Jump to content
Sign in to follow this  
ica

Telekom: mostantól teljesen leáll a mobilnet, ha elfogy a havi keret

Recommended Posts

Megszűnik a mobilnet sokak által áldásnak, sokak által átoknak tartott lassítása a Magyar Telekomnál – helyette jön az áldásnak senki esetében nem nevezhető teljes leállítás. A diákok viszont jól járnak.

 
 

Péntektől az eddigi díjcsomagokat leváltó, új, összelegózható díjcsomagrendszert vezetett be a Telekom. (Melyre önnek is muszáj lesz váltania Ennek kapcsán a havidíjas előfizetők 400 MB, 1 GB, 4 GB, 10 GB és 30 GB modulok közül választhatnak, melynek adatfoűrgalmát nem csak itthon, hanem a teljes EU-ban elhasználhatják.

De változás lesz nem csak hónap közben, hanem a végén, egészen pontosan az adatforgalmi keret vége felé közeledve is. Eddig miután valaki elérte a határt, a Telekom alaposan lelassította a netezést. Régebben 128 kbit/s le- és feltöltési sebességre, egy ideje viszont már csak 32 kbit/s-re. Hogy ez mire elég, arról megoszlanak a vélemények, habár mindegyik a "semmire" környékén helyezkedik el. De egy-egy messengeres üzenet azért még ezen is átcsúszhatott.

Pénzért persze van tovább

 

Mostantól viszont garantáltan semmi nem fog átcsúszni, miután valaki elhasználja a havi keretét, ilyenkor ugyanis egy az egyben leállítja majd az adatforgalmazást mint szolgáltatást a Telekom. Ezzel a legnagyobb szolgáltató követi a Telenor két évvel ezelőtti, nem túl barátságos lépését. Akkor a telenorosok azzal magyarázták a változást, hogy "az ügyfelek nem igazán értik a lassítás fogalmát, sokan azt hiszik, hogy gond van a hálózattal, ezért lassult be az internetkapcsolatuk hirtelen". Az ő érvelésük alapján az előfizetők nem értenék meg a lassítás előtt kiküldött figyelmeztetésből, hogy miről van szó, a lekapcsolás előtti ugyanolyan üzenetből viszont megértik.

 

Hasonló választ kaptunk most a Telekomtól is. A szolgáltató szerint ügyféljelzések is megerősítették, hogy az előfizetők egy jelentős hányadánál "irritációt váltott ki az a korábbi gyakorlat, hogy az adatkeret elfogyása után jelentősen lassítottuk a szolgáltatást". A szolgáltató azt tapasztalta, hogy "a lassítás csak rövid idejű, áthidaló megoldást jelentett számukra, azonban nem pótolta a megszokott mobilinternet-élményt és gyorsaságot".

 

A Telekom közlése szerint ezután csak kiegészítő adatcsomag megrendelésével netezhetnek tovább az ügyfelek, természetesen normál sebességgel. Az erre alkalmazható ExtraNet opcióból a 200 megabájtos 700 forintba, az 1 gigabájtos pedig 1990 forintba kerül.

 

Diákigazolvány = +2 GB

 

További változás, hogy az érvényes (középiskolai vagy felsőoktatási) diákigazolvánnyal rendelkezők havi +2 GB adatmennyiséget kapnak 2 éven keresztül bármely elérhető adatdíjcsomag mellé.

 
Forrás:hvg

 

  • Upvote 1

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Jelenleg olvassa   0 members

    No registered users viewing this page.

Frissült, módosult a Filmek/Sorozatok szabályzat!

×