Jump to content
camaropeti

frissülő weblapadatok lekérdezése

Recommended Posts

Olyat szeretnék megvalósítnai, hogy az investing.com nevű weboldalról szeretnék lekérni infókat. Itt folyamatosan frissülnek a dolgok, és azt szeretném, ha a "program" bizonyos időközönként lekérdezné az adatokat.

Csináltam pár képet, hogy miről is lenne szó.

Erre a weblapra úgy juttok el, ha a főoldalom lévő fölső menüsorban rámentek a technical menüre azon belül a technical analysis nevűre.

Ami engem érdekelne, az a 1 perces, 5 perces, és 15 perces idősíkok adatai. ahogy azt a képen bekarikáztam. Az idősíkokon belül pedig a technical indicators rész érdekel, erről is csináltam képet.

Próbáltam a microsoft excel programmal, hogy az adatok menüben a weblapról részt választottam, de ami nekem kéne azokat pont nem engedi beolvasni, legalábbis nincs ott olyan kis nyilacska. Minenféle megoldásra nyitott vagyok, amiben lehetőség szerint nem kell programkódokat írni. Nem kérem, hogy akárki csinálja meg helyettem, mert nem csak egy elemre akarnám,  csak valami bemutató anyagot szeretnék képekkel illusztrálva,  hogy hogyan tudnám ezt megcsinálni.

Ja és még annyit, hogy a technical indicators résznél azért karikáztam be az alján levő, gyakorlatilag összegző részt, mert bőven elég lenne csak azokat a számokat beolvasni (ez 0 és 11 közötti szám lehet), illetve a volatility résznél, hogy high, vagy low.

Csináltam egy kis excell táblázatot, hogy bemutassam, hogy hogyan képzelném el, persze az adatokat csak véletlenszerűen kézzel írtam be.

Az excelbe egy szűrőt is raktam, hogy csak azokat jelenítse meg ami a legnagyobb a sell, illetve a buy szempontjából., de szerintem a képekről ezt érteni fogjátok, hogy miről van szó.

 

post-5518202-0-79329700-1413740721_thumb.png

post-5518202-0-17055500-1413740740_thumb.png

post-5518202-0-85093400-1413740756_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nem aktuális már, sikerült megoldani.

Simán az excel nem elég hozzá, kell még az openoffice-nak a calc-ja is, de a kettő együtt alkalmazva tökéletes eredményt hozott.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×