Jump to content
Sign in to follow this  
ica

Egy évre csökkentenék a maximális hűségidőt

Recommended Posts

A törvényjavaslat benyújtói szerint ezzel csökkenne a fogyasztók kiszolgáltatottsága, a szolgáltatók szerint viszont pont ezzel kerülnének nehéz helyzetbe.

 

Hozzányúlna a kormány a hírközlésről szóló törvényhez, 12 hónapra csökkentenék a maximális hűségidőt.

http://www.parlament.hu/irom40/15557/15557.pdf

Az indoklás szerint ezzel kevésbé lennének kiszolgáltatva a fogyasztók a szolgáltatóknak. Egyaránt iparági egyeztetést sürget a Telekom, a Telenor és a Vodafone.

A távközlési vállalatok szerint ez a lépés negatívan hatna a piacra, hiszen az ügyfelek kedvezőtlenebb feltételekkel vehetnék igénybe a szolgáltatásokat. A jelenlegi portfólió árazásánál kétéves futamidővel számolnak a cégek, ez teszi lehetővé a kedvező készülékárakat, a részletfizetést és az olcsóbb előfizetési díjakat.

 

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a nagyvállalati ügyfelek kétévente komoly tárgyalásokat folytatnak a hosszabbítás előtt, ha évente kell ezt megtenni, az mindkét félnek dupla munkát jelent. A változás leginkább a csúcskészülékek piacát sodorná veszélybe, hiszen ezeket feleannyi idő alatt kellene kifizetni, ami sokaknak megterhelő lehet.

 

Egyébként a szolgáltatók jelenleg is kötelesek felajánlani a határozatlan idejű és az egy évre szóló szerződést, tehát aki akar, most is dönthet rövidebb hűség mellett. Az elmúlt időszakban az előfizetési díjak nem csökkentek jelentős mértékben, a változásokat pedig a fogyasztók is követhetik, a szolgáltatók egységesen lehetővé teszik, hogy azonos árkategóriájú vagy drágább csomagra váltsanak a szerződés lejárta előtt.

 

Forrás:itcafe

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Jelenleg olvassa   0 members

    No registered users viewing this page.

A letöltési témákba írt köszönetekért és tárhely kérésekért azonnali figyelmeztetés jár!

×