Jump to content
PirateClub.hu

Habos-szilvás sütemény


Kebella
 Share

Recommended Posts

Hozzávalók:

 

A tésztához:

  • 27 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1/2 citrom leve és héja
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

  • 1,2 kg szilva
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • 2 evőkanál búzadara

A tetejére:

  • 5 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál citromlé

                               habos-szilvc3a1s-lepc3a9ny-480x299.jpg

 

 

Elkészítése:

 

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk és legalább egy-két órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát megmosva kimagozzuk.

A tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és megszórjuk búzadarával.

A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a barna nádcukorral, a vaníliával, és fahéjjal.

A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a tészta tetejére.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 percig sütjük míg a teteje aranyszínű nem lesz.

Miután megsült, vizes késsel szeleteljük.

 

 

Jó étvágyat hozzá! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...