Jump to content
Bessas

Captain Marvel (2019) + Official World Reveal Trailer + World Premiere Trailer

Recommended Posts

DYQEn-gWAAErI1Q.jpg:large

 

Sziasztok!

Összegyűjtöttem Nektek pár infót Captain Marvel-ről, és a róla készülő jövőre mozikba kerülő film kapcsán. Rövid karakterbemutató, ismertető, amit tudunk eddig a filmről stb. Folyamatosan fogom frissíteni a témát ha új infók kerülnek ki a filmről.

A Marvel Studios első női főszereplésű mozija még 2014 októberében lett bejelentve.

2016. 7.23 Cominc-Con

Bejelentik a Marvel Filmes Univerzumának (MCU) legújabb családtagját, Captain Marvel megformálóját: Brie Larson-t.

A karakter eredete:

Ms. Marvel, eredeti nevén Carol Danvers egy kitalált szereplő, szuperhős a Marvel Comics képregényeiben. A szereplőt Roy Thomas író és Gene Colan rajzoló alkotta meg. Első megjelenése a Marvel Super-Heroes 13. számában volt 1968 márciusában. Az említett szám borítója az 1. fotón látható, Carol Danvers első megjelenése pedig a 2. fotón:

1.

2481695-marvelsuper_heroes13.jpg

 

2.

2491791-marvel_super_heroes__12.0.jpg

A szereplő története:

Carol Susan Jane Danvers Bostonban született, két bátyjával: Steven és Joseph (Joe). Steven Vietnamban elesett. A lány csatlakozott a United States Air Force-hoz, tehát az USA légierejéhez, hogy beteljesítse a repülés iránti szenvedélyét. Közben életében egy másféle szerelem is megjelent, a mentora, Michael Rossi személyében. Közeli és romantikus kapcsolatba került Captain Marvellel is (Mar-Vell), egy idegen lénnyel a Kree (ejtsd: Krí) civilizáció hadseregéből aki felvette egy nemrég elhunyt tudós bizonyos Walter Lawson személyazonosságát. A dolga a Földön kémkedés volt, azért küldték hogy kiderítse veszély jelent-e népére nézve a Föld és annak technológiája. Vélhetően komoly szerepe lesz a jövőre érkező Captain Marvel filmben is, és Jude Law fogja őt alakítani.   

Ms. Marvel:

Carol Danvers akkor vált Ms. Marvellé, mikor egy Kree eredetű „pszicho-magnitron” berendezésnek lett kitéve. Ez átalakította genetikai struktúráját, felruházva a repülés, a különleges erő és ellenállás képességével. Ember / Kree hibriddé mutálódik. Amikor még nem is sejti mivé alakul át, villámcsapások érik őt**, amiktől lassan átalakul s igy lesz belőle Ms. Marvel.

Danversben kialakult egyfajta „hetedik érzéke” is, amivel mintegy megsejti, mi fog történni a közeljövőben, megérzi ellenségei támadását is pillanatokkal előtte.

Első kosztümje (klasszikus szuperhős felszerelés), Mar-Vell második ruháján alapult: vörös dressz kék maszkkal, kesztyűk és csizmák. Később megváltoztatta öltözékét, kék dresszre, melyen egy villám hasít keresztül a mellkasán a csípőjéig. Álnévnek a Ms. Marvelt választotta és csatlakozott a Bosszú Angyalai csapathoz.

A karakter főbb szuperképességei:

Hiperszónikus repülési képesség - a hangsebesség hatszorosánál is gyorsabban tud repülni ill. harcolni, szupererős, különösen szívós, limitált pszichikai képességek, rendkívüli energia elnyelő/kilövő képesség amivel nagy erejű energialöketet tud létrehozni. Ha elég mennyiségű energiát nyel el, azt át tudja alakítani, majd többszörösére fokozni és akár egy nukleáris robbanás erejének megfelelő támadást is képes előidézni és rázúdítani ellenfelére. De ilyenkor át is tud alakulni Binary formájába is. Ugyanakkor az elnyelt energiából, kritikus sebeit is meg tudja gyógyítani. Tudja manipulálni a gravitációt is. Közelharc specialista. Ő az egyik legerősebb marvel szuperhős mind közül. Az ereje felfoghatatlan és határtalan. Nincsenek ismert gyengeségei, sebezhetőségei. Különleges kapcsolatban áll a kozmosszal, így bármiféle a világűrből érkező veszélyt megérez ennek köszönhetően. Bizonyos mértékű immunitás a mérgek és toxinok ellen. Kree katonai kiképzést is kapott, mint tudjuk egy Kree Elit osztag tagja is volt. A szuperhősjelmezét is bármikor át tudja alakítani civil vagy bármilyen más jellegű öltözetre, fordítva is persze, mert tudja manipulálni a molekulákat is maga körül. Szóval egy szemvillanás alatt idézőjelben ``át tud öltözni``.

Ezenkívül CIA-ügynök, az USAF (United States Air Force - Amerikai Légierő) és a NASA pilótája is volt. De a Kree, Shi'ar és egyéb idegen lények hajóit is gond nélkül tudja kezelni.

Binary

A képregényekben az X-Men -ből ismert Vadóccal (angol nevén: Rogue) harcolva, ideiglenesen elveszítette a képességeit amiket Vadóc egyszerűen kiszívott belőle. Később Danvers az X-Men -nel a világűrben pásztázva a Külső Gyűrűben a Brood fajnak köszönhetően egy ismeretlen, benne szunnyadó, de számára eddig rejtett képességet kapott, amitől többek közt pl. képes életben maradni a világűrben is kozmikus energiát beszippantva az ún. Fehér Lyukakból. Bár ebben az állapotában nem tud sokáig maradni, de ilyenkor még nagyobb erőre tesz szert és egyszerűen elpusztíthatatlan lény lesz belőle, olyan szuperhős akihez foghatót még nem láttunk a filmvásznon. Itt nyeri el a karakter a második személyiségét s ezután még erősebb lesz mint előtte. Itt kapja meg a Binary nevet.

Megjegyzés:

Ez előreláthatólag nem lesz benne a filmben. Csak leírtam ha valakit érdekel. ``Warbird`` néven is ismert a karakter.

Carol eslő felbukkanása az X-Men képregényekben Binary formában az Uncanny X-Men Vol 1 164 (vagy: X-Men #164) számában volt olvasható 1982 decemberében.

Tiszteletüket tették ebben a számban az X-Men legismertebb tagjai is, többek közt Rozsomák (Wolverine), Vihar (Storm), Kolosszus (Colossus), Küklopsz (Cyclopse), Árnyék (Nightcrawler) és Sprite (Kitty Pride kódneve) is.

Borító lejjebb a képen:

d4_94610_0_UncannyXMen164BinaryStar.jpg

A borítón Carol  Binary állapotban látható - ebben az állapotában a bőre pirossá válik és a hajkoronája kozmikus lánggal ég.

Főbb ellenségei:

A  2017-es Comic Con-on Kevin Feige a Marvel Studió elnöke lerántotta a leplet hogy kikkel veszi fel a harcot Captain Marvel a filmben.

Íme itt van a videó:

A videóban Kevin Feige elmondja hogy Nick Fury nagy szerepet fog játszani a filmben, érdekesség továbbá hogy még meglesz mindkét szeme. A film cselekménye a Vasember előtt fog játszódni az 1990-es évek elején. Bemutatta a Skrull fajt, akik hőseink legfőbb ellenségei lesznek.

Megjegyzés ehhez:

A Marvel világa így Nick Fury eredetével is tovább bővülhet, ami segíthet megmagyarázni, mire is gondolt, amikor a Vasember stáblistás jelenetében egy nagyobb univerzumról beszélt.

Kik is azok a Skrullok?

A Skrullok egy idegen faj, földönkívüli alakváltók (angolul: extraterrestrial shapeshifters) akik az Amerikai Marvel képregényekben jelentek meg.

A Skrullok rendszeresen jelen voltak több évtizedig is a Marvel Képregényekben, rendszerint gonosztevőkként akik elszánták magukat az egész Galaxis, köztük a Föld bolygó leigázására, inváziójára és így folytassák hosszan elnyúló intergalaktikus háborújukat a szintén földönkívüli Kree (ejtsd: Krí) fajjal. Ez a Marvel képregényekből ismert Kree-Skrull háború.

Szuper Skrullok (Super Skrulls)

(szerekesztés alatt)

 

Amit eddig tudni lehet a készülő Captain Marvel filmről:

A karakter megformálója:

Carol Danvers-t a.k.a. Marvel Kapitányt az Oscar díjas Brie Larson fogja életre kelteni a filmvásznon. Legutóbb pl. a Kong: Koponya-sziget c. filmben tűnt fel Tom Hiddleston (Loki) és Samuel L. Jackson (Nick Fury) mellett. Még annyit megjegyeznék ehhez a választáshoz, hogy a rajongók egyenesen őt követelték Ms. Marvel szerepére.

h4miid8ox7eposyhwzti.jpg

Brie Larson  2016-ban, Oscar-díjazott a legjobb női főszereplő kategóriában A szoba című filmben nyújtott alakításáért.

A színésznő nagyon izgatott a szerepet illetően és igy nyilatkozott róla:

Idézés
Tudjátok, számomra az a legizgalmasabb a közösségi médiában, hogy ott kaphatok egy csomó képet fiatal lányokról a Marvel Kapitány jelmezben. Alig várom, hogy még több ilyet lássak. Rájöttem, mekkora hiány, hogy nincs jóval több ilyen karakter. Nagyon klassz látni egy lányt Batman vagy Pókember szerkóban, de nagyon izgatott vagyok, amiért most itt van egy női szimbólum. Én úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos.

 

Az alábbi két fotó ún. Production Art a film hivatalos imdb oldaláról.

captain-marvel-default-1022947.jpg

captain_marvel_2.jpg?w=605

A film redezői:

Merthogy mindjárt két rendezőt is kap a film, akik valójában egy rendezőpáros - pontosabban egy házaspár.

A filmet Anna Boden és Ryan Fleck rendezi (lásd őket a fotón lejjebb).

annaboden_ryanfleck.jpg

Olyan alkotások fűződnek hozzájuk, mint a Ryan Gosling nevével fémjelzett a Fél Nelson, az Egy dominikai spíler vagy A szerencse forgandó.

Nem ez az első eset hogy egyedi látásmódú rendezőket választ a Marvel. Érdekességképpen íme néhány Marvel film és a rendezőik:

James Gunn - A galaxis őrzői

Taika Waititi  - Thor: Ragnarök

Scott Derrickson - Doctor Strange

Ryan Coogler - Black Panther

Ti döntsétek el ezek közül melyik tetszett és melyik ami nem annyira. Rendező / film viszonylatban.

További információk, forgatókönyvírók és színészek, stáblista (még nem teljes) ezen a linken található:

http://www.imdb.com/title/tt4154664/fullcredits?ref_=tt_ov_wr#writers

Fotók:

http://www.imdb.com/title/tt4154664/mediaindex?ref_=ttmi_ref_mi

A forgatókönyvet eredetileg két hölgy írta de mostanra már hárman vannak és mindhárman rendkívül tehetségesek ( bővebb információért kattints a linkre feljebb).

A filmben szerepet kapnak még olyan nagyszerű színészek is mint Ben Mendelsohn (vélhetően a film főgonosza lesz), Jude Law (mint Walter Lawson / Mar-Vell) , Samuel L. Jackson (Nick Fury) és Gemma Chan (Doctor Minerva).

A hivatalos megjelenési dátum: 2019. március 8. Ez a film lesz az első Marvel film 2019-ben.

A filmet idén januárban kezdték forgatni. A történetről egyenlőre nem tudni biztosan semmi hivatalosat, csak spekulációk vannak. Igyekszem frissíteni a Témát ahogy jönnek az új infók a filmről. Ms. Marvel ruhája sem végleges még a forgatási fotókon. Még változhat.

A Captain Marvel film hivatalos logója:

captain_marvel_screenshot_20160724062051

Forgatási fotók (kattints a képre a nagyobb felbontásért):

DUQGW6aVoAAk57U.jpg

captain_marvel_screenshot_20180125225841

Brie-Larson:-Wears-Suits-up-as-Captain-M

captain-marvel-1.jpg

captain_marvel_screenshot_20180125225841

captain_marvel_screenshot_20180125225841

brie-larson-on-the-set-of-captain-marvel

brie-larson-on-the-set-of-captain-marvel

captain_marvel_screenshot_20180125225841

Találtam egy rövid nem túl jó minőségű videót is a fenti jelenetből a képeken:

Avengers-Captain-Marvel-Brie-Larson-imag

cogouhbviaadpbs-jpg-large.jpg

Captain Marvel Evolúció rajzfilmekben és filmben:

Egyenlőre ennyi infót tudtam összegyűjteni. Ha valamit tévesen írtam le akkor szóljatok, esetleg ha valamit kihagytam ami fontos a filmmel kapcsolatban akkor írjátok meg kommentben. Igyekeztem mindent jól lefordítani ami angolul volt a netről, de lehetnek elírások benne.

captain-marvel.png

 

Brie-Larson-Captain-Marvel-1.jpg?resize=

Forrásanyag: Internet.

Magyarázat, érdekesség:

* MCU = Marvel Cinematic Universe (Marvel Filmes Univerzum)

** villámcsapások érik őt (Easter Egg) - A Doctor Strange filmben Strange autóbalesete előtt felhívja a kollágája és az egyik új betegről azt állitja hogy kezelésbe kéne vennie, egy 20 év körüli hölgyet akinek egy villámcsapásból eredő sérülés következtében elektronikus implantátumot ültettek be az agyába, hogy segítsen elfojtani a skizofréniáját. Ez sokak szerint Ms. Marvel. Scott Derrickson a Doctor Strange rendezője nem is tagadta a dolgot hanem ezt válaszolta rá: "Csak azt tudom mondani, hogy... talán. Várjatok és mindenre fény derül."

Módosította Bessas
  • Upvote 2

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Skrullok első felbukkanása a Marvel univerzumban nagyon várós film :) ráadás hogy a 90-es évek elején fog játszódni.

  • Upvote 1

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

Van pár új hír a filmről.

A 69 éves Samuel L. Jackson-tól arclenyomatot vettek, aminek folyamatáról Instagram oldalán osztott meg képeket a színész. Nem érkezett hivatalos magyarázat erre, de a kommentelők máris elkezdték gyártani a maguk kis teóriáit mint pl.: ahhoz a jelenethez készítik elő Jacksont épp amikor elveszti a szemét, vagy a másik teória hogy a filmben Jackson egy ``nagy`` átalakuláson megy keresztül épp, és ezt örökítették meg a stáb tagjai.

(kattints a nyílra a kép jobb felében a további fotókért).

2018/2/26

Gemma Chan (lásd a fotón) is csatlakozik a filmhez Doctor Minervaként. Szerepe a filmben nem ismert. Egyes feltételezések szerint ő lesz Danvers segítője, aki segít neki megérteni az újonnan kapott képességeit.

Gemma-Chan-and-Doctor-Minerva-in-Captain

Kevin Feige a Marvel Studios elnöke interjút adott az amerikai Entertainment Weekly (EW) hetilapnak amiből megtudhatunk pár új dolgot többek között az új Captain Marvel film kapcsán is.

 Feige az interjú során megemlítette hogy a korszak akciófilmjei nagy befolyással fognak bírni a film feelingjére, erre az EW munkatársa rákérdezett hogy mi határozza meg a 90-es évek akciófilmjét? Miből merítenek inspirációt és mik lennének ezek?

Feige ezt válaszolta erre:

Idézés
``Nos, nem feltétlenül a történet minden részletéről, hanem a cselekvés elemeiről, a Terminator 2-ről. Ez olyan ikonikus, mint amennyit kapsz, ha megnézzük ezeket a hangulatos utcai küzdelmeket, az utcás autós üldözést és a szórakoztató dolgokat. Mindezek ellenére a film nagy része a világűrben zajlik, mint ahogyan azt egy Captain Marvel filmtől elvárnánk. Mint minden műfajunk inspirációi, ott és ott vannak darabok és darabok.``

 

Összegezve, egy Terminátor 2 hatású, világűrben is játszódó film a Disney égisze alatt. De mielőtt szitkozódnátok a könyörtelen gépszörnyre, elárulom hogy lesznek szórakoztató komikus jelenetek is a filmben, mint ahogyan ezt az egyik forgatókönyíró hölgy Geneva Robertson-Dworet megemlítette és a filmet egyenesen egy akció-komédiának titulálta.

Akit érdekel a teljes EW interjú Kevin Feige-el az itt elolvashatja, angolul van:

http://ew.com/movies/2018/03/09/marvel-studios-kevin-feige-mcu-future/

Egy a napokban kikerült Fan-art a Captain Marvel film kapcsán nézzétek meg, nagyon jól sikerült (kattints a képre a nagyobb felbontásért):

edb4fbd439f8df4b6214814988024ffe498e78fc

Nem csak a Marvel fimrajongók és Captain Marvel rajongói várják nagyon a filmet. Mivel a 90-es években játszódik majd, sokan már most arra kíváncsiak hogy a filmben milyen ruhaköltemények lesznek, visszaköszön a mozikban egy korszak ami lehet később a divatszakmára is hatással lesz majd. Bizony újra divatba jöhetnek elfeledett vagy kevésbé használt dolgok is, az interneten olvastam egy cikket erről a filmmel kapcsolatban és valami olyasmi volt a cikk címe h. ``...Captain Marvel...the 90`s Fashion-show...`` vagy valami ilyesmi. Én arra tippelek hogy mint a Wonder Woman c. filmben is volt, úgy itt is lesz egy ruhaszalonos jelenet :)

2018/3/16

DeWanda Wise közben kiszállt a Captain Marvel filmből, március 16-án jelentette be a színésznő a kilépését. A netflixes “She’s Gotta Have It” második évadában ő jatsza a főszerepet, és nem tudta mindkettőt elvállalni.

Még néhány érdekesség amit találtam a filmmel kapcsolatban:

A 90-es évek és az Űrkorszak:

Ez finom nyomot adhat arra vonatkozóan, hogy miért a '90 -es években játszódik a film. A kilencvenes évekig az Egyesült Államok és a Szovjetunió között erőteljes rivalizálás volt ami ebben az időszakban főleg az űrkutatásban mutatkozott meg ill. bontakozott ki. A berlini fal leomlása azonban mindent megváltoztatott, és az emberiség az űrkutatásra összpontosít önmagában. Elindult a Hubble Űrteleszkóp, megkezdődött a Nemzetközi Űrállomás építése, a NASA Pathfinder-e landolt a Marson. A 90-es évek előtt az űrkutatás intenzív rivalizálás volt. Beköszöntött a kor amikor az emberiség végül együtt a csillagok felé tekintett, és a világűrt vette célba. Az amerikai légierő (USAF) erős, jelentős kapcsolatot ápolt az amerikai űrprogrammal.

2018/3/26

Ms. Danvers egy igazi pilótától kap tanácsokat és ismerkedik a repüléssel a Nellis létgitámaszponton Nevada államban, közölte a Marvel Filmstudió hivatalos twitterén.

Capatin%20Marvel.jpg

DVEcislW0AEH-Sv.jpg

Brie-Larson-at-Nellis-Air-Force-Base-mar

2oP8N7J.jpg

Kiderült még további 3 szereplő neve is, az első kettő a Galaxis őrzőiből már ismert két Kree harcos:

Djimon Hounsou (Korath the Pursuer)

468px-Korath.jpg

és Lee Pace (Ronan the Accuser)

gotg-ronan2.jpg

A harmadik név Clark Gregg (Phil Coulson) aki S.H.I.E.L.D. ügynök lesz ismét.

Agent-Coulson-1024x576-1-640x360.jpg

A film imdb oldalán kaptunk egy rövid leírást is a filmről:

``Carol Danvers az univerzum egyik legerősebb hősévé válik amikor a Földön két idegen faj intergalaktikus háborújába csöppen``

Találtam ilyet is a neten:

Brie Larson Captain Marvel képregényt olvas :)

brielarson.jpg

Módosította Bessas

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Üdv!

Pár új videó  és fotók a netről a Captain Marvel film forgatása kapcsán:

Brie Larson keményen edz:

rövid jelenet a Los Angeles-ben elkezdődött forgatásról:

gallery-1521637566-brie-larson-as-captai

Brie-Larson_-On-the-set-of-Captain-Marve

Brie egy katonai akadálypályán szintén a forgatásról:

Erről vannak képek is ha valaki meg szeretné nézni ezen az oldalon van a galéria:

http://www.justjared.com/2018/03/29/brie-larson-climbs-a-rope-for-captain-marvel-stunt-scene/

Ezek az elmúlt 2 hétben készültek ahogy folytatódott a forgatás Los Angeles-ben.

A Russo fivérek közzétettek egy Fan Art képet a twitterükön, az alkotó neve BossLogic

FOwQGwI.jpg

Forgatási fotók:

Lashana Lynch civilben:

lashana-1.jpg?ssl=1

lasha-2.jpg?ssl=1

Így fog festeni Captain Marvel civilben a 90-es években rockos öltözetben, ill. USAF (amerikai legierős) topban:

Danvers Guns N Roses topban:

brie-1-1.jpg?ssl=1

brie-2-1.jpg?ssl=1

USAF topban:

DZdibZBW0AAF-m0.jpg

captain-marvel-4-cuong-phim-1.jpg

Danvers ismét civilben a 90-es években:

Brie-Larson-in-Captain-Marvel-1.jpg

gallery_main_captain-marvel_11111.jpg

2018/04/04

Egy szomorú haláleset is történt a Captain Marvel film kapcsán. 2018. április 4-én egy légi demonstrációs gyakorlat során egy F-16 Thunderbird vadászpilóta életét vesztette. Stephen Del Bagno őrnagy 34 éves volt. A pilóta a Captain Marvel film kapcsán tanácsadóként is dolgozott, Brie Larson segítője is volt a felkészülésében. Las Vegas mellett a sivatagban eddig tisztázatlan okokból lezuhant a gépe. Ez volt azon a héten a harmadik halálos kimenetelű légibaleset ami amerikai katonák életébe került. Egy nappal korábban négy amerikai tengerészgyalogos halt meg szintén légibalesetben.

636585425100155525-delbagnostephen5.jpg

Stephen Del Bagno őrnagy 34 éves volt.

cm.jpg

Brie Larson-nal a Nellis létgitámaszponton Nevada államban. Épp tanácsokkal látja el a színésznőt.

A színésznő a twitter oldalán emlékezett meg az őrnagyről és köszönetet mondott neki a segítségéért is. Mélyen megérintette a halála és Ő is gyászol. Írt is pár nagyon kedves sort, ami angolul van, Brie részvétét fejezte ki az őrnagy családjának, barátainak, és az egész Nellis légitámaszpontnak, megköszönte neki és a többi Thunderbird pilótának is a segítségét, az insipációjukat és megjegyezte hogy nélkülük Danvers nem lett volna soha az aki és ezért örökké hálás lesz nekik és megemlítette hogy időbe fog telni míg túlteszi magát ezen a tragédián. Ezen a linken lehet elolvasni a 2. fotón amit Brie írt:

https://twitter.com/brielarson/status/982402429021900800/photo/1?tfw_site=screenrant&ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fscreenrant.com%2Fcaptain-marvel-air-force-consultant-death%2F

Brie Larson hivatalos Twitter oldala:

https://twitter.com/brielarson

Brie Larson hivatalos Instagram oldala:

https://www.instagram.com/brielarson/?utm_source=ig_embed&action=profilevisit

2018/4/12

Clark Gregg csatlakozott a Captain Marvel stábjához, így már ő is megkezdte a forgatást. Instagram oldalán tett közzé egy fotót ennek alkalmából.

https://www.instagram.com/p/BhdJRHtH9XP/?utm_source=ig_embed

g8HD-fyzeyqa9632938.jpg

``Új munka, régi barátok``  - ezt írta a fotóhoz.

2018/4/13

BossLogic ismét vicceset alkotott. Pulp Fiction és Captain Marvel fan art kombinációja a poszteren:

DapGQajUwAA_tcZ.jpg

``Nincs kapitány csapat nélkül`` - BossLogic

https://twitter.com/Bosslogic/status/984676729254952960/photo/1

Forrás: internet, Twitter, Screen Rant, Youtube, Instagram

Módosította Bessas

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

  Egy jelentős 50-es évforduló volt márciusban. Carol Danvers 1968 -ban mutatkozott be először, mint az Amerikai Légierő tisztje, és egy Kree szuperhős szövetségeseként akit Mar-Vell néven ismerhettünk meg. Egy idegen eszköz felrobbanásakor Kree sugárzásnak lett kitéve az egész teste. Gerry Conway felfedezte hogy ez a sugárzás megváltozztatta a genetikai struktúráját és hihetetlen képességek birtokába jutott ezáltal. Felvette a Ms. Marvel álnevet, és a Marvel egyik legnagyobb és legjelentősebb szuperhőse lett.

  Idén júliusban fog megjelenni a  * ``The Life of Captain Marvel #1`` című mini képregénysorozat a veterán írónő Margaret Stohl tollából. Ez az eredettörténet bemutatja majd mindazt amit tudunk Carol Danvers-ről. Érdekesség még hogy ez a mini képregénysorozat több borítóval fog megjelenni (ez angolul Variant Cover vagy Variant Edition - ként ismert). Öt részből fog állni és az első rész 2018. július 4-én fog megjelenni Amerikában a Függetlenség napján (angolul: Independence Day). Az irónő, Stohl megjegyezte hogy a filmhez képest van amiben egyezni fog a sorozata, de lesz olyan is a képregényben ami csak ott saját módon lesz benne.

Néhány borító is napvilágot láttott ezekből:

life-of-captain-marvel.jpg

Joe Quesada illusztrációja, akiről annyit érdemes tudni hogy rendkívül tehetséges. Egy fiatalkori Carol Danvers látható

rajta (megj.: Ez persze fiktív mert Danvers később kapta meg a képességeit, de egy idén nyáron induló mini

képregénysorozat egyik borítójának szerintem tökéletes munka az alkotótól).

FB_IMG_1520602085529.jpg?resize=600%2C91

Sana Takeda alkotása egyedi tónusban mutatja be Carol apró de nagyon fontos emlékeit az életéből, fontos

személyek ill. fontos események is láthatóak mögötte a falon, ezek mind nagy hatással voltak rá.

Dh--5EwXUAAk5-z.jpg

Carlos Pacheco munkája. Carol-t az amerikai Függetlenség napját ünnepelve láthatjuk a borítón.

Margaret Stohl a sorozat irója:

tumblr_static_62s42kzv5hoo8g4cc0s4cs8kg.

San Diego Comic-Con 2017, interjú az irónővel, angol nyelven:

Margaret megemlíti hogy : ``...Carol igazán badass (tökös) mindig a szivével gondolkodik, de nem haboz ha hátsókat kell szétrúgni``

További Marvel Comics borítók, ezekkel is meg lehet majd vásárolni az ötrészes minisorozat darabjait, angol nyelven írom a képek alá a szerzőket ill. a képregény nevét amelyből származnak.

1.

IMMORTALHULK3-ASRAR-CD50-VAR.jpg?q=50&w=

IMMORTAL HULK #3 by Mahmud Asrar with colors by Edgar Delgado

2.

DRS3-LUPACCHINO-CD50-VAR.jpg?q=50&w=514&

DOCTOR STRANGE #3 by Ema Lupacchino with colors by Jason Keith

3.

THOR3-JTC-CD50-VAR.jpg?q=50&w=518&h=793&

THOR #3 by John Tyler Christopher

4.

AVENGERS4-NIEMCZYK-CD50-VAR.jpg?q=50&w=5

AVENGERS #4 by Kate Niemczyk with colors by Morry Hollowell

5.

BLAP3-RENAUD-CD50-VAR.jpg?q=50&w=513&h=7

BLACK PANTHER #3 by Paul Renaud

(megj.: Itt Binary formájában látható a képen Captain Marvel)

Ha hibát találtok szóljatok, remélem nem kevertem össze semmit :) Esetleg írjátok meg nektek melyik borító tetszik a legjobban és miért?

 

Magyarázat:

* ``The Life of Captain Marvel #1`` - ``Captain Marvel élete #1``

 

Forrás: Marvel Comics, Screen Rant, therealstanlee, Youtube, wikipédia

Módosította Bessas

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Lazán kapcsolódó:

Elvileg az MCU-ban lenne egy váltás az Avangers 4 után  - asszem Phase4/4. fázisnak nevezik a Marvelen belül, ahol a Disney által tavaly megvett X-men karakterek is szerephez jutnának.

Ezzel kapcsolatos friss, és - számomra, valamint azok számára akik szeretik az önálló X-men univerzum filmjeit - jó hír, hogy mégsem oylan biztos, hogy a Disney megszerzi a Foxot, mert a részvényesek taggyűlése még nem bólintott rá, és pár napja a Comcast jócskán ráigért a Disneyre, ráadásul ha a Fox tulajdonosai rábólintanak, akkor készek azonnal kifizetni a teljes vételárat, méghozzá pénzben.

  • Upvote 1

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

2018/4/23

A  Bosszúállók 3: Végtelen háború (angol címén: Avengers: Infinity War) premierjén a Variety-nek adott rövid interjújában Kevin Feige (ő a Marvel elnöke) nyilatkozott egy pár szót a készülő Captain Marvel (2019) film kapcsán.

Itt az interjú (angolul nyelven):

Feige elmondja hogy Carol lesz a legerősebb szuperhős akit valaha is bemutattak a mozivásznon, és az MCU (Marvel Filmes Univerzum) egyik legegyedibb, leginspirálóbb eredettörténetet ismerhetjük meg.

2018/4/26

A Marvel digitálisan megfiatalíthatja a Clark Gregg által megformált Phil Coulson ügynököt. Ezt maga Gregg említette meg a ComicBook-nak adott interjúja során. Coulson először 2008-ban mutatkozott be a Vasember c. filmben, és oszlopos tagja volt a legelső Marvel filmeknek, más szóval a Marvel Filmes Franchise-nak. Aztán a 2012-es Bosszúállók filmben Loki megölte őt. Ezután A S.H.I.E.L.D ügynökei (angolul: Agents of S.H.I.E.L.D) c. sorozatban tűnt fel ahol feltámasztották őt Nick Fury parancsára egy szigorúan titkos technológiával.

Gregg ezt mondta az interjú során:

Idézés

Az egy igazán vicces telefonhívás volt a Marveltől akiket általában ha látok az eseményeiken akkor azt mondják nekem hogy: ``Tudod azt hisszük mégegyszer egy kis munkát fogunk adni neked, de a 90-es években fog játszódni. El tudnál menni edzőterembe, kicsit gyúrni?`` Persze, feleltem, a 90-es évek? Azt hiszem nincs az az edzőterem amely vissza tudna repíteni a 90-es évekbe. És erre azt felelték hogy:

``Rendben, ne aggódj. Dolgoztunk azon a technolgóián, és szerintünk vissza tudunk fiatalítani pár évvel``

 

2018/4/28

A HollywoodPipeline megosztott pár forgatási fotót és egy rövid videót is amelyen Danvers és Fury látható.

 

4BAA704000000578-5670405-image-a-9_15249

4BAA7A5B00000578-5670405-image-a-10_1524

4BAA710900000578-5670405-image-a-11_1524

sei_9327341.jpg?w=620&h=933&crop=1

sei_9327518.jpg?w=620&h=931&crop=1

brie-larson-on-the-set-of-captain-marvel

Nick Fury biztosan fiatalítva lesz digitálisan, látni az arcán a fehér pöttyöket, ami ennek az eljárásnak az egyik technikai kelléke ill. eszköze. Talán végre megtudhatjuk hogyan veszítette el az egyik szemét. Az Amerika Kapitány - A tél katonája c. filmben Fury megemlíti Amerika Kapitánynak hogy amikor legutóbb megbízott valakiben az az egyik szemébe került. Hogy ki is volt ez a személy akiben Fury megbízott de elárulta őt, reméljük kiderül a Captain Marvel filmből. 

A fenti forgatási fotókból ha többet szeretnétek látni amin Brie Larson látható akkor ezen a linken megtehetitek:

http://www.hawtcelebs.com/brie-larson-on-the-set-of-captain-marvel-in-los-angeles-03-19-2018/

A képregényekben tudjuk hogyan vesztette el Fury az egyik szemét, itt ezen a weblinken egy 10 oldalas képregényben olvasható, angol nyelven:

https://www.quora.com/How-did-Nick-Fury-lose-his-eye

fury1.jpg?w=750

Igen itt fehérbőrú Fury, ez ne tévesszen meg senkit sem, mivel a képregényekben 3 féle változata volt Nick Fury-nak. A karaktert eredetileg Colonel Nick J Fury néven Stan Lee és Jack Kirby alkotta meg 1963-ban. A karakter egy szivaros keményfiú volt Hell’s Kitchen * -ből, egy 2. világháborús veterán, aki egy elit osztagot vezetett. Howling Commandos volt az egysége neve. Ez le is van írva az oldalon amit pár sorral feljebb belinkeltem, onnét fordítottam le. Ebben a rövid mini-képregényben Fury bal szeme egy gránát miatt megsérül, és később fokozatosan elveszti erre a szemére a látását, 95%-ban.

2001-ben a Marvel Comics, Ultimate Comics bevezető kiadványában már amerikai afrikaiként szerepel Nick Fury aki a szemét az Öbölháborúban vesztette el. Az Öbölháború 1991-ben ért véget, Nick Fury a filmekben afrikai amerikai, szinesbőrű, lehet kapunk pár képsort ebből is jövőre, ez csak az én teóriám :)

A Marvel Filmes Univerzumában persze ez lehet másként is, nem feltétlen úgy fogja elveszíteni a szemét Fury, mint a képregényekben. További érdekességeket szintén a fenti weblinken olvashattok Fury-ról, a kommentelők részéről is, angol nyelven.

 

Captain-Marvel-Nick-Fury-Samuel-L-Jackso

2018/5/2

Gemma Chan elkezdi forgatni a jeleneteit.

76d718bb6b3068ff8a8862a624ca5c5b.jpg

https://twitter.com/Gemma_Chan1/status/991815436902658048/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fscreenrant.com%2Fcaptain-marvel-set-video-pictures-gemma-chan%2F

DcOi2U3V0AEri4E.jpg

DcOi2U4U0AAdpbR.jpg

Let`s go... ( ezt írta twitter posztjában a fotók mellé Gemma)

A színésznőt többnyire a Humans c. sorozatból ismerhetjük. A filmben egy Kree tudóst fog alakítani (csakúgy mint Jude Law) akit Minn-Erva néven ismerhetünk jelenleg ami az igazi neve, a filmben az álneve Doctor Minerva lesz.

Ezzel egyidőben Captain Marvel egy jelenetet vesz fel egy vonat tetején. Rövig videó erről:

Itt van a 4 db. kép is erről a vonatos jelenetről:

DcJUOzgVMAAnSrI.jpg

DcJUOzjVAAAY0WO.jpg

DcJUOzjVwAE6S1V.jpg

DcJUOzhUwAEBfsN.jpg

2018/5/9

A négyszeres Oscar-jelölt Annette Bening is csatlakozik a filmhez. A Variety éresülései szerint a színésznő Carol édesanyját fogja megformálni és tudós lesz a filmben. 

Ez lesz az első szuperhősös filmje amiben szerepelni fog.

annette-ruthdraper.jpg?w=780

4782_annette_bening.jpg

Annette Bening idén töltötte be a 60. születésnapját. És még mindig nagyon csinos!

2018/5/10

Forgatási helyszín egy lezuhant repülőgép (vagy vadászgép) roncsaival.

Shaver Lake, California.

0770aab2-8fda-4c32-b3c8-19f3b92336f9-web

3462783_1280x720.jpg

9581e176-873a-4f24-b18c-543e6a9025b7-lar

05efaaa0-0b2e-42e7-8b33-89b9a2f7da39-sha

648a66a6-b121-4f98-8749-03312105d6cf-pos

Két rövid videó is készült erről a forgatási helyszínről az alábbi két facebook linken megtekinthetőek.

Videó1:

Videó2:

2018/5/16

Mckenna Grace amerikai gyerekszínész fogja játszani Carol Danvers fiatalkori énjét. Grace idén június 25-én tölti be a 12. életévét. Olyan filmekben láthattuk mint az Én, Tonya, az Amityville - Az ébredés, vagy a Hogyan legyél latin szerető c. amerikai vígjátékban.

A jelek szerint igazán komoly eredettörténetet kapunk ahogy azt Kevin Feige is hagsúlyozta korábban.

mckenna-grace-1.jpg

Mckenna Grace

Egy interjú (angol nyelven) és egy érdekesség. Clark Gregg a PeopleTV -nek adott interjújában az egekig magasztalta Brie Larsont, és az összes többi színészt is, és megemlítette hogy már régebbről ismeri Brie-t, nem ez lesz az első alkalom hogy együtt dolgoznak, ugyanis 2006-ban a Bagolyvédők (Hoot) c. amerikai kalandfilmben együtt játszottak, Brie ebben a filmben 15 évesen játszott Gregg-el. Amit egészen véletlenül láttam is régebben, egyszer meg lehet nézni :)

Clark Gregg interjúja a PeopleTv -vel itt nézhető meg:

https://twitter.com/peopletv/status/997106967855349760

Bagolyvédők c. film adatlapja ha valakit érdekelne:

https://port.hu/adatlap/film/tv/bagolyvedok-hoot/movie-75040

és 1 poszter róla, hátha valakinek beugrik a film:

bagolyvedok_2006.jpg

Na melyikük Brie Larson? :)

További érdekesség amire felfigyeltem:

A Captain Marvel hivatalos imdb oldalán napról napra gyarapszik a kaszkadőrök száma, már közel 50 kaszkadőr van a stábtagok között. A fiatal Carol-t játszó színésznek is van, tehát lehet túl korán kezdik majd a filmben az akciót. Motoros kaszkadőrök is vannak, tehát ilyen jelenet is lesz biztosan. És ha jobban megnézzük akkor komoly autós üldözéses jelenet is várható lesz Sam Jacksonnal. Vagy autós akciójelenet. Igéretesnek tűnik a film, ennyi fantasztikus színésszel nehéz lesz ``elbaszarintani`` a filmet :)

Írjátok meg bátran kommentben mennyire várjátok a filmet, esetleg melyik karakterrel szimpatizáltok, happy end vagy no happy end legyen-e a film vége stb. :)

ad330b32087678ab5fef6f685dcdd593.gif

 

Magyarázat:

* - Hell’s Kitchen - ez New York elővárosának Manhattan-nek a nyugati peremén elterülő városrésze.
 

Módosította Bessas

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

2018/6/14

Az MCU (Marvel Filmes Univerzum) ismét egy hölggyel erősít a közelgő Captain Marvel film kapcsán. Ezúttal zeneszerző fronton. Miután megtudtuk hogy az első női főszereplésű MCU önálló filmjében Brie Larson fogja alakítani Captain Marvel-t, kiderült az is hogy a filmnek az egyik rendezője is egy hölgy: Anna Boden aki az első női rendező lesz az MCU-ban. Ne felejtsük el a három forgatókönyírő hölgyet sem, na és a női kaszkadőröket sem :) Végezetül a nagyszerű színésznőket sem akikről feljebb olvashattok bővebben. Nem véletlen hogy a Captain Marvel film is 2019 március 8-án fog megjelenni a mozikban világszerte, amikor is a Nemzetközi nőnapot ünnepeli a világ.

A film zeneszerzője (angolul: composer, scorer) Pinar Toprak lesz aki az instagram oldalán osztotta meg a hírt a világgal. Ezen a linken olvasható a posztja:

Idézés
I’m so thrilled to finally announce that I will be scoring the upcoming CAPTAIN MARVEL! - Annyira izgatott vagyok hogy végre bejelenthetem hogy én leszek a zeneszerzője a közelgő Captain Marvel filmnek!

 

Írta nagy lelkesedéssel, és köszönetet mondott mindazoknak akik segítettek neki hogy megkaphassa ezt az életre szóló lehetőséget, többek között a két rendezőnek is. Továbbá hihetetlen megtiszteltetésként említette hogy részese lehet a Marvel Univerzumnak és végtelenül hálás ezért.

Pinar Toprak (kattints a képre a nagyobb felbontásért)

pinar-toprak1.jpg?w=1000

A hölgy Isztambulban született 1980-ban, Törökországban. 1997-ben Chichagóba költözött. Számos elismerést szerzett ill. kapott. 2010-ben és 2011-ben a legjobb zenerszerzőként megkapta az IFMCA (International Film Music Critics Association) díját. Munkáit hallhattuk pl. a Syfy gyártásában készülő Superman prequel sorozatban a Krypton -ban, Az Igazság Ligája c. filmben,  vagy a Fornite c. videójátékban is. Hans Zimmer zeneszerzővel is dolgozott együtt miután Los Angeles-be költözött. Szóval reméljük igazán ütős dallamokat fogunk hallani jövőre, március 8-án a mozikban. 

Pinar Toprak hivatalos oldala:

https://www.pinartoprak.com/

IMDb oldala:

https://www.imdb.com/name/nm1316040/

 A The Wind Gods (2013) c. dokumentumfilmnek is ő volt a zeneszerzője. Az alábbi videón hallhatjuk az egyik track-ot ebből, a ``Dangers Of The Ocean`` -t.

Egy rövid ízelítő Toprak legújabb munkájából:

Krypton - Main Theme

Ha a Krypton c. sorozatot nézitek, akkor minden epizódban végig Toprak munkásságát fogjátok hallani benne.

Módosította Bessas

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

2018/6/14

Az E! Online interjút készített Brie Larson- nal, amiben a színésznő megemlíti hogy Ms. Marvel nagyon erős! Bolygókat tud mozgatni! Nos ilyen hatalmas erőre a képregényekben sem tett szert, vagy legalábbis nincs ennek nyoma. De feltételezések szerint a világűrben kozmikus energiát beszippantva, Binary formában tényleg képes erre. Bár erre semmilyen bizonyíték nincs. Egyesek kételkednek is Brie szavaiban. De a képregények és a Marvel Filmes Univerzum mint tudjuk két különböző dolog, bármi megtörténhet a mozivásznon.

Itt nézhető az interjú:

2018/6/23

Ryan Fleck a Captain Marvel film co-director -ja megerősíti hogy a forgatás 2 hét múlva befejeződik.

2018/6/24

Hatalmas az érdeklődés a film előzetese (angolul: Trailer) iránt. A ComicBook kérdésére hogy mikor is várhatő az előzetes, Kevin Feige azt válaszolta hogy még néhány hónapot várnunk kell...

2018/6/25

Gemma Chan megmutatja magát mint Doctor Minerva

DggymI6UEAACwUB.jpg

2018/6/30

Samuel L. Jackson lehet hogy spoilerezik, a fej maszkot illetően. Az Instagram oldalán posztolta ezt a fotót.

photo-1-1530521967936324776651.jpg

Itt egy kis magyarázat :)

 

JamieMcKelvie-Designs.jpg

2018/7/6-8

Állatbarátoknak, különösen cicabarátoknak kedvező hír. A jövőre érkező Captain Marvel filmben lehetséges hogy feltűnik Carol  legkedvesebb, és leghűségesebb házi (űr)kedvence is aki egy macsakaféle, és a földönkívüli Flerken fajból származik. Carol  miután végzett az űrben egy gonosz varázslóval, örökbe fogadta a macskáját és magával vitte a Földre. A képregényekben is látható a macskájával ábrázolva akinek a Chewie nevet adta, a Star Wars Chewbacca-ja után. Egyébként nőstény macska :)

Carol%2520and%2520Chewie.jpg

Captain-Marvel-and-Chewie.jpg

tumblr_inline_nl6q3ivmQS1tn9q9z.png

A galaxis őrzőiből ismert Mordály szeretné megkaparintai Carol-tól Chewie-t, és megemlíti h. egy ilyen nőstény macskáért egy kisebb vagyont fizetnek a feketepiacon (galaxisszerte persze) és hogy a Flerken faj egy gonosz gyilkos faj, továbbá zsebdimenziók vannak a testükben amikben pl. fogakat, csápokat és tojásokat is tudnak tárolni. Több különleges képességük is van, de a legjelentősebb a teleportálás képessége szerte a galaxisban. A földi macskáknál sokkal intelligensebbek, és a beszédet, társalgást is értik. Chewie háttértörténete a filmben más lehet, de igazán vicces ``dimenziókat nyitna meg`` egy teleportálgató kiscicus. Pár vicces jelenet reméljük lesz ebből is a filmben.

Itt van a nem hivatalos spoiler erről is ki mástól mint Samuel L. Jackson -tól ismét:

Captain-Marvel-SLJ.jpg

A színész ismét az Instagram oldalán tette közzé ezt a kapucnis fotót amin a S.H.I.E.L.D. és a Captain Marvel logói láthatóak egy narancssárga macska társaságában. Ebből a feltételezés Chewie feltűnését illetően a filmben.

Ryan Fleck instagramposztjából kiderül hogy befejeződött a Captain Marvel film forgatása. A filmből pár jelenetet felvettek már január végén is New Orleans-ban, hogy megkapjanak egy kb. 20 millió dolláros adókedvezményt (ha jól emlékszem, de majd még ennek utánanézek, és kijavítom). A forgatás hivatalosan márciusban kezdődött Los Angeles-ben. Július 6-án fejeződött be a film forgatása, ugyanazon a napon mutatkozott be hivatalosan a mozikban A Hangya és a Darázs (Ant-Man and the Wasp) c. Marvel film.

64786474-2447-46F9-881F-D95315575486.jpe

Megj.: Az Instagram olasz nyelvre van állítva, neten talált fotó.

Samuel L. Jackson és Clark Gregg is végig minden jelenetben digitálisan fiatalítva (angolul: digitally de-aged) lesz látható. Mindketten 25 évvel lesznek fiatalabbak mostani önmagukhoz képest.

Brie Larson egy twitter bejegyzésben emlékezett meg a Captain Marvel film forgatásának a befejeztéről. A július 7-én látható bejegyzésen ez áll: ``HAZA``. A csapón látható a két rendező, -a stábtagok és a színészek aláírása is. A kép bal alsó sarkában mintha egy kiscicus lenne látható aki Carol után robog, vagy repül?! :) Úgy látszik Chewie az! Aztán nehogy ellopja a show-t a filmben :)

DhnDx0cVMAAUZ42.jpg

Találtam egy nagyon jó oldalt tele ritka, a neten nehezen fellelhető fotókkal Brie Larson-ról, természetesen a Captain Marvel film kapcsán. Itt tekinthetőek meg az exkluzív fotók, folyamatosan frissul is az oldal rendszeresen:

https://celebmafia.com/brie-larson/

BRIE-LARSON-1382015.jpg?r=1529066991772

A film hivatalos imdb oldalán van egy profi 3 perces videó, angol nyelven van, ha valaki szeretné megnézni itt a linkje:

https://www.imdb.com/title/tt4154664/videoplayer/vi1370929945?ref_=vi_nxt_ap

BossLogic munkája ismét, azt hiszem nem kell hozzáfűznöm semmit a lenti képhez:

(kattints a képre a nagyobb felbontásért)

DhmVhm5VAAEPxmS.jpg

Avenge us - Állj bosszút értünk

2018/8/22

BossLogic ismét közzétett egy Avengers 4 által inspirált rajongói Artwork-öt amin ismét Captain Marvel látható ahogy Amerika Kapitányt tartja a kezei között aki megsebesült vagy haldoklik és Carol vágásokkal az arcán és a vállán is készen áll a harcra, sárgán izzó szemei és vészjósló tekintete ezt sugallja.

Avengers-4-Vengeful-Captain-Marvel-Brie-   

2018/9/5

Az Entertainment Weekly amerikai hetilap és Brie Larson ma megörvendeztették a rajonkógat, nézzétek csak:

ew-1527_1273787832783832.jpg

A címlapom Captain Marvel ikonikus - a képregényekből jól ismert - ruhájában látható. A címlapon Carol -t a galaxis

legújabb és legerősebb csillagának nevezik. Továbbá ökölbe szorított kezei és a kezeit átjáró mérhetetlen energia is jól

néz ki a címlapon, hősnőnk is dögös :) Beindult a marketing-gépezet.

További frissen közzétett 10 db. fotó:

(Kattints a képre a nagyobb felbontásért)

opw-15891_r.jpg

opw-16473_r.jpg

opw-04698_r.jpg

opw-06977_r.jpg

opw-10279_r.jpg

opw-16329_r-2.jpg

opw-05957_r.jpg

dbr1520_cmp_v710-1032.jpg

opw-09677_r.jpg

opw-09639_r.jpg

Forrás:

https://ew.com/movies/captain-marvel-first-look-images/

Az EW közzétett jópár információt, amiből kiderül pl. az is hogy a film nem eredettörténet lesz holott, pár hónapja maga Kevin Feige azt nyilatkozta hogy ez lesz a legeredetibb és leginspirálóbb eredettörténettel rendelkező Marvel film. Szóval hogy is van akkor ez? Vagy trükköznek a Marvelnél, vagy újragondolták az egész filmet, esetleg változtattak is pár filmbeli eseményen és az erdettörténeten is. Az egyik fotón Carol egy Kree Elit Szupercsapat tagjaként látható, ami Starforce néven ismert a képregényekben, és hét tagja van. Az EW azt állítja hogy a film a világűrben fog nyitni, ahol Carol-nak már megvannak a szuperképességei. A Torfa bolygóra biztosan elkísérjük a Starforce tagjait ahol egy küldetést fognak teljesíteni.

Ha érdekelnek valakit Captain Marvel képregények angol nyelven, akkor itt irdatlan mennyiségű van belőle, régiek, újak, a legeslegelsők is megtalálhatóak itt:

https://getcomics.info/?s=captain+marvel

Lent vannak az oldalszámok, minden oldalon több képregény is van, amelyik tetszik rákattintotok, majd kijön több tárhely is, formátum mindig fel van tüntetve mielőtt letöltenénk. Ha más szuperhős a kedvencetek írjátok be a keresőbe az angol nevét és megjelenik több tucat, több oldalnyi találat biztosan. Jó olvasgatást! :)

7efc966d4abfba97e25d09f72009f2b3f21d7c7c

Pletykák szerint 2018.szeptember 18-án megkajuk az első Captain Marvel trailert.

Módosította Bessas

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

14:30 -kor kezdődik a GMA (Good Morning America) Captain Marvel World Premiere Trailer-jét felvezető show Brie Larson -nal és utána a Trailer. Vagy egyből megkapjuk a Trailer-t, passz :)

Élőben nézhető itt (országtól, és IP-től függetlenül)

https://streamfare.com/2abc.html

 Az adobe flash player-t engedélyezni kell, ha csak a hang megy, akkor frissíteni kell az oldalt.

DnYCESYV4AAg74B.jpg

DnX7mkzUUAA4phk.jpg

Brie Larson és Ginger Zee. The Smithsonian's National Air and Space Museum, Washington, DC - itt vannak jelenleg.

Módosította Bessas

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Megérkezett!

Nekem nagyon tetszett az előzetes, beigazolódni látszik az egyik rajongói teória, miszerint Carol emlékei fogják jelenti számára a legnagyobb veszélyt, amit ... (amit nem írok tovább, a moziban fény derül mindenre).

Nem tartalmazott galaktikus méretű Spoilert ez a Trailer, de ha valaki nagy képregényrajongó, esetleg (a Marvel féle) Captain Marvel a kedvence, és nem szereti az idő előtti spoilereket - akkor azt tudom tanácsolni hogy innentől fogva semmilyen Captain Marvel cikket, sem további előzetest, ne olvasson el illetve nézzen meg. Ha valakit érdekel az, hogy miért üti meg az idős nénit erre választ találtok a Témanyitó posztban is (pici segítség: „hetedik érzék”).

Ha van kedvetek írjátok meg kommentben a véleményeteket az első előzetesről.

Közben kaptunk egy hivatalos posztert is.

Captain-Marvel-official-movie-poster.jpg

A poszteren látható felirat: Higher, Further, Faster - magyarul valami ilyesmit jelent: Magasabbra, Messzebbre, Gyorsabban...

Ami a Carol felett látható csillagokra, vagy magára a világegyetemre is utalhat.

A hangárba belépő Carol, továbbá a csillagok, az egyszerre jelen levő nappal és éjszaka, a világűr, és a vadászgépek is szimbolizálhatnak fontos momentumokat Carol életéből. 

Szemfüles rajongók Chewie -t vélték felfedezni a poszteren, nézzétek csak:

Captain-Marvel-Poster-Chewie-Easter-Egg.

CapMarvel_Cat.png

Magyar szinkronos előzetes:

A főszereplők szinkronhangjai változhatnak, de Nick Fury magyar hangja biztosan marad, ám Carol magyar hangja lehet másvalaki lesz.

Captain Marvel Trailer Song:

https://www.youtube.com/watch?v=R3gBn9XNLU4

Music by Immediate Music

Composer: Aleksandar Dimitrijevic

Track: Luminous and Unstoppable

Album: Omega 3

Infó erről az albumról ha valakit érdekel (angol nyelven):

http://trailermusicnews.com/2017/04/immediate-music-omega-3/

Találtam egy új videót is a neten a filmmel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=tStS2qYQe3o

2018/10/3

Captain-Marvel-Concept-Art.jpg?q=50&fit=

Andy Park (Marvel Studios' Director of Visual Development and Concept Artist) végre hivatalosan is megoszthatta online

a Captain Marvel film első hivatalos concept art -ját a rajongókkal ami először az SDCC 2017 (San Diego Comic-Con) alkalmával debütált a nagyközönség előtt, és maximálisan képregényhű Carol kinézete.

Ha szeretnétek a (nemcsak) Marvel filmek hőseit pl. digitális concept-art formában látni Andy Park műhelyéből akkor mindenképp

látogassátok meg a honlapját ezen a linken:

http://www.andyparkart.com/
Módosította Bessas

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Pár friss infó a filmmel kapcsolatban... Meg letesztelem az új fórummotort is kicsit :) ebben a hozzászólásban.

2018/11/09

A Disney Japan -nak köszönhetően megerősítést nyert hogy a film hivatalosan 1995-ben fog játszódni (1996 is esedékes). Idáig csak az 1990-es év volt hivatalosan megerősitve. Az előzetesben már látható volt a Blockbuster videótéka ami amerikában 1996-ban lett átnevezve/megújítva ezzel az új márkanévvel: Blockbuster vagy Blockbuster Video.

Infó erről ha valakit érdekel erre kattintsatok:

https://en.wikipedia.org/wiki/Blockbuster_LLC

Egy másik bizonyíték amit a szemfüles rajongók kiszúrtak az előzetesből ahol Carol megüti a idős nénit (aki valójában egy Skrull) ott látható mögötte a Green Line térképe - ez a Los Angeles Metro - ami egészen pontosan 1995 augusztus 12-én nyílt meg, tehát ezen dátum után játszódik a film, ez lesz a fő idősík.

2018/11/12

Ezen a napon 95 éves korában elhunyt Stan Lee , akit nem kell bemutatni. Számtalan szuperhős megalkotója pl.: Pókember, Hulk, Fantasztikus négyes, X-Men, Thor, Bosszúállók, Vasember, Daredevil és így tovább, felsorolni is sok lenne őket, ezek talán a máig legismertebb szuperhősei.

230px-Stantheman.jpg

Spoiler

Ami érdekesség hogy a Captain Marvel filmben is lesz Stan Lee cameo.

2018/11/20

A Just Jared tweetelt egy posztot amiből kiderül hogy Brie Larson ismét Starforce uniformisban feszít. Clarg Gregg szintén visszatér. Arról nincs hivatalos információ hogy csak néhány plusz jelenetet vettek fel vagy újraforgattak volna korábbi jeleneteket. Mielőtt valaki pánikba esne hogy valami nem úgy sült el ahogy kellett volna a korábbi forgatásokon, az ne tegye. Valószínűleg a rendezők már az utolsó simításokat végzik a filmen és úgy látták szükséges még egy-két plusz jelenetet felvenni. Ezután összevágják a komplett filmet, ezt Final Cut-nak nevezik, de elképzelhető hogy Director`s Cut anyag lesz a jelenetekből.

Ha meg szeretnétek nézni a forgatási fotókat akkor kattintsatok a twitter bejegyzésre alant a teljes galériáért:

3 db. képet kirakok azért ide ebből a posztból:

brie-larson-captain-marvel-reshoots-03.j

brie-larson-captain-marvel-reshoots-16.j

brie-larson-captain-marvel-reshoots-06.j

Web elérhetőség a teljes galériához ha nem látszódna a twitter poszt:

http://www.justjared.com/2018/11/20/brie-larson-begins-reshoots-for-captain-marvel-alongside-clark-gregg/

2018/11/24

Kikerült pár hivatalos artwork a filmmel kapcsolatban, néhányat belinkelek ide.

Captain-Marvel-Focus.jpg?q=50&fit=crop&w

Captain-Marvel-Notepad-2.jpg?q=50&fit=cr

Captain-Marvel-Image.jpg?q=50&fit=crop&w

Captain-Marvel-Stunning-Image.jpg?q=50&f

Így fog festeni Carol az MCU-s debütálásában. Ez a kosztüm Kelly Sue DeConnick és Jamie McKelvie 2012-es képregényes újratervezése, ami erősen inspiráló volt hősnőnk MCU-s öltözetét illetően.

2018/11/27

Gemma Chan is visszatért egy kis időre Minn-Erva -ként. Nincs hivatalos infó arról hogy újrafolgatnak már meglévő jeleneteket vele vagy újakat vesznek fel. Valószínűbb az utóbbi.

Back to work... - Ismét munkában...

2018/12/03

A Marvel Entertainment twitteren megosztott egy második hivatalos posztert a filmhez:

Dtc9lx8VAAEyr2L.jpg:large

Továbbá kapunk egy második előzetest (World Premiere Trailer) is a filmhez ami magyar idő szerint kedd hajnalban fog debütálni.

Ha ez nem lenne elég akkor már kezd szétrobbani az internet a közelgő, szintén erre a hétre várt, ám hivatalosan még meg nem erősített Bosszúállók 4 előzetesétől is.

Nem is lenne rossz 2 Marvel filmelőzetes egy héten ugye? :)

2018/12/04

Megérkezett a második előzetes a filmhez, spoilert nemigen tartalmaz, viszont Annette Bening szerepe lelepleződik ebből az előzetesből, ha ez valakinek spoiler lehet, akkor szólok. Jude Law szerepe egyenlőre még nem ismert, csak spekulációk vannak ezután az előzetes után is a filmbéli szerepét illetően.

Személyes megjegyzés, észrevétel:

  Nekem természetesen tetszett az előzetes :) Annette Bening hangja fantasztikusan jó, nálam Sam Jackson hangját is übereli :) pedig neki aztán tényleg egyedi hangja van. Megjelent Chewie is akinek viszont a nyakörvén a Goose név szerepel (Top Gun filmből) de ez csak egy előzetes, valószínű hogy a mi agyunkat is átmossa és csak játszik velünk. Lefogadom hogy a filmben a macsek neve Chewie lesz. Binary formájában is kicsivel többet láthatjuk hősnőnket. Nem az eredeti 1982-es ábrázolású Binary volt a fő irányvonal hanem a 2012-es (és azutáni) Binary lett a befutó. Piros bőrszín nélkül is nagyon ütős lett Binary formájában Carol. 1:49 -től láthatjuk Carolt Binary formájában, az űrben is ebben a formájában látható amint épp egy kisebb pusztítást visz véghez másodpercek alatt. A kozmikus lánggal égő hajkoronája is nagyon jól lett ábrázolva ill. megjelenítve. Kíváncsi vagyok 3D-ben is ütős lesz-e ez a szimbolikus hajkorona. Remélem többen megismerik, megszeretik Carolt a mozifilm(ek) után, mert egy igazán vicces, harcias, rendkívül erős, szerethető karakter. Ha még megemlítem azt hogy a Galaxis őrzőivel mennyi kalandjuk volt eddig, a moziban ha ezek a karakterek találkozni fognak akkor ott biztosan lesznek hatalmas poénok, beszólások közöttük, kérdés persze, hogy mennyire veszi majd fel a Marvel féle animációs filmek, animációs sorozatok ill. képregények vonalát az MCU. Az X-Men -nel is volt kalandja bővel Carolnak. Egy nagy multiverzum most megnyílt a Disney ill. a Marvel ( főleg az MCU) előtt, kérdés hogy mi rajongók mekkora ``szeletet`` kapunk ebből, és milyen időközönként. Ha csak azt nézzük mennyi bevételt termelnek a filmjeik akkor bőven lesz még mire beülni a mozikba titkon remélve hogy édes lesz az a ``szelet`` a moziből kifelé jövet, nem keserű :)

A 2. előzetesben hallható szám címe: `` Really Slow Motion & Giant Apes - Expansion Of The World ``

Carol mint Binary:

8bcb86184f0306b5dcca37a3a12e16230a700292

Kicsi OFFtopic:

A Disney Streaming -nek köszönhetően egyes feltételezések szerint 2020-ra a Marvel TV -s sorozataik nagyobb szerepet fognak kapni mint a mozifilmjeik. Nos, meglátjuk hogyan sül el majd a dolog hosszútávon.

Quantum Realm:

A kvantumvilág (Quantum Realm ill. a képregényekben Microverse* néven is ismert) is vélhetően nagy szerepet fog játszani a Captain Marvel ill. a Bosszúállók 4 -ben is. Számos Bosszúállók 4 teóriában szerepel, legutóbb pl. A Hangya és a Darázs c. filmben ismerhettük meg ezt az alternatív dimenziót. Hőseink ellenlábasa Szellem (Ghost**) kvantumrobbanás következtében molekuláris instabilitásban szenved, a testében minden sejt folyton szétszakad majd újra egyesül minden egyes nap, amitől teste nagyon lassan és fájdalmas kínok között haldoklik. Ha esetleg még valaki nem látta A Hangya és a Darázs c. filmet akkor mindenképp pótolja.

2018/12/7

Megérkezett a Bosszúállók 4 első előzetese ami elég drámaira sikeredett. Savanyú arcok, üres tekintetek, rá sem ismerünk szinte a címszereplőkre. Rájuk férne egy Disneyland túra az biztos :) Érdekes lett volna fekete-fehérben is megcsinálni a trailert. Biztosan úgy is nagyot ütött volna. A rajongók persze boldogok voltak hogy végre megkapták az előzetest, ők aztán nem szomorkodtak egy másodpercre sem! :)

Érdekesség:

A Bosszúállók 4 előzetesét 24 óra leforgása alatt 289 millióan nézték meg, ami új rekord.

 

2018/12/5

Már megvásárolható ill. a közeljövőben majd kapható Captain Marvel relikviák:

https://www.marvel.com/articles/gear/gear-up-with-captain-marvel-merch?linkId=60617170

https://www.marvel.com/articles/gear/hasbro-reveals-captain-marvel-marvel-legends-figures?linkId=60621528

2018/12/8

Brazil Comic Con 2018 ( CCXP18) São Paulo Marvel Panel - hősnőnk is tiszteletét tette az expón:

Egy exkluzív poszter az eseményről:

Dt6rQD3V4AAk0Eh.jpg

Érdekesség:

Talos a képregényekben:

Talos a képregényekben Skrull ugyan, de az alakváltásra képtelen, viszont faja rettegett és elismert hacrosa ezért gyakran csak mint Talos the Untamed *** említik őt. Skrull parancsnokként a Föld invázióját készítette elő S.H.I.E.L.D. ügynöknek álcázva az 1990-es években. A filmből korábban kikerült képek egyikén ahol egy Skrull látható, Talos neve van alatta írva..hát nem tudom, megintcsak lehet játszanak velünk a film készítői, és tényleg alakváltásra képtelen lesz Talos, vagy képes lesz rá. Jövőre ez is kiderül :)

Talos megformálója: Ben Mendelsohn

ben-mendelsohn.jpg?w=2000

2018/12/14

Szinkronosan is nézhető a Marvel Kapitány második előzetese:

 

Magyarázat:

* Microverse - először 1943 -ban jelent meg A Captain America Vol. 1 #25 c. képregényben.

**  Ghost - a képregényekben eredetileg férfi volt, az MCU -ban nemet cserélt.

*** Talos the Untamed - Talos a vad

Módosította Bessas

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Jelenleg olvassa   0 members

    No registered users viewing this page.

A letöltési témákba írt köszönetekért és tárhely kérésekért azonnali figyelmeztetés jár!

×