Jump to content
PirateClub.hu

Mandriva 2007.1 "Spring" Free DVD tapasztalataim


matee100
 Share

Recommended Posts

Tesztelő útvonalam következő állomása ez a disztrubció. Az első meglepetés az az volt, hogy azonnal a telepítő indult, és nem Live verzió. A második, hogy teljesen magyar nyelvű az egész, nem mint a CD-s változatban. A telepítés hamar megvolt, utána a beállítások is. (összesen kb. 20 perc). A rendszerrel is minden rendben volt, volt benne olyan hibám, hogy lekorlátozott, root-ként meg nem tudtam belépni (illetve igen, csak a konzolt valahogy nem szeretem), de végülis csak a telepítéseket korlátozta le, de aztán megoldottam felhasználóváltós módszerrel. A nyomtatóm is ment vele, ami a CD-s verzióval nem működött. A CrossOverrel akadálymentesen használtam alatta a kedvenc Windows-os letöltőmet, amivel épp a következő "állomást", a Suse 10.2-őt töltöm, majd erről is írok. Összegezve: az egyik legjobb disztrubció, ami mindennapi használatra nagyon jó. Ha nem lennék olyan kíváncsi a Suse 10.2-re, akkor ennél maradnék. Kissé félek is, mert amikor utoljára Suse volt a gépemen, nem tudtam a netet beállítani (9.3 alatt). Most majd meglátom, mennyit fejlődött.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

http://www.mandriva.com/en/download/free

 

Matee100, csatolhatnál egy pár screenshot-ot a tesztjeidhez. :) Amúgy jók a leírásaid thx! Lehet, hogy én is kipróbálom ezt a kiadást, bár most a ZenWalk-al szórakozom.

Link to comment
Share on other sites

Én épp most gyalúltam le egy pár napja, ez volt talán a harmadik vagy negyedik kiadás amit kipóbáltam, de valahogy nekem soha nincs szerencsém a fedorakkal. A telepítéssel valahogy mindég megszívom, vagy ha azon túljutok akkor valami más miatt megy el tőle a kedvem. Elég sok disztrót pakoltam már fel/debian, gentoo,suse, ubuntu...etc.etc.etc./, de az anakonda az a teleptő ami a legkevésbé jön be. Hasonlít ugyan a suse telepítőjére, de szerintem a yast 1000X átláthatóbb és könnyebben kezelhető. Na mind1. :blink:<_<

 

Viszont most tesztelem a Zenwalk 4.6-ot (kódnevén "Red Pill") és eddig nagyon ígéretesnek tűnik, ajánlom mindenkinek, akinek már van egy kis linuxos tapasztalata. :) :)

Link to comment
Share on other sites

Nah nekem bejött az op.rendszer, írnék is ennél tágabb tesztet, de én 2 hétig használtam, mert nem támogatja egyik linux sem a videókártyámat :( (MSI ATi Radeon x1650XT T2D256EZ) vagy 20 distrubiciot probaltam ki, de mindíg visszatértem az öreg Vista-hoz, mert a linuxok alatt nem jön ki a grafikus gyorsítás :( a MAC meg alapban az installnál hibát írt és már el is baszta a vista bootomat... szal áhh... ha valaki mondana nekem egy megoldást a vidkari hibámra, akkor annak non örülnék, mert kicsit gány a grafikus gyorsítás nélkül.... non érdekel az XGL meg a BERYL :) A mandriva és az Ubuntu volt a legjobb :) a SUSE túl korlátozott nekem...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Üdv mindenkinek!

 

Nekem is megvan a Mandriva Linux Spring 2007.1 Power Pack de még mertem feltenni. Ennek több oka is van, az első és legnagyobb, hogy még soha nem használtam Linuxot viszont nagyon sok jót hallottam róla, meg a win-nel meg tele van a ...m és ezért is határoztam el, hogy kipróbálom. De itt jön a másik gond, mégpegid az, hogy nem tudom, hogy a gépem jó e hozzá. A gépem adatai a következők: AMD Sempron 2800+, Ati 9550 Series (tervezem lecsrélni), Samsung SATA2 160 Gb, 512Mb DDR 400 (hamarosan kiegészül 1Gb-al),Samsung WriteMaster DVD író, Asus K8N. Tudom bőven nem csúcskategória (még közép se) de jelenleg ez van. Tehát két kérdésem lenne.

1; Fel merjem e rakni a Mandrivát?

2; Elég e gépem hozzá vagy ne is tápláljak hiú reményeket, hogy menni fog?

 

A segítséget előre is köszi mindenkinek.

 

Üdv

Link to comment
Share on other sites

Üdv deszantos,

szerintem a configod simán elég hozzá

http://www.vnunet.com/computeractive/downloads/2188035/mandriva-free-2007-spring

, nyugodtan megpróbálhatod. :) Eddig én is 512MiB rammal "Kubuntuztam" és simán elég volt, igaz kicsit más configom van de azért az én gépem sem top kategória. Tipp: ha valami újat szeretnék kipróbáln szerintem érdemes felpakolni egy virtualboxot v. Vmwaret 512MiB rammal kicsit lassú lesz, de legalább látod, hogy hogy is nézne ki élesben a dolog.

 

Sok sikert hozzá!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Sziasztok!

 

Most ismerkedem a Linux OP.rendszerrel.A Mandriva 2009.1 tökéletesen működik,kivétel a hang.

Forte Media FM801-es hangkártyám van.Letöltöttem a drivert,de tar.bz kiterjesztésben van.

Hogyan indítsam el a drivert?!

Segítségeteket kérem!!!

 

Üdv:DANTE69

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...