Ugrás a tartalomhoz

Fotó

Százmilliót keresett szoftverével a tini, most ítéletre vár

- - - - - DDoS

 • Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Még nem érkezett válasz erre a témára

#1
ica

ica

  ¤¤¤

 • ViP
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 1624
 • 7902 Hozzászólás
 • 390 köszönet
 • Offline
 • Neme:

A tehetséges srác megszédült a lehetőségtől, és a DDoS-támadásokra alkalmas szoftverét bérbe is adta.

 

Valószínűleg még ma, de a héten biztosan ítéletet hirdetnek egy brit fiatalember, a 20 éves Adam Mudd nagy visszhangot kiváltó ügyében, akit azzal vádoltak meg, hogy egy olyan szoftvert írt, amelyet túlterheléses (DDoS-) támadások levezénylésére lehet felhasználni, és a saját felhasználás mellett ezt a szoftvert pénzért is árulta.

 

A 2015 márciusában őrizetbe vett Mudd még nem volt 16 éves, amikor 2013-ban elkészítette a Titanium Stresser nevű programot

Kérlek Jelentkezz be vagy Regisztrálj hogy lásd a rejtett tartalmat.

 melyet 2015 szeptemberéig a TitaniumStresser.net címen 16 különböző szerveren hosztolt. A nyomozás szerint a fiú maga is felhasználta a programot, a 2013 decembere és a letartóztatása közti időszakban 181 különböző IP-cím ellen 594 támadást indított – különösen az iskolákat nem szívelte, 70 oktatási intézményt vett célba, köztük a sajátját is, ahol informatikát tanult. Ügyfelei azonban sokkal többet végeztek: a logadatokból kiderül, hogy a pénzért bérbe adott szoftver segítségével világszerte 660 ezer IP-n mintegy 1,7 millió DDoS-t hajtottak végre. E pár év alatt Mudd a Titanium Stresser licencelésével nagyjából 385 ezer dollár (kb. 107 millió forint) bevételhez jutott, szoftverének 112 ezer regisztrált felhasználója volt. A szolgáltatás az egyik legnépszerűbb volt a maga szegmensében, ugyanis Mudd 60 másodperc ingyenes használatot kínált a megrendelőknek.

 

 

 

mudd.jpeg


 

 

Letartóztatása olyan volt, mintha egy C kategóriás hollywoodi filmben játszódott volna le: a 18 éves fiú éppen aktív volt szobájában, amikor megérkeztek a rendőrök. Ekkor ő megtagadta a hozzáférést a számítógépéhez – egész addig, míg az apja rá nem szólt.

Programját számtalan igen népszerű oldal (játékok – pl. RuneScape, Minecraft, Xbox Live –, egyetemek, vállalatok honlapjai, szolgáltatásai) megbénítására használták fel. Tárgyalásán különösen súlyosító körülménynek számították fel, hogy a célba vett vállalkozások milliókat költöttek helyreállításra és védekezésre a támadások miatt.

 

A vizsgálat elhúzódásában az is közrejátszott, hogy Mudd az autizmus egy enyhe fajtájában, az Asperger-szindrómában szenved, és igyekeztek tisztázni, hogy betegsége és tettei között van-e kapcsolat, és ha igen, az milyen természetű. A vádlott már tavaly ősszel elismerte bűnösségét a számítógépes bűncselekmény elkövetése és pénzmosás vádjaiban, és a múlt héten volt az utolsó meghallgatása. Ítélethirdetés feltehetően ma, április 24-én várható, de ha ez eltolódna, a héten minden bizonnyal dönt a bíróság.

Kérlek Jelentkezz be vagy Regisztrálj hogy lásd a rejtett tartalmat.

Frissítés: a bíróság kihirdettei az ítéletet, és ezek szerint Muddot két év, fiatalkorúak börtönében letöltendő elzárásra ítélték.

 

Forrás:itcafe


 • 0

Címke szerint egyező témák: DDoS

0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó