Jump to content
Sign in to follow this  
ica

Kitiltanák a warez webhelyeket a keresőkből az oroszok

Recommended Posts

Az alternatív domainek és proxy-k bírósági eljárás nélkül is blokkolhatóak lennének.

 

Pár nappal ezelőtt érkezett a hír, hogy az Egyesült Királyságban hamarosan eltűnhetnek a Google és a Bing keresőmotorok első találati oldalairól a warez webhelyek linkjei. A helyi jogvédők által kiharcolt újítás az illegális alternatívák helyett a legális online boltok és streamelő szolgáltatások felé próbálja terelni a netezőket.

 

A TorrentFreak beszámolója szerint az orosz kormány is foglalkozik a problémával, azonban a britekkel ellentétben ők nem cicóznak: a helyi távközlési minisztérium által szövegezett, a parlamentnek nemrég benyújtott törvényjavaslat lehetővé tenné a jogvédőkkel és a hatóságokkal nem együttműködő letöltőoldalak keresőmotorokból való végleges kidobását. A keresőkből kitiltott kalóz webhelyek alternatív domainjeit és proxy oldalait a minisztérium a későbbiekben bírósági eljárás nélkül is kidobathatná a keresőmotorokból, továbbá blokkoltathatná azokat a helyi internetszolgáltatókkal.

Egyelőre nem világos, hogy mikor szavazhatnak majd a parlamenti képviselők a törvényjavaslatról. További remek kérdés, hogy az elfogadása és implementálása esetén a törvény mennyire tehet keresztbe a notórius orosz kalózoldalaknak, elvégre többféle triviális módszerrel is kikerülhető az ilyen jellegű internetes cenzúra.

https://torrentfreak.com/russia-drafts-legislation-remove-pirate-sites-search-engines-170226/

Forrás:PCWorld

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Jelenleg olvassa   0 members

    No registered users viewing this page.

×