Jump to content
PirateClub.hu

Sütőtök chipset ropogtattál már? Itt a recept!


GirlPower
 Share

Recommended Posts

547ef4cda2420tz_portfolio_1417606349_L.j

 

Sütőtök chipset ropogtattál már? Itt a recept!

 

A sütőtökszirom az egyik legkülönlegesebb étel, amivel az utóbbi évben találkoztunk: ropogós is, édes is, fűszeres is egyszerre. Megmutatjuk, hogyan készítsd

 

A ropogós sütőtök chips igazi zamatos ízcsoda. A sütőtök húsa szárítás után finom édes és ropogós lesz, cukor vagy egyéb édesítőszer hozzáadása nélkül. Olyan egészséges nassolnivalót készíthetünk könnyen és egyszerűen, amely igen sok rostot és A-vitamint is tartalmaz.

 

sutotokchips02.jpg

 

Szárítás előtt a szeleteket meghinthetjük egy csipetnyi fahéjjal vagy mézeskalács fűszerkeverékkel, így karácsonyi hangulatot idéző, mennyeien illatos ropogtatnivalót kapunk.

 

1. Hámozzunk meg 1,5-2 kg sütőtököt. (A kivájt magokat ne dobjuk ki: finom csemege lehet belőle, ehhez fűszerezzük, majd pirítsuk meg!)

 

2. Szeleteljük fel a tököt 2-3 mm-es szeletekre. Ízlés szerint szórjuk meg egy kis fahéjjal vagy mézeskalács fűszerkeverékkel. A csípős ízeket kedvelők fűszerként kipróbálhatják a chilipaprika porral kevert cayenne borsot is.

 

3. Helyezzük a szeleteket a szárító tálcáira és a berendezés teljesítményétől függően szárítsuk pár órán keresztül, amíg a szeletek ropogósra nem száradnak.

 

sutotokchips04.jpg

 

A miénk 4 és fél óra alatt el is készült! Szárítás közben a tálcákat néhányszor cseréljük meg. Kb. 4 adag szárított sütőtökszirmot kapunk végeredményként. Fogyasztásig tároljuk légmentesen záródó zacskókban vagy üvegekben.

 

Amennyiben nincsen aszalógéped akkor elektromos sütőben 45-50 fokra állítva is lehet aszalni. Vagy ha gázsütőd van, legkisebb lángnál, kissé nyitott ajtó mellett. Esetleg időnként kikapcsolod. Lényeg, hogy 50 foknál ne legyen magasabb a hőmérséklet. Jó étvágyat :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...