Jump to content
PirateClub.hu

Meggyes sport szelet sütés nélkül


GirlPower
 Share

Recommended Posts

DSC_0453ki-600x397.jpg

 

Meggyes sport szelet sütés nélkül

Kakaós, csokis, meggyes, kekszes és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá Harminckét darab Sport szelet méretű édesség az eredmény, pedig mindössze néhány hozzávalóból készül…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

 

Hozzávalók:

– 5 és fél bögre darált háztartási keksz (pont egy fél kg-os csomag)
– 25 dkg vaj (vagy margarin)
– 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
– fél bögre 2,8%-os tej (1,25 dl)
– fél bögre holland kakaópor (8 evőkanál)
– 1-2 teáskanál rumaroma
– 1 bögre magozott, felezett meggy (15 dkg kimagozva)

A csokoládébevonathoz:
– 2 tábla étcsokoládé (20 dkg)
– 2 evőkanál étolaj

 

Elkészítése:
1. A vajat, a tejet és a cukrot összemelegítjük, addig míg a vaj és a cukor fel nem olvad. Én mikróban csináltam.

2. Ezután hozzákeverjük a kakaóport és a rumaromát, majd a meggyet, végül a kekszet is hozzádolgozzuk.

3. Kisebb méretű (kb. fél gáztepsinyi), sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd betesszük a hűtőbe addig, ameddig a csokoládébevonatot elkészítjük. Egyébként sütőpapír nélkül is gyönyörűen kijön a tepsiből, tehát ha nincs kéznél, akár el is hagyható. Én azért szeretem, mert akkor fogom a papírt, és az egészet ki tudom emelni, így könnyebb a szeletelés, és még mosogatni sem kell.

4. A csokoládét az olajjal a mikróban (vagy gőz fölött) összeolvasztjuk. Ha mikrót használunk a művelethez, akkor semmiképp se felejtsük el félpercenként átkeverni, nehogy megégjen a csoki.

5. Az elkészült csokoládét ezután ráöntjük a tepsibe simított masszára. Az egészet borítsuk a közepére, majd egy kanállal simogassuk szét úgy, hogy mindenhol egyenletesen befedje a masszát. Nem baj, ha nem sima, mert most jön a trükk: megfogjuk a tepsit és az asztalhoz vagy a konyhapulthoz ütögetjük, így gyönyörű sima tükörként fog szétterülni a csokoládé.

6. Alufóliával beborítjuk a tepsit, majd hűtőbe tesszük, míg megszilárdul. Néhány óra kell neki, én este csináltam, és reggel vágtam. És a vágáshoz még egy jó tanács: forró vizes késsel vágjuk, méghozzá úgy, hogy először csak a csokoládérétegen húzzuk végig, és csak utána vágjuk végig, akkor nem fog a bevonat megrepedni, és egyenletesebb lesz a szelet is. Egyébként miután kivesszük a hűtőből, érdemes egy tíz percet várni a szeléssel, talán akkor könnyebb…

 

Jó étvágyat!

 

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...