Ugrás a tartalomhoz

Fotó

Nicholas J. Mackintosh - Az IQ és az emberi intelligencia (2007)1klikk,djvu,11mb

- - - - - Több tár

 • Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Még nem érkezett válasz erre a témára

#1
zsuzsanna2

zsuzsanna2

  Gumiszoba Szökevény

 • Moderátor
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 4108
 • 4804 Hozzászólás
 • 11510 köszönet
 • Offline
 • Neme:Férfi

Nicholas J. Mackintosh - Az IQ és az emberi intelligencia (2007)

2735324-20180106-uz6zc0.jpg

Formátum: djvu | Méret: 11MB

Leírás:
Mi az intelligencia? Ez könnyen megválaszolható kérdésnek tűnhet, az emberi intelligencia mérése és tanulmányozása mégis a pszichológia egyik legtöbb vitát kiváltó területe. Az intelligencia kutatásának története során az emberek közti különbségek álltak a figyelem középpontjában: az, hogy mit jelent intelligensebbnek lenni valaki másnál, és hogyan alakulnak ki ilyen különbségek. Mindeközben az intelligencia általános természetének tanulmányozása háttérbe szorult, a legalapvetőbb kérdéseket pedig ma is viták és félreértések övezik.

Az IQ és emberi intelligencia nagyszabású áttekintést nyújt erről a lebilincselő területről, és bemutatja a legfontosabb témákat: a modern IQ-tesztek kialakulását, az intelligencia örökletességét, az intelligencia elméleteit, az IQ-ra ható környezeti tényezőket, a faktoranalízist, az IQ-mérés és a kognitív pszichológia kapcsolatát, valamint az intelligencia és egyes társadalmi kérdések viszonyát. Mindezt az IQ-ról és az intelligenciáról szóló könyvektől szokatlan pártatlansággal, részrehajlás nélkül. A könyv szövege olvasmányos és könnyen megérthető, ezért nem csak az egyetemi ás főiskolai hallgatók számára hasznos olvasmány, hanem bárki örömmel forgathatja, akit érdekelnek ezek az izgalmas kérdések.

A szerző, Nicholas Mackintosh 1935-ben született, az Oxfordi Egyetemen diplomázott pszichológiából és filozófiából, és ugyanott szerezte meg a doktori fokozatot is. Kutatott és tanított az Oxfordi Egyetemen, Kanadában a Dalhouise Egyetemen, valamint Angliában a Sussexi Egyetemen és Cambridge-ben, ahol 1981-tól 2002-es nyugdíjazásáig professzor és a Kísérleti Pszichológia Tanszék vezetője volt. Hat könyvet írt és szerkesztett, elsősorban az állati tanulásról és kondicionálásról. A Brit Tudományos Akadémia (Royal Society) tagja.

Kérlek Jelentkezz be vagy Regisztrálj hogy lásd a rejtett tartalmat.

 

 


 • 4

Megköszönte 9 Felhasználó:
bilnocser , Csibeszke73 , hencsi711226 , MissTankian , Lola347 , darling , lnpeters , erge83 , Ariel54
Címke szerint egyező témák: Több tár

0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó