Jump to content
Sign in to follow this  
ica

A rootolt vagy jailbreakelt készülékeken nem fut az OTP SmartBank

Recommended Posts

A bank azzal érvel, hogy a nemzetközi gyakorlat is ebbe az irányba mutat, és az ügyfeleik biztonsága miatt van szükség a tiltásra.

 

Vasárnap jelent meg az alkalmazásboltokban az OTP Bank új appja, az OTP Smartbank, ami számos újdonságot tartalmaz, például az arra alkalmas készülékekkel biometrikus azonosítással (ujjlenyomattal) is használható a szoftver. Az alkalmazás leírásában szerepel egy kitétel, ami miatt meglehetősen sokan és hangosan háborognak.

 

"Felhívjuk figyelmét, hogy a feltört (jailbreakelt, rootolt) készülékek esetében a SmartBank alkalmazás új verziója nem elérhető." Ez verte ki a biztosítékot

https://www.facebook.com/otpbank.hu/photos/a.225466990818789.61084.113638698668286/1459502014081941/?type=3

 azoknál a felhasználóknál, akik valamilyen okból megszabadultak a gyári rendszer okozta kötöttségektől, és megnyitották a készülékeiket a nem hivatalos forrásból származó szoftverek előtt.

A bank döntése egyrészről érthető, hiszen a korlátaitól megfosztott rendszer nagyobb teret enged az illetéktelen behatolóknak, aki rootolja/jailbreakeli a telefonját, nyilván kockázatot vállal. A felhasználók viszont azt sérelmezik, hogy az OTP akar dönteni arról, hogyan használják készülékeiket.

 

Bizonyos speciális esetekben, mint például a hazánkban is népszerű Xiaomi eszközökön már eleve rootolt állapotban érkezik a szoftver a vásárlókhoz, ebben az esetben még csak házibarkácsról sem beszélhetünk, a tulajdonosok mégsem használhatják az appot.

Az OTP az Index kérdésére elmondta, "a legújabb nemzetközi bankbiztonsági gyakorlattal összhangban a bank alkalmazása már nem használható (egyénileg vagy gyárilag) módosított operációs rendszerű okostelefonokon.

 

Állítólag nagyjából a felhasználók öt százaléka érintett, nekik marad a webes felület. Az OTPdirekt támogatja a mobilnézetet, ezért a bank szerint továbbra is mindenki számára adott az ügyintézés lehetősége.

 

Forrás:itcafe

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Jelenleg olvassa   0 members

    No registered users viewing this page.

×