ez nem vicc! Tényleg igy van! Bármit csinálsz a neten, csevegőszobában vagy, internetes játékot játszol stb. tele van trollokkal akik szétspoilerezik a csetet. Én szóltam! Óvakodjatok a spoiler trolloktól!

Én már láttam a filmet szóval nyugodtabban netezhetek :) Írok egy picit spoileres rövig monológot a filmről alant, de Spoiler funkció mögé rejtem :)

Bosszúállók: Végjáték saját vélemény a filmről:

CSAK HA MÁR LÁTTAD A FILMET AKKOR KATTINTS ERRE ÉS OLVASD EL, HA AKAROD! :)

Spoiler

 

Természetesen más élményt ad a film egy lelkes képregényrajongónak mint egy képregényeket nem szerető embernek, én az előbbibe tartozok szóval nekem nagyon bejött a film. Nagyon jó lett! A film játékideje 181 perc ami szinte elröppent mialatt megnéztem. Belecsempészték a filmbe jónéhány korábbi MCU film darabkáit ez nagyon tetszett, a film címe is maximálisan hű lett a lezáráshoz. Valaki feláldozza magát a többiekért ill. valakik. Először aki ezt megteszi az ugye Fekete Özvegy, aki mint el is mondta korábban hogy a Bosszúállók lett az Ő családja, ami sosem volt neki korábban, majd amikor feláldozza magát, ott is szerintem azt nézi hogy Sólyomszemnek van családja és ezért nem engedi hogy Sólyomszem áldozza fel magát a Lélekkőért a Vorminon mert akkor két család vesztené el Sólyomszemet és ezt nem akarta. Kislánykorától is arra volt nevelve Fekete Özvegy hogy bármikor gondolkodás nélkül feláldozza magát mint egy kiképzett ügynök, igaz nem adja könnyen a bőrét egy ilyen sokoldalúan képzett elit ügynök vagy esetében kém. Ahogy harcolnak Sólyomszemmel ketten egymás ellen hogy melyikük áldozza fel magát az volt nekem a filmből az a jelenet ami legjobban megmaradt bennem és szerintem ez az a momentum a filmben amikor először tudatosul a nézőben hogy itt bizony lesz aki nem fog hazatérni esetleg nem fogjuk többet együtt látni őt a többi Bosszúállóval. Szomorú jelenet volt az biztos, de kellett a drámai hatás mivel mint a cím is sugallja ez nem egy Vígjáték hanem maga a Végjáték. De azért én egy kérdő és gyanakvó pillantás tekintetében persze egy picit mosolyra húzom a szám, mert a képregényekben bevett szokás hogy aki meghal az újra feltámad szóval nem kell temetni feltétlen Fekete Özvegyet, mert biztos vagyok benne hogy fogunk még vele találkozni (és itt nem az önálló filmjére gondolok). De azért lélekben arra is fel kell készülni hogy NEM! Van itt még egyvalaki aki közel áll a szívemhez :D na ki lehet Ő? Hát igen Marvel Kapitány! Szinte minden percben azt lestem hogy mikor láthatom és hogy fog kinézni benne, milyen lesz a haja meg a jelmeze :D És teljesült az egyik titkos vágyam, rövid hajjal is látható a karakter a filmben. Természetesen Carol pökhendinek és nagyképűnek tűnik a filmben ami néhány embernél ki is verte a biztosítékot, de egy vérbeli rajongó tudja hogy Carol milyen korban nőtt fel, milyen zenét hallgatott miközben bulizott, és hogy lassabban öregszik az embereknél. Beszólogatós nagyszájú karakter de nem mondanám egocentrikusnak, Ő ilyen kis kiscica :D Ilyennek írták meg a karakterét, a képregényekben is nagyszájú emiatt lehet utálni vagy szeretni őt. De ami nagyon fontos hogy Ő is habozás nélkül feláldozná magát bárkiért egy szemrebbenés nélkül de mint tudjuk nem olyan könnyű őt elpusztítani, lelassítani, hátráltatni lehet őt harc közben de elpusztítani nagyon nehéz. Ezért is kíváncsian várom hogy a következő MCU fázisban ki vagy kik ellen fog harcolni majd Carol, és kik lesznek a segítői. Van is pár tippem ezzel kapcsolatban de ppppssssszzzzzttttt! :) Amikor a film végén a hatalmas ellenséges űrhajó ágyúi hirtelen abbahagyták a tüzelést a földi egységekre majd az égboltra irányították őket majd rendesen megszórták az eget az ágyúk akkor már azonnal tudtam hogy érkezik Carol és megint kapunk egy nagyon ütős belépőt. Na ez meg is volt ismét! Majd a Marvel Kapitány vs. Thanos összecsapás is nagyon tetszett igaz rövid volt, lehetett volna kicsit hosszabb. Végül is Carol ereje is kellett hozzá hogy megállítsa Thanost és amikor elkapja az ujjait hogy ne tudjon csettinteni az is nagyon jó jelenet volt, ekkor Thanos lefejeli Carolt akinek ez meg sem kottyant :)Vasember feláldozta magát hogy megmentsen mindenkit (nem csak a Földön hanem az egész galaxisban persze) és hogy miért pont Ő arra engedelmetekkel válaszolnék. Mert galaxisszerte őt szeretik a legjobban, a legnépszerűbb legközkedveltebb szuperhős, neki van a legtöbb rajongója, főleg a képregényrajongók táborában. Úgyhogy egyfelől úgy is fel lehet fogni a halálát (saját értelmezésem ill. véleményen ez) hogy lezárul a szerepe az MCU-ban de másfelől ez egy tisztelgés az összes Vasember rajongónak is, mert Ő tette meg a legnagyobb és legbátrabb dolgot amit egy szuperhős vagy egy apa egy férj tehet- azt hogy feláldozza magát a szerettei,- a családja biztonságáért. Tony sejtette is hogy ez lesz a végjáték számára, ezért csinálta a holofelvételt amelyben végleg elköszön a családjától is egy frappáns beszédben amit a halála után vetítenek le az otthonában. 

 

Végszó:

Ha nem rettensz el attól hogy:

- Thornak sörhasa nőtt

- hogy Thanos kiment a kertbe gyümölcslekvár belevalóért ( na jó ez csak vicc, amúgy az hogy visszavonult a farmjára,- a madárijesztő is egy-egy képregényes utalás is egyben)

- ha tudod hogy Doctor Strange bábukként mozgatta a szálakat és az embereket ki tudja melyik dimenzióban a csettintés előtt és után, mert előre látta mi fog történni

- ha nem rettensz el a 3 órás játékidőtől

- ha egy drámai filmre vágysz amiben váratlanül sok ütős poén is felbukkan

....akkor talán nem is volt olyan rettenetesen rossz a film számodra? :P

Persze csak egy kicsit poénosra vettem a figurát, ugye ez sem rettentett el hogy végigolvass? :D

Köszönöm ha elolvastad! :)

 

Itt lehet rálesni a film félelmetes mértékben növekedő összbevételére világszerte. A film rekord 1,2 milliárdos nyitóhétvégével büszkélkedhet! Ezt a filmet is hónapokig fogják játszani a mozik, ez szinte biztos! 

https://www.boxofficemojo.com/movies/?id=marvel2019.htm

 

A DC is gatyába rázhatná magát és csinálhatna egy Az Igazság ligájánál nagyobb volumenű filmet végre! És jobbat is! Szuperhősökből ott sincs hiány!

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...